מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שעורהמיכל24/02/2010
3 שבועות יש לי שעורה בעין,בלוטה קטנה מתחת לעפעף,הייתי אצל רופא עיינים והוא אמר לי שאני אגיע לבי"ח אסותא והוא יפתח לי את זה.אני מתה מפחד ,יש אפשרות לפתרון אחר, ובלייזר אפשר להבריא את זה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ25/02/2010ברוב הפעמים נספג לבד אפשר להמתין עד חצי שנה לפני התערבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם לבןנוית24/02/2010
שלום,
אני בת 31, נשואה+שתיים, כחודשיים לאחר לידה
אתמול בעודי מבצעת קניות בסופר, הסתכלתי על אחת הקונות ולפתע נמחק לי איבר מפניה, ראיתי את הקונה ללא פה. הסתכלתי לעבר קונה אחר אשר גם אצלו ראיתי פנים ללא אף.
לאחר כמה שניות התברר לי כי אני רואה אך, יש חלקים מסויימים בשדה הראייה אשר נעלמים לי, הפ נראים בצורה שקופה כמעט מטושטשת.
לאחר כמה רגעים ניסיתי להסתכל שוב, התופעה חזרה על עצמה במשך חצי שעה לערך.
לאחר מכן זה עבר ואפילו נהגתע חזרה הבייתה.
שאלתי, האם מקור התופעה בבעייה נוירולוגית?
ברצוני לציין כי אני סובלת ממגרנות, אך מעולם לא נתקלתי בתופעה מעין זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ25/02/2010יש סיכוי לבעיית זרימת דם לעין. לפנות מיידית לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגערון23/02/2010
אני בן 16 ואני יושן בלילה עם עדשות , בזמן האחרון שמתי לב כמו פס שחור בשדה ראיה
וכאשר אני פותח את העין חזק זה נעלם מזה יכול להיות ?
תודה מראש =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ25/02/2010צריך בדיקת עיניים. אסור לישון עם עדשות מגע אתה מסכן את עיניך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפור עיניים קבועטליה23/02/2010
האם איפור עיניים קבוע מקובל על רופאי עיניים? הבנתי שאיפור רגיל איננו רצוי במיוחד לבריאות העין, האם זה נכון גם לגבי הקבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפור קבוע בעיניים
דוריס אלוף04/12/2015כל נושא האיפור הקבוע נפוץ למדי
באופן אישי לכל אורך 11 שנות הניסיון שלי לא שמעתי על מקרה של
נזק לבריאות העין באיפור קבוע.
הצבע אורגני אין בו חומרים מזיקים.
שמחתי לעזור.
:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ25/02/2010את יכולה לבצע איפור קבוע או איפור רגיל הכל בסדר תהני מהחיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפור קבוע
דוריס21/07/2010אני מתמחית באיפור קבוע, אין שום בעיה עם זה
להיפך, זה קבוע לשנים ולכן את גם לא מתעסקת עם אייליינר אחר בכל יום או בכלל
הכנסי לפייסבוק שלי: "דוריס אומנות היופי" והווכחי
גם לחולות סוכרת עם בעיות ראייה קשות בתנאי שהיא מביאה אישור מרופא
עשיתי אייליינר בלי שום בעיה
וזה היתרון ב"קבוע"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום ויראליגורי23/02/2010
שלום,
לפני כשבועיים הופיעה אודם בשתי העיניים (בעיקר בעין אחת שהפכה לגמרי לאדומה) ונפיחות בעפעף שגברה עם הזמן.
רופא עיניים אבחן את הדבר כזיהום ויראלי ולמעשה יעץ להמתין כשבועיים ללא טיפול תרופתי.
כעת ירדה הנפיחות בעין והאדמומיות. ובבוקר אני קם בהרגשה טובה.
אבל לאחר מספר שעות עבודה מול המחשב אני מתחיל להרגיש צריבה בשתי העיניים והעיניים נהיות אדומות.
האם הזיהום עדיין קיים?
האם זאת תופעת המשך?
מה ניתן לעשות? (והאם זה בסדר שאני עובד במחשב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ25/02/2010ממליץ לפנות לרופא עיניים לטיפול. היה צריך להתחיל טיפול בביקור אצל הרופא שהיה עד עתה מעלים את הבעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- crvoרוסלן23/02/2010
שלום רב,
אני בן 31 בריאה בדרך כלל, מעשן קל. בחודש נובמבר אובחנתי כסובל מ re-crvo
ומאז מטופל בזריקות אבסטין.( עשיתי 3 זריקות עד כה).
לאחר הזריקות אני מרגיש שיפור משמעותי כ70%, אך לאחר שבוע המצב שב לקדמותו, עם שיפור קליל מפעם הקודמת.
עשיתי בדיקות דם מקיפות- הכל תקין. (בירור לקרישיות דם יתר- בירור מלא שלילי כולל jak2 mutation- הבדיקה נשלחה בעקבות עליה ב hb בשנים האחרונות. אין כל עדות לטרומבופיליה).
אני מטופל במדללי דם.
כמו כן עשיתי בדיקות סיטי ראש והכל היה תקין.
בעוד שבוע אני עושה בדיקת אקו לב.
בבדיקה האחרונה ע"י רופאת עיניים נמצא re- לחמית שקטה, קרנית שקופה, ל'ק- ע'צ, אישון ע'מ, ללא רובאוזיס. קרקעית- דימומים מפוזרים סביב ארקדות כולל כל הק'א עם בצקת מקולרית ללא nv.
Le- מקטעים קדמים תקינים
אישון ע'מ קרקעית- דיסקה- עם חיוורות טמפורלי. רשתית צמודה. מקולה שמורה.
השאלה שלי היא :
האם יהיה שיפור בראיה ואיזה טיפולים נוספים ישנם לטיפול בבעיה שהוכיחו את עצמם?
אני מאוד חרד מפני שלא מצאו ממה כל זה קרה ואינני מטפל בבעיה עצמה. אני פוחד שזה יפגע לי בעין השנייה. מה אני אמור לעשות ולאיזה מומחים כדאי לפנות.
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ25/02/2010סכרת ילד ועישון הם גורמי הסיכון העיקריים. אין תרופה פרט לאבסטין. לעיתים צריך טיפול לייזר נלווה. ממליץ לפנות למומחה לרשתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע בעיןאלמוג23/02/2010
שלום רב , לפני יומיים נכנסה בטעות לעיני השמאלית אצבע עם ציפורון יחסית ארוכה . העין יחסית לא אדומה, בלי הפרשות ובלי ששמתי לב שהחדות שלה או שדה הראייה נפגע . האומנם , ראיתי שזה יכול להיות מסוכן אם לא מטפלים . רציתי לדעת האם אני יכול להיות רגוע ? בנוסף,קבעתי תור לרופאת עיניים אבל התור הקרוב ביותר הוא לעוד חודש וחצי . האם זה יהיה מאוחר מידי ? תודה והמשך יום טוב .
ד''ר יובל דומניץ25/02/2010חייבים בדיקת עיניים מיידית לקבוע לרופא אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה של OSTשמואל22/02/2010
שלום דר אני בן 45 מחלות רק NF1 הים גידול של מנגיומה ברוש [בגת המחילתי] מי שמול אופנתי לבדיקה של OCT וזה הפינוח עבי ה NFL נמוך בחלק נזלי הקיעור הנמדד ם.0.38 0.38 זה מי עין ימין [ומי עין שמאל עבי ה NFL נמוך בחלק נזלי הקיעור הנמדד 0.48 0.48 דר מה הכבנה הים צריך טיפול או הבדיקה תקינה תודה דר
ד''ר יובל דומניץ23/02/2010זה לא התחום שלי לפנות למומחה לרשתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חושב שמצאתי את הפיתרון לבעיהעמרי22/02/2010
לא פעם ולא פעם רשמתי פה שאני לא רואה טוב עם המשקפיים, אחרי שנתנו לי מספר מינוס אחד ומינוס חצי, המשקפיים לא ממש עזרו אומנם הגעתי לחדות ראיה 6/6 איתם בבדיקת ראייה.
כל הזמן הזה סבלתי מהילות, קווים נמתחים בכל שעות היום, בעיקר בלילה.
עשיתי עדשות מגע אופטיות עם המספר שלי, ראיתי בהם טוב אבל עדיין הכל נמתח.
אתמול במקרה קניתי עדשות צבע ללא מספר לפורים, היום ניסיתי אותם וגיליתי משהו מאוד מוזר..
אני רואה בהם בדיוק כמו עם העדשות עם המספר, אותו דבר ! אפילו לקרוא איתם מקרוב יותר קל לי!
אתה יכול להגיד לי מה זה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ22/02/2010ייתכן בעיית יובש בעיניים או צילינדר לא מתוקן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר ?
עמרי22/02/2010איך אתה מסביר את זה שאני רואה איתם אותו דבר אם הם ללא מספר? איך זה יכול להיות ?
ועשיתי מספר בדיקות אצל מספר רופאים, כולם אמרו שיש לי חצי צילינדר.. עדשות מגע אמורות לתקן את הבעיה ללא הוספת צילינדר בגלל משהו עם הדמעות.. זה ממש מוזר ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ23/02/2010עדשות מגע לא מסוגלות לתקן איכותית חצי צילינדר . לכן במשקפיים רואים מעט יותר טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנת, אני יסביר את עצמי שוב.
עמרי23/02/2010לפי הרופא, יש לי מינוס 1 בעין שמאל ומינוס חצי בעין ימין, חצי צילינדר בשתי העיניים.
במשקפיים אין לי צילינדר בכלל, רק את המספר ועם המשקפיים אני רואה כמעט אותו דבר מאשר בלי.. הבדל מזערי.
עם העדשות מגע אני רואה טוב יותר, לא 100%.
עם עדשות צבע ללא מספר וללא צילינדר, אני רואה אותו דבר כמו עם העדשות מגע בעלות המספר.
אני מקווה שהבנת ותסביר לי איך זה יכול להיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ25/02/2010לעדשות מגע יש עובי שמתקן תיקון אופטי מסוים וכן שכבת הדמעות מתחת תורמת ולכן ייתכן תיקון של מספר קטן עם עדשות צבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפרקציהיעל21/02/2010
בבדיקת עיניים שערכו לבני בן ה 13 נמסר לו כי בעין ימין OBJECTIVE + 1 ובעין שמאל OBJECTIVE +0.75 חדות הראייה בשתי העיניים 6/6
הרופא טען שאינו זקוק להרכבת משקפיים אולם לטענתו אינו רואה כראוי את הלוח בכיתה
מה אתם ממליצים לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ22/02/2010במספרים כאלה בגילו לא צריך משקפיים . יכול לתפקד רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ב-AMDאפרת21/02/2010
אבא שלי חולה ב-AMD מהסוג הרטוב, מצב הראיה שלו רק הולך ומתדרדר. המליצו לי על לוסנטיס (אני יודעת שזה לא בסל). השאלה שלי האם זה מה שיכול לעזור לו במצבו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ22/02/2010זה יכול לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ACCOMODATIVE LENSזאב21/02/2010
האם הניסיון שהצטבר בעולם עם עדשות אלו חיובי ומה האפשרות להשתיל עדשות כאל בארץ?
ד''ר יובל דומניץ21/02/2010יש טענות בעד וכאלה שלא עוזר לשיקולך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלזאב
ד``ר יורם שוחט21/02/2010הנסיון בעולם בהחלט חיובי.
ב"עין טל" מושתלות עדשות כאלה.
בבדיקה תקבל הסבר מקיף על העדשה, אופן הפעולה והציפיות אחרי הניתוח.
יש לציין שפרט לעדשות אקומודטיביות יש גם אפשרות להשתיל עדשות "מולטיפוקאליות" אשר עונות על אותם צרכים, דהיינו ראיה לרחוק ולקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים אדומותסטיבי21/02/2010
אני בן 25, יש לי משקפי ראיה, אין לי עדשות.
בחצי שנה האחרונה שמתי לב שיש לי עיניים אדומותץ לעיתים קרובות, פעם זה היה קורה כשהייתי ממש עייף, היום זה יכול לקרות בכל שעות היום.
אני חושב שהמשקפיים שלי (שהחלפתי אותם לפני שנה בערך) לא הכי מתאימות לי. האם זה יכול להיות קשור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ21/02/2010עיניים אדומות לא קשור לחדות ראייה. לפנות לרופא עיניים לבדיקה וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפייםריקי20/02/2010
אני בת 14 ולטעמי אינני רואה בצורה חדה
בבדיקה אצל רופאת עיניים, נאמר לי שאינני זקוקה למשקפיים.
ניסתי משקפיים שמספרם 0.25 והרגשתי שראייתי השתפרה.
האם כדאי לי להרכיב משקפיים?
האם עלול להגרם לי נזק מהרכבת משקפיים בתנאים אלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לריקי
ד``ר יורם שוחט20/02/2010אל תרכיבי משקפיים שאינם מיועדים לך. את עלולה לגרום נזק לעיניים.
אם את חשה שאת זקוקה למשקפיים, למרות קביעת הרופאה, פני לבדיקה חוזרת במקום אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הפרדות רשתיתרון19/02/2010
לפני כשבוע עברתי ניתוח עקב זה שהרשתית החלה להפרד מהמקום היא לא הגיעה למרכז הראיה
אז הרופאים רק שמו לי חגורה שתתפוס את הרשתית במקום אז עכשיו מסביב לעין יש לי תפרים שממש
מעצבנים אותי זה כמו ריס בתוך העין שממש מעיק , לאט לאט אני שם לב שהתפרים מתחילים להופיע
השאלה שלי היא האם הם ירדו לבד או שהרופאים יורידו ולי וזה יכאב או שזה בכלל ישאר ושם והעין תתרגל.
תודה מראש , רון =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרון
ד``ר יורם שוחט20/02/2010ישנם תפרים נספגים וישנם תפרים שאינם נספגים. שאל את הרופא שלך לגבי סג התפרים שיש לך בעין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)