מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ציסטה מעל הלבלבאלי26/06/2011
שלום ושבוע טוב
פרופסור רפאל יודסין !
בתנו בת 13 וחצי , עם ציסטה מעל הלבלב שהתגלה אצלה לאחר בדיקת U.S כשסבלה מצריבות בשתן [ אז היתה בת 6 בערך]
לאחר כל הבדיקות והצילומים הרלוונטיים, ויעוץ די עקיף עם כמה רופאים,
התבשרנו כי יש לנתח את הילדה ולהוציא את הציסטה , כי קיים חשש שזה עלול להתפרץ בגיל יותר מאוחר ולהווה חלילה לבעיות כאלה ואחרות
מאז ועד היום אנו ההורים מאד סקפטיים , ומאד חוששים .
אני מאמין שעקב נסיונך רב השנים נתקלת בתופעה כזו , והיינו מאד רוצים לשוחח עם משפחה אחת או שתיים שעברו עם בנם/בתם ניתוח כזה, על מנת שנוכל להתרשם מאופן הניתוח ודרכי החלמתם של הילדים , אנו מאמינים שדבר כזה מאד ירגיע ויוסיף
לגבש החלטה נחרצת עבורנו
נודה לך מאד אם תוכל לקשר עימנו ועם משפחות כנ"ל כמובן לאחר הסכמתן המלאה
תודה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציסטה מעל הלבלב - תגובה
פרופ' רפאל יודסין26/06/2011המילים "ציסטה מעל ללבלב" אינן מגדירות את הממצא ולכן אני מתקשה בבקשתך.
יכול להיות שמדובר סתם בצבר של נוזל לימפטי (ציסטה מזנטריאלית)
יכול להיות שמדובר במכפלה של המעי (דופליקציה)
יכול להיות שמדובר בהרחבה צידית של צנור המרה (ציסטה כולדוכלית).
מעט מדי נתונים ומגוון אבחנה מבדלת גדול.
בדיקות הדמיה הן התשובה ובהמשך לפי האבחנה ניתוח (לפרוסקופי ?)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולידוכול ציסטה
אלי27/06/2011שלום רב פר' יודסין !
ראשית תודה על תשובתך
אכן מדובר בהרחבה צידית של צנור המרה (ציסטה כולדוכלית).
לפי מה שהבנתי מכל הרופאים איתם דיברתי , ולפי צילומי -MRI +U.S
ERCP -קונוסקופיה [מקווה שאני לא טועה בהגדרה]
הוברר לי שיש לנתח את בתנו , כלומר אחרי הוצאת הציסטה יש לחבר צינור
מקווה מאד שאני מסביר את עצמי כדי שתוכל להבין את המהות שבדבר .
עוד אציין כי בתנו ילדה בריאה לחלוטין , ואין לה שום סימפטומים .
עוד אשאל ברשותך :
האם כדאי לחכות עד שיופיע סימפטום , ואז להתחיל בתהליך הניתוח ?
או שזה על זמן שאול וכדאי לנתח בהקדם ?
ואם אכן לנתח , אנא התייחס לבקשתינו הקודמת לקשר אותנו עם משפחות
שעברו תהליך דומה .
נודה לך בכל לב להתייחסותך
בתודה ובהערכה רבה
אלי
0523-699722* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
Choledochal Cyst
פרופ' רפאל יודסין27/06/2011אני מקווה שקראת על הניתוח והבנת שהסיבה העיקרית היא מניעת גידול ממאיר בציסטה הזו בעתיד הרחוק.
משעומדת אפשרות כזו נראה לי שהכל מתגמד.
אני אנסה מבין הילדים שעברו אצלנו רק שזה לא קל. בעיקר כשמדובר במשפחות דתיות שלא אוהבות עיסוק בבעיות רפואיות שמפריעות לשידוך.
האם שאלת את המנתח שאלה זו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה כולדוכלית
אלי27/06/2011שוב תודה לך פר' יודסין על הענותך המהירה !
ברור לנו שאין מנוס מניתוח , השאלה היתה העיתוי ,
ועקב זאת אנו משתוקקים לשוחח עים המישפחות שעברו תהליך כזה
אנא עזור לנו לקשר עם המישפחות,
אני מקווה שמשפחות אלו תדענה שהן עוזרות מאד מבחינה נפשית ורגשית
אני ממש סומך על הנימה שלך בתור אדם שיכול להסביר הכי טוב על המהות שבדבר
בקשר למנתח : בקשנו גם ממנו לקשר עם משפחות אלו , הוא אמר שהוא אכן ינסה לקשר בינינו , אך משום מה טרם קבלנו ממנו מענה
ולכן אני מנסה את כל הדרכים המקובלות , לפגוש אנשים אלו
אנו תקווה שהנך מבין ללבנו , וישר כח על עבודתך המאוד מבורכת
תודה רבה
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ציסטה כולדוכלית - תגובה
פרופ' רפאל יודסין27/06/2011אשתדל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה כולדוכלית
אלי27/06/2011אלפי תודות !!!!
הנייד שלי
0523-699722* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)