מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיקים בעין דחוף!!!גליה09/06/2009
בחודש האחרון התחילו להיות לי טיקים (רעידות) בעין ימין בעפעף התחתון ולפני כמה ימים התחילו להיות לי גם טיקים בגבה (בעין השמאלית).
מה זה אומר ואיך אני יכולה לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ10/06/2009מדובר בתגובה נוירולוגית . עובר ללא טיפול לרוב ללא הסבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיית טלביזיה בשכיבהסווטלנה09/06/2009
בני בן3 אוהב לראות TV בשכיבה על הצד, האם זה יכול לפגוע בראיה באיזה שהיא צורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסווטלנה
ד``ר יורם שוחט09/06/2009אצל מבוגרים אין כל בעיה.
מכיוון שמדובר בילד קטן אנא הפני השאלה לפורום העוסק בבעיות עיניים אצל ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי צילינדר?גיל08/06/2009
שלום!
אני בן 29 בלי עם ראייה טובה מאד ללא משקפיים עשיתי בדיקת ראייה לפני יומיים הרופא גילה שיש לי בעין אחת צילינדר קטן (הרופא קרא לזה ליקוי ראייה קטן שלא מצריך משקפיים).
יש לי שתי שאלות
1-האם ליקוי זה יכול לגרום לירידה בראייה בעין הבריאה מכיוון שזה מאמץ אותה יותר?
2-האם ישנה דרך לתקן את הראייה ללא משקפיים, תרגול אימון או משהו דומה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגיל
ד``ר יורם שוחט09/06/20091. לא.
2. לא
לפי דברי הרופא אינך זקוק למשקפיים, כי הליקוי קטן, וקיים רק בעין אחת, כך שבשתי העיניים יחד אתה רואה היטב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכונת שיקוףבימ"08/06/2009
שלום רב
ביקרתי היום בבית המשפט והכנסתי את התיק לתוך מכונת השיקוף
אני לא יודעת מאיזה סוג ואיזה לייזר זה
התיק נעצר לקראת סוף המכונה, ואני הכנסתי את ידי לתוך המכונה
כאשר פניי מאוד קרובות אל המכשיר אך עיניי מסתכלות לכיוון הנגדי.
כשהוצאתי את התיק אישה צעקה עליי ואמרה שזה מאוד מסוכן להכניס לשם את היד.
למשך שעות אחרי המקרה הרגשתי דקירות בעין שמאל וכאבים ביד
שהכנסתי פנימה.
מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבימ
ד``ר יורם שוחט09/06/2009מכונת השיקוף היא רנטגן ולא לייזר.
ללא קשר, אם את חשה הפרעה בעיניים פני לרופא עיניים לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם רנטגן מזיק לעיניים?
EYEDOC13/06/2009הכאב עבר לאחר כמה שעות
האם מכשיר הרנטגן עלול להזיק לעיניים?
אני יודעת שלא מרכיבים משקפיי מגן כשעושים צילום ליד למשל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות עפעפייםנורית08/06/2009
עקב קושי בהורדת לחץ תוך-עיני הוסיף רופא העיניים המטפל בי וי-אופטיק (פעמיים ביום- בוקר וערב) לקסלתאן (פעם אחת, בערב) שאני משתמשת בו כבר זמן רב. טפטפתי את הוי-אופטיק בערב (בנוסף לקסלתאן) ובבוקר שלמחרת ובאותו יום הרגשתי גירוד עז בעיניים וצורך לשפשף אותן תדיר. ביום שלמחרת התעוררתי עם עפעפיים נפוחות במידה כזאת שבקושי ראו את העיניים. מכיוון שלא עשיתי כל שינוי תזונתי או אחר מלבד הוספת הוי-אופטיק- הנחתי שאני אלרגית לתרופה זו והפסקתי להשתמש בה לעת עתה. במהלך היומיים הבאים הנפיחות ירדה אבל נשארו עיגולים שחורים מסביב לעיניים והגירוד פסק רק אחרי 4 ימים. ברצוני לציין שלפני מספר שנים השתמשתי בוי-אופטיק כתרופה להורדת הלחץ התוך עיני ללא שום תופעות לואי (וגם ללא הועיל..). כמו כן מעולם לא היו לי תגובות אלרגיות לתרופות גם אם קיימות אצלי תופעות אלרגיות כמו קדחת השחת הנובעות מגורמים אחרים. היתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנורית
ד``ר יורם שוחט09/06/2009לכל תרופה יכולה להתפתח רגישות (אלרגיה). העובדה שבעבר סבלת את התרופה אינה רלבנטית. חשיפה בעבר יכולה להכשיר את הקרקע לתופעות אלרניות.
התאור של הופעת גרד ונפיחות בעפעפיים בסמיכות זמנים לנטילת התרופה בהחלט יכול להתאים לתגובה אלרגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריס שנכנס מאחורי העיןאלינה(:07/06/2009
בבוקר קמתי כשהעין כאבה לי ואחרי בדיקה במראה ראיתי שיש ריס על העין.
תוך כדי הנסיונות להוציא את הריס, פתאום הוא נעלם אבל עדיין העין כואבת כיאילו שיש
שם ריס. אמא שלי אומרת שיכול להיות שהריס "שרט" ועכשיו רק כואב לי וזה יעבור ושהריס יצא כבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליזה
ד``ר יורם שוחט07/06/2009אם מחר עדיין יהיה גרוי, פני לרופא עיניים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות לד"רבימ"07/06/2009
שלום רב.
האם ישיבה ליד מנורת לילה פועלת, קרובה לאזור הפנים
מזיקה לעיניים? האם העיניים "מתחממות"?
ועוד דבר- יש לי על העפעף פיסת עור קטנה שמפריעה לי אסתטית.
איך אפשר להסיר אותה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדידי
ד``ר יורם שוחט07/06/20091. אין סכנה של "התחממות העיניים", אך עלול להגרם יובש בעיניים.
2. רופא העיניים יבדוק במה מדובר ויסביר לך מה ניתן לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון שעורהתמר07/06/2009
יש לי מין נפיחות ב-2 בעינייםן שנראת כמו שעורה והלכתי לרופא שאמר שאני צריכה ניתוח הדבר המוזר הוא שהנפיחות כל הזמן משתנה יכול להיות יום שהעין ממש נפוחה ויום שלא רואים בכלל שיש משהו והדבר השני זה שאני מסתובבת אם זה כבר כמה חודשים ואני יודעת שזה נורא מדבק ואף אחד סביבי לא נדבק למרות שהייתי במגע אם אנשים.....
רציתי לדעת אם יכול להיות שזה שעורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמר
ד``ר יורם שוחט07/06/20091. שעורה אינה מידבקת !!!
2. בהחלט ייתכן מצב של שינויים בדרגת הנפיחות בזמנים שונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילות צבעוניות סביב אורותשמרית06/06/2009
שלום, בשבוע האחרון אני רואה עיגול צבעוני סימטרי בגווני אדום- צהוב- ירוק (מהחוץ פנימה לכיוון האור) כשאני מסתכלת על מקורות אור חזקים. התופעה היא רק בעין ימין (כשאני עוצמת אותה אני כבר לא רואה את העיגולים האלה) הצבעים צמודים אחד לשני (כאילו עיגול אחד שמכיל את הצבעים בצורה מסודרת) והעיגול במרחק ממקור האור ולא בצמוד אליו. ככל הידוע לי, אני לא סובלת ממחלת עיניים כלשהי. אני מרכיבה עדשות מגע רכות.
יש לכך הסבר? בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמרית
ד``ר יורם שוחט07/06/2009קיימת אפשרות שהתופעה נגרמת עקב שינויים בקרנית. ייתכן גם שיש שינויים בעדשת המגע (אלא אם מדובר בעדשות חד פעמיות). עלייך לגשת לרופא עיניים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם בעיינים כבר 7 שנים!ספיר06/06/2009
שלום שמי ספיר.
יש לי כבר 7 שנים אודם בעיניים ולא מספיק זה גם העיניים שלי שורפות ומגרדות.
פניתי כבר להרבה רופאים והם אומרים שזה סוג של אלרגיה והביאו לי כל מיני טיפות.
בעזרת טיפות אלה האודם עובר לשעה בלבד ושוב פעם האודם חוזר.
זה מאוד מציק לי ואני לא יודעת מה לעשות אין משהו אחר שאני יכולה לעשות כדי למנוע את האודם מהעיניים.
נמאס לי שכולם שואלים אותי למה העיניים שלי ככה.
אולי אפשר להמליץ לי על רופא טוב שבאמת יעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לכולם אתם עונים ולי לא?
ספיר07/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלספיר
ד``ר יורם שוחט07/06/2009את מבקשת המלצה על רופא. לא ניתן לעשות את זה בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אולי יש לך פיתרון לבעיה שלי?
ספיר11/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלספיר
ד``ר יורם שוחט11/06/2009מכיוון שהרופאים שבדקו אותך לא הצליחו למצוא מענה לבעיותייך, את בהחלט יכולה לבקש הפנייה למרפאת עיניים של בית חולים.
אפשרות אחרת: במסגרת הרפואה הציבורית, לא תמיד יש לרופאים את הזמן והאפשרות לבצע את כל הבדיקות ולהקדיש את כל הזמן הנדרש, עקב אילוצי המערכת, גם כשמדובר ברופאים מעולים. בהחלט יש מקום לשקול פנייה לרופא במסגרת פרטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ13/06/2009לא יכול להמליץ באתר את יכולה להגיע גם לטיפול אצלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת - עייןסמדר05/06/2009
שלום
לאחרונה צמחה לי יבלת מתחת לעפעף.
פניתי לרופא המשפחה ששלח אותי לרןפא עור(התור עוד חודש)
האם יבלת בעיין מתחת לעפעף יכולה
להיות קשורה לוירוס הפפילומה ?
מה מטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסמדר
ד``ר יורם שוחט05/06/2009מדובר בתופעה עורית. אנא הפני את שאלתך לפורום רפואת עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהשרון04/06/2009
בחודשים האחרונים אני סובלת מכאבים ודקירות בזויית העין (ליד שק הדמעות) ולאחר בדיקות ומעקב הרופא רשם טיפות ומרט שערות ריסים כי חשב שהן דוקרות אבל אין שיפור. בימים האחרונים יש לי לחץ עצום בתוך הגולגולת והכאב בעין החריף וכמו תחושה של הרדמה או שריר תפוס בנוסף כבר יומיים אני מרגישה שהראייה בעין זו (ימין) מדרדרת ומתחילה לראות טישטוש קל. אני מתעוררת בבוקר עם התחושה הלא נוחה בעין והיא מלווה כל היום ונורא מציק ומייאש. אני חוששת לנזק בלתי הפיך ויש לי עוד חודש בדיקת פונדוס עיניים משום שהרופא שלי חולה. האם תוכלו לייעץ לי איזה בדיקה או כיוון עליי לבדוק? זה תופעה מוכרת? בבקשה עיזרו אני מיואשת והתנהלות קופ"ח איטית, אני רוצה להרגיש ולראות רגיל שוב...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד``ר יורם שוחט05/06/2009מכיוון שהסימפטומים החמירו, ומכיוון שאת חשה ירידה בראייה, את חייבת להבדק בהקדם!
הנימוק שהרופא חולה אינו תופס. יש אלטרנטיבות כגון פנייה למוקד או לרופא אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לגלאוקומהמשה04/06/2009
בזמן האחרון, יש לי תחושה לא טובה בעיניים, גם כשלא קורא, אלא מסתוב בבית או ברחוב
מתאמץ כשאני קורא במחשב
אני רואה טוב גם מרחוק וגם מקרוב
רופאת העיניים בדקה אותי ומצאה:
א. יש הפרש גדול בלחץ תוך עיני בין העיניים , לחץ תוך עיני בעין שמאל - 12 ובעין ימין 21
ב. בשתי העיניים מקטע קדמי שקט ותקין , בעין שמאל כמעט אין קיעור כלל 0.1,
ובימין דיסקה 0.4-0.5
ג. בדיקת שדה ראיה שנשלחתי לעשות יצאה תקינה
הרופאה שולחת אותי למרפאת גלאוקומה לבדיקה לחשד לגלאוקומה
- האם אני בדרך לעיוורון (כיום אני רואה טוב מאוד, חוץ מהתחשוה הלא נעימה מעט בעיניים, וקצת כאב ראש קל)?
- מה עלי לעשות?
משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה
ד``ר יורם שוחט04/06/2009יש אצלך ממצאים המצביעים על אפשרות של גלאוקומה, זה הכל. אתה לא בדרך לעוורון!
גם אם יתברר בעקבות הבדיקות שיש לך גלאוקומה, מדובר בשלב שבו אין נזק לשדה הראייה. קיימים כיום טיפולים מצוינים לגלאוקומה, ויש סיכוי מצוין למנוע נזק כזה.
.
הערה: כאשר מתגלה לחץ תוך עיני מוגבר קיימת הסתברות סטטיסטית שיהיו במשפחה עוד אנשים עם בעייה דומה. לכן חשוב שגם בני משפחתך ייבדקו.
הערה נוספת: אי הנוחות שאתה חש בעיניים כלל אינה קשורה ללחץ התוך עיני. לחץ תוך עיני מוגבר אינו גורם לשום תחושות בעיניים. זו הסיבה שמקרים רבים מתגלים רק בשלב מתקדם,כאשר יש כבר נזק בשדה הראייה. אם אכן יש לך גלאוקומה, למזלך היא אובחנה לפני שנגרם נזק! מכאן גם החשיבות של בדיקה תקופתית לכל אדם, גם אם אינו חש בכל הפרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה למרפאה לבדיקת חשד לגלאוקומה
משה05/06/2009שלום ד"ר
תודה על התשובה, יש לי עוד מספר שאלות בבקשה:
הופניתי ע"י הרופאה לבדיקת AD40 במרפאות חוץ לבדיקת חשד לגלאוקומה
- האם אתה יכול להמליץ לי על מרפאה לבדיקה הזו?
- לפי הממצאים שתיארתי למעלה, האם בטוח שיש לי גלאוקומה? או שעדיין זה לא בטוח סופית?
- עשיתי משקפיים אצל אופטומטריסט לראייה לקרוב בגודל 1/4 - האם זה יוכל לפתור את האי
נוחות שאני חש בעיניים?
- ממה לפי הממצאים שתוארו למעלה יכולה לנבוע אי הנוחות שלי בעיניים באופן כללי?
- אחותי טוענת שאין לנו במשפחה הסטוריה של גלאוקומה, ולכן אין סיכוי שיש לי, היא בעצמה בת
57 , ונעזרת במשקפי קריאה לקרוב, היא עובדת הרבה מול מסך מחשב, אחי בן 51 ואינו נעזר
במשקפיים כלל,והוא קורא הרבה לאבי ואמי ז"ל היו משקפיים לקריאה בלבד. והיא מנסה לשכנע
אותי לא להסתבך בבדיקות מיותרות, שאולי יגרמו לי לנזק בסופו של דבר ולא לתועלת, האם יש
משהו בדבריה?
- אני לוקח כדור ליפיטור 10 מ"ג להורדת כולוסטרול, האם יכול להיות קשר?
- מה המסוכן ביותר בממצאים שנתגלו לגבי? ההפרש במידת הקעירות בין העיניים (0.1 בשמאל מול 0.4- 0.5 בימין), או הלחץ התוך עיני הגבוה (21 בימין) או ההפרש בין העיניים (12 בשמאל מול 21 בימין)?
תודה מראש,
משה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה
ד``ר יורם שוחט05/06/2009אתחיל בנקודה החשובה ביותר שבפנייתך, והכוונה לדברי אחותך "שמנסה לשכנע לא להסתבך בבדיקות מיותרות", וגם ש"במשפחה אין הסטוריה של גלאוקומה ולכן אין סיכוי שיש לך".
עם כל הכבוד, ההצהרות שגויות בעליל, מטעות, אין להן כל ביסוס, ודווקא ההערות שלה עלולות לגרום לך נזק בלתי הפיך !!!
גלאוקומה שלא אובחנה, או שאינה מטופלת עלולה לגרום לעוורון!
אבחון בזמן וטיפול מונעים עוורון!
עכשו תחליט לאיזה כיוון אתה הולך.
לגבי שאר השאלות:
1. קיימת הסתברות משמעותית שיש לך גלאוקומה, לכן אתה חייב לגשת לבדיקות שהומלצו ולהיות במעקב רופא עיניים.
2. זה שאין גלאוקומה במשפחה לא אומר שום דבר לגביך. יחד עם זאת, כפי שציינתי, הממצא אצלך מעלה את הסבירות שיש בעיה דומה לבני משפחה נוספים (שלא יודעים עליה, כפי שאתה לא ידעת עד שזה לא התגלה במקרה).
3. יש סיבות רבות ושונות לתחושת אי נוחות בעיניים. משקפיים הם אחת הסיבות.
4. איני יכול להמליץ על מרפאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה
דליה05/06/2009משה, אני משער שאתה לא ילד לפי גיל אחותך.כמו כן האם אחותך היא רופאה? אם לא מדוע אתה מושפע מימנה? עצתי לך היא שאם הכסף מצוי בידך לך לרופא הטוב ביותר באופן פרטי והוא ייעץ לך. המלצה ד"ר אלי דהן,ד"ר גלובינסקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
משה07/06/2009תודה רבה על ההבהרות שלכם,
אני מודה לכם מאוד על התשובות מאירות העיניים,
אני מחפש רופא פרטי לבצע בדיקות מעמיקות כדי לברר את החשדות,
האם תוכלו לתת לי מספרי טלפון, או דרכי התקשרות לרופאים שיש להם מומחיות ידועה בנושא.
משה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה
ד``ר יורם שוחט07/06/2009ד"ר דהן עובד ב"עין טל".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת אווסטיןמיכל03/06/2009
ברצוני לדעת האם הזרקת אווסטין לעין לצורך טיפול ב crvo היא פעולה פולשנית- חדירתית או חיצונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ04/06/2009זו פעולה פולשנית . המחט מוחדרת לתוך גלגל העין לויטראוס (זגוגית העין).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצמוץ בעינייםדן03/06/2009
שלום,
אני בן 40 ובמהלך השנתיים האחרונות אני סובל ממצמוץ בעיניים.
ידוע לי כי תופעה זו מעידה לעיתים על מתח. אני עובד במקום עבודה לחוץ ובתפקיד די מלחיץ אך עד לפני כשנתיים הכל היה תקין (אני באותו המקום ובאותו התפקיד כבר 5 שנים).
בסה"כ טוב לי בחיי, אני נשוי + 2 באושר ואושר.
אני מטופל בתרופה להורדת כולסטרול ובטיפות עיניים לגלאוקומה Xalacom.
שמתי לב כי אני ממצמץ בשעת דיבור ישיר עם אנשים או רגע לפני מפגש פנים אל פנים עם מישהו. אולי אני מפחד ממשהו?, כשאני מיישיר מבט ומדבר עם אנשים?.
אני אדם תקשורתי עם בטחון עצמי ואני לא מרגיש מתח/פחד/רתיעה מלדבר עם אנשים.
מה מומלץ לעשות ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ04/06/2009לפנות לנוירולוג אולי יוכל לתת לך טיפול. זה לא קשור לעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)