מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריבות והתנפחות העין עקב ריתוךעומרי20/03/2010
שלום ד''ר
אתמול בצהריים ריתכתי ועד שעות הלילה שנרדתי לא הרגשתי כלום , שהתעוררתי
לא יכלתי לפתוח עיניים ורק לאחר כיבוי כל האורות שמסביבי יכלתי ,
העיינים שלי נורא שורפת ונורא נפוחות ואדומות .
מה מומלץ לעשות ללכת למיון או מה ?
תודה מראש עומרי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעמרי
ד``ר יורם שוחט20/03/2010גש למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- night & day עדשותליאורה19/03/2010
רציתי לדעת מה חושבים המומחים על עדשות אלו.
בני החייל, החל להשתמש בעדשות אלו לפני כ4 חודשים. למרות שקיימת אפשרות להשאירן בעיין למשך חודש (יום ולילה), בכל סוף שבוע הוא מוריד אותן לכמה שעות ואחרכך שם מחדש.
לאחרונה שמעתי מרופא העיניים האישי שלי כי עלי להמליץ לבני לא להשתמש בסוג זה של עדשות כי בעתיד עלול להיווצר בעיות.
מה דעתכם?
תודה
ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאורה
ד``ר יורם שוחט20/03/2010יש סיכון בהרכבה רציפה של עדשות מגע ועדיף להמנע מכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישונים מורחביםרונה18/03/2010
מזה כבר חודשיים שמתי לב שאישונים שלי מוגדלים יותר מהרגיל בעיקבות זה יש לי רגישות גבוהה לשמש ואור ושהייה מאוד קצר למחשב או תלויזיה גורמת לי לכאבי עינים ,ראש ובחילות גם שמתי לב ליובש בעניים במיוחד במקומות פתוחים או מקומות עם מזגן,שאלתי היא למה האישונים התרחבו פתאום ?האם זה עקב מחלה או משהו לא טוב בגוף? ואם כדאי לפנות לרופא עיניים או שזה אולי קשור לראש? תודההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונה
ד``ר יורם שוחט19/03/2010מכיוון שאת חשה שינויים בראיה ומכיוון שנראה לך שהאישונים גדולים יותר מבעבר עליך לפנות לבדיקה אצל רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן מומלץ לבדיקת עיניים + צילינדרdana18/03/2010
לכל מעין דבעי,
לפני כשלושה חודשים עשיתי בדיקת עיניים באחת מחנויות המשקפיים שם אובחן שיש לי מספר 0.25 בשתי העיניים וצילינדר בעין שמאל, האופטימטריסט אמר לי שאין אפילו משקפיים למספר הזה ושהוא בשוק שבכלל שמתי לב לזה.
בשבוע האחרון הייתי יותר מהרגיל מול המחשב וחשתי כאבי ראש חזקים.
שמתי לב שיותר קשה לי להתמקד כשהסתכלתי על שלטי רחוב אפילו המספרים "זזו" לי.
יכול להיות בפרק זמן כ"כ קצר משהו השתנה? את/ה ממליץ לבדוק את הנושא בשנית?
אודה לתשובתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד``ר יורם שוחט19/03/2010עבודה מאומצת מול מחשב עלולה לגרום שינויים בראיה. פני לרופא עיניים לבדיקה ולהדרכה על צורת העבודה הנכונה מול מחשב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאשים בעינייםרון18/03/2010
שלום רב,
לאחרונה אני חש מן פלאשים בעיניים. הכל נהיה בהיר ותוך 2 שניות חוזר לקדמותו.
אני עובד הרבה מול מחשב אך הבעיה לא מתרחשת רק בעת עבודה על מחשב אלא קריאת ספר וכדומה.
מה יכולה להיות הבעיה ומה עלי לבדוק ?
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרון
ד``ר יורם שוחט19/03/2010אין אפשרות לענות ללא בדיקה. פנה לרופא העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובאיטיסשרונה18/03/2010
שלום רב,
כיצד רופא מאבחן אובאיטיס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרונה
ד``ר יורם שוחט19/03/2010ישנם סוגים שונים של אובאיטיס, אשר נותנים סימנים שונים בבדיקה. יש גם דרגות חומרה שונות. בגוגל תוכלי למצוא פרטים רבים על המחלה ועל הממצאים בבדיקת רופא העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלות מול תועלתכלנית17/03/2010
אבא שלי בן 67 חולה בניוון רשתית, הציעו לנו טיפול בלוסנטיס. מעבר לזה שהתרופה יקרה האם היא יעילה? האם אני יכולה להיות רגועה מהטיפול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכלנית
ד``ר יורם שוחט19/03/2010להזרקת אבסטין יש השפעה דומה, והחומר זול בהרבה מלוסנטיס. התייעצי עם הרופא.
באף טיפול אין אפשרות לערוב להצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על - כלזיוןמיכל17/03/2010
פצע מוגלתי בתוך חלל העין, דהינו שאני מרימה את העפעפיים אני רואה פצע לבן עם מוגלה ששורף לי, האם זהו כלזיון? האם כלזיון יכול להיווצר בתוך שטח העין, פנימית ?
אשמח לתשובתך.
ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
ד``ר יורם שוחט19/03/2010כלזיון (שעורה) הוא מצב של דלקת בבלוטת חלב בעפעף. לכן, אם מה שאת רואה נמצא בעפעף יתכן שמדובר בכלזיון. אם הממצא על גלגל העין אין מדובר בכלזיון.
בכל מקרה, עליך לגשת לרופא עיניים לבדיקה והחלטה על טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיה בבריכה כשיש הפרדות זגוגית בעיןלילי17/03/2010
האם יש בעיה לשחות בבריכה עם ראש במים כיש לי כבר כמה חודשים הפרדות זגוגית העין? גם עם משקפת - נכנסים מים לעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילי
ד``ר יורם שוחט19/03/2010אין כל מניעת לשחות, ואין כל בעיה אם מים חודרים לעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מתרפאת עין שעברה נתוח קטרקט?דינה17/03/2010
שלום,
אני נולדתי עם פטוזיס. עברתי הרבה נתוחים להרמת העפעף ללא הצלחה וכתוצאה מכך נשארה העין פתוחה ללא מצמוץ.וכתוצאה מכך יש לי בקרנית נקודות יובש וארוזיה שכעת סגורה.
לפני כחצי שנה אובחנה בעין זו קטרקט ועתה אני מרגישה את הטשטוש.
נאמר לי שיש לי איסכמיה. ויש חשש שכלי הדם לא ירפאו את העין אם איאלץ לעבור נתוח קטרקט.
האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ17/03/2010ניתוח קטרקט הוא ניתוח תוך עיני להחלפת עדשה ואין לו קשר משמעותי לבעייה החיצונית שיש לך בעין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית ראייה בעין שמאלגיא16/03/2010
שלום , אני בן 36 ,לפני 15 שנה בערך הייתה לי תופעה זמנית שכשהסתכלתי על קו ישר בזמן תנועה של העין הקו היה נשבר , מקבל צורה שדומה לגל . זה עבר מעצמו לא עשיתי בדיקה בעניין. בשבועיים האחרונים התופעה חזרה ורציתי לדעת אם ידוע על תופעה כזאת ומה עליי לעשות . ביום יום זה לא מפריע לי , זה קורה בעיקר בזמן ישיבה מול המחשב או הטלוויזייה . תודה גיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ17/03/2010צריך בדיקת עיניים כולל קרקעיות בהרחבת אישונים לראות שאין בעיות בזגוגית ומרכז ראיית העין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות ALOMIDEדניאל16/03/2010
שלום רב,
הלכתי עם בני לרופא עיניים בעקבות הופעת טיקים בעיניים. הרופא איבחן דלקת על בסיסי אלרגי ונתן טיפול של טיפות FML לשבוע+ טיפות ALOMIDE לחצי שנה. בתחושה שלי הבן לא מגיב טוב לטיפות הALOMIDE . מדווח על הרגשה כללית לא טובה (דבר שקשה לי לקשור בהכרח לטיפות מאחר שאולי נובע ממשהו אחר) והעיניים נראות יותר אדומות. חזרתי לרופא שאמר שאין קשר לטיפות ושיש להמשיך. אני מאוד לא רגועה ולא יודעת מה כדאי לעשות.
האם עשוי לדעתכם להיות קשר? (שמעתם על מקרים אחרים כאלה?)
האם כדאי להפסיק את הטיפול ולראות אם האודם נעלם (וההרגשה הרעה)?
מה דעתכם ומה אתם מציעים?
בכל מקרה ביקשתי הפניה לבדיקות דם כדי לשלול בעיה אחרת שגורמת להרגשה הלא טובה.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ17/03/2010ייתכן תגובה לא טובה בעיניים מאלומייד. להחליף טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזו משחה מומלצת לשעורה בפנים, בתוךמיכל16/03/2010
העין?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ17/03/2010לפנות לבדיקת רופא עיניים בינתיים יכולה לשים סינטומיצין 5% אם יש לך סגור. משחה פתוחה 30 יום אחרי פתיחתה לפח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש ראיה שאינו חולףדניאלה15/03/2010
ערב טוב לכם דוקטורים יש לי בעיה רצינית והיית שמחה לשמוע את עצתכם בנושא לפני שנה בול היה לי מקרה של חודש שלם של שיעול שלא עבר טופלתי בקודאין ובאותו זמן הרופאה הביאה לי כדור מסוג רוליד ובאותו זמן התלוננתי גם על כאב ראש חזק וכאבי עיניים חזקים כאילו כמו סכינים ,נסעתי ערב אחד כבר אחרי המקרה של השיעול שכבר חלף בלילה ופתאום בזמן נהיגה קיבלתי טשטוש ראיה שלא יכולתי לנהוג ומהפניקה שנכנסתי כנראה התגבר הייתי במיון לא מצאו כלום אמרו לי ללכת הביתה והמשך טיפול עם הרופא המטפל והפסקת הגלולות, עשיתי בדיקת ברה ושמיעה בדיקות דם עשיתי CT ראש ו MRI בדיקת יציבה בדיקה של אף אוזן גרון עשיתי איזה 5 פעמים השנה בדיקה של קרקעית העין הכל תקין יש לציין שאני מרכיבה משקפיים והמספר תקין אם זה עוזר, עשיתי שדה ראיה שהוא תקין מצאו אצלי יובש קל בלבד יש לציין שאני כבר 7 חודשים רצוף יום יומי לא רואה הכי טוב כמו ששמים את את האצבע מול העיניים שלכם ומקרבים לעיניים סוג של טשטוש כזה אני לא רואה הכי טוב כל הזמן כאילו הכל לא יציב מטושטש אני מרגישה שהעיניים עייפות כאילו אני עומדת לאבד את הראיה,זה לא טשטוש חזק אבל זה טשטוש שפוגע באיכות החיים אני לא יכולה לעבוד מול מחשב המון זמן כתוביות קשות לי יותר מידי אני לא יכולה לנהוג בלילה ביום ככה רק באזור מה שכן נעשיתי רגישה לחושך ורגישה לאור מוזר אה הייתי שמחה אם תוכלו לעזור לי נתתי לכם את ההקדמה של השיעול שתדעו אולי משהו קשור לזה אנא אשמח לשמוע ממכם איזה שהוא עצה או אולי הפניה לבדיקות מסויימות וגם אשמח אם תפנו אותי לרופא מומחה שמתמחה במקרים כמו שלי באיזור פתח תקווה, האם ייתכן שיש לי בעיה ורופא עיניים בודק רק קרקעית העין ואומר שהכל תקין ואין צורך לעשות שום בדיקה נוספת? אין לי מילים כבר צריכה עזרה דחופה , ופה אסיים בתודה מראש לכם דניאלה.
ד''ר יובל דומניץ17/03/2010צריך בדיקת עיניים. יש לי מרפאה עם מכבי באם המושבות. קופות אחרות רק פרטי. לשיקולך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לטשטוש שאינו חולף
דניאלה21/03/2010ד"ר במידה ואגיע איזה בדיקה תעשה לי קרקעית העין?
עשיתי אצל 2 סוגי רופאים שונים והכל תקין הייתי שמחה אם היית ממליץ לי על בדיקות מסויימות
תודה מראש דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ22/03/2010כדאי הפנייה לבדיקת נוירואופטלמולוג. ההפנייה של רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת עינייםאתי15/03/2010
עברתי 3 פעמים ניתוחים לסרוגין בשתי העיניים לשם הסרת פיטגריום אני מקבלת התקפי אויטיס בעיניים העם זה יכול לפגוע בראיה ,אני בת 60
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי
ד``ר יורם שוחט15/03/2010אובאיטיס שאינה מטופלת עלולה לפגוע במקרים מסוימים בראיה. בקשר למצב הספציפי שלך עליך להפנות את השאלה לרופא שמטפל בך. אי אפשר לענות בצורה מדויקת ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)