פורום בריאות העין, מחלות עיניים, בעיות ראיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם קרינת המחשב משפיעה על הראייה?
    א
    02/05/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם קרינת המחשב משפיעה על הראייה? - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    03/05/2011

מחשב יכול לשנות מספר בעיניים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה עינית
    אורית
    02/05/2011

היי לכם,לפני 8 שנים במקום עבודתי קיבלתי בטעות מכה ממטאטא בעין מעובדת שניקתה, מטאטא עץ,חצי שעה לא יכולתי לפתוח את העין ואחר כך היה לי צריבה בעין ולא התייחסתי,אחרי חודש וחצי בערך המשיך לי הצריבה בעין,והלכתי להבדק אצל רופאה שאמרה שיש לי שריטה בקרנית,הביאה לי משחה ואחרי שבוע ששמתי אותה הופיע לי זבובונים בעין שמאל, האם זה ייתכן כי זה בגלל המשחה שהיא הביאה לי?? כי זה ממש מוזר כמעט חודש וחצי סחבתי את השריטה ולא היה לי כלום עד שהשתמשתי במשחה, האם ייתכן???
    ועכשיו לפני שנתים פתאום הופיע לי כמו ענן כזה בעין וראיה לא חלקה מה זה יכול להיות?? עשיתי בדיקות אצל רופא עיניים בקופת חולים והוא אומר לי שהכל בסדר. יכול להיות שיש בעיה מעבר????
    אשמח אם תמליצו לי על רופא אשר אני אוכל לפנות אליו
    תודה מראש וערב טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה עינית

הוספת תגובה

• בעיה עינית - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    03/05/2011

את חייבת בדיקת עיניים כולל הרחבת אישונים מיידית. התופעות שיש לך לא קשורות למשחה וטיפות שאת מקבלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר יובל

אורית
    03/05/2011

עשיתי בדיקה אצל רופא עיניים והרחבת אישונים והוא אומר שהכל בסדר!! עשיתי אפילו כמה פעמים,רק גילו שיש לי יובש קל,אני לא יודעת למי לפנות יותר, אשמח על המלצה לרופא עיניים מומחה ומה זה יכול להיות?? איזה בדיקות אני צריכה לבקש מרופא העיניים שלי? הוא אומר שהכל בסדר ופותר אותי בזה,אני אובדת עצות אשמח לתשובה.....ותודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח תוצאות OCT
    נועה
    02/05/2011

שלום,
    עשיתי בדיקת OCT עקב טשטוש בראייה בעין ימין, הופניתי לבדיקת שדה ראייה שעדיין לא ביצעתי.
    התוצאות:
    "בסריקת העצב מודגמת שקערורית 0.2 (הוריזונטלית) * 0.19 (ורטיקלית). עובי ממוצע של סיבי העצב: 87.5 מיקרון. המבנה המקולרי שמור. עובי מרכז המקולה לפי מפה: 204 מיקרון.
    אשמח לדעת מה זה אומר ואם הבדיקה תקינה, תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח תוצאות OCT

הוספת תגובה

• פענוח תוצאות OCT - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    03/05/2011

זה בתחום הנורמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• polycytemia vera
    אמיר
    02/05/2011

בתאריך 1/11 עברתי תאונת דרכים קשה ,לפני זה הייתי בריא ,במהלך האישפוז ועקב בעיות בשדה הראייה מצאו אצלי את המחלה ,האם תאונת דרכים יכולה לגרום להתפחות המחלה ?

