מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מקולר דגנרישן AMDיאיר31/03/2011
שלום לרופא התפרסם כאן מאמר של "מומחה לטיפול בראיה ברפואה הסינית," שטען ש AMD הנה בגלל חוסר בחמצן ברישתית--והציע גם שיטת טיפול שעזרה-לדבריו-ב 48 % מהמקרים !!!! 1. חוסר חמצן או שגשוג כלי דם ודליפתם ? 2. האם זו תגלית עולמית שתזכה בפרס נובל או שזו רמאות מגעילה,כי היא מתימרת לעזור ודוחה את מאמיניה מאיבחון בזמן ומטיפול שיכול לעצור את התהליך הבעיתי או אף ,אולי, לשפרו במעט . הייתי מצפה מרופא עינים שישתדל למנוע מאמרים מרמים היוצרים אשליה --ובאותו פורום של רופאים רציניים !!! אשמח לשמוע את דעתכם בתודה יאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבנת הנקרא
פני01/04/2011אני מציעה לך לקרוא שוב את הכתבה. מדבריך ניתן להסיק שלא הבנת נכון את מה שכתוב בכתבה. ידוע שאסכמיה היא אחד הגורמים להתדרדרות המחלה ולגבי המחקר אין טענה שהושג ריפוי למחלה אלא שנראה שיפור בראיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהAMD - דיקור סיני
אולה04/04/2011רציתי לדעת האם מישהו עבר טיפול זה או לקבל כל חוות דעת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשגשוג כל-דם
שיר04/04/2011שלום, לפי המידע שיש במאמרים רבים, אכן חוסר בחמצן הוא אחד הגורמים המרכזיים לשגשוג כלי-דם פתולוגיים ודליפתם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקולר דגנרישן AMD - תגובה
ד''ר יובל דומניץ05/04/2011לא בורו עד הסוף הסיבה ל AMD אבל לבטח הסיבה העיקרית לא חוסר חמצן. לא הייתי בונה על רפואה סינית כפיתרון לבעיות עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפואה סינית ו AMD
יובל דומניץ05/04/2011אין לי מידע על שיפור שניתן להשגה ב האטה או שיפור מצב ראייה של חולי AMD באמצעות רפואה סינית כפי שכתוב במאמר המצוין . אבל כל אפשרות טיפולית שיכולה לעזור למטופל ולשפר את ראייתו ואת התקדמות המחלה מבורכת. אחד האספקטים של המחלה הוא נובע מחוסר חמצן על רקע שונה שגורם לשגשוג המחלה ואם ניתן לבלום תהליך זה הרי זה מצוין. אני אישית לא ראיתי תוצאות טיפולים אך אם הם עוזרים מה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים בעפעף.חסוי31/03/2011
שלום.
לאחרונה אני סובל מ- "טיקים" בעפעף ימין- אני מרגיש כאילו העפעף זז למרות שבפועל לא רואים תנועה, אלא אם אני סוגר את העין (אציין כי כאשר אני שם אצבע על העפעף הסגור, אני מרגיש את ה-"טיקים".
זה בא והולך, אבל נדמה לי שהתדירות של זה הולכת ומתגברת.
ממה זה יכול להיות ומה ניתן לעשות בנדון?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים בעפעף. - תגובה
ד''ר יובל דומניץ05/04/2011יעבור כפי שמגיע רק סבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בגודל האישוניםשירלי31/03/2011
ביתי נפגעה בעין קיבלה מכה מברך של חברתה, היינו במיון שם נבדקה יש לה קצת שטף דם על החלק הלבן ו-2 שריטת בחלק החום.
היא מטופלת כבר 24 שעות בטיפות טוברקס.
במכתב שחרור מהמיון נרשם כי האישונים שווים ומגיבים לאור.
היום כ-24 שעות אחרי אנו מבחינים בהבדל בגודל האישונים בעין הפגועה האישון הרבה יותר גדול. האם יש מקום לדאגה? מה יכולה להיות הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בגודל האישונים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ05/04/2011ייתכן פגיעה בעצב ראייה ייתכן פגיעה בספינקטר . צריך בדיקה. יש סיכוי שיסתדר ללא טיפול אך חייב בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד ראייה ורוצה לעשות צניחה חופשיתאלון30/03/2011
שלום רציתי לדעת אני כבד ראייה עם ראייה 6/60 בשתי העיניים ואני חולה בr,o,p ויש לי ניסטגמוס רציתי לדעת אם אני יכול לעשות צניחה חופשית עם הלקות ראייה שלי עם מדריך מקצועי ושאם יכול להיות סיכון כל זה על העיניים?
אני שואל שאלה זו מכיוון שראיתי שיש משקפיים ששמים על העיניים במהלך הצניחה ושזה מונע מלחץ על העיניים.
אשמח על תשובתכם בתודה אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד ראייה ורוצה לעשות צניחה חופשית - תגובה
ד''ר יובל דומניץ05/04/2011איןה קשר בין הצניחה לכבדות ראייה אתה יכול לצנוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון בעיות ראיה ואסטיגמציהאיציק28/03/2011
שלום,
למיטב הבנתי מערכת הראיה של האדם מורכבת משתי עיניים אשר עובדות יחד, כיחידה אחת, אשר מהווה את מערכת הראיה.
אני מבקש להבין מדוע כאשר עושים בדיקות עיניים בודקים את העיניים אחת אחת(כלומר- כל פעם אחת מכוסה) וקובעים מספר לעדשה של כל עין בנפרד. כאשר רוצים לתקן בעיות מסוג אסטיגמציה וראיה מרחוק אין אף בדיקה שבודקת את הראיה עם המשקפיים המתוכננים כאשר שתי העיניים גלויות ? הרי חשוב לבדוק איך הפציינט רואה כששתי העיניים עובדות יחד !
הרי העיניים מהוות מערכת אחת אינטגרטיבית שמעבירה את המידע למוח לעיבודו והצגתו ?
תודה על תשובתכם.
איציק מחיפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון בעיות ראיה ואסטיגמציה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ28/03/2011בודקים כל עין בנפרד ואז בודקים את השילוב של שתי עיניים ביחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העניים דומעות ללא סיבה והרבה !!!בן28/03/2011
שלום רציתי לדעת למה העניים דומעות ללא סיבה . אני נוגע בעין ופשוט יוצא לי מישם מים . או שלפעמיים אני מרגיש שיש לי הרבה מים בעין וזה מפריע לי אז אני נוגע בהעין .
וזה קורה לי הרבה ביום !!!
למה העניים שלי דומעות כל כך הרבה ???
יש פתרון לזה ???
מה אפשר לעשות ???
תודה מראש בן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העניים דומעות ללא סיבה והרבה !!! - תגובה
ד''ר יובל דומניץ28/03/2011ייתכן יובש בעיניים או דלקת לחמיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת ספזמקס והשפעתה על לחץ תוך עינריקי מתל אביב28/03/2011
אני אמורה לקבל תרופה בשם ספזמקס להקלה עקב שלפוחית רגיזה. האם היא גורמת להעלאת הלחץ התוך עיני..
תודה ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופת ספזמקס והשפעתה על לחץ תוך עינ - תגובה
ד''ר יובל דומניץ28/03/2011לא ידוע לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדור ספזמקס והשלכות על לחץ תוך עיני
ריקי מתל אביב29/03/2011אני מודה לדר יובל דומניץ ומבקשת אותו לבדוק בספרות המקצועית על שאלתי ולתת לי הסבר יותר מפורט על מנת שאוכל בלב שקט לקחת את הכדור כל יום.
תןדה
ריקי מתל אביב612* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות..כ.ל28/03/2011
לרופא שלום,
אני בת 36, בריאה בדר"כ, מדי כמה חודשים יש לי מין "התקף" של כמו ניילון בראייה, בזמן שזה קורה, אני מרגישה מצויין, הדופק בסדר וגם לחץ הדם. לרב זה חולף אחרי כמה דק', אבל זה מבהיל למדי, זה מתחיל בקטן ולאט לאט זה מתפשט על כל טווח הראייה, האם אתה מכיר את התופעה?
בנוסף, לפני כמה ימים נוצר לי שטף דם בעיין די גדול, לא זכור לי שקיבלתי מכה או שיפשפתי את העיין, כמו כן לא כאב לי כלל. מכירים את התופעה? האם יש צורך להלחץ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות.. - תגובה
ד''ר יובל דומניץ28/03/2011ייתכן בעייה בזרימת דם לעיניים. לפנות לבדיקת עיניים מקיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוי faאהובה28/03/2011
שלום רב
מבקשת הסבר לגבי פענוח fa :
עין ימין
יש נגע פיגמנטרי טמפ' למקולה בצלום הצבע.
בFA - יש היפרפלורסנציה באיזור נגע- ללא דליפה
ממצא זה ב-FA יכול להיות בנבוס אך גם ב-MM /
מה זה אומר?
מדובר בבדיקה שעבר בעלה של חברתי הטובה ורופאת עייניים שלו אמרה לו שעל סמך בדיקה זו יש לו סרטן העין.
