פורום בריאות העין, מחלות עיניים, בעיות ראיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קטרקט לאחר ניתוח לייזר
    חגית בר-און
    01/03/2010

שלום רב,
    לפני יותר מעשר שנים, עברתי ניתוח לייזר לשיפור הראיה, בשנה האחרונה נחלשה לי הראייה ורופא עיניים אמר לי שיש לי קטרקט כתוצאה מהניתוח לייזר (אני בת 50) ושאי אפשר לעשות ניתוח קטרקט למי שעבר ניתוח לייזר מאחר והתוצאה לא ידועה.

מה עליי לעשות??

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קטרקט לאחר ניתוח לייזר

הוספת תגובה

• לחגית

ד``ר יורם שוחט
    01/03/2010

זה בפרוש לא נכון!

קטרקט יתפתח אצל רוב האנשים עם הגיל, במוקדם או במאוחר, וזה כולל כמובן גם את אלה שעברו בגיל צעיר יותר ניתוח להסרת משקפיים. העובדה שנותחו בעבר להסרת משקפיים לא תמנע את ניתוח הקטרקט בבוא הזמן.

בניתוח קטרקט מרחיקים מהעין את העדשה העכורה (זה הקטרקט) ומשתילים במקומה עדשה תוך עינית (מלאכותית). לפני הניתוח מבצעים מדידות וחישובים שמטרתם לקבוע לאיזה מספר יזדקק אדם במשקפיו לאחר הניתוח. כמובן שאפשר לכוון כך שאדם יוכל להסתדר ללא משקפיים למרחק או עם משקפיים במספר נמוך.
    בעבר היתה בעיה לחשב בצורה נכונה איזו עדשה להשתיל אצל אנשים שעברו הסרת משקפיים בלייזר, ולפעמים נתקבלה תוצאה שונה מהמתוכננת. כיום קיימות נוסחאות רבות ודרכים רבות לחשב איזו עדשה מושתלת תתן את התוצאה הרצויה ושעור התוצאות הלא מדויקות ירד בהרבה.

גשי לבדיקה אצל רופא מנוסה בניתוחים ובחישובי עדשות להשתלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קטרקט לאחר ניתוח לייזר

חגית בר-און
    03/03/2010

תודה רבה, הרגעת אותי בהחלט,

מאחר ואני גרה במעלות, אודה לך אם תמליץ בפני על רופאים מומחים בתחום מאזור הצפון, אני מטופלת בקופ"ח מכבי.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחגית

ד``ר יורם שוחט
    04/03/2010

אני שמח שהצלחתי להרגיע אותך.

יש בארץ מנתחי עיניים מעולים, עם נסיון רב בניתוחי קטרקט אצל מטופלים שעברו ניתוח להסרת משקפיים. במסגרת הפורום אין אפשרות להמליץ על רופאים ספציפיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעורה חוזרת ופלאשים בעיניים
    אל
    01/03/2010

שלום רב

לאחרונה בתקופה של שלושה חודשים היה לי שלוש פעמים שעורה בעין
    פעם אחת זה אף עבר לעין השניה וכל מקרה עבר רק לאחר שלושה שבועות עד חודש
    הייתי אצל הרופא של הקופה שנתן תחושה והרגשה של זה מה שיש ואין מה לעשות וחוץ מלהמליץ על קופמרסים לא נתן שום פתרון אחר .
    יש לי גם בעיה של פלאשים בעיניים כך שאני בקושי מצליח לקרוא מה רשום במחשב ( אני עובד מול מחשב כל היום )
    שאלתי היא ממה נובעת השעורה החוזרת בעין והאם יש דרכים למניעתה ? ומה זו התופעה של פלאשים בעיניים

לתשובתכם אודה
    בברכה

הוספת תגובה

• לאל

ד``ר יורם שוחט
    01/03/2010

הטיפול בשעורה, כמו גם הטיפול שימנע הופעה חוזרת של השעורה, מבוסס על קומפרסים חמים ושמירה על היגיינה של העפעפיים (ניקוי הפרשות וקשקשים) באמצעות תכשירים יעודיים.

