מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום תוך עיני בילד קטןיחיאל צור09/02/2010
בני בן השנתיים נפל אתמול ונתגלה שיש לו דימום תוך עיני, ולכן אושפז. למעשה הרופאים מחכים עד שיספג הדם, ואז יבדקו האם יש נזק נוסף. בינתתים אין כמעט כל טיפו: בביקור רופאים בודקים את העין, ושמים טיפות. הוא כרגע מאושפז במחלקת ילדים.
אנו מאוד חוששים שידבק במחלות אחרות.
השאלה היא: האם עדיף להשאירו שם, או להוציאו מבית חולים ולבא לביקורת פעמיים ביום, עד שיספג הדם.
תודה מראש
יחיאל צור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליחיאל
ד``ר יורם שוחט09/02/2010איני יודע לענות בנושא סכנת ההדבקות, אך אני משוכנע שהרופאים במחלקה מודעים לכך וששיקול זה נלקח בחשבון בהחלטה להשאירו באשפוז.
לגבי השאלה האם המצב מהווה עילה לאשפוז - אם זו הפגיעה היחידה ואין חשש לפגיעה אחרת בעין או חלילה פגיעת ראש, יתכן מאד שאין צורך באשפוז, אך רק הרופאים במקום יוכלו להחליט על כך. מציע שתפנה אליהם את השאלה באופן ישיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים דומעותהזקן07/02/2010
לרופאים מומחים שאלה מהזקן ובקשה לעזרה. זה כ5 שנים שעיניי מזילים דמעות ללא שום סיבה. שלוש פעמים ניקו לי את תעלות הדמעות וזה לא עזר. בעין ימין הרבה זמן הדימעה מכסה את העין ומפריעה מאוד. לא עזרו טיפות עיניים ומשחות וגם רופא, מומחה ומנתח עיניים ועפעפים, שבדק אותי לא יודע מה אפשר לעשות וייעץ לי לחפש חוות דעת נוספת. עליי להוסיף שאני עברתי את השמונים ובבריאות תקינה. האם זה בגלל 'גיל הזהב' שלי? אבקש מאוד עזרה להפטר מהצרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר יורם שוחט08/02/2010קיימות סיבות רבות לדמעת, כגון שינוי בהרכב הדמעות, שינויים של פני שטח הקרנית, מבנה עפעפיים, הפרעה בניקוז הדמעות מהעין ועוד. לעתים קרובות קיים שילוב של מספר גורמים.
אי אפשר לענות לך ללא בדיקה. פנה לחוו"ד נוספת, כפי שייעצו לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעגל07/02/2010
הנני בת 23-היפרואית
עם מספרים של +1.75 בשמאל
ו +1 עם צילינדר חצי בימין
לאחר כסבל של שנה עם בעיות עינים והזמנת משקפים +מעדשות וכו
לא הצלחתי למצוא פתרון לבעיותי למרות שמדובר בפלוסים קטנים
הלכתי בלי משקפים אך סבלתי מההבדל של שתי העינים
אובחנתי על ידי אופטימטריסטית שעלתה על כך שיש לי מאמץ יותר גבוה במקרה שאני כן מרכיבה את המשקפים כי העינים מתכנסות זו בזו
(יש לציין שאני רואה מעולה בלי משקפים גם פשוט ההבדל בין העינים מפריע לי מאוד ומורגש כסבל וכאב)
לכן נמסר לי ששימוש במשקפים רק יאמץ עוד יותר
ורק עדשות פותרות את העינין
אך אני סובלת מיובש-לא חמור אבל עדין
החשש שלי זה להתחיל לחיות בהסתמכות על עדשות ואם זה בכלל תקין. כי זה שימוש קבוע רק איתן!
ואם אפשר להיות רק עם עדשה שמאליתת-ששם המספר גבוה-או שזה פוגע בתיאום הדו עיני..
תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל
ד``ר יורם שוחט08/02/2010ייתכן שמדובר בבעיית מיקוד. פני לבדיקה לאורטופטיסט/ית (רופא העיניים שלך יוכל לכוון אותך).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקטסבא 907/02/2010
האם לאחר ניתוח קטרקט אין צורך לתקן עי משקפים את הראיה למרחק? האם קיימים מקרים שבהם יש צורך לתקן גם את הראיה למרחק וגם את הראיה לקריאה? אם כן מהן הסיבות לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסבא
ד``ר יורם שוחט08/02/2010בניתוח קטרקט מושתלת בעין עדשה תוך עינית. מספר העדשה המושתלת קובע האם אדם יזדקק למשקפי מרחק בלבד, או קריאה בלבד, או שניהם. קיימת גם אפשרות להשתיל עדשה תוך עינית מולטיפוקאלית, שיכולה לפטור אדם מתלות במשקפיים הן לרחוק ןהן לקרוב. בחירת העדשה נעשית תמיד בשיתוף עם המטופל, לאחר הסבר על היתרונות והחסרונות של התוצאה המתוכננת.
הקף הנושא גדול מדי מכדי שאפשר יהיה לדון בו בפורום. עליך להתייעץ עם הרופא שינתח אותך לגבי האופציות (לא כל האופציות מתאימות לכל אחד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי עיניים מאופיינים במיקום וזמןאורי07/02/2010
שלום רב
בשנה האחרונה אני סובל מבעיית יובש בעיניים, בה אני מטפל בטיפות הילוקומוד,
אך בסופי שבוע הכאבים מחריפים מאוד ,כשאני לא מול המחשב ולכאורה לא מאמץ העיניים, בשלב זה הטיפות לא עוזרות לי והכאב מחריף ועובר רק באמצעות משככי כאבים (אדוויל ),
דבר זה גורם לי לסבל רב, אני בן 47 וכל ניסיונות האיפיון של הבעיה נכשלו עד כה.
אשמח להלמצות בכדי לפתור בעיה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורי
ד``ר יורם שוחט08/02/2010ישיבה מול מחשב יכולה לגרום ליובש מוגבר, ללא קשר למידת המאמץ.
בכל מקרה, אי אפשר לענות ללא בדיקה יסודית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זבובוניםאורית06/02/2010
שלום, לפני מספר ימים הייתי שרויה בלחץ אדיר ופתאום הופיעו לי זבובונים קטנים בראייה שנעלמו והופיעו אחרי מספר דקות ונעלמו שוב אחרי דקה או שתיים(מאז לא נתקלתי בהם). יש לציין שאני בת 30 ולמיטב ידיעתי לא היה מישהו במשפחה שחווה תופעה דומה (אולי דודה רחוקה והנושא בבדיקה). רצתי למיון ונאמר לי שיש לי החלשות בשתי העיניים של הרשתית שעלולה לגרום להפרדות רשתית. ולשאלתי, האם ניתן להתעוור? האם יש אפשרות טיפול מונע? האם אפשר לחיות עם המצב הזה? האם כדי ללכת למומחה להבדק או שמספיק רופא מקופ"ח?
תודה רבה מראש,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
ד``ר יורם שוחט08/02/2010לאנשים רבים יש אזורים חלשים יותר בהקף הרשתית, ורובם המכריע לא יפתח הפרדות רשתית.
כאשר יש אזורים שנראה שעלול להתפתח בהם קרע ברשתית אפשר לבצע טיפול מונע באמצעות לייזר. מדובר בטיפול נפוץ ומקובל.
גם הרופא בקופ"ח הוא רופא מומחה.
ישנם רופאים עם התמחות-על במחלות רשתית. ההחלטה למי לפנות בידייך.
בכל מקרה אין סיבה להכנס לחרדה. כאמור, התופעה קיימת אצל רבים ואין לה השפעה על התפקוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם בעין!אירה06/02/2010
שלום
בתי בת ה-10 התעוררה בבוקר עם שטף דם בלבן של העין.היא אמרה שבלילה כאב לה הראש.לקחתי אותה לרופא.נבדק לחץ דם-תקין.ניגשתי לרופא עיניים הבדיקה תקינה.היא לא קיבלה
מכה ולא היה שום מאמץ פיזי.אני מאוד מודאגת ,האם יש צורך לעשות עוד משהו?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאירה
ד``ר יורם שוחט08/02/2010אם רופא העיניים לא מצא דבר את יכולה להיות שקטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא מבין, אתה יכול להסביר ?עמרי06/02/2010
שלום, אני לא מבין כלום בנוגע למצב שלי.. ראשית כל אני בן 16 ולפני חצי שנה התחלתי לראות מתוח והילות הלכתי לרופא והוא אמר שיש לי -1 בעין שמאל, -חצי בעין ימין וחצי צילינדר בשתי העיניים.
יש לי כמה דברים שמטרידים אותי.. הסבירו לי שההילות והדברים הנמתחים זה הצילינדר.. בכללי אני רואה הרבה יותר טוב בעין שמאל שמאל, אפילו שהמספר בה יותר גדול.. מפה אני לא מבין איך זה יכול להיות? וההבדל ממש משמעותי.
עוד שאלה, ביום אני רואה מצויין, כמו שראיתי בעבר.. רק שמתחיל להחשיך והשמש יורדת הכל מתחיל להיות מתוח בעיקר מקור אור וכמו שהמקור אור נמתח ככה גם פנים של בן אדם.. ברמה כזאת שאפילו המשקפיים שלי לא מתקנים לי את הראייה!
ובבית ספר שלי, אני יושב בסוף הכיתה ורואה מצויין, מה שלא נשמע הגיוני יחסית לילד עם מינוס 1 בעיניים! יש לי ילדה בכיתה עם מינוס חצי ומינוס רבע והיא לא רואה אם היא לא יושבת בשולחן הראשון!
ומן הסתם ביום בכיתה יש שמש אז כל המתיחות מתבטלת... יכול להיות שאין לי בכלל מספר וזה טעות של הרופא ? כי רק הבעית צילינדר מפריע לי זה לא שיש לי איזה טשטוש..
יש לך הסבר הגיוני למצב? סליחה שחפרתי..
תודה יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשבי
ד``ר יורם שוחט08/02/2010אי אפשר לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס ותסנין בקרניתבת 2606/02/2010
אני בת 26 ,
לא סובלת ממחלות בעינים ,מרכיבה עדשות מגע דקות לרחוק יומיומית ולפעמיים משקפיים ....
מאיתמול חשתי מין גןף זר בעין שמאל עם דקירות , דמעות ... הלכתי לרופא משפחה שהפנה אותי למיון בחשד לאבצס בקרנית...
במיון - אובחן אבצס עם תסנין במעגל קוטר 0.95מ"מ בקרנית, ארוכה אינטלרוקנית מעליו ....
תרופות :
ATROPIN 1ֵ פעמיים ביום
Vigamox כל שעה
Erythromycin 3 פעמיים ביום
וכמובן לחזור מחר להם ...
מה זה בכלל אבצס ותבנין בקרנית ? והאם זה הגינוני לשים טיפות כל שעה כולל בלילה ?
תודה והשבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריג
ד``ר יורם שוחט08/02/2010התופעות שציינת משמעותן זיהום בקרנית העין. זה מצב חרום, שכן זיהום עלול להתפשט בעין במהירות ולגרום לנזק בלתי הפיך. טיפות כל שעה הן בהחלט טיפול מקובל במצב כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראייהחן06/02/2010
האם כדורים פסיכאטרים יכולים לפגוע בראייה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן
ד``ר יורם שוחט08/02/2010פני לרופא הפסיכיאטר שיסביר לך את תופעות הלוואי של התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מחשב הורס את הריאה?הילה06/02/2010
שלום
בזמן האחרון יש לי בעיות ראיה אני לא רואה מרחוק
אבל חשוב לציין שאני יושבת במחשב למעלה מ 8 שעות ביום
אז רצתי לדעת האם מחשב הורס את הריאה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
ד``ר יורם שוחט08/02/2010מחשב לא הורס את הראיה, אך עלול להיות קשור לתופעות של עייפות ושל תחושת מאמץ בעיניים. עבודה ממושכת לקרוב (מחשב / קריאה) ברציפות וללא הפסקות יכולה לגרום לקוצר ראיה או להחמרה של קוצר ראיה קיים. הנושא נידון כאן בהרחבה בשרשורים קודמים. פני לרופא העיניים להדרכה על שמוש נכון בעיניים.
בכל מקרה, מכיוון שאת חשה שינוי בראיה עליך לפנות לרופא העיניים לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה....
הילה08/02/2010מזאת אומרת קוצר ריאה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהילה
ד``ר יורם שוחט08/02/2010צורך במשקפיים לראיה לרחוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מחשב כן הורס או לא?
אוש16/02/2010בתשובתך ד"ר כתבת שאינו הורס וכמה שורות אח"כ כתבת שכן עלול לגרום לקוצר ראייה.
האם קוצר ראייה אינו הרס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ16/02/2010מחשב גורם בחלק מהמשתמשים לגדילת קוצר ראייה. את יכולה להגדיר זאת כמעבר מעין שרואה 6/6 בלי משקפיים לעין שרואה 6/6 עם משקפיים. זו המציאות עולמינו עולם של מחשבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדפי
ד``ר יורם שוחט16/02/20101. קוצר ראיה אינו "הרס" !
2. אפשר למנוע הופעה של קוצר ראיה שנגרם כתוצאה מעבודה ממושכת מול מחשב. הנושא נידון כאן בהרחבה בשרשורים קודמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיתרון לקרטוקונוס?שי05/02/2010
שלום
רציתי לישאול האם אפשר להשתיל עדשת קריסטל לחולה בקרטוקונוס?
כפי שמקובל אצל חולי קטרקט?
והאם השתלת עדשה רגילה היא פיתרון לכל החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ06/02/2010לא יעזור. הפיתרון צילוב +עדשת מגע קשה. יכול לפנות אליי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיין אדומה + הפרשותעדי05/02/2010
ד"ר שלום,
אני מרכיב עדשות מגע כבר כ10 שנים בשנים האחרונות לאורך כל שעות היום וזאת ללא כל בעיה בעניים לאחרונה התחילו כאבי עניים וירידה באיכות הראייה, פניתי לאופטמטריסט שקבע כי המספר עלה ב1/2 בעין אחת וב3/4 בעין שניה, כמו כן אמר, כי אסור לי להרכיב עדושות מגע למעלה מחמש שעות וכן עלי לעבור לעדשות מגע נושמות. וכך עשיתי, אבל לאחר 5 ימים של "התנהגות טובה" העניים הפכו להיות רגישות יותר אדמות יותר, כל בקר אני מתעורר עם עפעפיים דבוקים מהפרשות למיניהן, יש לציין כי במשך היום זה עובר לאחר שאני שוטף את העין עם נוזל העדשות, אך ביומיים האחרונים התופעה מחמירה ובעין אחת אדומה לגמרי.
אודה לחוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ06/02/2010את מפתחת אי סבילות לעדשות מגע ולכן הפיתרון או משקפיים או ניתוח לייזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפייםלאה05/02/2010
שלום,
עשיתי בדיקת עיניים אצל אופטומטריסט שקבע שאני צריכה משקפי ראיה במספר:
R - 0.75
L - 0.50 - 0.50X12
לאחר מכן הייתי אצל רופאת עיניים.
האופטומטריסט השקיע בי יותר זמן ביחס לרופאת עיניים.
הרופאה נתנה לי לקרוא מספרים בודדים ואמרה: "מה זה , את רואה טוב". ואז היא שמה לי טיפות בעיניים ולאחר מכן עשתה עוד בדיקה. (את הטיפות בעיניים היא שמה לי משתי סיבות: גם כי היה לי שטף דם בעין וגם כדי לבדוק את הראיה שלי.)
אולי אני בכל זאת צריכה משקפיים?
יש לציין שאני מסתדרת בלי משקפיים אולם אני לא רואה כתוביות קטנות מרחוק אז אני פשוט לא מתאמצת לקרוא אותן.
אמרתי את זה לרופאת עיניים אבל היא אמרה שזה המבנה שלי.
מה דעתך , ד"ר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ06/02/2010המספרים קטנים מאוד יש שמסתדרים בלעדיהם ויש שזקוקים להם. הכל תלוי מה איכות הראייה לה את מצפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצמוצים בעינייםלאה05/02/2010
שלום
בני בן 2.5 שנים. בשבועיים האחרונים ממצמץ (לא יודעת אם באופן רצוני או לא), מצמוץ איטי, עד סגירת עיניים למשך שבריר שנייה.
עושה זאת המון פעמים במהלך היום.
מה יכולה להיות הסיבה לכך והאם יש צורך בבדיקת עיניים?
בתודה
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ06/02/2010ייתכן דלקת בעיניים או סיבות אחרות לפנות לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)