אבקש קצת הסבר לגבי תוצאות הבדיקה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוי fa - תגובה
ד''ר יובל דומניץ28/03/2011יש סבירות לממאירות צריך לראותקלינית ולבצע גם אולטרהסאונד של העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עפעפיים כרוניתrany27/03/2011
שלום...
אובחנתי כחולת דלקת עפעפיים כרונית...
הבנתי שזוהי מחלה מאוד חמקמקה וקשה לריפוי ואף ישנם מקרים בהם הדלקת לא נרפאת.
אני מאוד מיואשת מהמצב... אני נוטלת כדורי אנטיביוטיקה למשך 3 חודשים כעט סיימתי את החודש הראשון.
האם יש תקווה שהדלקת תעלם לחלוטין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עפעפיים כרונית - תגובה
ד''ר יובל דומניץ28/03/2011ייתכן תלוי בטיפול והאינטנסיביות שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר ראייהנטע27/03/2011
יש לי מספר משקפיים 4.5 שעלה בהדרגה עם השנים עקב קוצר ראייה. מה הסיכוי שבגילי- 25 הוא ימשיך לעלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר ראייה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ28/03/2011יכול בפירוש להמשיך לגדול עקב לידה עבודה מול מחשב גנטיקה הורמונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיה כפולהשלום26/03/2011
שלום לכבוד המומחים!
לאחרונה שמתי לב שלפעמים אני רואה כפול,ולדוגמא, אני רואה איזה עצם במרחק שבין 5 מטר ל-40 מטר,בשתי תמונות ,כשהאחת ליד השניה ובאותו מישור,ואני לא יכול לקבוע מי העצם ה"אמיתי" ולמקם אותו.
אם אני עוצם אחת מהעיניים אני רואה היטב את העצם,ולחילופין גם בעצימת עיני השניה..
אציין שכאשר אני מביט על העצם בהטיית הראש קדימה(מעין התכופפות),אני רואה את העצם כיחיד וברור..
כמו כן אוסיף שאני משתמש כבר זמן רב במשקפי קריאה שנמכרים ב-10 ש"ח ואני רואה אתם.מצויין.
אודה מאד על הסבר בנושא ומה לעשות?
שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה כפולה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ28/03/2011אין מה לעשות פרט לתרגול אורטופטי דרך קופת חולים שייתכן וישפר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בלחמית העיןשני26/03/2011
שלום,
כבר למעלה מחודש הופיע בלחמית עין ימין פס אדום. לפעמים זה מפריע לי לפתוח את העין ולפעמים לא. הייתי אצל רופא עיניים הוא אמר שזה כמו פס זכוכית ונתן לי טיפות עיניים (optilast) ומשחה (maxitrol). לאחר כשבוע וחצי אין שום שיפור. האם זה באמת דלקת? למה זה לא עובר? מה אפשר עוד לעשות ? האם להמשיך לקחת את הטיפות עיניים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בלחמית העין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ28/03/2011לפנות לטיפול נוסף אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בזווית הראייה בין המיניםאילנית כהן26/03/2011
שלום רב,
האם יש אמת בטענה כי זווית הראייה של הנשים הינה 160 מעלות בעוד זווית הראייה של הגברים היא 170 מעלות? טענה זו הובאה על מנת להסביר מדוע גברים הם נהגים טובים יותר.
אשמח לתשובה,
תודה רבה, אלנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים בזווית הראייה בין המינים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ28/03/2011שטויות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!מנחם לשמוע
אילנית כהן29/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדעת מראשיוגב כהן26/03/2011
שלום,
שמי יוגב בן 31 ואני שוקל קורס מקצועי ועיסוק בריתוך, ידוע כי ריתוך במשרה מלאה ולאורך זמן ממושך פוגעת בראיה, ושאלתי היא מה מידת הפגיעה והאם רפואת הראיה בימינו נותנת מענה מלא לפגיעה זו, במילים פשוטות האם משקפים טובות יכולות להקנות לי ראיה טובה (6/6) כפי שיש לי היום. לאחר שעות העבודה אני יושב מול המחשב ("עיסוק משני") ואינני מעונין שלאחר מס' שנים לא אוכל לעשות כך עקב ראיה פגומה או לסרוגין כאבי ראש וכיוצא בזה.
בכבוד רב יוגב כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעת מראש - תגובה
ד''ר יובל דומניץ28/03/2011אתה צריך להשתמש במשקפי מגן כל זמן העבודה פרט לכך אין מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)