מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצותג.ר12/02/2011
פרופ יודסין שלום.
לאחר תשובתך יצא לי לפגוש שני כירוגי ילדים שהמליצו כל אחד על שיטה שונה. האחד טוען כי מבוצע בניתוח בשיטה פתוחה (פתיחת בטן) ומבוצע בפגייה עצמה ולא בחדר ניתוח. השני מציע ביצוע הניתוח בלפרוסקופיה.
האם שיטות אלה נהוגות גם במחלקה שלך?
האם תוכל להמליץ לי מנסיונך מה מהשיטות טובה יותר?
האם נכון כי ביצוע ניתוח לתינוק בן יומו החדר ניתוח עלול לגרום לבעיות נשימה?
בנוסף, האם נתיחה בפגייה, לא מסכנת את התינוק בזיהומים?
אשמח אם תוכל לייעץ לי בנושא זה.
תודה מראש
ג.ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון ההודעה הקודמת
ג.ר12/02/2011פרופ יודסין
מכיוון שלא מצורף להודעה קודמת בפורום. התייעצתי איתך בעבר לגבי DUBBLE BUBBLE. נתת הסבר מפורט ומעמיק בנושא (ועל כך תודה )
מעוניינת לדע אם תוכל לייעץ לי שוב בשאלה ששאלתי כעת.
תודה מראש
ג.ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
Double Bubble
פרופ' רפאל יודסין12/02/2011אני לא משוכנע שיש הבדל בין השיטות ושמיקום הניתוח חשוב.
בפג שהוא מאד חולה עקב נמק המעי או דבר אחר והוא נורא קטן - המעבר לחדר ניתוח מרוחק תוך כדי שהוא מונשם יכול להוות גורם סיכון ולכן נהוג לנתחם בפגיה.
לדעתי, למעט במערכת חדרי ניתוח שצמודה לפגיה (ואין דבר כזה בינתיים בישראל) הניתוח בפגיה או בחדר בודד שצמוד אליה הינו במנותק מהעוצמה של הרבה מרדימים מיומנים בסביבה + ציוד רב + מאגר אחיות גדול - כל אלו קיימים רק במערכת חדרי ניתוח פעילה בשעות הבקר. ניתוח אלקטיבי נעשה בהדסה בחדר ניתוח גם בפגים. ניתוח בכל ילד ולבטח בפג (למה ברור שהוא ייולד פג ?) נעשה בהרדמה כללית כך שעיקר תשומת הלב היא למערכת הנשימה. אין שום סיכון מיוחד בניתוח בחדר ניתוח לעומת הפגיה. להיפך.
ההבדל בין ניתוח לפרוסקופי לניתוח פתוח הוא בצלקת. אני מנתח הרבה ניתוחים לפרוסקופיים אבל לא השכנעתי שיש ייתרון דרמטי לשיטה זו על השניה. הצלקת הרוחבית שנעשית בניתוח הפתוח לא גדלה עם הילד ולרוב אינה ניכרת בהמשך החיים. אני אישית מעדיף ניתוח פתוח ביילוד עם מום מולד כזה וצורך בהשקת מעי למעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)