לגבי הפלאשים אי אפשר לענות ללא בדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות בעינים לאחר דלקת עינים
    רוני
    28/02/2010

שלום רב
    לפני כשבועיים היתה לי דלקת עינים ויראלית התחיל בעין ימין ועבר לשמאל
    הייתי אצל רופא עינים שציין שמדובר בדלקת עינים ויראלית ונתן לי טיפות.
    אחרי שבוע הדלקת נעלמה.
    עדיין היתה לי תחושת אי נוחות,הייתי בבדיקה מקיפה והרופא ציין שהכול בסדר.
    מצד שני לעיתים בישיבה ממושכת,מול מחשב,או צפייה בסרט קולנוע,בשורה מרוחקת,אורות ,תאורה באמבטיה,או טלוויזית פלזמה,או במהלך השינה בלילה.
    (יש תחושת אי נוחות,גירוי בעין שמאל,לעיתים רחוקות בעין ימין)
    כאילו יש יובש באזור.
    בגיל 14 ניתז לעין שמאל דיו מחנות מתנות,והיתה תקופה בממיוחד בקיץ של גירוי,וצריבה באזור העין.
    האם יש קשר בין שני הדברים?
    מה ניתן לעשות?
    אודה לסיוע.

הוספת תגובה

• לרוני

ד``ר יורם שוחט
    01/03/2010

אחרי דלקת בהחלט ייתכן יובש בעיניים לתקופה מסוימת, וזה יכול להסביר את תחושתך. אפשר להשתמש בטיפות להרטבת העיניים ("דמעות מלאכותיות").
    לא נראה קשר לארוע שהיה בגיל 14.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוףף ביותרררר
    שירן
    28/02/2010

טוב אז ככה יש לי קרוב משפחה שפעם הוא היה רואה לא מעולה אבל הוא היה רואה פ'סדרר ואם השנים הוא התחיל להיות עיוור הוא עכשיו עיוור לצערי זאת השנה השביעית שלו שהוא לא רואה!!!וממש כואב לי עליו באמתתת!!!זה משהו תורשתי!יש לו ניבול שרירים בעניים!!הוא היה אצל הפרופסורים הגדולים שישש!!!!לא מצאו שום תרופהה!אבל הם אמרו לו שעובדים עלזה בחו"ל וכבר ניםם שאומרים לו שעובדים עלזה בחול אז כאילו מהה הוא מוכן לשלם אפילו מיליונים לעשות את כל הניתוחים הבן אדםם הזה מוכןןן לעשות כל משאפשרי לעשות בחיים ולא משנה מה יהיה!!!אז אני רוצה לדעת אם 1).מתקדם שם בכלל משהוו בחול...ו...2).אם יש איזה ניתוח או תרופה או משהוו נגד...אשמח אם תעזרוו בתודה שירן לוי!=)

לקביעת תור
    סגירה
    דחוףף ביותרררר

הוספת תגובה

• לשירן

ד``ר יורם שוחט
    01/03/2010

אי אפשר לענות ללא בדיקת עיניים. צריך לבדוק את העיניים כדי לקבוע מה בדיוק הבעיה, ועל פי זה יוסבר לכם אם יש מקום לשיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קטרקט
    שולמית כנעני
    28/02/2010

שלום רב אני נמצאת בביקורת שיגרתית אצל רופאת עיהיים מידי חצי שנה בשנים האחרונות. ביולי 2010 בביקורת שיגרתית אמרה לי רופאת העיניי שמתחיל אצלי קטרקט וללא הסברים על הנושא אמרה לי שני צריכה להחליט אם אני רוצה לעבור ניתוח. אבל לשאלתי אמרה שאני יכולה ללכת לאופטמטריסט ואולי אפשר בינתיים להחלף את מספרי המשקפיים. האופטמריסט בדק ואמר שהוא יכול לעזור לי ובעקבות המלצתו החלפתי משקפיים, אך לצערי לא ראיתי בהן טוב ולאחר ביקורים חוזרים ונישניםחזרתי למשקפיים הישנים. מיד לאחר שהחלפתי משקפיים צילצלתי לרופאה ואמרתי לה שני מעונינת בניתוח. היא אמרה בסדר, ולאחר כשלושה חודשים קיבלתי זימון לבית חולים מאיר לבדיקה לפני ניתוח. במשך השלושה חודשים שלא ידעתי מה הרופאה עשתה הלכתי באופן פרטי לרופאת עיניים אחרת והיא בטון סמכותי ולא אדיב אמרה שבגילי הזקן אם מתחיל קטרקט אז יש לעשות ניתוח. ביום המיועד התייצבתי בבית חולים מאיר במחלקת עיניים ולאחר בדיקה מקיפה נאמר לי על ידי הרופא שבדק שהקטרקט במצב התחלתי ווהוא לא יבצע ניתוח. עכשין אני אובדת עיצות האם אני צריכה ניתוח או לא?!?!?!?!?!?!? בנתיים הראיה אינה משתפרת, העיניים מתעיפות בזמן קריאה ובחיי היום יום ואיני יודעת למי לפנות ומה לעשות. בקיצור שני רופאים אמרו לנתח, אבל הרופא בבית החולים מסרב. האם אפשר לסבר את המצב ולעזור לי להחליט מה לעשות ולמי לפנות. אני גרה בכפר-סבא בת 69 ושייכת לכללית. בתודה שוקה

לקביעת תור
    סגירה
    קטרקט

הוספת תגובה

• לשולמית

ד``ר יורם שוחט
    01/03/2010

המדיניות לגבי ניתוח קטרקט היא שאם המטופל חש הפרעה בראיה או בתפקוד אין סיבה להמנע מניתוח, ללא קשר לגיל.
    יחד עם זאת, יש מקרים שבהם קיימים בעיניים ממצאים נוספים היכולים לפגוע בראיה, כגון שינויים ברשתית. במקרים כאלה הרופא יכול להעריך שניתוח הקטרקט לא ישפר את הראיה באופן משמעותי, ואז ימליץ לדחות את הניתוח.
    מציע שתשובי לאחד הרופאים שהמליצו על הניתוח ותפני אליהם את השאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניים
    חמדה
    28/02/2010

שלחו אותו לסי טי מח כי רשמו לי חשד ל myopia +headache
    רציתי לדעת במה זה מדובר

לקביעת תור
    סגירה
    עיניים

הוספת תגובה

• לחמדה

ד``ר יורם שוחט
    28/02/2010

מיופיה פרושה קוצר ראיה.
    המילה השניה פרושה כאב ראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בעין לאחר דלקת
    יהודית
    27/02/2010

שלום

אני בת 29, סטודנטית ברומניה
    מרכיבה עדשות מגע מזה כ-10 שנים באופן יומיומי, ללא בעיות עניים בעבר פרט ליובש, מדי פעם משתמשת בטיפות תחליף דמעות
    סובלת ממיופיה של -9.75 בעין שמאל ו- 7.25 בעין ימין
    לפני כשבועיים התעוררתי עם עין ימין אדומה וכאובה (ללא סימנים אחרים בימים שלפני)
    בבדיקת רופא עניים אובחן Acute epithelial keratitis
    הטיפול שקיבלתי maxidex, ciloxan טיפות- כאשר המינון היה לפי סכמה של מינון יורד החל מ-6 טיפות ביום עד ל-3 טיפות ביום השישי לטיפול
    בנוסף corneregel (dexpantenol) gel
    לאחר יומיים היתה הטבה ובביקורת שלאחר 5 ימים הבדיקה היתה תקינה
    לאחר יומיים נוספים החלו כאבים בעין בעיקר באזור העפעף בצד עליון לטרלי, הכאבים הללו המשיכו מספר ימים (שבהם ניסיתי לישון רוב היום מפאת הכאב) כאשר היתה תחושה שהראייה קצת מטושטשת ושאני רואה פחות טוב לרחוק
    בבדיקה נוספת, נאמר לי שכנראה כתגובה לטיפות הסטרואידים עלה הלחץ התוך עיני (הטיפול הופסק והוחלט לחכות האם זה עובר) אך בבדיקה תוצאות הלחצים היוmm/Hg11 בשני העניים
    הכאבים פחתו לאחר כ-3 ימים נוספים אם כי אני עדיין ממשיכה לסבול מהכאב והתחושה של גוף זר בעין ותחושה של עין מאוד עייפה
    אנני מצליחה לקרוא או להתרכז והכאב מפריע לי ללא הפסקה במהלך כל שעות היממה

הלכתי לקבל דעה שניה והבדיקה היתה תקינה אם כי הרופאה אמרה שייתכן וישנה דלקת של עצב הראייה
    מאחר ואני בחו"ל אני נורא מתוסכלת מהמצב ועברו כבר שבועיים מאז תחילת הדלקת לראושנה ומאז אני ממשיכה לסבול מהכאב ומחוסר יכולת לתפקד באופן נורמלי
    כמובן שאנני מרכיבה עדשות מגע מהיום הראשון של הדלקת

במידה וזו דלקת של העצב מה עלי לעשות? מה הטיפול לכך? והאם אני ממש צריכה לדאוג?
    מה האפשרויות האחרות? סיבוכים אחרים כתוצאה מהדלקת?
    בבקשה עזרו לי להבין מה קורה עם העין שלי ומה עליי לעשות? אני מיואשת!
    תודה רבה
    יהודית

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בעין לאחר דלקת

הוספת תגובה

• ליהודית

ד``ר יורם שוחט
    28/02/2010

תחושת גוף זר נגרמת עקב חיכוך בין העפעף לעין, מסיבות כגון יובש או אי סדירות של פני שטח הקרנית. גם כאב יכול להגרם מסיבות דומות או מדלקת במקטע הקדמי של העין.

לא ברורה לי האמירה ש"ייתכן שמדובר בדלקת של עצב הראיה". אם יש חשד למצב כזה יש לבצע בדיקה כדי לאמת או לשלול את האבחנה. פני לנוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בתרופה מקסידקס
    אלעד
    27/02/2010

צהריים טובים.

אני חייל בן 20 שזוהה ע"י העיניים כבעל גירוי לחמיתי ופרילימבלי דו עייני (ע"פ מה שהרופא כתב) שנוצר עקב שימוש בעדשות.
    הוא העביר לי מרשם לטיפות העיניים מקסידקס ע"פ המינון הנ"ל:
    שבוע ראשון - שלוש פעמים ביום
    10 ימים - פעמיים ביום
    שבועיים - פעם אחת בבוקר
    רציתי לדעת האם המרשם הגיוני מאחר וגם הרוקח רשם לי פעם אחת ביום לחמישה ימים וגם בעלון לצרכן המצורף כתוב כי שימוש ארוך טווח בתרופה עלול לגרום לזיהום בקרנית.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בתרופה מקסידקס

הוספת תגובה

• לאלעד

ד``ר יורם שוחט
    28/02/2010

הגיוני ומקובל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי עדשות מגע
    שני
    27/02/2010

שלום,
    יש לי שאלה בנוגע להתאמת עדשות מגע. לא מזמן הייתי אצל אופטימטריסט שלא הצליח להתאים לי עדשות מגע רכות כיוון שהקרנית שלי מאוד קמורה (אני חושבת שהוא פשוט לא ידע את העבודה שלו). רציתי לדעת האם כדאי לי להתעניין בנוגע לעדשות קשות והאם הן יכולות להוות עבורי את הפיתרון?. בהקשר לכך רציתי לשאול לגבי היתרונות והחסרונות של עדשות קשות וכמו כן, את ההפרש במחירים. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לגבי עדשות מגע

הוספת תגובה

• שני

ד``ר יורם שוחט
    28/02/2010

אנא הפני שאלתך לפורום העוסק בעדשות מגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות ראייה קשות
    רואה גרוע
    26/02/2010

אני בן 16, יש לי קוצר ראייה של -1 בשתי העיניים וגם -0.5 צילינדר ב-2 העיניים.
    שגילי הצעיר והמספר הנמוך במשקפיים לא יטעו אותך, אני סובל מבעיות קשות בראייה, והנה הסיפור שלי, סליחה על החפירה אבל אני צריך דיעה מקצועית נוספת:

כבר מספר שנים שאני סובל מתופעה של מיליוני נקודות מרצדות בשדה הראייה (לאוו דווקא שחורות)
    בהתחלה הנקודות הפריעו אך התרגלתי אליהם, הייתי מספר פעמים בבדיקה אצל רופא עיניים מסוים שלא מצא (וטוב שכך) דבר לא טוב ברשתית או משהו.
    לפי מה שהבנתי הוא אבחן את התופעה שלי כ- floaters.
    לאחרונה התחילה אצלי תופעה חדשה ונוראית, מתחיל להופיע לי מן כתם שחור בצד שמאל של הראייה (הכי הכי שמאל) בצורה כזאת שזה נותן הרגשה שאני מאבד שדה ראייה בעין שמאל, כשאני ממצמץ/ מסתכל לכיוון שלו הוא נעלם, ומיד חוזר מחדש), התחושה היא שהוא נוצר מדברים כהים בצד הראייה השמאלי, אם יהיה עט בצד שמאל של הראייה אז הכתם השחור יתחיל ממנו.
    באותו יום שזה קרה מיהרתי לגשת אל בדיקת עיניים אצל רופאת עיניים אחרת (לא אותו רופא שבודק אותי כל הזמן) התחלתי להסביר לה בהתחלה על הנקודות, היא שאלה אותי אם אני מסתכל על קיר ואז מסתכל מצד לצד יש תחושה שהנקודות האלה עוקבות אחרי הראייה שלי , אמרתי לה לא.
    היא אמרה לי להסתכל על החולצה השחורה שהיא לובשת ושאלה אותי "נכון שאתה לא רואה את הנקודות על החולצה השחורה" אמרתי לה - "דווקא כן, אני רואה את הנקודות דווקא חזק יותר על צבע שחור ובחושך והם מרובות יותר בחשיכה".
    לאחר מכן לא הסכימה לבדוק אותי, אמרה שאין לי כלום ונאלצתי לעזוב מושפל וחסר אונים.

כמובן שמיד בצעתי תור לרופא העיניים שתמיד פניתי אליו בעבר לבדיקות, כשסיפרתי לו על הכתם השחור הוא לקח אותי מאוד ברצינות, הסביר שאם ימצא קרע ברשתית אני יעבור ניתוח בלייזר בבית חולים, ועשה לי בדיקה מקיפה עם עדשה בעין שמאל שבסופה לא נמצא כלום.
    שאלתי אותו אם בטוח שהתופעה שאני סובל ממנה היא floaters בגלל שאני רואה אותם במיוחד בחושך, ולאו דווקא באור יום בו אני פחות סובל מהתופעה, והוא משוכנע שזה מה שיש לי.
    אוקיי, עשיתי בדיקה והכול נמצא בסדר, עם עיניים מטושטשות מהבדיקה ומהטיפות להרחבת אישונים, חזרתי הבייתה רגוע עד שקלטתי...
    אני לא יכול לחיות עם הכתם הזה!!! אני לא מסוגל כבר להתעלם מתופעה כזאת, זה גורם לי כל יום מחדש לכאב ראש ובחילה ואני בדיכאון ולא חשבתי שזה אפשרי אבל אני מגיע למסקנה שאולי עדיף להיות עיוור כדי להפסיק לסבול מהתופעות האלה, ידוע לי שלא מורידים פרופיל על התופעות האלה וזה מוזר לי כי אני בקושי מצליח לתפקד...
    אני מיואש, אני לא יכול להתרכז בלימודים, אני לא יכול לעשות כמעט כלום, בקושי לכתוב את ההודעה הזאת, הייתי שמח לשמוע דעתך בעיניין, אולי המלצה לאן אני יכול לפנות, ואני כבר מודה לך מראש אם קראת את כל ההודעה הזאת...

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות ראייה קשות

הוספת תגובה

• שלום

ד``ר יורם שוחט
    28/02/2010

פנה לנוירו-אופטלמולוג או לנוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש נגע לי ללב מה שכתבת

עדי
    20/03/2010

אני מאחל לך רק בריאות בעיניים ושתרגיש טוב במהרה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעורה
    רינת
    25/02/2010

לפני כשלושה חודשים התחילה לי שעורה ביין בחלק התחתון של העפעף. רופאת העיניים אמרה לי למרוח מקסיטרול במשך חודש ימים. היתה הקלה מסויימת לאחר תקופה, אך ברגע שהפסקתי עם המשכה נוצרה לי בליטה קטנה בעפעף התחתון שלא עוברת. הרופאה המליצה על מריחה חוזרת של מקסיטרול למשך חודש ואז אם זה לא עובר לנתח במרפאה ללא אישפוז. מה לעשות? האם ניתוח זו הדרך? אין תרופה אחרת?

לקביעת תור
    סגירה
    שעורה

הוספת תגובה

• לרינת

ד``ר יורם שוחט
    26/02/2010

הטיפול היעיל ביותר לשעורה הוא חימום מקומי באמצעות קומפרסים חמים, 3-4 פעמים ביום, כ-5 דקות בכל פעם. משחות לא עוזרות אלא כאשר מדובר בזיהום משני.

אם עדיין ישאר גוש קטן התייעצי עם רופא העיניים לגבי הסרה כירורגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלאוקומה
    שרי
    25/02/2010

שלום, אני יודעת שמחלת הגלאוקומה היא מחלה תורשתית. אבי ז"ל סבל ממחלה זו. ושאלתי היא האם אני צריכה להבדק מגיל מסויים. והאם ישנן השלכות על העיניים כיוון שעשיתי ניתוח לתיקון ראיה לפני כ-9 שנים. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גלאוקומה

הוספת תגובה

• לשרי

ד``ר יורם שוחט
    26/02/2010

לגלאוקומה יש מרכיב תורשתי, ולכן מומלץ לכל בן משפחה להבדק אל ידי רופא עיניים אחת לשנה. אם בבדיקה יתגלו סימנים המעידים על סיכון מוגבר, כגון לחץ גבולי או שינוי בצורת ראש עצב הראיה , יידרש מעקב צמוד יותר.

לעובדה שעברת ניתוח להסרת משקפיים יש השלכה חשובה על מעקב הגלאוקומה. לאחר ניתוח להסרת משקפיים הלחץ התוך עיני האמיתי גבוה יותר מזה שנמדד בבדיקה. במלים אחרות, מדידת הלחץ לאחר ניתוח להסרת משקפיים "מזייפת" כלפי מטה. אם לא ערים לעובדה זו עלול להיות מצב שבו הגלאוקומה אינה מאובחנת, כי הלחצים בבדיקה "נורמליים" כאשר בפועל הם גבוהים יותר. במקרה זה עלולה הגלאוקומה להתגלות רק במצב מתקדם כאשר נגרם כבר נזק בלתי הפיך!

לכן בכל מדידת לחץ יש ליידע את הבודק שעברת ניתוח להסרת משקפיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ראייה
    צח
    24/02/2010

האם יכול להיות מצב שבו רופא עיניים קובע כי אין צורך להחליף משקפיים (כלומר לשנות מספר)
    בעוד שאופטומטריסט קובע שצריך?
    מה חלוקת הסמכויות בעניין ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת ראייה

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    25/02/2010

האופטמטריסט תמיד יגיד שצריך להחליף כדי להרוויח כסף . הרופא עיניים דעתו אובייקטיבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקירות בעין ימין
    מיכל
    24/02/2010

שלום,
    מאתמול אני מרגישה דקירות בעין ימין. מעין גל של כאב שמגיע מאחורי גלגל העין (מתוך הראש ולא כמו גןף זר). במיוחד כשאני משנה זווית ראיה או מתכופפת ומטה את הראש קדימה.
    אני מרכיבה משקפיים. מה זה יכול להיות? האם צריך ללכת לרופא עיניים או משפחה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דקירות בעין ימין

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    25/02/2010

לפנות לרופא עיניים דלקת או יובש בעיניים. ממתי לבעייה בעיניים הולכים לרופא משפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות בנוגע להרכבת משקפיים\עדשות
    קרינה
    24/02/2010

לאחר תקופה ארוכה של אלרגיה שכללה גירודים חזקים בעיניים, התחלתי לראות קצת מטושטש. במאי 2009 עשיתי בדיקת ראייה ואלו התוצאות:
    Right- מינוס 0.25 וצילינדר מינוס 0.5 זוית 10 מעלות.
    Left- מספר 0 וצילינדר מינוס 0.75 וזוית 180 מעלות.
    יש לי מספר שאלות בנושא:
    1. אני מניחה שהמספר קטן- רוב הזמן אני יכולה להסתדר ללא המשקפיים. הבעיה קיימת בעיקר בנהיגה. האם עדיף ללכת עם המשקפיים גם כשאין צורך ממשי? או שאין לזה משמעות?
    2. האם יכול להיות קשר כלשהו בין הגרד בעיניים לירידה הפתאומית בראיה? (אין לי אף אחד במשפחה שיש לו משקפים...)
    3. אני רוצה לקנות עדשות- האם ניתן לעשות עדשות עם צילינדר? כי הבנתי שהמספרים הם מ מינוס 1 עד מינוס עשר, אז לא הבנתי איך ניתן להתאים לצילינדר. אשמח אם תוכל לעדכן אותי אם זה ניתן לחישוב ואולי אפילו כיצד זה מבוצע?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• שאלה אלייך ותשובה לאחת מהשאלות שלך

עמרי
    24/02/2010

דבר ראשון שאלת אם אפשר לעשות עדשות מגע לצילינדר, אז התשובה היא כן אפשר לעשות עדשות מגע טוריות, רק שתדעי שאם יש לך חצי צילינדר או פחות, לא צריך להוסיף צילינדר משום שהעדשות מתקנות את זה לבד ללא הוספה.

השאלה שלי - שאת מסתכלת על מקור אור במיוחד בלילה את רואה קווים יוצאים ממנו והילות?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    25/02/2010

במספרים כאלה מסתדרים לרוב בלי משקפיים. רק לחידוד ראייה צריך אותם. חבל לבזבז כסף על עדשות מגע בכלל במצב כזה ועם צילינדר בפרט כי לא יתקן צילינדר כזה קטן. אין קשר לגרד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה