התמדה בתפריט של הדיאטנית מול כל ה"טרנדים" שיש בחוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמדה בתפריט של הדיאטנית מול כל ה"טרנדים" שיש בחוץ
    בתיה
    15/06/2023

תודה רבה. כל כך כיף שיש כזה פורום שאפשר לשתף . בבקשה אם ההודעה שלי טריגר תמחקו אותה.
    אני סובלת מהפרעות אכילה כבר 2 עשורים לצערי. עוד מעט בת 40 והחלטתי שזהו, אני לא נותנת למחשבות על האוכל 24/7 לנהל אותי ובפרט המשקל ועוצרת עם הדיאטות וההרעבות. התחלתי שוב מעקבים ונצמדת בכל כוחי לתפריט איזון. רק אני צריכה חיזוקים כי אנשים מהצד כל הזמן מעירים לי שהתפריט שאני אוכלת עם לא מעט פחממות ומתוק ואיזה דיאטנית נתנה לי כזה תפריט.. (מול הדיאטנית אני מרגישה הכי בנוח ושלמה שזה מה שנכון לי כדי למנוע את הבולמוס והחוסר הבא כי אוכל אסור הוא טריגר גדול בשבילי) מצד שני כל האטרף הזה בחוץ של דל פחמימה וצום לסירוגין ואסור מזון מעובד.. מרגיש לי שעוד רגע מתפתחת אצלי סוכרת קטלנית מרוב כל המתוק והפחמימות (מחשבה חדשה..כנראה השומן הפך לסוכרת) והכי קשה שהיום חברה שגם נכנסה לטרנד הזה לצערי עקצה אותי שלא פלא שאני מזמינה את הבולמוס הבא כי אני מפוצצת את הגוף בהתמכרות לסוכר ופחמימות. אז לא הבנתי? חוסר גורם לבולמוס ולאכול מתוק גורם גם, ויותר גרוע..אז למי להאמין??חייבת להאמין בדרך שלי וזה קשה כי בחוץ הכל נראה אחרת!!!!בסך הכל רוצה לחיות בשלום עם האוכל ועם עצמי . אני יודעת שזאת התרופה שלי מהמחלה הארורה הזאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כיצד לפתח חוסן מול תרבות הדיאטה?

דנה לוי ינקולוביץ
    17/06/2023

היי בתיה,
    תודה על הדברים החשובים שרשמת. אנו חשופים ללא הרף למסרים הקשורים לאידיאל הרזון, אשר מגבירים את העיסוק בגוף, מעצימים את תחושת חוסר שביעות הרצון מגופנו ואת החשיבה הטורדנית סביב העיסוק באוכל וחוסר השליטה באכילה. חשוב להיות עקביים בטיפול הפסיכולוגי והתזונתי, כחלק מהתהליך הטיפולי אנו לומדים לפתח עמדה ביקורתית כלפי המסרים המערערים. חשוב להמשיך ולדבוק בתפריט אישי מאוזן כחלק מהחזרה לדפוסי אכילה מסודרים, אשר יוביל להפחתת פעולות הצמצום והתקפי האכילה.
    בברכת רפואה שלמה,
    דנה לוי ינקולוביץ
    דיאטנית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו