מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פי טבעת קדמיאביבה16/12/2007
שלום רב,
ביתי בת השישה חודשים נולדה עם פי טבעת קדמי מאוד(לדבריו של הכירורג ילדים) הינו אצל כירורג אשר המליץ על שני דברים 1.הרחבה של פי הטבעת (הוא ניסה להכניס את האצבע זרת ולא הצליח ולטענתו בגיל כזה צריכה להתאפשר כניסה של האצבע אצבע) 2. ניתוח להרחקתו של פי הטבעת בגיל מאוחר יותר,
בנוסף לפי טבעת קדמי הפרינאום של ביתי רירי, אדום ולא מאוחה (לא סגור) הרופא כירורג אמר כי גם את זה ניתן יהיה לסגור באמצעות ניתוח ושהפרינאום לא יסגר באופן עצמאי!!
וכן לעיתים מופיעים נימי דם בצואה שלה לציין כי היא יונקת באופן מלא..
הרופא הפחיד אותי כאשר אמר שאם לא נעשה את הניתוח עכשיו התינוקת תסבול מקקי קשה ומכאבים עזים בעת מתן צואה כאשר היא תגיע לגיל של מוצקים (אני מנסה לדחות כמה שיותר את השילוב של מוצקים רק בשל הסיבה הזאת )
שאלותי :
1.האם חייב לעשות ניתוח להזזת הרקטום? הבנתי שזה ניתוח מהיר שבו מעבירים את פי הטבעת מטה אך אני נגד ניתוחים .. האם ישנה דרך אחרת לבעיה ...והכי חשוב האם חייב ביתי לא סובלת בעת מתן צואה(אולי בגלל ההנקה אולי בעתיד כן תסבול אני מקווה שלא).
2.מה הגיל הכי מאוחר שבו ניתן לבצע את הניתוח ?
3.הבנתי שפי הטבעת נועד להתרחב לבד..האם חייב לבצע הרחבות במצבה? האם ההרחבות יכולות להזיק?אולי כדאי לעשות ישר ניתוח מבלי לבצע הרחבות? האם ישנם סיכונים בהרחבות ??
4.האם ישנם סיכונים בניתוח מסוג זה(הזזת פי הטבעת)? אם ישנה החשפות גדולה יותר לבעיות בפי הטבעת בעקבות הניתוח כמו פיסורה למשל?
5.הבנתי שישנה תרופה אשר גורמת להרחבה פי הטבעת ..למה בעצם לא להשתמש בתרופה? ..
6.האם הפרינאום עתיד להסגר לבד או שחייב בניתוח ?
תודה וסליחה על הריבוי במילים
אמא מודאגת ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Anterior Anus
פרופ' רפאל יודסין16/12/2007כאשר מתגלה פי טבעת קדמי פרוש הדבר שקצה מערכת העיכול אינו עובר דרך הספינקטרים אלא בס"מ האחרון פונה קדימה.
שתי בעיות לעתיד: 1. תמיד יש נטיה לעצירות ולכן כבר מעכשיו יש צורך ב PEGLAX, כפית בבוקר וכפית בערב באופן קבוע 2. הקיר המשותף לוגינה מאד דק ובלידה חפוזה ללא אפיזיוטומיה יכול להיווצר קרע שיחבר את שתי המערכות והתיקון אז לא פשוט.
לפתח הקדמי נטיה להיצרות ולכן יש צורך בהרחבות כל יום עד להחלטה. אני נוהג לספק להורים קונוס פלסטי לביצוע ההרחבות. אין שום משחה שיכולה לבוא במקום הפעולה המכנית הזו.
את הניתוח נוהגים לעשות מגיל 4 חודשים ואילך ודחים אותו רק כשלא ברור שאמנם הקיר המפריד מהוגינה באמת דק.
הניתוח אינו פשוט וחשוב שיעשה ע"י מי שמאד מנוסה. ממש לא ניתוח "קל" כדברייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)



.jpg)
(1).jpg)