מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם לילדתי יש דלקת עינייםאורטל19/04/2011
בתי יש לה נוזל שקוף שיוצא מעין וקצת אדום בחלק הפנימי של העין(הלבן הפנימי) כנראה שנכנס לה לעין בטעות קרם פנים.בנוסף לכך מתחת לעיניים טיפה נפוח לה .האם לילדתי יש דלקת עיניים עם כן איזה סוג של דלקת ואיך אפשר לטפל בעין שלה.89
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לי לציין את גיל הילדה 9 חודשים
אורטל19/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לילדתי יש דלקת עיניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ20/04/2011כדי לטפל צריך לבדוק להחליט מה האבחנה שייתכן והיא סוג של דלקת עיניים ואז טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות שהושארו במקום חםדן18/04/2011
שלום רב,
יש לי טיפות הילוקומוד ליובש. רשום על המוצר שיש לאחסנו בטמפ' חדר. ברצוני לשאול 2 שאלות בנושא: 1. נסעתי היום במשך יום שלם ברכב ללא מיזוג כשההילוקומוד איתי, והיה ממש חם היום ובמיוחד ברכב, וברור שהיה מעל 25 מעלות. האם אני צריך לזרוק את הטיפות? (מדובר באריזה חדשה לגמרי), או שמא מדובר בהמלצה שאינה קריטית ואפשר להמשיך להשתמש? 2. אני נושא איתי את הטיפות לכל מקום, ובמשך תקופת הקיץ בארץ אין סיכוי להשאיר הטיפות בטמפרטורת חדר. גם אם אשאיר אותם בבית, הטמפרטורה היא מעל ל 25 מעלות כל העונה... אשמח אם כך לדעת מה צריך לעשות כדי שהטיפות יישארו ראויים לשימוש.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות שהושארו במקום חם - תגובה
ד''ר יובל דומניץ20/04/2011אם הטמפרטורה היא טמפרטורת חדר סבירה עד 25 מעלות יכול להמשיך להשתמש אחרת לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראקורטנולדנה17/04/2011
שלום,
לפני כשנתיים הייתה לי מן גולה נפוחה ומודלקת בעפעף העליון בעין.
הרופאה רשמה לי משחת אולטראקורטנול והדלקת עברה כעבור מס' ימים.
עכשיו הדלקת והגולה חזרו...
כמה פעמים ביום להשתמש במשחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראקורטנול - תגובה
ד''ר יובל דומניץ20/04/2011צריך לבדוק ולהחליט על הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדרדרות בראייההדס16/04/2011
שלום,
אני בת 32, בריאה בדר"כ.
לפני כשנה אובחן אצלי CNV אידיופטי בעין ימין, טופלתי ע"י 2 זריקות אווסטין ואני במעקב בבי"ח. נשארה צלקת בעין אשר גורמת לעיוות ראיה קטן.
לדברי הרופאים מצבי יציב ועלי לחזור לבדיקות שגרתיות כל חודשיים-שלושה. יש לציין כי לא נעשו בדיקות מעמיקות לאבחון הגורם לCNV.
במקביל, הינני סובלת מעודף משקל גבוה ואני בעיצומו של תהליך לביצוע ניתוח שרוול.
בעקבות ריבוי הבדיקות (ועצם העובדה שהתחלתי עבודה חדשה), לא יכולתי להגיע לבי"ח לבדיקות השגרתיות ופניתי לרופא עיניים של קופ"ח לבדיקה.
הוא התרעם על כך שבבי"ח אבחנו את מצבי כאידיופטי בגילי הצעיר ולא ניסו כלל לבצע בדיקות מעמיקות למצוא את הסיבה למצבי.
הופנתי לרופאה נוירו-אופטלמלוגית, אשר ציינה כי ככל הנראה קיימת אצלי בצקת בעצב הראיה והפנתה אותי לביצוע בדיקות.היא ציינה כי נמצא קשר בין הורדה במשקל אצל נשים צעירות בגיל הפיריון לשיפור בבצקת. בסיכום הביקור אצלה היא ציינה כי היא חושדת שמדובר בפפילודמה או פסידו-פפילודמה.
ביצעתי השבוע בדיקת אולטרסאונד של עצבי הראיה ונרשם בממצאים "דרוזן עמוק של ראש העצב" בשתי העיניים.
לפי מה שקראתי מדובר במחלה ללא פיתרון, אשר רק מחמירה עם הזמן, גורמת לירידה בראייה וניתן רק לטפל בתופעות הלוואי שלה, ע"י כדורים, זריקות, טיפות וניתוחים.
יש לציין כי אני ממתינה לביצוע בדיקת סי.טי מוח וארובות,שדה ראייה ו-FA.
האם אכן המצב בלתי ניתן לטיפול כפי שקראתי וראייתי רק תלך ותדרדר עם השנים?
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרדרות בראייה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ16/04/2011לדרוזן אין טיפול אך לא חייב להוריד ראייה בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נפיחות באף כתוצאה מניתוח אףשחק15/04/2011
הי, השאלה שלי היא קצת מוזרה, עשיתי ניתוח אף והאף נורא נפוח בחלק שקרוב לעיניים.
יש לי מקום באף שפונה לכיוון העין שכשאני נוגע בו אני מרגיש את זה בפנים העין הקרובה, הימנית.
אחרי הניתוח ומשנפוח המקום אני רואה מטושטש בעין ימין למרות שגם הצד השמאלי נפוח ועין שמאל ממש בסדר.
ראוי לציין שבחלק השמאלי אין לי נקודה רגישה וכואבת על האף כמו בצד ימין.
יכול להיות שיש עצב משותף, האם הנפיחות משפיעה, מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם נפיחות באף כתוצאה מניתוח אף - תגובה
ד''ר יובל דומניץ16/04/2011ייתכן לפעמים דלקת לחמית אך הסיכוי נמוך אין לך מה לדאוג אין קשר בין הניתוח לעיניים.,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה, אני מעריך את זה
שחק21/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקסאמיציןאיילה15/04/2011
ד"ר שלום רב,
בשנה וחצי האחרונות סבלתי מאלרגיה כתוצאה משימוש בעדשות רכות. האלרגיה המשיכה הרבה מאוד חודשים שהפסקתי להרכיב עדשות. ב10 חודשים האחרונים טופלתי בתחילה ב טיפות FML שלא עזרו. אחרי כ- 4 חודשים ניתנו לי ע"י רופא אחר (כיוון שהרופא שלי היה בחופש פניתי למחליף) טיפות פרד פורטה והאלרגיה עברה לחלוטין. נמנעתי מהרכבת עדשות ורק לאחר אישור הרופא, שהכל תקין חזרתי להרכיב עדשות, אך הפעם עדשות קשות. כעבור שבועיים מתחילת ההרכבה הרגשתי גרד ואדמומיות בעין וכאב קל. מיד פניתי לרופא המחליף, כיוון ששוב הרופא הקבוע בחופש (הרופא שרשם לי פרד פורטה) והוא אמר שזה לא אלרגיה אלא דלקת עיניים קלה ורשם לי דקסאמיצין 3 פעמים ביום לשבוע. זו הפעם ה-3 ב10 חודשים האחרונים שאני מטופלת בטיפות סטרואידיות והפעם אני כבר חוששת להשתמש בהם. הרופא עיניים הקבוע שלי ממש מזהיר משימוש בטיפות סטרואידיות ואף נדהם שהרופא המחליף רשם לי בעבר פרד פורטה- סטרואידים כה חזקים. אולם הוא בחופש ואני עם דלקת ואין לי את מי לשאול . האם בטוח להשתמש בטיפות בתדירות כה צפופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקסאמיצין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ16/04/2011צריך להיות במעקב לחצים וכן יש סטרואידים שלא מעלים לחץ ולא פוגעים בפנים העינים. צריך לבדוק קלינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי עינייםמיכל13/04/2011
שלום ד"ר
לפני כמה שבועות התעוררתי בבוקר ועין שמאל שלי היתה אדומה נורא, ככל שהתקדם היום התחלתי לחוש כאב משמעותי בכל תזוזה של העין. למחרת (שבת) הכאב גבר ופניתי למיון, אני נמצאת בבוסטון שבארה"ב ופניתי לאחד הבתי חולים הטובים (יש מיון מיוחד לעיניים), שם נאמר לי כי מדובר ביובש, קיבלתי משחה ואמרו לי שזה יעבור תוך חמישה ימים. בלילה שמתי את המשחה, ובבוקר קמתי עם עין אדומה פי כמה. הכאבים לא פסקו, אך חל שיפור כשלקחתי אדויל. פניתי לרופא עיניים במרפאת בית החולים, והוא קבע שמדובר בסקלריטיס והפנה אותי למלא בדיקות לשלול מחלות אוטואימוניות.
הוא אמר שהוא מבסס את האבחנה על סמך העובדה שהכאב פסק עם האדויל. כל תהליך האבחון שלו היה נראה לי תמוה ולא אמין. בכל מקרה, בדרך פלא, ממש באותו היום העין הבהירה לחלוטין, אולי בעקבות הטיפות להרחבת האישונים ששם לי בבדיקה (?). מאז אני מדי פעם חשה כאבים עמומים בעיניים (גם בעין ימין), ומדי פעם יש אדמומיות קלה שחולפת מהר. מה זה יכול להיות?
האם באמת יתכן ומדובר בסקלריטיס? או שמא האבחנה הראשונית של יובש היא הסבירה יותר? האם תיתכן אבחנה נוספת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי עיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט13/04/2011שלום מיכל,
אין אפשרות לקבוע את האבחנה ללא בדיקה. בסקלריטיס אמורים להיות ממצאים בבדיקת העיניים. יש אפשרויות נוספות כגון יובש, קילוף אפיטל הקרנית, ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים ומשקפייםליאורה13/04/2011
שלום,
האם הרכבת משקפי קריאה גורמת להעלאת המספר עם הזמן או שהמספר עולה בשל התעייפות והחלשות נוספת של מערכת מיקוד הראיה עם ההזדקנ ות?
אותה שאלה לגבי משקפי ראיה למרחק.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים ומשקפיים - תגובה
ד``ר יורם שוחט13/04/2011הרכבת משקפיים או המנעות מהרכבתם לא תשפיע כלל על המספר, בין אם מדובר במשקפי קריאה או במשקפי מרחק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת עיוורון צבעים d-15גל ורד13/04/2011
לאחרונה ביצעתי בדיקת עוורון צבעים D-15.
בפעם הראשונה נכשלתי עם טעות אחת.
בפעם השניה גם נכשלתי עם טעות אחת.
בפעם השלישית עברתי את הבדיקה.
חשוב לציין שהבדיקות לא בוצעו אחת אחרי השניה אלא במועדים שונים.
האם כעת אני יכול לעבדו בעבודה הדורשת מעבר של D-15?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשיתי את הבדיקה ועברתי!!!
קובי23/10/2011מצאתי רופא שעושה את הבדיקה !!!
טלפון 050-9566660
עשיתי ועברתי !!!
מתחיל קורס כבאותתתתתת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת עיוורון צבעים d-15 - תגובה
ד``ר יורם שוחט13/04/2011איני יודע מה הדרישה הספציפית של העבודה המסוימת. אם עברת את הבדיקה חלק, ובהזדמנות אחרת היתה רק טעות אחת, לא צריכה לדעתי להיות בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע ברישתיתחני13/04/2011
שאלה נוספת למכתב הקודם
העכירויות רבות יש לי בעיניים, אם נבדקתי לפני שבוע וחצי ,עלי להבדק שוב? אני כל הזמן לחוצה היות ויש י קוצר ראיה גבוה..
איכות חיי נפגעה מה עלי לעשות? כל הזמן להיות בחרדה ולרוץ למיון??
עכשיו שאני מקלידה הם קופצים לי בעיניים ! מתי הם יעלמו אני כבר 4 חודשים אחרי האיחוי .כל הזמן אני בודקת את הראייה שלי... פשוט מתסכל..
בתודה רבה
חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע ברישתית - תגובה
ד``ר יורם שוחט13/04/2011העכירויות בזגוגית יכולות להשאר זמן רב. רוב הסיכויים שהמצב ישתפר בהדרגה, אך זה דורש זמן. את צריכה כמובן להיות במעקב סדיר של רופא עיניים. אם המצב קבוע פחות או יותר אין סיבה לדאגה כל זמן שאת במעקב רופא עיניים. כל שינוי כגון התרבות העכירויות או שינוי בצורתן, ראיית הבזקי אור או שינוי בראיה מחייבים פנייה דחופה לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ASTEROID HYALOSISאליה13/04/2011
האם ניתן לטפל בלייזר ? ראיתי סרטונים המראים ריסוק של הפלואטים עם לייזר.
אם אין, איזה ניתוח יש ומה משמעותו ? האם קיים סיכון ומהו ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ASTEROID HYALOSIS - תגובה
ד``ר יורם שוחט13/04/2011לא ניתן לטפל בלייזר במצב זה. הטיפול בלייזר מיועד לעכירויות מוגדרות, ולא למצב של היאלוזיס. גם בעכירויות מוגדרות יעילות הטיפול בלייזר מוטלת בספק, ולא מדובר בטיפול נפוץ. אם ההפרעה לראיה משמעותית, אפשר לשקול ניתוח ויטרקטומיה. הסיכונים העיקריים בניתוח כזה כוללים זהום, הפרדות רשתית והווצרות קטרקט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה תת-תחום זה ליקויי תשבורת?אוהד13/04/2011
היי
אני מחפש מומחה לליקויי תשבורת כגון קוצר ראייה, זוקן הראייה וכ"ו לצורך ייעוץ.
