מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קווים מרצדים/הבזקים בשולי שדה הראיהענבר20/07/2009
אני בת 28, בריאה ולא לוקחת תרופות (פרט למדבקה למניעת הריון).
אתמול, תוך כדי נהיגה, הופיעו לי בקצה השמאלי של שדה הראיה מעין קווים/פסים מרצדים (דומה לתחושה שאחרי שפשוף חזק של העין). התופעה נמשכה למעלה מ- 20 דקות.
לא מצאתי גוף זר בעין אך נגעתי באצבעותי בעין עצמה ואז לאט לאט התופעה נעלמה.
לאחר מכן הרגשתי במשך עד כחצי שעה מעט מסוחררת.
מעולם בעבר לא חוויתי תופעה דומה.
האם עלי לפנות לרופא עיניים? נוירולוג? או לחכות לראות אם דבר כזה מתרחש שוב?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי גם לציין
ענבר20/07/2009שאני מרכיבה עדשות מגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענבר
ד``ר יורם שוחט20/07/2009יתכן מאד שמדובר בסוג של מיגרנה (ללא כאב ראש).
דווחי לרופא המשפחה. במקביל את יכולה גם לפנות לבדיקה אצל רופא עיניים לוודא שאין מדובר בבעיה עינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלותשרון20/07/2009
שלום רב,
לאחורנה עשיתי משקפים בשל מאמץ בעינים (בפלוס)
בשל קושי להסתגלות למשקף לרחוק הוכנו לי עדשות מגע שאיתן יותר נוח.
העדשות במספר שונה מבמשקף(גבוה יותר) בימין 1.25 ובשמאל 3...
ההבדל דיי גדול במיוחד בעין שמאלית..זה הגיוני שיש הבדל?
אך התסכול שגם איתן אני עדין לא רואה בדיוק טוב,ניסיתי אצל האופטיקאי מספר יותר גבוה וזה גם לא היה טוב..את המספר הנכון עוד לא מצאתי בינתים אני מסתגלת למס" הזה.
ברצוני לשאול אם זה לא מבלבל את המוח שכל פעם משנים מספר עד שמסתגלים? ואם זה עושה נזק ללכת עם מספר שלא בדיוק מתאים עד שמוצאים את המתאים..
ואם בעדשות מגע רואים פחות טוב?(יש מעין תחושה לפעמים של ערפל או עשן...וגם לרגע טשטוש..
ההבדל בין שתי העינים גם כן יכול ליצור אי נוחות ובלבול...
ועוד שאלה.. שאני מזיזה את העינים הן שהן עצומות והן שהן עם המשקפים אני מרגישה לעיתיםפ את השרירים בפנים כמו לא רפויים,וגם בלילה אחרי כל היום שהעינים לא רגועות..יש בדיקה שאפשרי לעשות לשרירים?או צילום.הופטיקאי מסר שאין צרוך.
סיטי או משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד``ר יורם שוחט20/07/20091. תמיד יש הבדל בין הספר במשקפיים לבין המספר בעדשות. ככל שהמספר גבוה יותר, ההבדל יהיה גבוה יותר.
2. אצל מבוגרים לא נגרם כל נזק לעיניים או למוח בהרכבת מספר שאינו מתאים.
3. אין צורך בצילום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרטוקונוסאילן20/07/2009
קראתי באינטרנט על המחלה ואני חושב שחליתי בה.
בגיל 21 התגלה אצלי לראשונה קוצר ראייה והלכתי לעשות משקפיים, כיום אני בן 23 ובמהלך השנתיים הללו פעמים רבות עלה לי המספר בפרקי זמן קצרים מאוד(לפעמים אחרי חודשיים עלה לי המספר). כשאני ממשש את העיינים שלי מלמעלה למעטה אני מרגיש מין עלייה קטנה כזאת.
האם יש צדק בחששות שלי בנוגע למחלה לאור התיאורים שלי? האם עליי ללכת להיבדק אצל רופא עיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילן
ד``ר יורם שוחט20/07/2009אבחנה עצמית דרך האינטרנט היא בעייתית ביותר, וברוב המקרים אינה נכונה.
ישנן סיבות שונות לעלייה מהירה במספר.
אי אפשר לחוש בקרטוקונוס במישוש.
גלישה באינטרנט ובקשת עצות בפורום אינם תחליף לבדיקת רופא !!!
כל אדם שחש שינוי בראייה, ובעיקר אם מדובר בשינויים במהלך תקופה קצרה, חייב לפנות לרופא עיניים לבדיקה יסודית. בדיקה פשוטה של מיפוי הקרנית תגלה אם מדובר בקרטוקונוס. אם זו אכן האבחנה, יש כיום טיפול אפקטיבי לעצירת ההדרדרות.
בקיצור, גש לרופא !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לעדשותמיכל19/07/2009
שלום,
בת 27,מרכיבה עדשות מגע (רכות) מזה כ- 11 שנים, המספרים בשתי העיניים זהים 8.5- .
לפני כ- 4 שנים החלו להתפתח אצלי בעיניים דלקות לעיתים תכופות, בערך כל חודש ובשנה האחרונה באופן בלתי ניסבל לפרקים של שבועיים, לאחרונה הרופאה איבחנה גם דלקת בקרנית וממש אסרה עליי להרכיב עדשות למשך חודשיים, בנוסף לטיפול סטרואידי ואנטיביוטי. ביקרתי אצל רופאי עיניים, וכולם טענו שלא משנה כמה שנים אני עם עדשות ברגע שהעיניים פיתחו רגישות פעם אחת המצב יהיה בלתי הפיך ואהיה חייבת לעבור למשקפיים, אציין כי מבחינתי משקפיים הן האופציה האחרונה כיוון שנורא קשה לי פיזית ומנטאלית להרכיבם. אציין עוד, כי איני יכולה לעבור ניתוח לייזר כיוון שאובחנתי כבעלת קרנית דקה ומספר גבוה הכולל צילנדר די שולי.
האם הטענה כי המצב בלתי הפיך ושלעולם העיניים שלי יפתחו רגישות לעדשות- היא טענה נכונה?
לתשובתכם האדיבה אודה,
מיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקה
ד``ר יורם שוחט20/07/2009באופן כללי המידע שנמסר לך נכון. כאשר העיניים פיתחו אי סבילות לעדשות המגע, הבעייה נשארת.
בחלק מהמקרים אפשר לסייע. קורה לא פעם שהקושי בהרכבת העדשות קשור גם ביובש, ובמקרים כאלה הזלפת טיפות של תחליפי דמעות מספר פעמים ביום יכולה לעזור. לפעמים החלפת סוג העדשות (כגון מעבר לעדשות חד פעמיות) יכולה לעזור. אפשר גם לשקול החלפת חומרי הניקוי כשמדובר בעדשות רב פעמיות.
בנוסף, אם תצליחי לחזור להרכיב עדשות, מומלץ לצמצם את שעות ההרכבה במידת האפשר. למשל, להסיר העדשות כשחוזרים הביתה ולהרכיב משקפיים בבית.
לגבי ניתוח - אנשים שאינם מסוגלים להרכיב עדשות מגע, ואשר משקפיים אינם פתרון מבחינתם, יכולים לשקול ניתוח השתלת עדשה תוך עינית. כאן אין שום חשיבות לעובי הקרנית, וניתן לטפל גם במספרים גבוהים מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי סבילות
היילי20/07/2009היי דר' שוחט היקר,
ראשית תודה על תשובתך המהירה, בנוסף אציין כי כנראה יש דברים בגו כיוון שכאשר מתחילה הדלקת והאדמומיות הנוראית, אני נמנעת מהרכבת עדשות עד שהעיניים מתאוששות, ומיד עם הרכבתן העיניים שוב מאדימות בצורה מפחידה אפילו.
ניסיתי עדשות יומייות (כרגע אני עם עדשות חודשיות) אך לשווא- הדלקת הופיעה שוב, גם הטיפות של היילו קומוד לא עוזרות לי.
כרגע, אני בניסיונות להרות- באם יתמזל מזלי ולאחר בדיקות מעמיקות יותר יווכח שכן אוכל לעבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים האם אוכל לבצעו בהריון?
תודה רבה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקה
ד``ר יורם שוחט20/07/2009לפי הפרטים שהוספת, דהיינו העדר שיפור בהחלפת סוג העדשות ובשימוש בתחליף דמעות, בהחלט נראה שהבעיה היא אכן אי סבילות לעדשות המגע.
אסור לבצע ניתוח להסרת משקפים בתקופת ההריון ובתקופה הראשונה אחרי הלידה (עד התחדשות המחזור).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה לעשות???
מיכל20/07/2009היי דר',
שוב תודה על ההיענות.
גם היום כשהרכבתי עדשות למשך כמה שעות לאחר שבועיים עם משקפיים בעקבות דלקת, החלה אדמומיות חמורה, הייתי רוצה להגיע אלייך לייעוץ- האם היית ממליץ שאגיע לאחר שהיא חולפת או כל עוד התסמינים מופיעים בעין על מנת לאבחן את הבעיה?
תודה,
מיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את השאלה...
היילי22/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקה
ד``ר יורם שוחט22/07/2009לא כל כך משנה אם הבדיקה תתבצע כשהעין מודלקת או כשהעין שקטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות קשות?
היילי23/08/2009שלום דר',
בשיחות עם אנשים בעלי בעיה דומה, ייעצו לי לבדוק אפשרות לפתרון הבעיה של אי סיבולת לעדשות ע"י הרכבת עדושת מגע קשות ולא רכות בהן השתמשתי עד היום- האם לדעתך זו יכולה להיות אפשרות לפתרון הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקה
ד``ר יורם שוחט23/08/2009בעדשות מגע קשות יש נטייה קטנה יותר להתפתחות של אי סבילות, אבל כאשר התפתחה כבר אי סבילות גם עדשות קשות יכולות להציק.
אין מניעה שתנסי, אך ייתכן מאד שתתאכזבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקה-בעיי דומה
ענת25/08/2010היי, קראתי את הבעיה שפירטת, רציתי לדעת אם אפשר האם מצאת פתרון עד כה לבעיית האי סבילות לעדשות מגע? אני משתמשת כל חיי בעדשות עם קוצר ראייה מאוד גבוה ולאחרונה התחילה רגישות מסוימת. הומלץ לי טיפול בסטרואידים לשבועיים. האם הבעיה שלך נפתרה? זה באמת מאוד מטריד, במיוחד כאשר יש תלות כזו גדולה בעדשות המגע....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב המספר בעינייםאביאור19/07/2009
היום הלכתי לעשות ביקורת עיניים כמו כל שנה
שנה שעברה לאחר הבדיקה נמצא שהמספרים בעיניים שלי הם :
ימין:9.75וצילינד לא זוכר
שמאל:10.50 צילינדר לא זוכר
רק זכור לי שהצילינדר היה יותר גבוה מהבדיקה השנה בסביבות ה5
היום ניגשתי לעשות ביקורת כעבור שנה
לאחר הדיקה שכללה הרחבת איישונים הד"ר אמר שאין עליה במספר
כקיבלתי את הטפסים, הם הראו את הנתונים הבאים:
ימין 14.50 צילינדר:4.50
שמאל:14.75 צילינדר: 4.25
כשראיתי זאת ניגשתי לשאול אותה מה פשר המספרים והרי היא אמרה שכמעט ואין עלייה
והיא ענתה לי שלפי חישוב מסויים המספר הוא אותו דבר ואין צורך לדאגה
אני עצמי מרגיש שאין גריייע בחדות הראיה משנה שעברה
האם תוכל להסביר איך בידיוק מגיעים למסקנה שהמספר לא עלה ע"פ המספרים האלו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאביאור
ד``ר יורם שוחט19/07/2009ישנן שתי שיטות למדוד צילינדר - פלוס צילינדר או מינוס צילינדר.
מספר מינוס 14.5 וצילינדר פלוס 4.5 = מספר מינוס 10.0 וצילינדר מינוס 4.5.
לכן, אם המרשם הקודם נכתב לפי מינוס צילינדר והנוכחי לפי פלוס צילינדר אז באמת אין כמעט עליה.
ללא קשר לאמור לעיל: עם מספרים כמו שלך אתה חייב לעבור פעמיים בשנה בדיקה אצל רופא עיניים, כולל הרחבת אישונים, כדי לגלות אם מתפתחים שינויים ברשתית (שינויים אופייניים לקוצר ראיה גבוה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי לשאול עוד שאלה
אביאור19/07/2009לאדם עם מספרים כבוהים כמו שלי יש פתרון בעתיד?
שמעתי לאדם עם מספר גבוה מאוד לא מציעים לעשות לייזר אלא מציעים להחליף את שני הקרניות..רציתי לשאול זה אפשרי לעשות את זה?ואם זה מלווה בסיכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאביאור
ד``ר יורם שוחט19/07/2009ישנם פתרונות כירורגיים, צריך בדיקה יסודית כדי לדעת אם ניתוח מתאים במקרה שלך, ואיזה סוג של ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערה שגודלת בתוך העיןאביטל18/07/2009
שלום רב,
אני מקווה שזה הפורום הנכון לשאלתי,
אתמול חשתי מעין דקירה בעין, שמתי טיפות עיניים אך לא עזר.
מתברר, שיש שערה, ממש שערה !!!! שגודלת בעין , איני יודעת את שם המקום, אך היא גודלת בצד הקרוב לאף , אני חושבת שזה באחד מצינוריות הדמעות ???
זה כואב....מה זה ????
אשמח לתשובה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאביטל
ד``ר יורם שוחט19/07/2009אין אפשרות ששערה תגדל בצנור הדמעות, אך קורה לא פעם שריס שנתלש נתקע בפתח צנור הדמעות.
פני לרופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר במשקפיםשרון17/07/2009
הנני בת 23 לאחר בדיקה אצל אופטימטריסט אובחנתי כי הנני צריכה להרכיב משקפים .
בבדיקה על ידי המכונה יצא המספר +2 בשמאל ו+1 בימין
אך האופטימטריסט המליץ להתחיל ממספר יותר נמוך כי לא היתי רגילה לפני לשום משקפים
הוכנו לי זוג שבימין 3/4 ובשמאל 1.75
לאחר שהלכתי איתן שבוע הרגשתי ממש לא טוב,הגיוני שבגלל שהמספר קטן יותר ממה שיצא הרגשתי ככה?
כרגע חזרתי אילו שוב והעלנו את המספר למה שיצא במכונה בבדיקה.
שאלתי שוב אם יכול להיות שבשל המספר שהיה קטן יותר הרגשתי לא טוב ממש הרגשה שכל השרירים בעינים שורפיים והרכות כואבות מאוד מאוד
ובעת עצימת עינים הכל עובד ומין סוג של הרפיה של השרירים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ד``ר יורם שוחט19/07/2009הרכבת משקפיים במספר קטן מהנדרש לא יכולה לגרום לתופעות שציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפים חדשות ועדשותשרון17/07/2009
לאחרונה לאחר כאבים ברכות והרגשת מאמץ אובחנתי אצל אופטומטריסט כי יש לי מאמץ רב בעינים(זאת לאחר הרחבת אישונים גם) נמסר לי להרככיב משקפים-חובה! לקרוב כלומר קריאה ומחשב,
אך על ידי אופטימטריסט אחר נמסר לי שבשל כך שהעינים במאמץ תמידי יש להררכיב את המשקפים כל שעות היום.המשקפים הם בפלוס(קרוב) אך נמסר לי שלאו דווקא זה שזה קרוב זה משמש רק לקרוב אלא משמש גם אנשים לרחוק-למי שיש מאמץ גבוה
רציתי לשאול אם זה נכון ואם לאחר שרק בקריאה ומחשב המאמץ לא ירד(הרי יש ימים שלא קוראים ולא נמצאים במחשב) נכון להרכיב אותן לכל הזמן?
תחושה של יובש יכולה להגרם ממאמץ? הגיוני זה איך שהעינים נפתחות על הבוקר?
שאלה לגבי משקפים ועדשות מגע.במשקפים יש לי חצי צילינדר בעין ימין-ובעדשות אין-זו יכולה להיות הסיבה שבעדשה אני לא רואה חד וברור או שזה בגלל שזה רק יומים שאני מרכיבה עדשות ולא התרגלתי..? נמסר לי שבעדשות מגע בד"רכ לא מתקינים צילינדר כי זה לא ככ נצרך.השאלה אם זו הסיבה שאני לא רואה ברור? (המפר זהה למספר של המשקפים)
ועוד שאלה-שאני מרכיבה את המשקפים-(+2 בשמאל ו+1 בימין) האם יש קושי להתרגל אליהם למרחב?(בשל זה שהן בפלוס וזה כמעיין לקרוב) ואם זה הגיוני שאני מרכיבה אותן אני מרגישה מאמץ ושכל השרירים שבקידמת העין ליד האף "עובדים" ויובש-זה יכול לחלוף כתוצאה מהסתגלות?או בגלל שיש הבדל בין העינים?
ואם זה הגיוני שבעדשות מגע זה לא מורגש-
ושאלה אחרונה-אני רק יומים מסתגלת לעדשות מגדע זה נורמלי שיש לחץ ברכות כתוצאה מהרכבתן? או שזה יכול להגרם גם כי אין לי צילנדר בימין כמו שיש במשקף ולכן העין לא רואה חד ואולי מתאמצת..
תודה מקרב לב ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ד``ר יורם שוחט19/07/2009משקפיים מותאמים טוב לא אמורים לגרום לתחושת מאמץ וכאב בעין למעט תקופה קצרה של הסתגלות.
עצם העובדה שעם עדשות מגע אין לך תחושות כאלה מראה שהבעיה היא לא המספר (שהרי בעדשות המגע יש מספר דומה).
אין קשר בין הרכבת משקפיים ליובש.
רצוי לבדוק גם את מצב התאום הדו-עיני ואת תפקוד שרירי העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שרון19/07/2009תודה על התשובה,
רציתי עוד לשאול אם בשל כך שהמשקפים הם בפלוס והם משמשים גם לרחוק וקרוב יחד(כל שעות היום) אולי בגלל זה ההסתגלות קשה?
והיכן ניתן לבצע את הבדיקות של צפקודי שרירי העין ותיאום דו עיני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונית
ד``ר יורם שוחט19/07/20091. בהחלט יתכן שזו הסיבה.
2. את הבדיקה יכול לבצע רופא עיניים או אופטומטריסט מוסמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה!?
שרון19/07/2009תוכל לפרט לי איזה הרגשה אפשרית להרגיש בעת הסתכלות איתן לרחוק (והן בפלוס)
כדי שאוכל לעמוד אם זה אכן מה שאני חשה
אם היתי אצל רופא עינים ואופטימטריסט והן לא ראו לנכון לבצע את הבידקות הללו יתכן ואין צורך?
יש איזה צילום אפשרי שניתן לעשות..
ועוד שאלה-עם עדשות מגע יש לי תחושה של כמו ראית עשן-ופעם ברור ופעם לא ממה זה יכול לנבוע?
אני ממש נמצאת באי ודאות,ברגע שאני מורידה את המשקפים(שגם לא ממש נוחות לי ) הראש כבד מאוד מאוד-הרגשה שהמוח התרגל ואי אפשר בלי..
ועם עדשות זה מוזר לי גם לא מבחינת העדשה שבעין כמו ההרגשה של הראיה שמוזרה לי...
מה אפשרי לעשות אני ממש לא יודעת לאן לפנות יש איזה צילום שאפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות ראיהנעמי17/07/2009
שלום לך, בחודשים האחרונים אני "רואה" גופים שטים וטשטוש מתנייד בעין משמאל לימין ומושפע מתנועות העין. לפני מספר חודשים סבלתי מהבזקים שפסקו ואז התופעה שתיארתי החלה. יש שעות שהמצב ממש מתיש ויש שעות שאין כלום . בקרתי פעמים אצל רופא עיניים מומחה לרשתית והוא ציין שאין כלום וכי זה מצב שיעבור . הייתי אצל רופאה נוספת וגם היא טענה שזו תופעה שקשורה לגיל ולרירית העין...וגם לדעתה זה יעבור אך יקח זמן. אני מתכוונת לקבל חוות דעת נוספת של רופא בשבוע הבא.
האם תוכל לחוות דעתך עפ"י התיאורים ככל האפשר - שהרי אינך בודק אותי פיזית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמי
ד``ר יורם שוחט19/07/2009התופעה המתוארת נפוצה מאד, ונובעת משינויים בג'ל שבתוך העין. התופעה נקראת הפרדות פני הזגוגית האחוריים. מדובר בתופעה פיזיולוגית נורמלית, שבה עם השנים מתנתק הג'ל שבתוך העין (הזגוגית) מהדופן האחורי של העין. למעשה זה יקרה אצל כולנו, במוקדם או במאוחר, אם כי ברוב המקרים אין תלונות.
כאשר מופיעות התלונות, יש להבדק בדחיפות על ידי רופא עיניים, כי קרע ברשתית יכול לתת תלונות זהות. אותו דין לגבי שינויים במצב הקיים: אם חל שינוי ב"גופים" או ב"חוטים" או ב"זבובים" שאדם רואה, או שמופיעים הבזקי אור, עליו לפנות שוב לבדיקה.
מכיוון שהרשתית נבדקה ונמצאה תקינה, אין לך ממה לחשוש, והתייחסי לתופעה כאל מטרד. יש סיכוי מצוין שהמטרד ילך וייחלש בהדרגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזקק לעזרה בהולהיאיר17/07/2009
אמי מאושפזת עם אבחון של הרפס העין.כרגע היא אינה רואה בעין כלל.היא החלה לקבל טיפול לווריד ,אך היא מגיבה מאד לא טוב והיא סובלת מבחילות קשות ומתחושת עילפון בין מנה למנה.היא עברה בחייה כימותרפיה והיא מרגישה עוצמות דומות ובמצבה היא אינה יכולה לסבול .שאלתי היא האם יש תרופה אלימה פחות לגוף שאפשר לנסות ומה הסיכונים והסיכויים לעין השנייה
אגב התרופה היא זווירקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאיר
ד``ר יורם שוחט19/07/2009אתה מתאר מצב קשה, הדורש אשפוז ומתן תרופות דרך הוריד. אני בטוח שהרופאים שקלו את החלופות הטיפוליות. בכל בית חולים יש מחלקה המתמחה בזיהומים, ואני מניח שרופאיה התייעצו גם איתם. כעקרון את התשובות הטובות ביותר לשאלותיך תקבל במסגרת בית החולים.
איני יכול לענות לך בצורה ספציפית כי איני יודע מה מצב העיניים ומה מצבה הכללי, ויהיה זה לא נכון לייעץ בפורום בנסיבות אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חריפהקובי17/07/2009
האם דלקת חריפה בעין נקראת כך כי היא חריפה יותר מדלקת כרונית ? מה ההבדל בינהם ?
הייתי אצל רופא עיינים אחד שאמר לי שיש לי דלקת חריפה ואחד שאמר שיש לי כרונית ,האם זה יתכן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקובי
ד``ר יורם שוחט19/07/2009המונחים "חריף" ו"כרוני" מתייחסים למהלך המחלה, ולא מתייחסים לחומרת המחלה.
מחלה חריפה (אקוטית) היא מחלה המתפתחת תוך זמן קצר ונמשכת זמן מוגבל.
מחלה כרונית היא מחלה המתפתחת לאט, יכולה להמשך תקופה ארוכה, או להתאפיין בארועים חוזרים של התלקחות ורגיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!!משה16/07/2009
שלום רב1
אני צריך להיבדק אצל רופא עיניים מומחה בגלל הקורטקונוס שלי הבנתי שפרופסור אבי סלומון מומחה למחלה המסוימת הזאת האם זה נכון?האם הוא רופא מומחה מוכר בקרב רופא עינים בישראל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה
ד``ר יורם שוחט19/07/2009פרופ' סלומון הוא מומחה בתחום הקרנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבזקי אור בעת הרדמותגפן גל15/07/2009
שלום רב.
ביתי בת 8.5 קצרת ראייה,מרכיבה משקפיים כבר 4 חודשים לערך.הערב התלוננה שכאשר נסתה להרדם ועצמה את עיניה הופיעה צבע אדום וחשבה שהדליקו את האור בחדר(אור אדום יש לה בחדר).
ניסתה שוב,עצמה את עיניה והפעם הופיע אור צהוב. היא קמה לחוצה מזה שהיא עייפה והתופעה מפריעה לה לישון.
מה יכולה להיות התופעה?אשמח לשמוע חוות דעת.
מאמא שמקווה שאולי ביתה חשה בחוש שישי!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל
ד``ר יורם שוחט16/07/2009קיימת תופעה הנקראת after image. המשמעות היא השארות רגעית של תחושת ראייה גם לאחר שמסירים את המבט מהאובייקט, או כאשר האובייקט כבר לא נמצא במקומו (או עם עצימת העיניים). אם בתך הביטה באור לפני שעצמה עיניה, התחושה של ראיית האור נשארת עוד זמן קצר. כאמור, מדובר בתופעה שנמשכת זמן קצר בלבד.
אם התלונה שלה שונה מזו שהזכרתי, אין מדובר בבעיית עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בקרנית ?יעל15/07/2009
שלום,
לפני 3 שנים עברתי השתלת קרנית חוזרת . מסתבר שגם השתל הראשון פיתח מעין קרטוקונוס או משהו כזה. עברו 3 שנים טובות - השגתי ראיה טובה בעזרת משקפיים. לפני כשבוע התחלתי לדמוע מאוד (בניגוד לרגיל, כי בד"כ הבעיה שלי היא יובש בעיניים ומחסור בדמעות) ולחוד גירודים עזים.
בבדיקה נתגלו כתמים על השתל. עלה חשד להרפס, אך הצביעה (עם המקלון הזה שבד"כ צובעים לפני בדיקת לחץ תוך עיני) לא היתה של הרפס.
ביומיים האחרונים טופלתי בסטרודקס ואכן יש הטבה בעניין הדמעות והגירוד.
צביעה חוזרת היום היתה עוד פחות חד-משמעית.
מה זה יכול להיות ? מה פירוש כתמים עכורים ? מה הטיפול המומלץ ומה הסכנות. המחשבה על השתלה 3 בעין זו גורמת לי לחרדות קשות. עלי לציין כי זו העין הדומיננטית. בעין השניה עברתי גם השתלה בשנת 1984 - השתל בה אמנם צלול אך הראיה די גרועה.
האם ישנו מומחה לתחום זה בארץ ?
אני זקוקה נואשות לעיצה טובה
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד``ר יורם שוחט16/07/20091. עצם העובדה שחל שיפור במצב תחת טיפול בסטרודקס (וללא טיפול יעודי בהרפס) רומזת על כך שקרוב לודאי אין מדובר בהרפס. (מתן סטרואידים בהרפס עלולים להחמיר את המצב).
2. אי אפשר לענות על שאלתך לגבי הכתמים ועל שאר השאלות ללא בדיקה.
3. קיימים בארץ מומחים רבים בתחום מחלות הקרנית ובתחום השתלת קרניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עינים סובלות מעדשותסינדרלה15/07/2009
שלום
אני מרכיבה עדשות רכות (ביומדיקס) כעשר שנים ועד לפני כשנה לא היה כל קושי.
המספר שלי הוא -4 עם צילינדר מינימלי בעין אחת. בתקופה האחרונה העדשות התחילו להיות מעורפלות (גם עם עדשות חדשות) במהלך היום. האופטומטריסט המליץ על עדשות סיליקון (של ג'ונסון) . הבעיה איתן היא שבסוף היום העיניים מאדימות מאד, מגרדות וקצת מפרישות ואיני יכולה להרכיב עדשות למשך יומיים (זה עובר לבד). מה יכול לגרום לכך?
(האם יכול להיות שזה בגלל שהעדשות הן עם BC 8.2 כאשר הקודמות היו עם BC8.6?)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסינדרלה
ד``ר יורם שוחט16/07/2009ייתכן מאד שפיתחת אי סבילות לעדשות המגע. מדובר בתופעה נפוצה.
יש גם אפשרות שמדובר ביובש.
פני לבדיקה אצל רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)