לקביעת תור
    סגירה
    polycytemia vera

הוספת תגובה

• polycytemia vera - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    03/05/2011

אין קשר בין תאונת הדרכים למחלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעורה
    שרון
    02/05/2011

לפני שלושה ימים התחילו לי גירוי וכאבים , לאחר יום האזור מתחת לעפעף (איפה ששמים עיפרון עיניים) התנפח קלות,
    הלכתי לרופאת משפחה ,היא אבחנה שיש לי שעורה והיא נתנה לי סינטומיצין ואמרה לי לעשות קומפרסים.
    ביום השלישי (היום) כל החלק התחתון ( איפה שכל העניין התחיל) התנפח וגדל ומחר יש לי טיול שנתי.
    מה לעשות כדי שהשעורה תרד לי הכי מהר שאפשר עם קצת זירוז בתהליכים?

לקביעת תור
    סגירה
    שעורה

הוספת תגובה

• נקודה צהובה

שרון
    02/05/2011

עכשיו גם הסתכלתי במראה וראיתי שיש לי נקודה צהובה מבתוך החלק התחתון של העור מסביב לעין.
    נגעתי בו ויצא טיפה קטנטנה של משהו. מה לעשות? להוציא עוד? תודה שוב , שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שערה קטנה ושקופה בקצה הימני העין

שרון
    02/05/2011

כשהתחיל לי כל העניין ראיתי שערה קטנה שקופה פונה לכיוון העין עכשיו אני נזכרת שקראתי משהו על שערה של שומן או משהו כזה... יש סיכוי שזה הגורם של הבעיה? אם כן , מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שערה קטנה ושקופה

שרון
    02/05/2011

כל העניין היה בצד שמאל ועכשיו אני מתקנת - יש לי ריס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודה צהובה - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    03/05/2011

לפנות לרופא עיניים לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש בעיניים - בבקשה צריך חוות דעת
    ל
    01/05/2011

שלום, אני בן 18 ומשתמש בעדשות ראייה.
    בשבועות האחרונים חשתי יובש בעיניים (צריבה, הרגשה כיאילו תמיד יש לי דברים בעין וכן חוסר בדמעות...) שמעתי כי ניתן לקבל טיפות ללא מרשם רופא.
    קנו לי את הטיפות "HYLO COMOD" - כתוב שהם ללא חומר משמר וללא פוספאט. (ושמתי אותם בצהריים על העיניים, כשלא הייתי עם עדשות הראיה החודשיות שלי)

כמו שאמרתי, שמתי בצהריים, וזה הרטיב את העין, אך אני לא מרגיש שיפור מסוים.
    האם הטיפות האלו רק גורמות לך להרגיש לאותו רגע ללא יובש או שהן גם מטפלות לאורך הזמן ואני צריך להמשיך לשים ולחכות בסלבנות עד שהיובש יעלם?

כי לדוגמה עכשיו טיפה שורף לי... אני חושב שכתוצאה מהטיפות ולא סתם.

האם הן יכולות גם להזיק או שזה טיפולי ודורש זמן להחלמה עם השימוש בטיפות האלו?

אשמח להצע ממך, ובבקשה תכתוב את דעתך ולא הפניה לרופא. כמובן שאפנה לרופא אם אראה שהתופעה מחמירה.

תודה רבה ושבוע טוב

הוספת תגובה

• יובש בעיניים - בבקשה צריך חוות דעת - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    03/05/2011

הטיפות מקילות אך לא מונעות המשך יובש . צריך בירור ליובש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניים צהבהבות
    צח
    01/05/2011

שלום רב לכולם,
    לפני כיומיים היו לי סחרחורות והקאות.. עשיתי בדיקת דם והכל יצא תקין.
    למחרת שמתי לב כי צבע העיניים שלי (סקלארה??) השתנה לצהבהב..
    רציתי לדעת אם יש קשר בין המקרים ומה עליי לעשות, בבדיקת צהבת התוצאה יצאה שלילית. תודה רבה לכולם על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    עיניים צהבהבות

הוספת תגובה

• עיניים צהבהבות - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    03/05/2011

צריך לראות קלינית ולהחליט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלוקומה
    יעל
    01/05/2011

