מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשות אורתו קיירננה24/04/2011
שלום, שמעתי על עדשות אלו ותהיתי לגבי מידת התאמתן אליי- יש לי בעין ימין -6.5 עם צילינדר ובעין שמאל -2.5, גם עם צילינדר. כמו כן, האם זה בטוח לשימוש? לי אסור ללכת עם עדשות מגע (עיניי פיתחו לכך אלרגיה, כנראה משום שהרכבתי עדשות בגיל צעיר מאוד), האם זה משפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות אורתו קיי - תגובה
ד``ר יורם שוחט25/04/2011שלום רננה,
1. עדשות כאלה יכולות לתקן עד סביבות 4.00-, ולכן לא מתאים לך, לפחות לגבי עין ימין.
2. בעדשות מגע שמרכיבים בזמן שינה יש סיכון גבוה יותר לזיהום בעין.
3. מכיוון שיש לך אי סבילות לעדשות מגע, יש בהחלט אפשרות שיהיה לך קושי עם עדשות אורטו קיי.
4. בנוסף, לפי הפער במספר בין שתי העיניים יתכן שיש לך עין עצלה. אם זה המצב, ומכיוון שבכל הרכבה של עדשות מגע יש סיכון מסוים, נראה לי שעדיף להמנע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר?רות24/04/2011
דוקטור נכבד, האם מותר לשתות קפה בסוף ארוחה בה נוטלים אופטיסייף? לחילופין, האם מותר ליטול אופטיסייף עם ארוחה המסתיימת בשתיית קפה? רות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ24/04/2011אין קשר בין האופטי סייף לקפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר שוחט,
איל כהן15/08/2011אכן נעשתה אתמול בדיקה אצל רופא עיניים אחר ואת תשובתי נתתי במיכתב הקודם שאכן נעשתה בדיקה והנה תוצאות הבדיקה מאתמול לאחר 24 יום מקבלת הטיפות...
אני מעתיק את מכתב הרופא מאתמול:
"בבדיקה רואה 6/6 בעין ימין, 6/24 בעין שמאל בלי תיקון אופטי. רואה 6/6 בכל עין עם תיקון אופטי בצד שמאל בלבד. קרניות שקופות, לשכות קדמיות שקטות, אישון עגול חופשי מגיב, פונדוס תקין, דיסקיות גבולות ברורים מקולות שמורות היקף תקין, תנועות עיניים תקינות."
זוהי תוצאת הבדיקה.
אני חוזר, ראיתי 6/6 ב-2 העיניים לפני חודש (לפני הטיפות).
היתכן שהיתה לי רגישות יתר לטיפות שהרחיבו את אישוני בצד שמאל? (האישון חזר לגודלו התקין) אבל הראיה של 6/6 השתבשה מעט.
מה עושים בלי לשים משקפיים או ניתוח? זה ממש מצער כל הסיפור הזה.
תודה ד"ר שוחט, ממתין לתשובה.
איל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר שוחט, - תגובה
ד``ר יורם שוחט16/08/2011שלום אלי,
טיפות להרחבת האישון לא אמורות להשפיע על מספר המשקפיים. כל בדיקת עיניים יסודית כוללת הרחבת אישונים, כלומר מדובר בפעולה שכיחה מאד המתבצעת על ידי כל רופאי העיניים.
ללא קשר, כדי לענות על השאלה חסרים נתונים כגון המספר, אורך העיניים, בדיקה מדוקדת של העדשות ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוזר על שאלתי...
איל כהן16/08/2011שלום, שמי איל ולא אלי ולא ענית על שאלתי... אין לי עדשות ואין לי מיספר...
ראה בבקשה את 2 מיכתבי הקודמים וענה על שאלותי בבקשה. תודה רבה.
איל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוזר על שאלתי... - תגובה
ד``ר יורם שוחט17/08/20111. כשהרופא שלך מציין שעם תיקון אופטי בעין שמאל אתה מגיע ל-6/6 הכוונה היא שאתה זקוק למספר כלשהו בעין זו כדי לראות טוב.
2. כשציינתי שיש צורך בבדיקה מדוקדקת של העדשות הכוונה היא לעדשה הטבעית בעין ולא עדשת משקפיים או עדשת מגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חוזר שוב על שאלתי...
איל כהן17/08/2011לפני הטיפול בטיפות עיניים להרחבת האישון בעין שמאל ראיתי 6/6 באותה עין.
מאז הושמה לי הטיפה השורפת ללא הצורך לפני חודש, ראייתי של 6/6 לא חזרה אלי וירדה ל-6/25 בעין שמאל. האם עיני היתה רגישה לטיפות? איך יתכן שבדיוק לאחר הטיפות ראייתי נפגמה? פוקס? כך טוען הרופא הבודק...
לא רוצה, לא משקפיים ולא עדשות.
מה עושים???
תודה, איל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות עיניים להרחבת האישוניםחני24/04/2011
האם טיפות להרחבת האישונים משפיעה לרעה על העיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות עיניים להרחבת האישונים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ24/04/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראייתי ניזוקה לאחר טיפת עיניים
איל כהן14/08/2011שלום, אני בן 40 בריא וניראה 10 שנים פחות. ראייתי היתה מצויינת 6/6 בשתי העיניים. לפני כ-4 שבועות ניכנס לי גוף זר לעין השמאלית. הגעתי לחדר מיון ב"הילל יפה" בחדרה ושם הוציאו לי את הגוף זר, לאחר מכן הרופא עיניים שם לי טיפה אחת "שורפת" שהרחיבה לי את האישון במשך שישה ימים! כמובן שראיתי מטושטש באותה עין. כמה ימים לאחר מכן האישון חזר לקדמותו לגודלו הטיבעי. ועד היום ראייתי הטובה לא חזרה לקדמותה! ראייתי באותה עין נהפכה לכהה מאז שמו לי את טיפות העיניים המוזרות. היום בדקתי את ראייתי אצל רופא עיניים ולרוע מזלי אכן כך, ראייתי באותה עין נהפכה ל-6/25 ובעין השניה שלא קיבלה מהטיפה המרה הראיה עדיין 6/6. הרופא אמר שקשה לו להאמין שהראיה נפגמה מהטיפול בטיפות אלא פיתאום "ביגלל הגיל" ירד כושר הראיה... כמובן שאני לא קונה את ה"פוקס" הזה כי שוב, ראייתי היתה מצויינת ב-2 העיניים בשווה (6/6) עד לאותם טיפות מוזרות להרחבת האישונים. יש לי גם אסמכתא לבדיקת עיניים (6/6) ב-2 העיניים משנה שעברה מבקשת רישיון באוסטרליה.
נאמר לי שאין מה לעשות, אלא להרכיב משקפיים. כמובן שזה מאוד מצער וללכת לתביעות ולמשפטים אין לי כוח. אני ממש מלא צער וחוסר אונים. מה לעשות בבקשה?...
תודה רבה - איל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראייתי ניזוקה לאחר טיפת עיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/08/2011לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדה ראיה ונהיגהדניאלי24/04/2011
מכובדי
בצעירותי נחבלתי ועברתי נתוח.
אני במעקב שדה ראיה , רופאת העינים שלי אומרת שאינני יכלה ללמוד נהיגה .
אבל יש אנשים עם עין אחת ונוהגים, אז למה בעצם לי אסור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שדה ראיה ונהיגה
דניאלי29/02/2012מכובדי
בצעירותי נחבלתי והפכתי לאפילפטית.
לפני שנים רבות , עברתי נתוח והמון שנים אני ללא תרופות וללא התקפים.
אני מאד רוצה ללמוד נהיגה, אך רופאת העינים שנים טוענת שאינני יכלה ללמוד נהיגה בגלל שדה הראיה.
אז איך זה שאנשים אפילו עם עין אחת נוהגים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשדה ראיה ונהיגה - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/03/2012השאלה היא מהות הליקוי בשדה הראיה. לכן אדם בעל עין יחידה, ללא ליקוי בשדה הראיה, רשאי לנהוג בעוד שאדם הרואה בשתי עיניו אך סובל מליקוי בשדה הראיה בשתי העיניים עלול להפסל לנהיגה.
אצל כל אופטומטריסט אפשר לעבור בדיקה לרשיון נהיגה, ובדיקה כזאת תגלה אם יש בעיה.
בנוסף, במכון הרפואי לבטיחות בדרכים (חפשי בגוגל) מבוצעת הערכה של כושר הנהיגה לבעלי מוגבלות מכל סוג. שם יוכלו להעריך את ההשלכה של הליקוי בשדה הראיה על הכושר לנהוג, ויתייחסו גם לאפילפסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשדה ראיה ונהיגה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ24/04/2011צריך בדיקה להחליט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע ללילהלילוש23/04/2011
שבוע טוב!
אנ יבן19וחצי מרכיב עדשות מספר 6 , שמעתי על עדשות שמרכיבים אותם בלילה וביום אני רואה טוב, השאלה האם זה מתאים גם לי?
תודה
לילוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע ללילה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ24/04/2011ממליץ על ניתוח הסרת משקפיים בלייזר טוב יותר מהעדשות. מוזמן ליצור קשר איתי 0544964170
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת חלב סתומה בעיןמירי23/04/2011
ביתי בת 7 , בתחילה לפני חודש + היה לה שעורה בעין זה טופל במשחה ..וכאשר זה לא עבר לאחר שבוע + ניתן טיפות ..ואז נהיה לה בלוטת מעל העין . הרופא טוען שזוהי בלוטת חלב סתומה וזה יעבור לבד שבועות חודשים שנים ... אין לדעת .
מה עושים ? איך תרד הבלוטה הזו ?....האם זה לא יחמיר ...
אשמח לתשובה מיידית תודה חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת חלב סתומה בעין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ24/04/2011זמן וטיפול נכון יורידו את הכלזיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיה עם משקפת גורמת לפזילהדן23/04/2011
בן 40. חזרתי לשחות לאחר עשרות שנים. כשהייתי כבן 8-7 שחיתי מספר שנים למרחקים ארוכים עם משקפת ללא בעיות ואז בערך בגיל 9-10 לאחר שחיה עם משקפת ראיתי כפול במשך 24 שעות לפחות (עין אחת פזלה) רופא עיניים שאבחן בזמנו לא ידע לומר מה הסיבה אולם סבר שיתכן ומדובר בעין עצלה וכו וכו. הפסקתי לשחות.
כעת שבתי לשחות. בתחילה שחיתי עם משקפת שצוללנים משתמשים בה (מכסה גם את האף) ללא בעיות בעיניים (אולם בעיה לשחות מכיון שמכסה את האף). רכשתי משקפת שחיה - סקי מתקדמת שלא מכסה את האף. כעבור 10 דקות של שחיה התחלתי לראות כפול באופן קל (הראיה כפול רק לאחר הסרת המשקפת בזמן השחיה עם, אין בעיה)
ההבדל המהותי בין שתי המשקפות הוא שהמשקפת החדשה יש לה "ואקום" היא נצמדת לפנים באופן מוחלט. נסיתי לשחרר את ההידוק לפנים אולם ההשפעה על הראיה נשארה.
האם יש לך הסבר לתופעה. ניסיתי גם לשחות עם המשקפת החדשה ללא התמקדות עם העיניים בזמןן השחיה אולם גם זה לא עזר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיה עם משקפת גורמת לפזילה - תגובה
ד``ר יורם שוחט23/04/2011קרוב לודאי יש לך "פזילה סמויה". זה מצב שבו אין פזילה במצב הרגיל שבו שתי העיניים פקוחות, אך קיימת נטיה לפזילה, אשר במצבים מסוימים עלולה להפוך לפזילה גלויה ולגרום לכפל ראיה. העובדה שבמשקפי שחיה לכל עין עדשה נפרדת, ויש זוית בין שתי העדשות, יכולה תאורטית לספק תנאים להפיכת הפזילה הסמויה לגלויה. במשקפת צלילה יש זכוכית אחת ואין הפרדה בין העיניים.
כל האמור הוא על בסיס השערה בלבד, וכדי לדעת בדיוק ממה נובעת הבעיה יהיה עליך לפנות לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף-קטרקטק23/04/2011
שלום רב,
לפני כ10 שנים נותחתי בעין בניתוח קטרקט,הושתלה עדשה ובוצעו תפרים ברשתית (לבן) של העין וכן תפרו זונולות שלא היו קיימות בעין.
כעבור השנים נפרמו התפרים בעין הלכתי לבדיקה לפני כחודש וחצי והד''ר קבע שצריך ניתוח בשנית(לא זה שניתח) כי העדשה זזה וגם אמר שיתפור 2 תפרים את העדשה לקשתית של העין (החום).
לכן שאלותיי הן
1. למיטב ידיעתי ניתוח שכזה-תפירת העדשה לקשתית(חום) של העין אינה נפוצה ובניתוח הראשון בוצעו תפירות לרשתית (לבן) ובשום אופן לא לקשתית,לכן שאלתי היא האם זה לא מסוכן לפגוע בצורה כזו בקשתית של העין?(יש צורך לפגוע בצורה כזו אם זזה העדשה ואפשר לתפור בשנית איפה שהתפרים היו קיימים?)כי למעשה אלו 2 חורים שנוצרים בעין עצמה
2.תפירה שכזו לקשתית(חום) של העין יכולה לגרום להסתבכות הניתוח,לשטפי דם או חלילה אף לעיוורון?מדובר במקום רגיש מאוד הקרוב לקרנית
3. הדוקטור (לא זה שניתח), הוסיף שלא ישתיל עדשה חדשה אלא ישאיר את זו שלפני 10 שנים,כדאי להשאיר את זו? או שהסיכויים רבים שהיא תהייה עכורה כעבור זמן קצר? ואם יש כבר ניתוח לא עדיף להחליפה בחדשה?
אשמח לתשובה מהירה ככל האפשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף-קטרקט - תגובה
ד``ר יורם שוחט23/04/2011שלום,
1. השיטה של תפירת העדשה לקשתית בהחלט מקובלת ויעילה לצורך קיבוע העדשה.
2. לעתים רחוקות עלולים להגרם דמומים שמקורם בקשתית. יש לזכור שבכל ניתוח, בכל טכניקה שהיא יש סיכונים.
3. מתוך הנחה שלפני 10 שנים הושתלה אצלך עדשה קשיחה (לא עדשה מתקפלת), החלפת עדשה תצריך ביצוע חתך גדול בעין לצורך הוצאת העדשה הקשיחה. לחתך גדול סיכונים משלו. לעומת זאת, קיבוע העדשה הקיימת לקשתית נעשה דרך חתכים זעירים. עדשה מושתלת לא יכולה להתעכר אלא במקרים נדירים מאד, ואם העדשה שלך לא התעכרה במשך 10 שנים אין חשש שתתעכר בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראייה.. משקפיים וכו'בן 1523/04/2011
היי..
אני בן 15 ויש לי משקפיים כבר 5 שנים (מבאס מאוד)
יש דרך להיפטר מהם חוץ מעדשות מגע? (יהיה לי קצת קשה להוריד כל יום..)
יש משהו שאפשר לעשות בגיל הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראייה.. משקפיים וכו' - תגובה
ד``ר יורם שוחט23/04/2011לא מבצעים ניתוחים להסרת משקפיים בגילך.
אם לא נסית להרכיב עדשות מגע עד היום, אינך יודע אם יהיה לך קשה להסירן בכל יום... ויתכן גם שעדיין תעדיף את איכות הראיה בעדשות ואת החופש ממשקפיים, גם במחיר של צורך להרכיב ולהסיר בכל יום.
בנוסף, קיימת שיטה בשם אורטו-K שבה מרכיבים עדשות מגע רק בלילה בזמן השינה, וזה מאפשר ראיה טובה ללא עדשות או משקפיים ביום שלמחרת. גם כאן יש צורך להרכיב ולהסיר עדשות בכל יום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עכירויות בעיןחני22/04/2011
בס"ד
שלום רב!
היה לי קרע הקיפי בשעה1 ברישתית עין ימין עברתי איחוי בלייזר מאז יש לי הרבה פלוטורס בעינים עולים יורדים וכן קרומים משיטים יש לציין שגם בעין שמאל החלו לי פולטורס עולים ויורדים בלילה אני רואה בזווית העין קו בוהק בצבע סגול כל הזמן אני נמצאת בחרדות ופחדים לפני שבוע הייתי אצל רופא עיניים שטען שאין קרעים נוספים .השאלה שלי מתי לרוץ למיון? יש לציין שקרע נוצר לי בעין ימין לפני 4 וחצי חודשים ומאז ההיתי אצל 13 רופאים הכל בגלל העכירות הרבה בעין ימין שאלה נוספת, מתי הקו הבוהק שמופיעה לי בזוית העין במיוחד בחושך ,כבר 4 וחצי הוא מטריד אותי יעלם?
תודה על התשובות המהירות באתר ישר כח!
מודאגת מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכירויות בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט22/04/2011שלום חני,
העכירויות בזגוגית יכולות להשאר זמן רב. אותו דין לגבי ההבזקים.רוב הסיכויים שהמצב ישתפר בהדרגה, אך זה דורש זמן. אי אפשר לחזות מראש כמה זמן יידרש, אך כמעט בכל המקרים יהיה שיפור בסופו של דבר. את צריכה כמובן להיות במעקב סדיר של רופא עיניים. אם המצב קבוע פחות או יותר אין סיבה לדאגה כל זמן שאת במעקב רופא עיניים. כל שינוי כגון התרבות העכירויות או שינוי בצורתן, ראיית הבזקי אור, שינוי בראיה או כל תופעה חדשה מחייבים פנייה דחופה לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטפי דם חוזרים בעיןשני22/04/2011
שלום רב!
אני בת 27, בריאה בכללי- לא יתר לחץ דם וכיו"ב, קצת משקל עודף (76).
עשיתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים לפני כ6 שנים, ומאז ב"ה הכל טוב רק שבשנה- שנתיים האחרונות שמתי לב שכל כמה חודשים מופיעים לי שטפי דם קטנים בעין. זה בדרך כלל מגיע עם גירוד ולפעמים טיפה כאב, ועובר אחרי כשבוע שבועיים.
לפני יומיים התחלתי לקחת תרופת NSAID (perozicam, brexin)
והיום קמתי בבוקר כשיש לי שני שטפי דם אדומים הרבה יותר מבדר"כ, בשתי העיניים, קרוב ללחמית- subcinjuctival.
רציתי לדעת אם יש קשר לתרופה שרק התחלתי לקחת, והאם זה יכול להצביע על משהו.
עכשיו יש קצת הרגשה של גוף זר אבל ממש בקטנה, וגם גירוד קל.
תודה מראש ואשמח על תשובה בקרוב!
תודה וחג שמח, שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטפי דם חוזרים בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט22/04/2011שלום שני,
התרופה יכולה להשפיע על טסיות הדם ולגרום לנטיה מוגברת לדמומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים חוזרתסיון21/04/2011
בתי בת שנתיים ו-4. לפני בחודש דלקת עיניים ורופאת העיניים אמרה שיש לה "פלס דמעות" בעין אחת ולשים לב. אז באמת שמתי לב שהעיניים שלה דומעות הרבה, ושבעין אחת הדמעות ממש מצטברות כל פעם. נדמה לי שזה קורה אם היא מצוננת קצת, אבל לא רק. כיום שוב יש לה דלקת בעין הבעייתית. יש לה פוליפ בגודל בינוני, ללא נוזלים באוזניים. הרופאה אמרה שאולי צינוריות הדמעות הן צרות..כך נדמה לי. מה עלי לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים חוזרת - תגובה
ד''ר יובל דומניץ21/04/2011צריך לפנות לרופא עיניים להחליט אם יש חשד לסתימה אזי צריך שטיפת דרכי דמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין רגישה?איתי20/04/2011
העין שלי מאוד רגישה לחדירת מים בין אם במקלחת או בבריכה. העין מאדימה (מעט), נעצמת ברפלקס, ואני חייב לנגב או לייבש את האיזור לפני פקיחת העין.
האם יש תופעה רפואית מוכרת של רגישות כזו או שזה "פסיכולוגי" בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין רגישה? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ20/04/2011מדובר בנטייה ליובש בעיניים. מומלץ לשים דמעות מלאכותיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרפי19/04/2011
שלום
זה כחודש שבבוקר כמעט ואין לי הפרשת בוקר (צהובה) מהעיניים והם מעט אדומות, למרות שתמיד הייתה לי הפרשה די משמעותית. הלכתי לרופא עיניים והוא אומר כי זהו מצב תקין שאין הפרשות בבוקר, רציתי לשאול מדוע זה קורה והאם אני צריך לשים לב/לבדוק משהו.
תודה רפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ20/04/2011לא חייבים להיות הפרשות . יש הרבה סיבות להפרשות ואם אין מצויין מבחינתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- optic neuritisנ19/04/2011
שלום
לפני 19 יום סיימתי טיפול של סולומדרול דרך הוריד במשך 3 ימים בשל בעיה שלoptic neuritis בעין שמאל.
מאז הכאב והראיה השתפרו, אך יש לי קושי להרכיב עדשות מגע העין כואבת מאד לאחר הרכבתן , בנוסף יש לי נימול בכפות הידיים והרגליים יתכן בגלל הסולומדרול? וכאב באוזן שמאל
ממה התופעות יכולות לנבוע ? מה תופעות הלוואי של התרופה וכמה זמן התרופה משפיעה על הגוף?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר optic neuritis - תגובה
ד''ר יובל דומניץ20/04/2011ההשפעה בגוף היא מספר שבועות. הקושי בהרכבת עדשות מגע עקב יובש בעיניים עקב הפגיעה העצבית. ממליץ להשתמש הרבה בדמעות מלאכותיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות
נ20/04/2011מה לגבי הנימול בידיים וברגליים והכאב באוזן שמאל? האם יתכן כתוצאה מהדלקת או מהתרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות - תגובה
ד''ר יובל דומניץ21/04/2011ייתען מהמחלה הבסיסית או התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהoptic neuritis
עדי08/05/2011שלום,
ראיתי שיש עוד מידע על בעיות דומות לשלך באתר של הנוירואופתלמולוגית ד"ר הדס קליש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)