מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח בדיקת פכימטריהדודי12/04/2011
אני כבן 60 חולה סכרת 140 עם כדור 1 ליום - אין רקע משפחתי
הייתי בבדיקת עיניים בקופ"ח לחולי סכרת
בדיקת כלי הדם בעיניים היתה בסדר
אך היה חשש ללחץ בעיניים
שלחות אותי לעשות 3 בדיקות
שדה ראיה
פכימטריה
OCT עצבי הראיה
היום עשית בדיקת פכימטריה - ואמרו לי שהקרנית שלי דקה
להלן התוצאות:
CCT Reading OD OS
486 488 1
487 489 2
488 489 3
0 0 4
0 0 5
0 0 6
0 0 7
0 0 8
0 0 9
487 488 Average CCT
0 0 MIOP
0 0 TIOP
שאלתי האם הקרנית דקה מאוד מה מביע תוצאות הבדיקה
עוד חודש אני צריך לעשות את 2 הבדיקות
אודה לתשובתך ותודה מראש וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת פכימטריה - תגובה
ד``ר יורם שוחט13/04/2011כשהקרנית דקה, הלחץ התוך עיני האמיתי גבוה יותר מזה שנמצא במדידה. (בקרניות דקות מדידת הלחץ "מזייפת למטה").
בעובי קרנית כמו שלך, הלחץ האמיתי גבוה בכ-2 מ"מ כספית מזה שיימצא במדידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר לפרט בקצרה מה זה אומר?
דודי14/04/2011קודם כל תודה על התגובה
מה זה אומר? תוכל לפרט לי בקצרה כי לא כל כך הבנתי את תגובתך
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר לפרט בקצרה מה זה אומר? - תגובה
ד``ר יורם שוחט17/04/2011זה אומר שאם בבדיקה נמצא למשל לחץ של 18 מ"מ כספית, יש להתייחס אליו אליו כאילו מדובר בלחץ 20 מ"מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע ברישתיתחני12/04/2011
לפני 4 חודשים עברתי טיפול בליזר לאיחוי הקרע בעיין ימין , מאז הייתי כמעט כל שבועיים אצל רופא עיניים כי כל הזמן יש לי יותר שחורים ומן קרום שמשוטט ימינה ושמאלה לאן לכיון האישון לאחרונה אני רואה גם "גוק" מקפץ בעין למעלה למטה אני כבר מתוסכלת ,יש לציין שהייתי אצל רופאת עיניים לפני שבוע וחצי וברוך השם הרישתיות תקינות , יש לציין שעדייו יש לי קו בצבע סגול בצד העיין כשאני נכנסת לחדר חשוך התופעה הזאת כבר 4 חודשים הייתי כבר אצל 13 רופאים... השאלה מתי יעלמו לי ההפרעות בעיניים??,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע ברישתית - תגובה
ד``ר יורם שוחט13/04/2011ראי התשובה הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמ"ג וטיפול בואליעזר12/04/2011
שלום, האם מינון האבץ הגבוה (80מ"ג) הכלול בפורמולה המיועדת למצבי נמ"ג עלולה להיות מסוכנת, לאור העובדה שהקצובה המרבית המותרת של אבץ היא 50מ"ג בלבד? אליעזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמ"ג וטיפול בו - תיקון
אליהו15/04/2011ד.נ. בפנייתי בנדון מ-12.4 כתבתי בטעות "עלולה להיות מסוכנת", אבל התכוונתי לומר "עלול להיות מסוכן". ייתכן שטעות זו גרמה לערפול שאלתי. אני מתנצל, ומקווה ששאלתי ברורה עכשיו, ואשמח לקבל תשובה עליה לפני פסח, ולו כדי לבער את החמץ הזה. שבת שלום. אליעזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת הלחמיתלימור11/04/2011
היי,
אני סובלת מדלקת הלחמית (אביבית) כבר כ7 שנים,
השבוע בדיוק התחילו לי כל התופעות מחדש לאחר שבחורף הם נרגעו... בקיץ ניסיתי את כל הטיפות האפשריות כולל סטרואידים שעוזרים רק לטווח השימוש ומיד אחר כך הכל חוזר. אי אפשר לסבול את השמש, את הלחות, את האבק ואת העייפות...
בשנתיים האחרונות נוספו לי תסמינים נוספים - התנפחויות של העיניים (לא העפעפיים בלבד אלא ממש כל האזור) עד למצב שנאי לא יכולה לפקוח אותן ממש כמו בלון. כמובן שכל היום נהרס לי בעקבות כך אם זה בעבודה או בכל תכנון אחר כי לוקח לזה יום שלם לעבור. בבדיקות נראה כי הלחץ תוך עיני עולה ל-21 בערך כשזה קורה. יש לי כמה שאלות:
1. אני חושבת שהסיבה העיקרית להחמרה במצב היא שאני משפשפת ומגרדת את העיניים בלילה תוך כדי שינה ואני לא מודעת לזה. ניסיתי לשים אופטילסט לפני השינה אבל זה לא עוזר. מה אפשר לעשות בשביל לא לגרד בלילה??
2. האם זה נכון שכל הנושא קשור להורמונים (הרבה רופאים אמרו לי שזה אמור לעבור מתישהו לצערי אני כבר בת 21 ומגיל 14 המצב אותו דבר ואפילו החמיר)
3. אם יש עוד מידע שתוכל לתת לי על הנושא אני אשמח לשמוע!
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת הלחמית - תגובה
ד``ר יורם שוחט13/04/2011לא ניתן לענות ללא בדיקה. על פי הממצאים בבדיקה אפשר יהיה להמליץ על טיפול.
אם הסיבה היא אלרגיה ואין תגובה מספקת לטיפול מקומי יהיה אולי מקום לשקול טיפול בכדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים חדשיםטל11/04/2011
שלום,
אני בת 16 עם מספר גבוה- מעל 7... בשתי העיניים.
אתמול קניתי משקפיים חדשים ונתנו לי מספרים של 8 ו8.5.
אני לא רואה במספרים האלה כ"כ טוב- האם עדיין העין לא "התרגלה" למשקפיים החדשים?
יכול להיות שהאופטיקה הביאה לי מספר גבוה מידי? אם כן, איך אני יודעת?(חשוב!)
והאם זה יכול להזיק לעיניים?
איך אני יכולה להמנע מעלייה של המספרים בעיניים?
ניתוח בעיניים יכול להסיר את המשקפיים לגמרי או לפחות להוריד לי את המספר?
(אני אשמח מאד שהמספר שלי ירד, אפילו ל-5 או 4!)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים חדשים - תגובה
ד``ר יורם שוחט13/04/2011שלום טל,
אם את לא בטוחה לגבי המשקפיים ולא חשה איתם בנוח, פני לבדיקה נוספת אצל מי שהתקין המשקפיים או פני לבדיקה במקום אחר.
הרכבת משקפיים חזקים מדי בגילך עלולה לגרום לעליה נוספת במספר.
את צעירה מדי לניתוח להסרת משקפיים. בכל מקרה, ניתוח לא יכול לעצור התקדמות במספר.
הרגלי קריאה / מחשב נכונים יכולים למנוע עליית יתר של המספר. הבסיס הוא הפסקות קצובות והרמת המבט לפרק זמן קצר. פני לרופא או לאופטומטריסט להנחיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרכבת משקפייםDK10/04/2011
אני בת 40 ואני לא רואה טוב מילדות בעין אחת לאחרונה התחלתי להרכיב משקפיים יותר על המחשב ומול הטלויזיה ואי מרגישה שמדי פעם יש לי מין זרמים כאלה במצח מה שלא היה לפני הרכבת המשקפיים ומדי פעם סחרחורות קלות רציתי לדעת אם אני צריכה להמשיך להרכיב ולהתגבר ולהתרגל ? (בעבר הרופא אמר שצריך לאמץ את העיניים וזה טוב להיות בלי משקפיים כדי לאמץ את השרירים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרכבת משקפיים - תגובה
ד``ר יורם שוחט11/04/2011תופעות מסוג זה לא אמורות להיות מעבר למספר הימים הראשונים. פני לבדיקה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסך עשן במעבר מחושך לאור?רחל10/04/2011
שלום רב,
בדרך כלל אין לי בעיות בעיניים, אני מרכיבה משקפיים לראיה למרחק מס' קטן.
בזמן האחרון נתגלתה תופעה מוזרה, בערב כאשר אני נכנסת מבחוץ לתוך בית מואר אני מרגישה כמו מסך עשן לשנייה ומיד עובר.
מה זה? ואם יש צורך, איך לטפל?
תודה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסך עשן במעבר מחושך לאור? - תגובה
ד``ר יורם שוחט11/04/2011שלום רחל,
לא ניתן לענות ללא בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרטוקונוסאסף09/04/2011
שלום,
לפני כ-3 שנים אובחנתי עם קרטוקונוס ב2 העיניים. יש לי צילינדר יחסית קטן, והוא לא גדל במשך 3 שנים האחרונות. כיום אני בן 30. לאחי הגדול (40) יש את אותה הבעיה, אך אצלו המצב הרבה יותר חמור. עד עכשיו השתמשתי במשקפיים, ואני מעוניין לדעת אם במידה ואפסיק להשתמש במשקפיים (וגם לא בעדשות), האם זה עלול להחמיר את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרטוקונוס - תגובה
ד``ר יורם שוחט09/04/2011שלום אסף,
המנעות מהרכבת משקפיים או עדשות לא תשפיע על הקרטוקונוס, לא לטובה ולא לרעה.
אם הקרטוקונוס עדיין מתקדם (הצילינדר משתנה) יש טיפול שיכול לבלום את ההדרדרות (crosslinking).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
לירון10/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עפעפיים כרונית- דחוף!!לירון09/04/2011
שלום
אני בת 28 סובלת מדלקת עפעפיים כרונית כבר כשנה וחצי. החלפתי כבר 4 רופאים ומליון סוגי טיפות סטרואידיות, אנטיהיסטמינים ונוגדי אלרגיה ללא הועיל. הרופא האחרון נתן לי דוקסילין לחודש וחצי מה ששיפר קצת אך לא לגמרי וגם ג'ל אנטיביוטי. הפסקתי עם הדוקסילין ואני עובדת עצות.
האם כדאי לי ללכת למחלקת עיניים בבית חולים כדיי שיעשו לי תרבית (מעולם לא עשו לי) או לפנות למומחה פרטי?
האם תוכלו להמליץ על מומחה למחלות עיניים באיזור המרכז או ירושלים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עפעפיים כרונית- דחוף!! - תגובה
ד``ר יורם שוחט09/04/2011שלום לירון,
חלק חשוב מאד בטיפול בדלקת עפעפיים הוא חימום מקומי והקפדה על היגיינה של העפעפיים. טיפול תרופתי בלבד, ללא הצעדים הנוספים, פחות אפקטיבי.
אם בעייתך לא נפתרה עד כה, יש מקום לפנות לרופא נוסף (בכל מסגרת שתבחרי).
אין אפשרות להמליץ על רופאים במסגרת הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי החימום
לירון09/04/2011תודה על התשובה המהירה
חימום זה משהו שלא עשיתי.
האם אתה ממליץ על חימום עם קומפרס מים בלבד או עם תה?
כמה פעמים ביום מומלץ לנקות ולחמם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי החימום - תגובה
ד``ר יורם שוחט09/04/2011אפשר עם מגבת קטנה טבולה במים חמים, או באמצעות משהו יבש (מהסוג של הכריות עם הגרגרים שמחממים במיקרוגל). לתה עצמו אין כל תפקיד. מבצעים את החימום 2-3 פעמים ביום למשך כ-5 דקות בכל פעם, עם מסז' עדין מאד של העפעפיים (לא להפעיל לחץ על גלגל העין). לאחר החימום יש לנקות באופן יסודי את ההפרשות משולי העפעפיים האמצעות תכשיר יעודי לניקוי עפעפיים כגון eyecare.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה במדעי הבריאותדניאל08/04/2011
שלום, קוראים לי דניאל ואני לומד בתיכון במגמת מדעי הבריאות, ובמסגרת המגמה עליי לעשות פרוייקט על מחלה שבחרתי. בחרתי בהפרדות רשתית העין (RETINAL DETACHMENT), ובמסגרת עבודתי עליי לשאול רופא מספר שאלות על התופעה. אשמח מאוד אם תעזרו לי.
1. באיזו אוכלוסיית גילאים התופעה הכי שכיחה, ומדוע?
2. האם ישנה דרך כלשהי למנוע את התופעה? (לא את הסיבוכים שלה)
3. האם הנזק שנגרם מההפרדות של רשתית לרשתית עצמה, הוא בלתי הפיך, גם בשלבים הראשונים של התופעה, או שכבר הנזק הראשוני הוא בלתי הפיך?
4. מהו אחוז המקרים של הפרדות רשתית שלא מטופלים בזמן, ומה הסיבה לכך שהטיפול לא ניתן בזמן?
5. על פי המידע שבידיי, ישנם מספר ניתוחים אפשריים לתיקון הבעיה ל הפרדות הרשתית. כיצד מחליט כל רופא לאיזה ניתוח לשלוח את המטופל? האם זה נובע ממיקום הקרע על הרשתית? המצב בו נמצא החולה באותו רגע (מבחינת תהליך ההפרדות)?
אלו כל השאלות שיש לי לגבי התופעה. אני מבקש מאוד לענות עד כמה שיותר מפורט, בעיקר על השאלה האחרונה.
תודה מראש,
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות נוספות
דניאל09/04/2011במסגרת העבודה עלינו למצוא חולה עם המחלות שבחרנו, ובכך בעצם לחקור את המחלה וכיצד היא מתבטאת באנשים שונים. יש לי מספר שאלות נוספות שברצוני לשאול. בבקשה תענו לי.
- בחומר בעבודתי כתוב שאנשים בעלי קוצר ראיה יותר פגיעים לתופעה של הפרדות הרשתית. השאלה שלי היא מדוע זה כך?
- החולה שעליו אני עושה את העבודה סובל מהפרדות רשתית של העין. המקרה שלו מאוד מעניין משום שבחומרים שאספתי כתוב שהפרדות מלאה נוצרת תוך זמן יחסית ארוך (כחצי שנה) אך החולה שלי איבד את ראייתו תוך זמן קצר מאוד - מספר שעות. ברצוני לדעת אם יש לכם הסבר לתופעה היוצאת דופן הזו.
- אם אצל החולה ישנה הפרדות רשתית, וניתוחים כמו ויטרקטומיה, סגירת הקרע עם לייזר, הזרקת גז וניתוח החיגור לא עזרו, האם יש צורך בניתוח נוסף? והאם זה יעזור לאדם שיש לו הפרדות רשתית מתקדמת?
תודה מראש על כל תשובה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות - תגובה
ד``ר יורם שוחט09/04/2011בקוצר ראיה גבוהה יותר ההסתברות לחורים, קרעים או שינויים ניווניים בהקף הרשתית, והשינויים בזגוגית משמעותיים יותר.
ברוב המקרים נוצרת הפרדות הרשתית תוך זמן קצר, ורק בחלק קטן מדובר בתהליך הדרגתי מתמשך. אבדן ראיה חל כאשר ההפרדות כוללת גם את אזור המקולה. כאשר המקולה צמודה תתבטא ההפרעה בראיה בצמצום שדה הראיה ולא בחדות הראיה.
התשובה תלויה בכל מקרה לגופו. אם הרופאים הגיעו למסקנה שיש סיכוי להצמיד את הרשתית בניתוח נוסף יש לשקול ניתוח חוזר. יש לזכור שבניתוח נוסף יש גם סיכון, ויש לשקול סיכוי מול סיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה במדעי הבריאות - תגובה
ד``ר יורם שוחט09/04/2011שלום דניאל,
1. התופעה שכיחה יותר בגיל 40-70. הסיבות הן שינויים בזגוגית העין מצד אחד (השינויים בזגוגית יכולים ליצור משיכה של הרשתית), והשכיחות הגוברת של קרעים או אזורים חלשים בהקף הרשתית.
2. המניעה מבוססת על מעקב תקופתי הכולל בדיקה יסודית של קרקעית העין, וטיפול מונע בלייזר כשמתגלים שינויים ברשתית כגון חורים, קרעים או אזורי הדקקות ברשתית ההקפית.
3. השינויים הפיכים אם הטיפול ניתן בשלב מוקדם.
4. ברוב המקרים נובע העיכוב בטיפול מעיכוב בפנייה לרופא. לא יודע מה השכיחות.
5. הטיפול נקבע על ידי גורמים רבים, הכוללים את מיקום ההפרדות וגודלה, מיקום הקרע ברשתית וגודלו, נוכחות גורמי סיכון כגון קוצר ראיה גבוה או מצב לאחר ניתוח קטרקט ועוד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על רופא לניתוח פטריגיוםרענן07/04/2011
מבקש המלצה על רופא לניתוח פטריגיום באיזור המרכז (אני גר בראשון לציון), שעובד עם מכבי ועם הראל.
תודה
רענן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על רופא לניתוח פטריגיום - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/04/2011אין אפשרות להמלצה על רופאים במסגרת הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לרופא עיניים בכ"ס-רעננהלירון07/04/2011
שלום,
מחפשת רופא עיניים מומלץ באיזור כ"ס-רעננה (רצוי שעובד עם כללית)
לאדם זקן שעבר לאחרונה ניתוח להסרת ריסים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לרופא עיניים בכ"ס-רעננה - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/04/2011אין אפשרות להמלצה על רופאים במסגרת הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת עדשות מגעיפית07/04/2011
שלום,
אני מרכיבה עדשות מגע מס' שנים. יש לי צילינדר לא גבוה בשתי העיניים.
כשקניתי עדשות מגע לפני כשנתיים, האופטימטריסט עשה לי בדיקת ראייה ואמר לי שאני יכולה להשתמש בעדשות מגע ללא צילינדר ויעלו לי קצת את המספר (ממינוס 5.25 למינוס 5.5), כיוון שעדשות עם צילינדר עולות כפול. אני מרגישה שאני רואה טוב אבל לא 6:6 .
שאלתי היא, האם יכול להיגרם נזק לעין או הידרדרות בראייה בעקבות זה שאני לא רואה 6:6 עם עדשות המגע?
בתודה מראש,
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת עדשות מגע - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/04/2011שלום יפית,
לא ייגרם כל נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדה ראיהרות07/04/2011
שלום.מה בודקים בשדה ראיה מקולרי אדום לבן 10/2+? האים זה בודק אים אין פגמים במרכז הרשתית?וכמה זמן נמשכת הבדיקה בכל עין בלבן? אני בת 66 תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שדה ראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/04/2011בדיקת שדה ראיה אדום-לבן בודקת הפרעות בתפקוד הרשתית והפרעות על רקע נוירולוגי. הבדיקה נמשכת מספר דקות בכל עין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי עיניםבובי07/04/2011
לכבוד הרופא ברכות ושלום
תחום עיסוקי הוא באמנות של מוטוריקה עדינה ועבודה בדברים זעירים
והצורך לשבת מספר שעות ביום מול החומר כאשר המרחק בין העין לחומר העבודה
הוא קטן מאוד
הלכתי לאופטיקאי שהכין לי משקפי עבודה עם 2 מספרים פחות ואמר שאסור לעבוד במרחק מתחת ל 20 ס"מ בין העין לחומר העבודה כי זה גורם להתכנסות של העין ועליה במספר המשקפיים.
אני עובד במרחק של 15 ס"מ ויש לי כאבי עינים
ניסיתי לעבוד ממרחק של 20 - 25 ס"מ אך קשה לי לראות היטב
שאלות:
1. ניסיתי לעבוד ממרחק של 20 - 25 ס"מ אך קשה לי לראות היטב
האם זה מאמץ את העינים ?
2. האם אוכל ל ה ת ר ג ל ולראות לבסוף היטב ממרחק 20-25
3. האם ישנה אופציה לעבוד ממרחק 15 ס"מ בתנאי שאעשה תרגילי עינים או הפסקות באמצע
בתודה רבה! תשובתך תעזור מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי עינים - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/04/2011שלום בובי,
בקש מהאופטומטריסט שיתקין לך משקפיים עם תיקון פריזמטי לעבודה מקרוב. עם משקפיים כאלה תמנע התכנסות יתר של העיניים ויש סיכוי טוב שימנעו גם כאבי הראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)