שלום,
    אמא שלי בת 68, אובחנה כסובלת מגלוקומה בעין אחת לפני 5 חודשים. הלחץ שאובחן בתחילה היה 40. היא קבלה כדורים (גרמו לה לרעידות ולכן הפסיקה), קיבלה טיפות במינונים שונים שגרמו לירידה לעיתים רבה מדי.
    בקיצור - אנחנו נפגשים עם הרופא כל שבועיים עד חודש ימים והוא עדיין לא מצליח למצוא את ה"נוסחא" של הטיפות שתביא ליציבות. הלחץ נע בין 45 (היום), 21 (לפני חודש) וגם 4 !

מה הסיבה לחוסר איזון הזה ואיך אפשר לעזור כאן?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גלוקומה

הוספת תגובה

• גלוקומה - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    03/05/2011

צריך לבדוק אותך בדיקה מקיפה ולהחליט איך לאזן. יש מצבים שהאיזון קשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

יעל
    03/05/2011

תודה עבור המענה,
    שאלה נוספת לי אליך,
    האם כשאתה אומר שצריך "בדיקה מקיפה" אז הכוונה לבדיקה מקיפה בתחום העיניים בלבד או משהו כוללני יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתם בעין ומגרנות
    תום
    01/05/2011

שלום אני בת 28 ושנים רבות יש לי מגרנות פעם או פעמיים בשנה כשלאחרונה התחלתי לקחת כדור הנקרא ריזלט כשאני מרגישה שמתחילה לי מגרנה.לפני כחודש וחצי לא איתרתי את תחילת המגרנה והתרחשה מגרנה רגילה כפי שאני מכירה.
    חשוב לי לציין שמגרנה מתחילה אצלי במגבלה בראיה של עין שמאל מאין צמצום בשדה הראיה בגוון שחור וממשיך ללחץ עצום בשתי העיניים.

כבר שבועיים שיש לי בעין שמאד גוש שחור שמופיע לי בראייה כמעט כל הזמן ובעיקר כשאני צופה על רקע בעל גוון צבע אחיד.עשיתי בדיקת ראייה עם הרחבת אישונים והיא יצאה תקינה אם כי הסתיימה בהתעלפות ולחץ דם נמוך.הרופא הפנה אותי לבדיקת שדה ראיה ואמר שהמשך הטיפול לנוירולוג.אני מודאגת ודי סובלת מהכתם הזה בעין כי הרגישות בעין שמאל עלה אם לשמש ואם לתאורה בכלל ברחוב מבלי סינוור השמש.
    רציתי לשאול איך בדיקת שדה ראיה יכולה לסייע באבחון?ולמה ההפניה לנוירולוג?מה הקשר בין נוירולוג לבעיה בעין?
    מצפה לתגובה

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כתם בעין ומגרנות

הוספת תגובה

• כתם בעין ומגרנות - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    03/05/2011

בדיקת עיניים חובה בקרה זה לשלול מקור בעייה בעיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות עיניים חוזרות ונשנות בקרנית
    לאה
    01/05/2011

שלום רב,
    בעלי (בן 40) סובל זה כמה שנים מדלקות עיניים חוזרות ונשנות בקרנית, אחת לחצי שנה בקירוב. כאשר הדלקת מתחילה הוא מטופל ב F.M.L וטיפות אנטיביוטיות ואם המצב מחמיר עוברים לטיפות סטרואידיות חזקות יותר. טיפות אנטיביוטיות חזקות לא עוזרות, כך שנראה לנו שמדובר באלרגיה כלשהי. עד כה הרופאים לא הצליחו לגלות מהו הגורם לדלקות. מה יכולה להיות הסיבה?האם יש איזו בדיקה שבאמצעותה ניתן לגלות מה גורם לדלקות? האם אין בעיה בשימוש בטיפות סטרואידיות לאורך זמן?
    בתודה.

הוספת תגובה

• דלקות עיניים חוזרות ונשנות בקרנית - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    03/05/2011

צריך בדיקה מקיפה ואז החלטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במחלת העפעפים-ויובש מציק
    איריס דלל
    30/04/2011

שלום רב
    בעלי כשנה סובל ממחלת העפעפים בלפריטיס ובמעקב אצל מומחה לקרנית
    החל כדלקת עינים ויראלית,טופל בדקסאפרין,ואחר כך בדיאמטצין לאחר תלונה על גירוי וצריבה בעין.
    אגב קיבל טיפול לשתי העינים,כאשר היתה רק דלקת בעין אחת,האם מדובר ברשלנות או חוסר טיפול מקצועי של רופא העינים?
    כעבור מס' חודשים אובחן עם בלפריטיס וסבואיירק דרמטיטסס
    טיפות בלפמיד-טופל שבוע-והופסק עקב אלרגיה וצריבות
    משחת אריתומיצן על הריסים-טופל 48 שעות והופסק עקב רגישות
    טיפות ליובש-רפרש,סיילין,היפו טירס טופל למס' ימים והפסיק עקב צריבה עזה,אפילו היה אודם בעין,משתמש בטיפות הילו קומוד שנעימות לו.
    בבדיקה נמצא שיש עדיין דלקת אבל יש שיפור בתסמינים,למה הכוונה?
    כרגע ללא טיפול כלשהו,נוטל אומגה 3,ומשתמש גם במשקפי חימום פעמיים ביום
    מתלונן לאחרונה על יובש מעצבן בבוקר,ובערב הגובר מול מחשב טלוויזיה או ספר לאחר כשעה מדוע זה קורה?
    הרופא ציין קשר הדוק למחלת העור סבואיירק דרמטיטסס,וציין ששיפור בה יפחית את היובש,הגרד,ואי הנוחות בעינים האם הדבר מדוייק,ומה מומלץ לעשות?
    ניסה מינוצקלין 50 גרם לחודש בערך,היה הטבה אבל כאבי בטן לא נעימים,ואי נוחות ונאלץ להפסיק.
    ניקוי ריסים עם מגבונים,גרם לו לגירוי,ורגישות רופא העינים המטפל ציין רגישות גבוהה לחומרים בטיפות,ומשחות למה הכוונה והאם יש פתרון לכך?
    האם יש כיום טיפול,באמצעות תרופה,או תכשיר היכולים להביא לריפוי הדלקת,האם יש מוצרים או תכשירים שנמצאים כרגע בשוק התרופות בארצות הברית וניתן להביאם לישראל?
    אודה לסיוע
    איריס

הוספת תגובה

• טיפול במחלת העפעפים-ויובש מציק - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    01/05/2011

הטיפול שניתן לשתי העיניים היה נכון. כדי להמליץ מה לעשות צריך בדיקת עיניים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעורה
    דן
    30/04/2011

שלום רב,

לפני כשבועיים הייתה לי שעורה באחת העיניים. אחרי שהנחתי צמר גפן טבול בתה, השעורה נעלמה, אבל נשאר לי מעין גוש קטנטן ליד העין (ממש סמוך לאף) שלא עושה רושם שהולך לרדת בקרוב.

האם יש פתרון לעניין?

בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שעורה

הוספת תגובה

• שעורה - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    01/05/2011

עם הזמן ייספג ברוב המקרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפות עינים תוקף
    בוקי
    30/04/2011

בן 48 סובל מדלקת עפעפים כרונית במעקב תלת חודשי.
    אחד מהמלצות לטיפול טיפות ליובש בעין. משתמש לאחר נסיון של מספר סוגים בסוג המתאים לי ביותר REFRESH של ALLERGAN (בקבוקונים חד פעמים משתמשים וזורקים).
    כיוון שקניתי מראש מספר קופסאות(שמור במקום קריר) נותרו לי קופסה וחצי שתאריך תפוגתם 06-2011. לציין שהטיפות הנ"ל מעט יקרות.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפות עינים תוקף

הוספת תגובה

• טיפות עינים תוקף המשך ששכחתי

בוקי
    30/04/2011

שאלותי :
    ----------------------------------------------------
    1. האם עקב תאריך התפוגה מספיק בטוח להשתמש בטיפות במהלך מאי ?
    2.שמעתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפות עינים תוקף המשך ששכחתי - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    01/05/2011

התשובה כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע לקוצר ראיה ועבודה מול מחשב...
    נולי
    30/04/2011

שלום רב,
    אני עובד שעות רבות מול מחשב ביום וכבר הרבה שנים שהראיה שלי הולכת ומידרדרת, לאחרונה התבשרתי שיש לי כבר מינוס 6.
    פניתי לרופא העיניים שלי בשאלה מה ניתן לעשות כדי לשפר או לפחות לעצור את ההידרדרות אך תשובתו הייתה שהכל גנטי ושאין לי כל כך מה לעשות. הראיה תגיע לגבול שאליו היא צריכה להגיע ומשם הכל כבר יתייצב לתמיד.

כאן בפורום אני קורא דברים אחרים.

הייתי רוצה לדעת כיצד ניתן ליישב את זה? האם מישהו כאן טועה?

כמו כן שאלתי אותו את השאלות הבאות שאשמח לקבל מכם תשובה:

1) האם כדאי מול מסך המחשב ללבוש משקפיים עם מספר אחד פחות ממה שיש לי? (בשביל להגיע לגבול הראיה שלי).

2) לגבי הענין הגנטי- לאף אחד מההורים, האחים או קרובי המשפחה שלי אין מספר גבוהה כמו שלי. לכולם זה נעצר בסביבות המינוס 3. אולי ישנם גורמים אחרים שהורסים לי את הראיה?

3) ההמלצות שקראתי באינטרנט אומרות לשבת כ 15 ס"מ מעל המסך. אני לא מבין כיצד זה אפשרי? באף מקום לא מוכרים כיסאות גבוהים כל כך או שולחנות נמוכים כאלו...

4) האם כדאי לקנות מסך בעל תכונות או גודל מסוימים, או לעבוד ברזולוציות כלשהן? אולי עדיף מסכי CRT ישנים או לחילופין LCD?
    כמו כן, לעיתים אני מגדיל את גודל הגופנים בדפדפן ב200% ומקליד/קורא אותיות בגדלים מוגברים, האם זה עדיף מאותיות קטנות?

5) האם בכלל קיימות שיטות לשיפור הראיה? אני מאוד פוחד מהיום שבו אגיע למינוס 10. (לצערי ניתוח לייזר זו לא אופציה בשבילי...)

6) ייתכן שאני טועה, אך נדמה לי שבפעמים קודמות כאשר קניתי משקפיים הראיה שלי הידרדרה די מהר אחרי הקניה, כשלאחר מכן היא ירדה בצורה איטית יותר...
    האם יכולים להיות גורמים כלשהם לתופעה כזו? אולי כדאי לי לקחת מספר משקפיים אחד פחות?

תודה רבה!!!

הוספת תגובה

• בנוגע לקוצר ראיה ועבודה מול מחשב... - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    30/04/2011

שלום נולי,

קוצר ראיה נובע ממבנה גלגל העין (גלגל העין ארוך יותר), ומבנה העין נקבע על ידי מרכיבים גנטיים. אלה לא ניתנים להשפעה.

בעין קיים גם מנגנון מיקוד, האחראי לכך שראיה תהיה ממוקדת למרחק הנדרש בכל רגע נתון, בדומה למנגנון האוטו-פוקוס במצלמה. מנגנון זה פועל באמצעות שינוי הקמירות של עדשת העין, ונשלט על ידי שריר טבעתי הממוקם מסביב לעדשה. בזמן מיקוד המבט לקרוב השריר מתכווץ והעדשה מתקמרת, ובזמן מבט לרחוק השריר עובר הרפייה והעדשה מתפחסת. אם השריר לא מסוגל לעבור הרפייה מסיבה כלשהי, העין נשארת ממוקדת לקרוב, וזו למעשה ההגדרה של קוצר ראיה (העין ממוקדת למרחק קצר ולא ממוקדת למרחק).

עבודה מאומצת וממושכת לטווח קרוב כגון קריאה בספר, עבודה מול מחשב וכדומה, כרוכה בהתכווצות ממושכת של אותו שריר האחראי לקמירות העדשה. אם לא תינתן לשריר אפשרות לעבור מדי פעם הרפייה, יהיה לו קשה להתרפות אחרי זמן ממושך של כיווץ. זה יתבטא בשלבים הראשונים בכך שעם הרמת המבט מהספר/מחשב, הראיה למרחק תהיה מטושטשת לזמן קצר, כי לוקח לשריר זמן לחזור למצב של מיקוד למרחק. אם זה נעשה על בסיס קבוע בסופו של דבר השריר יישאר מכווץ וזה יתבטא בעלייה במספר.

כלומר, עבודה מאומצת וממושכת לקרוב, ל ל א ה פ ס ק ו ת, בהחלט עלולה לגרום להופעה של קוצר ראיה אצל אלה שראו היטב בעבר או להתגברות קוצר ראיה קיים. ידועה התופעה של הופעת קוצר ראיה או התגברות קוצר ראיה אצל אלה המתחילים לימודים או בתקופת בחינות וכד'.

תהליך המיקוד לקרוב נקרא אקומודציה, והתופעה של התגברות קוצר הראיה נקראת "ספאזם אקומודטיבי" (accomodative spasm). התופעה ניתנת למניעה באמצעות הפסקות קצובות של העבודה לקרוב, הרמת המבט והתמקדות על עצם מרוחק לזמן מסוים (מומלצת הפסקה כל 30 דקות והתמקדות למרחק למשך 30 שניות). ספאזם אקומודטיבי ניתן לאבחון באמצעות בדיקה הנקראת "ציקלופלגיה". שאל את הרופא. אפשר למנוע ספאזם גם האמצעות הרכבת משקפיים במספר נמוך יותר לקריאה/מחשב. העובדה שהראיה שלך השתנתה זמן קצר אחרי כל החלפה של משקפיים בהחלט יכולה לרמוז על ספאזם אקומודטיבי.

לסיכום, החלק הגנטי של קוצר הראיה לא ניתן לשינוי, אך החלק הנובע מהרגלי עבודה לא נכונים, המביאים לספאזם אקומודטיבי, בהחלט ניתן למניעה.

לגבי צג מחשב - גודל צג שלחני מומלץ הוא "19 לפחות, מרחק העבודה המומלץ 50 - 60 ס"מ ומיקום מרכז הצג 10 - 15 מעלות מתחת לקו האופקי. צגי CRT גורמים למאמץ יתר והתעייפות עקב ההבהוב.

תוכל למצוא חומר רב בגוגל לפי computer vision syndrome

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע לקוצר ראיה ועבודה מול מחשב... - תגובה - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    30/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תגובתך! אם כך, למעט ספא

נולי
    01/05/2011

ספאזם אקומודטיבי שיעבור לבד אחרי מנוחה של העיניים (אני הבנתי נכון?(שינת לילה זה מספיק?)), הכל תלוי במבנה גלגל העין ואין לי כל כך מה לעשות?...

לגבי צג המחשב, 19' ומעלה עדיף כיוון שהוא באותה הרזולוציה יציג אובייקטים בגודל גבוהה יותר וכך יאפשר לעבוד מולו ממרחק גדול יותר, מה שיותר טוב לשריר המיקוד בעין? (אני שואל כי אין לי מושג. יש לי מסך 17' ואין לי נסיון מול מסכים גדולים).

