אשכים טמירים

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• אשכים טמירים
    אלה
    05/08/2010

שלום,

בני עבר לפני שנה ניתוח להורדת אשכים טמירים דו צדדי. באולטרה סאונד שעשינו לפני הניתוח

ראו ששני האשכים בגודל ומרקם תקינים.

לצערי הרב בבקורת שביצענו השבוע באולטרה סאונד נראה כי אשך אחד בסדר ובדופלר ראו זרימת דם ואילו האשך השני מרקמו לא נראה תקין והוא קטן באורך לעומת מה שהיה לפני הניתוח וכן לא נצפתה זרימת דם בדופלר.
    ברצוני לציין ששני האשכים היו גבוהים מאוד (לא היו אפילו בתעלה אלא בגובה הטבעת הפנימית ואחד היה ממש בטיפונת יותר גבוה)

ממה שאני מבינה האשך נפגע במהלך הניתוח ואני מרגישה רע מאוד שאולי טעיתי בבחירת המנתח
    שעוד לפני הניתוח אמר שהוא בכול מקרה מוריד את האשכים לשק ואילו אני העליתי בפניו את החשש
    שהאשך יכול להפגע כי הוא מאוד גבוה ותשובתו היתה שהוא משנה מסלול אבל במבחן התוצאה
    הוא הביא את האשך לשק אבל פגוע ולפי מה שאני מבינה כנראה יתנוון.

שאלותי:

האם בזמן הניתוח כשראה את מיקומו את האשך(להזכירך אחד היה טיפונת יותר גבוה מהשני)
    יכול היה להעריך מה סיכוייו להוריד את האשך ללא פגע עד לשק ?

(אולי מכיוון שהיה גבוה מאוד היה יותר נכון לבחור בשיטה של להוריד אותו לחצי דרך ואז בניתוח נוסף עד לשק?
    האם היתה דרך להציל את האשך הזה?
    אודה על תשובה שתאיר את עיני

תודה
    אלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשכים טמירים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח

פרופ' רפאל יודסין
    05/08/2010

יותר מדי מורכב ועדין מכדי לענות בלי לבדוק בעצמי.

כל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו