מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפיחות מתחת לעינייםמעיין15/07/2009
היי, אני בת 14. בשנה האחרונה יש לי נפיחות מתחת לעיניים-כשני ס"מ מתחת לעין נפוחים (אבל לא שחורים) ומתחתם יש מין קמט כזה. התופעה היא בשתי העיניים ואני ישנה טוב. האם יש קשר לתזונה? אני צמחונית שלוש שנים ואני לוקחת תוספי תזונה (ברזל, B12). מה אפשר לעשות?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ15/07/2009צריך בדיקת עיניים מלאה ועל פיה להחליט מה הלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטם ראש עצב הראייהאלמוג14/07/2009
שלום,
לפני כחודש אובחן Aion אצל אבי עקב ירידה כמעט מוחלטת של הראייה בעין שמאל. לאחר ביצוע ביופסיה של העורקים נמצא כי זה לא דלקתי. עם זאת, בבדיקה נמצאה שקיעת דם מוחשת.האם זה לא סותר את הביופסיה?
חשוב לציין כי אבי סובל מעודף שומנים בדם, יתר לחץ דם והשמנה . כמו כן נוחר בחוזקה בזמן השינה.
בינתיים ניתנו לו סטרואידים במינון גבוה והוא סובל מחולשה כללית ועייפות רבה.
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ15/07/2009AION לרוב מלווה בשקיעת דם מוחשת ואז יש סבירות לתגובה לסטרואידים וייתכן שבביופסיה לא יהיו סימני דלקת ועדיין תהיה תגובה טובה לסטרואידים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוטרס וויטרקטומירינת14/07/2009
לפני מספר שנים עברתי שני ניתוחי רשתית ויטרקטומי (להוצאת CNV ) . וכן קטארקט וקטארקט משני. לאחרונה אני רואה פלוטרים רבים שמפריעים מאוד ויוצרים לעיתים טישטוש. נבדקתי כולל צילום OCT אולם לא נמצא דבר.
התופעה ממשיכה ומציקה ביותר כיוון שזאת עיני הטובה. כיצד זה ייתכן שישנם פלוטרים כשאין לי זגוגית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ14/07/2009הגוף מייצר נוזל חדש שממלא את העין ולכן ייתכן פלוטרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AMDאדי14/07/2009
מה ההבדל בין AMD ל CNV ?
האם הטיפולים שונים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ14/07/2009CNV זו צורה מסויימת של AMD הניתנת בחלק מהמקרים לטיפול בלייזר או זריקות אבסטין/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לדוקטוריםסיוון13/07/2009
אם יש שריטה במשקפי שמש הדבר יכול להזיק לעיניים ???
אודה לכם את תענו
תודה ולהתראות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירדנה
ד``ר יורם שוחט13/07/2009לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לשים משקפיים בבית?דביר13/07/2009
אם עדיף לי במספר של -2 לא להיות עם משקפיים בקרוב (מול המחשב לדוגמא).
אז באילו פעולות אני צריך לשים משקפיים בבית? מול הטלוויזיה? יש עוד משהו?
בחוץ בדר"כ אני עם עדשות, זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדביר
ד``ר יורם שוחט13/07/2009תרכיב המשקפיים באותם מצבים שבהם אינך רואה טוב מספיק, כגון בצפיה בטלביזיה.
תשתדל להמנע מהרכבתם בקריאה ובמחשב.
אם אתה מרכיב עדשות זה לא מעשי להסיר ולהרכיב מחדש מספר פעמים ביום....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש עוד מצבים מסוימים שצריך להרכיב?
דביר14/07/2009אני מרכיב עדשות יומיות, בדר"כ כשאני בחוץ..
תודה על התשובה, אשתדל להרכיב אותם מול הטלוויזיה ולהמנע מעבודה קרובה איתם.
יש עוד פעולה חוץ מטלוויזיה שאני צריך להשתמש במשקפיים בבית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדביר
ד``ר יורם שוחט14/07/2009בכל מצב שבו אתה מרגיש שאתה זקוק להם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר במשקפייםמישהי13/07/2009
איזה מספר במשקפיים זה 6\30 ו-6\20 (ראיה לרחוק)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאני
ד``ר יורם שוחט13/07/2009אי אפשר לענות על השאלה. ראייה כזאת יכולה לנבוע מקוצר ראיה או רוחק ראיה, עם או בלי צילינדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים חריפהאילה13/07/2009
כבר למעלה מחצי שנה אני סובלת מדלקות חוזרות בעיניים כל פעם רופא עיניים נותן טיפון הטיפול עוזר לשבוע ואז חוזרת הדלקת אני לא יודעת מה לעשות אולי זה משהוא יותר רציני משזה ניראה וכן היתי אצל רופאת עיניים ואי שינוי......מה לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילה
ד``ר יורם שוחט13/07/2009אי אפשר לענות ללא בדיקה. יתכן שהבעיה הבסיסית היא יובש.
אם לא קיבלת מענה אצל הרופא, יש מקום לפנות לרופא אחר להתיעצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לייזר-לד"ר יובללייזר13/07/2009
שלום
מה דעתך על כך שבאמצע ניתוח להסרת משקפיים כאשר שאלתי
מה זה ריח השרוף שהרחתי, נעניתי ע"י הרופאה המנתחת ועוזריה
ושהם "עושים מהעיניים שלי ביצי עין"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ14/07/2009שזו לא תשובה מקובלת. הריח השרוף נובע מתהליך שריפת שכבת קרנית על ידי הלייזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא תשובה מקובלת???
מהזה?21/07/2009מה היא אמורה לעשות עם שתובה הזו שהיא קיבלה
באמצע ניתוח?
להתבדח כך על חשבון מטופלת ששוכבת בלי יכולת לנוע
מהר לבית משפט!!!
לא ככה ד"ר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ22/07/2009אני לא מתערב בנושאים האלה לשיקולכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקעי סידן בפנים העפעפייםעדי לוי12/07/2009
הופיעו לי נקודות בפנים העפעפיים, הרופא עיניים אמר שמדובר במשקעי סידן שמצטברים בעיניים, שהם לא מזיקים ואם יש לי הרגשה של חול או שמתחיל להציק אז ללכת לרופא עיניים שיגרד לי אותם. ניסיתי לחפש מידע על הנושא באינטרנט אבל לא מצאתי כלום.. יש לזה מינוח מקצועי? ממה זה נגרם? זה משהו שישפיע לי על הראיה בגיל מבוגר? האם תוכלו לעזור לי או להפנות אותי הלאה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ד``ר יורם שוחט13/07/2009מדותר בתופעה לא נדירה, שבה נוצרים משקעי סידן תחת לחמית העפעפיים. לעמים הם מבצבצים דרך הלחמית, ואז הם יכולים לשפשף על העין ולגרום לתחושת גוף זר. אין לתופעה זו כל השפעה על הראיה.
המינוח המקצועי הוא subconjunctival concretions או subconjunctival calcifications.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש בראיה עקב התיבשות שקיק הג'לאילון ברכה12/07/2009
שלום רב!
יש לי טשטוש בראיה כמה ימים.
האם יש טיפול לטשטוש בראיה כאשר יש התיבשות של הג'ל בשקיק הג'ל בעין?
בתודה ברכה אילון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לברכה
ד``ר יורם שוחט13/07/2009לצערי לא הבנתי בדיוק למה כוונתך כשאת מדברת על שקיק הג'ל.
אם יש לך טשטוש ראייה מזה מספר ימים עליך לפנות בדחיפות לרופא עיניים. ישנן סיבות רבות לטשטוש ראיה, וחלקן דורש טיפול בהקדם האפשרי כדי למנוע נזק בלתי הפיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום!משה12/07/2009
שלום רב!
אני חולה במחלה שקוראים לה קורטיקונוס בעין ימין ובעין שמאל,בעין שמאל המחלה לא מפותחת אך בעין ימין היא כן כרגע המחלה במצב קיפאון ככה שהיא לא משתנה אך בזמן שהייתי בצבא היו לי הרבה אדימות וכאב בעין ימין ככה שהעין תמיד הייתה אדומה והמגורה הלכתי לרופא עינים מומחה לקורטיקונוס ואמר לי שיש לי אלרגיה לחול רוחות ואבק בעינים,כרגע אני נמצא בבסיס שיש רוחות בצפון והרבה פעמיים יש לי אדימות בעינים וגירוי ממש חזק בעין ימין,אני מפחד שהראייה שלי תדרדר בעקבות זא תהאם זה הגיוני שהראייה תדרדר משיפשוף חוזר של העינים האם אני צריך להיות בבסיס שאין רוחות וחולות כמו בצריפין במקום סגור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
ד``ר יורם שוחט13/07/2009אנשים עם קרטוקונוס בהחלט עלולים לסבול מעיניים יותר רגישות, ובעקר אלה שמרכיבים עדשות מגע.
שפשוף עיניים יכול לגרום להופעת קרטוקונוס, ויכול להחמיר מצב של קרטוקונוס קיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה אחת
משה13/07/2009תודה רבה ד"ר על התשובה,אך לא ענית לי על השאלה האם אתה ממליץ לי לשרת במקום שאין רוחות אלא במקום סגור כמו צריפין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלי
ד``ר יורם שוחט13/07/2009מטבע הדברים יש להמנע מגרויים כגון אבק ורוח.
ההמלצה על תנאי השרות לא יכולה להנתן כאן, והיא תקבע על פי הנחיות קצין הרפואה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליח להתרגל למשקפיים חדשיםשי11/07/2009
שלום לכולם ,
מגיל 8 אני נעזר במשקפי ראיה ובעדשות מגע ומספר המשקפים שלי הוא סביב ה6- ותמיד הרגשתי נוח עם המשקפים שהתאימו לי. אולם מזה שנה וחצי איני מצליח להתרגל לאף זוג משקפים חדש שמותאם לי . התחושה היא של התאמצות גדולה של העינים בכל מספר גם כזה שהינו נמוך מהמספר האחרון שהותאם לי. ואני ממש מרגיש שכאשר אני לובש משקפים משהו בי כאילו מתכווץ ,ונחסם אפילו הנשימה עצורה יותר וכאילו מקיף אתי מעין מסך של מאמץ של מעין מתח שאיני מצליח להשתחרר ממנו , תופעה זו מטרידה שכן אני מרגיש שאיני מצליח לחשוב בצורה נקיה במצב זה וישנו מאמץ גדול ועייפות סביב העינים . יש לציין שמסגרת עבודתי בעבר היתה מול מסך מחשב אך בכל זאת התופעה עדיין משונה לי ולרופאים איתם התיעצתי . רופאה אחת ציינה שיתכן ואני סובל מחולשה של שרירים בעינים אך המספרים שהותאמו על ידה לא הועילו. מאז החלפתי ושיניתי את מספרי העדשות כ 5 פעמים ללא הועיל.
אשמח לשמוע את חוות דעתך והתיחסותכם נושא זה.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשי
ד``ר יורם שוחט12/07/2009לא צינת עובדה חשובה - האם הבעיה קיימת גם כשאתה מרכיב עדשות מגע או שזה קורה רק עם המשקפיים.
מכיון שנבדקת על ידי רופאים ואופטומטריסטים שונים, אשר לא מצאו מענה לבעיה, כמובן שאי אפשר לפתור את הבעיה באמצעות התכתבות בפורום.
ממליץ לבדוק את הדברים הבאים:
1. מיפוי הקרניות.
2. להבדק על ידי אורטופטיסט/ית (מומחים לבעיות של תנועות העיניים ותאום דו עיני).
3. לבדוק אם המשקפיים הותקנו בצורה נכונה. במספרים כמו שלך גם סטייה קטנה במירכוז עדשות המשקפים יכולה לגרום אי-נוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
שי18/07/2009ראשית תודה על תשובתך ,
שנית ברצוני לברר לגבי המשך הטיפול ,האם יש דרך ליצור עימך קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשי
ד``ר יורם שוחט19/07/2009הפרטים רשומים בתחתית התגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עפעפייםאילנית11/07/2009
שלום
לפני מספר חודשים גילו לי בבדיקת עיניים שאני סובלת מדלקת עפעפיים כרונית, קבלתי טיפול וכרגע זה בסדר, ואני חייבת לעשות קומפרסים עם מים חמים פעם ביום כל יום ואח"כ עם מגבונים של ד"ר פישר, מידי פעם אני קמה בבוקר עם עין אדומה פעם זו ופעם זו ואז אני עושה עוד קומפרס ביום , שאלתי היא כמה קומפרסים ביום מותר לי לעשות שלא יהיה מצב שכל המוסיף גורע?
בתודה ובברכה
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילנית
ד``ר יורם שוחט12/07/2009אפשר לעשות קומפרסים בבוקר ובערב. אין צורך ביותר מפעמיים ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בעיןנורית11/07/2009
שלום
לאחרונה החלו תופעות שאינני מכירה
1. כשאני מתעוררת עין שמאל נשארת סגורה למחצה אני צריכה להתאמץ על מנת לפתוח האפעפיים כאילו נחלשו.
2. כשאני משפשפת את העין חשה כאב המקרין למוח.
3. לעיתים חשה יובש בעין ומרבה לדמוע.
אין לי בעיית ראייה כלל. מלבד לקריאה.
אני בת 54 בריאה בדרך כלל.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנורית
ד``ר יורם שוחט11/07/2009כל הסימנים שהזכרת יכולים לנבוע מיובש (גם הדמעת, שהיא למעשה רפלקס ליובש).
פני לרופא העיניים לבדיקה ולקבלת מרשם לתכשיר תחליף דמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)