יש בקופת חולים שלי רופאי עיניים מומחים אבל אני מחפש מישהו שמכיר את כל התורה של ליקויי תשבורת בפרט.
השאלה היא: לאיזה תת תחום של רופאת עיניים זה שייך? "קרנית" ? "רשתית וזגוגית"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה תת-תחום זה ליקויי תשבורת? - תגובה
ד``ר יורם שוחט13/04/2011
אין התמחות מיוחדת בנושא זה. כל רופא עיניים וכל אופטומטריסט עוסקים בנושא על בסיס יום יומי.
אם יש לך שאלה ספציפית - פרט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טישטוש ראייהבובי13/04/2011
לכבוד הרופא שלום וברכה
אני בן 30 לפני שבוע החלפתי מספר במשקפיים חדשות
ולפעמים אני רואה מטושטש באחת העינים וזה גורם לכאבי עינים חזקים והקאות
האופטומטריקס שלי לא התרגש מזה
אך אני מודאג
מה אתה ממליץ לעשות?
בתודה וברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טישטוש ראייה - תגובה
ד``ר יורם שוחט13/04/2011תופעות אלה לא אמורות להיות. פנה לרופא העיניים לבדוק האם יש בעיה בעין הגורמת לטשטוש, לכאב ראש ולבחילה. אם בדיקת הרופא לא תגלה בעיה, פנה שוב לבדוק המשקפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עינייםדרנש12/04/2011
מה הכוונה ל- orthophotia in primary position
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט13/04/2011המשמעות היא שבמבט לפנים העיניים מקבילות ואין פזילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במשקפי קריאה לבעלי קוצר ראייהר.12/04/2011
אני בת 34, יש לי קוצר ראייה של -0.75 בעין אחת ו -1 בשנייה ואני לא מרכיבה משקפיים, אין לי בעיה של קריאה מקרוב.
קראתי שיש שיטה נגד קוצר ראייה שבה משתמשים במשקפיי קריאה (עם דיופטר פלוס ולא מינוס) לכל העבודה מקרוב (קריאה, עבודה מול מחשב וכ"ו)
בשיטה הזאת גם מרחיקים את הספר למרחק כזה שהטקסט טיפה מטושטש אבל עדיין קריא לגמרי.
אני יודעת שהסיכוי שזה יעשה משהו נגד קוצר הראייה אפסי (ואני לא מבקשת דעה לגבי זה) אבל הייתי רוצה לנסות את זה לחודש כל עוד זה לא גורם נזק.
השאלה שלי האם זה יכול לגרום נזק? למשל לגרום לפרסביופיה מוקדמת או להחריף את קוצר הראייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש במשקפי קריאה לבעלי קוצר ראייה - תגובה
ד``ר יורם שוחט13/04/2011השיטה מיועדת לאלה אשר סובלים מעלייה פרוגרסיבית בקוצר הראיה כתוצאה מפעילות ממושכת ורציפה בקריאה או מול מחשב. גם אז מדובר במקרים מסוימים.
אם המספרים לא משתנים אין לשיטה כל משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא ענית לי על השאלה
ר.14/04/2011לא שאלתי אם השיטה יכולה לבטל קוצר ראייה (וגם ציינתי בפירוש שאני לא מבקשת דעה על זה) אלא: האם זה יכול לגרום נזק (באופן תיאורתי לפחות) כמו פרסביופיה מוקדמת או להחריף את קוצר הראייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא ענית לי על השאלה - תגובה
ד``ר יורם שוחט14/04/2011לא יגרם כל נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה מקרים זה כן עובד?
רונן אייל15/04/2011אולי השיטה מתאימה לי?
אני עובד הייטק עם קוצר ראייה , יושב 12 שעות לפחות ביום מול מחשב, עולה פעם בשנה במספר במשקפיים למרות שאני מוריד אותם כשאני מול המחשב כי אני לא צריך אותם מול המחשב...
אפשר לדעת באיזה מקרים השיטה הזאת כן עובדת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה מקרים זה כן עובד? - תגובה
ד``ר יורם שוחט17/04/2011קוצר ראיה נובע בראש ובראשונה מנטיה גנטית, וכך גם מידת ההתקדמות של קוצר הראיה. מצב זה לא ניתן למניעה. במקרים מסוימים יש עליה נוספת בקוצר הראיה כתוצאה מאימוץ יתר של העיניים, מצב הנקרא accomodative spasm. הפסקות קצובות בעבודה והרמת המבט יכולים להפחית או לבטל השפעה זו. במקרים מסוימים הרכבת משקפיים למחשב / קריאה יכולה לעזור בבלימת התקדמות קוצר הראיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)