אם כן, זה לא יהיה שווה ערך להגדלת הרזולוציה במסך 17'?

לפי ויקיפדיה (האנגלית) CVS זה רק עניין זמני...

כמו כן, מה לגבי רזולציה טובה? לפי אותו הערך (בעברית הפעם) נאמר גם כי באובייקטים מודפסים לעין קל יותר להתמקד בגלל גבולות חדים יותר.
    האם זה אומר שכדאי לי להגדיל את הרזולוציה?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תגובתך! אם כך, למעט ספא - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    02/05/2011

ספאזם אקומודטיבי לא חולף בשינה. הטיפול מבוסס על הפסקות קצובות כמתואר.

לגבי גודל הצג מדובר בהמלצה ולא במשהו הכרחי.

אתה מערבב בין רזולוציה לגודל הפונטים. הרזולוציה נקבעת עלידי הצג. ככל שהרזולוציה טובה יותר, קטן המאמץ הנדרש מהעיניים. במקביל, פונטים קטנים מדי דורשים מאמץ יתר, וגודלם צריך להיות כזה שמאפשר קריאה נוחה במרחק העבודה הנתון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי המסך- אני מבין שמדובר בהמלצה א

נולי
    02/05/2011

אך כמובן שהייתי רוצה לעבוד באופן האופטימלי ביותר לראיה...
    אז האם צדקתי בנוגע לסיבה שמסך 19' עדיף על מסך 17'?

יש לי שאלה נוספת. לגבי היפרדות רשתית.
    מה הסיכויים שבעל סוכרת (סוג 1) ובעל קוצר ראיה, יפתח משהו כזה?
    אני קורא כאן באינטרנט על כל נושא הראיה ואני מתחיל מאוד להתייאש...

האם ישנם גורמים נוספים להיפרדות רשתית? ממה עלי להימנע? (למעט טראומות חמורות לעיניים, כמובן).

והמלצות נוספות שתוכל להוסיף לעיניים בריאות (ושרואות טוב) עד גיל 90...

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעל קוצר ראיה-

נולי
    02/05/2011

הכוונה לבעל קוצר ראיה חמורה כמו שלי (מינוס 6 וממשיך לרדת).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפצה.מצטער על הניג'וס, אבל זה די ח

נולי
    04/05/2011

חשוב לי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפצה.מצטער על הניג'וס, אבל זה די ח - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    06/05/2011

סטטיסטית יש לקצרי ראיה הסתברות גבוהה יותר לשינויים ברשתית כגון אזורי חולשה או קרעים, אשר עלולים להתפתח להפרדות רשתית. הסכרת אינה מגבירה את הסיכון.
    לכל אדם הסובל מקוצר ראיה מומלצת בקורת תקופתית על ידי רופא עיניים הכוללת בדיקת קרקעית העיניים באישונים מורחבים. כל שינוי בראיה, ובעיקר ראיית נקודות, "זבובים" או הבזקי אור מחייבת פנייה דחופה לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

נולי
    06/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ocular primary melanoma
    ורד
    29/04/2011

שלום,

איך מאבחנים ocular primary melanoma?

האם בדיקות כמו CT ראש או PET-CT שעוברים בגלל בירור אחר מגלות ocular primary melanoma?

אני סטודנטית לרפואה, בשנים הקליניות, ונתקלתי במקרה של חולה עם גרורת מלנומה (אובחן בפתולוגיה), אבל לא מצאנו primary אחר - בבדיקת עור מקיפה היתה תקינה וPET CT היה תקין אף הוא. האם יכול להיות שמקור הגרורה ממלנומה בעין?

לקביעת תור
    סגירה
    ocular primary melanoma

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר יורם שוחט
    30/04/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_סרטן_העין_אונקולוגיה_של_העין' id=link]סרטן העין (אונקולוגיה של העין)[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה