מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת עיניים חריפהשיר05/07/2009
יש לי דלקת בעין אחת עם נפיחות בלחי.
מקבלת אוגמנטין וטיפות אנטיביוטיות.(לאחר שטיפות קורטיזון לא הועילו...)
האם יש סכנה לטוס עם הסימפטום הזה??נזק לעין??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיר
ד``ר יורם שוחט05/07/2009מכיוון שאיני יודע מה מצב העין איני יכול לענות על שאלתך.
למה שלא תפני אותה לרופא המטפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים צהוביםשרה05/07/2009
אני מרכיבה עדשות מגע קשות במשך 12 שנה. בשנה האחרונה החלו להיווצר כתמים צהובים בלובן העין סביב הקרנית, כמו כן פעמים רבות העיניים אדומות מאוד וצורבות. בבדיקה אצל רופא נאמר להפחית מאוד את השימוש בעדשות (לחזור למשקפיים) ושהכתמים הצהובים הם יבלות (כמו עור מחוספס, עקב השימוש בעדשות). שאלתי היא האם ניתן לבצע טיפול כלשהו על מנת להסיר את הכתמים או שמא הם יעלמו עם הזמן אם אוריד את השימוש בעדשות?
תודה מראש, שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרה
ד``ר יורם שוחט05/07/2009אין טיפול לתופעה זו. יש אפשרות שאם תמעיטי בהרכבת העדשות זה יבלוט פחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מאוד מודאגת .רוני05/07/2009
היי,
בתקופה האחרונה יש לי בעיה בעין ימין. בהתחלה , היה נדמה שזו שעורה אך עד מהרה הבנתי שזו לא שעורה, כי אין לי את הנפיחות הזו !
יש לי בקו של תחתית העין (סליחה על הבורות, אני לא יודעת איך קוראים לזה ) מן נקודה ונראה שבתוכה יש מוגלה לבנה.
אני שוטפת את העין עם תה ומורחת "סינטמיצין" וזה לא עובר .
מה זה?
מצרפת תמונה של עין להמחשה ואת מקום הנקודה .
תודה מראש.
רוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירוף תמונה של העין שלי .
רוני05/07/2009הינה העין שלי, אולי כך יהיה יותר קל לאבחן .
(הייתי הולכת לרופא כמה שיותר מהר, הבעיה היא שהתור הכי קרוב הוא רק בסוף יולי... וזה יותר מידי זמן ... )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני
ד``ר יורם שוחט05/07/2009נראה שמדובר בבלוטת חלב.
אם אין דלקת או תופעות אחרות זה יכול לחכות למועד הבדיקה שנקבע. בינתיים אפשר לנסות קומפרסים חמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוסים???!שרון04/07/2009
לאחר הרחבת אישונים נמצא כי הנני מאמץ את העינים יתר על המידה ולכן יש להרכיב משקף להורדת הלחץ
בהרחבה יצא בימין +1.75 ובשמאל +3.75
גם ההבל בין שתיהם מביא אחת בטח להתאמצות יתרה..
נמסר לי שזה משהו שכניראה מילדת ובא לידי ביטוי כרגע-שבמשך השנים העין ידעה לחפר על המאמץ וכרגע זה התפרץ-וכי זה חוסר בפלוסים בעין.. עד כמה שאני יודע + זה ראיה לקרוב. אבל נמסר לי כי אוכל לכת איתן לכל הזמן גם רחוק וגם קרוב וכי פלוסים זה לא דווקא לקרוב אלא משמש אנשים גם לראית רוחק..
האם זה נכון? כי יש המבלבלים אותי שאי אפשר להסתכל ממשקף של קרוב לרחוק..זה גם יוצא הרגשה מוזרה בהתחלה
ועוד שאלה לגבי מאמץ-כל השרירים שבעינים מורגשים וכואבים לי-החל מרגע הקימה בבוקר-כדאי להתחיל להשתמש במשקף רק כל פעם קצת ורק לקרוב ואחכ לכל הזמן או ישר לכל היום...?וכמה זמן לוקח לשרירים והמאמץ הזה לרדת? אם לא אהיה איתן כל היום אז זה יהיה יותר איטי?
אני סובל כבר כמה חודשים וזה מתסכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שרון04/07/2009בנוסף לכל המאמץ יש הרגשה של יובש בעין יחד עם כמו הרגשה של סריטות מרוב שהעין כמו נמתחת-זה באמת תופעות של מאמץ?אם לא ארכיב אותן יש סיבה לדאגה מבחינת העין?או שרק אראגיש כרגיל את הכאבים..
ועוד שאלה-במידה וארכיב לחצי מהיום ואז אוריד(ההרגשות לא נעלמות) זה לא "משחק" לעין? זה לא פוגע או משנה משהו מבחינת השרירים/עצבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגיל
ד``ר יורם שוחט05/07/2009אם המשקפיים עוזרים מבחינת ההרגשה אתה יכול להרכיב אותם גם למרחקץ
אם לא תרכיב תחוש מאמץ, עייפות וקושי למקד.
אם המשקפיים לא מביאים לשיפור עליך לפנות לבדיקה חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעלאת המספר
שרון16/07/2009כפי שצינתי בפניות הקודומות הוכנו לי משקפים עם +3.4 בימין ו1.3/4+ בשמאל
התהלכתי איתן שבוע (לכל מרחב גם קרוב גם רחוק מכיון שנמסר לי שיש לי חוסר בפלוסים והעין מבצעת שריר לא רצוני של מאמץ להספיק להפיק עוד 2 מספרים שחסרים לי.
לאחר בדיקה במכונה אצל האופטימטריסט מלכתחילה המספרים שיצאו היו בימין +1 ובשמאל +2
אבל לא רציתי להתרגל למספרים גבוהים ישירות לכן הוכנו לי המשקפים עם מספר נמוך יותר. במהלך השבוע הזה הרגשתי שבעת ההרכבה שלהן כל השרירים בעין מתכווצים והרגשת מאמץ כפולה שהביאה בסופו של יום לסחרחורות במקום הרגשת הרפיה שהיתה צריכה להיות כתוצאה מ"עזרה לעין". ההרגשה היתה מלווה ביובש רציני שהוגש בעין כאילו כל המסביב והשרירים במעין מיתקפה.גם לאחר שהורדדתי אותן הרגשתי עוד יותר לא נוח כאילו כל עין היתה במרחק אחר-בשל ההבדל במספרים בינהן?
זה אמור להיות ככה? או שמא המספר אולי נמוך ולכן זה נגרם?
קשה היה לי להסתגל במרחב להיות איתן(נמסר לי שגם בשל העובדה שהן משקפים בפלוסים זה יוצר קושי למרחב-אבל אני צריכה אותן כל שעות היום כי העין מתאמצת.)
בשל העובדה שאני רואה את כל המסביב נע איתי ביחד-לכן הומלץ לי על העדשות מגע.
לאחר השבוע הזה פניתי שוב לאופטימטריסט והעלנו את המספר שבימין +1 ובשמאל +2
נמסר לי שעד כה בחיי עין ימין היתה הפעילה ובעצם עבדה בשל שמאל ולכן נוצר כל המאמץ עד להרכבת המשקף, יכול להיות כל כך קשה לי להסתגל למשקף בשל העובדה שיש פער בין שתי העינים(שלמעשה לחצי אוכלוסיה זה קיים)?
ואם יש תחושה של יובש וכיווץ כל השרירים זה נובע מהסתגלות ? כי אם כן זה תחושה שלא נסבלת?
איזה עוד בדיקות אפשרי לעשות כדי לוודא הכל? קראתי שרשמת משהו על ציקלו פלגיה ותיאום דו עיני ותנועות עינים...
אני ממש מיואשת ומרגגישה יותר מסוחררת מאז שכל הענין התחיל עם המשקפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחלי
ד``ר יורם שוחט16/07/2009לאור מגוון הסימפטומים ולאור העובדה שעדיין לא הצליחו למצוא להם מענה, אין אפשרות לענות לך במסגרת הפורום בלי בדיקה יסודית.
מציע לפנות לבדיקה ולקבלת דעה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין רטלין לבעיית עינייםאלעד03/07/2009
שלום,
אני בן 23 וברצוני לעלות שתיי בעיות שאולי קשורות זו בזו.
מגיל צעיר אני נוטל רטלין ובעל בעית ראיה(צילנדרים).
כבר תקופה ארוכה(שנתיים) שאני סובל מכאבי ראש מאזור העיניים.
חשוב לציין שעברתי מספר בדיקות כלליות(דם וכו') וכולן יצאו תקינות.
הכאבים באזור העיניים באים לידי ביטוי בכך שקשה לי(על הגבול הבלתי אפשרי) לקרוא רצוף(קשה להעין להתמקד על מילה מסוימת,דגש : במיוחד על המילים ארוכות באנגלית שם הקושי גדל)
לאחר קריאה ארוכה ורציפה נוצר לחץ באזור הראש אשר מפריע ומשבש את מהלך הקריאה.
א.האם ייתכן קשר ישיר בין נטילת הרטלין לבין הפרעות הראיה?(אולי חומר מסוים שמפריש הרטלין שגורם למאמץ יתר על שרירי העיניים?)
ב.על אף גילי הצעיר,האם מומלץ כבר לבחון אפשרות של משקפי ראיה?
ג.המליצו לי לאחרונה על תוכנת מחשב שאני לא זוכר את שמה,אשר עובדת על שרירי העיניים,האם אתה ממליץ?(המליצו לי על תוכנה זו עקב חולשה של שרירי העיניים)
אשמח לקבל תשובה בהקדם,
תודה מראש
אלעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלעד
ד``ר יורם שוחט04/07/2009ראשית עליך לעבור בדיקת עיניים יסודית, כולל מיקוד ותפקוד שרירי העיניים, על ידי רופא עיניים.
כל המלצה על טיפול או תרגול שלא נעשתה על ידי בעל מקצוע היא חסרת בסיס, ועלולה אפילו להזיק.
לגבי תופעות הלוואי האפשריות של הריטלין עליך להתייעץ עם הנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פנסי led פוגעים בראייה?יונתן03/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ליונתן
ד``ר יורם שוחט04/07/2009LED אינו פוגע בראייה.
אם מדובר בחשיפה חריגה כגון הסתכלות לתוך מקור האור מקרוב ובמשך זמן ממושך זה עלול להזיק, אך זה אמור גם לגבי מקורות אור אחרים, ואין כל סיבה בעולם לעשות את זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תאורת מנורות LED על גג מכוניות
שי06/09/2009תאורת הלדים נכנסים לכלי הרכב ואף כאורות על גשר התאורה שעל גג הרכבים (אמבולנס, משטרה וכד')
האם ההתבוננות בתאורה כשהיא עובדת ומהבהבת גורמת לנזק?
האם ייתכן שנהג הנובע אחרי אמבולנס, ירגיש עיוורון זמני מסינוור יתר ויגיע למצב של חוסר ראיה ובעקבות זאת- לתאונה?
האם תאורת הלדים שונה מתאורת מנורות גשר תאורה רגיל? (מנורות רגילות)
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי עיגולים לד העישוניםשיקו02/07/2009
שלום
לאחרונה ראיתי שיש לי שתי עיגולים לבנים ליד שתי העישונים מה זה יכול להיות והאם זה מצריך בדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיקו
ד``ר יורם שוחט04/07/2009אי אפשר לענות ללא בדיקה. פנה לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נותרתי ללא תשובותלי02/07/2009
שלום רב
אני לי, בת 28
לפני כחודש הופיע לי כתם שהחל להפריע לי בראייה בעין שמאל, מיהרתי לרופא מומחה שנתן לי טיפות אנטיביוטיקה ואמר שהוא לא מבין מאיפה זה נובע.
הלכתי לחוות דעת שנייה וגם הרופא השני לא ראה כלום, עשיתי בדיקות כלליות מקיפות והכל יצא תקין כולל לחץ דם בגוף.
לפני כ3 ימים פתאום שתי העיניים התחילו לכאוב לי במיוחד מול מסך המחשב אך הכאב אינו נפסק גם בלילה כשאני בבית.
אני אובדת עצות, רופאים מומחים לא יודעים להסביר לי למה נוצר הכתם ולמה עייני כואבות
אציין שאני כמה פעמים בשבוע נטולת קונצרטה (ריטלין) בהשגחת נוירולוג
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללי
ד``ר יורם שוחט04/07/2009אם מקור תחושותיך הוא בעיניים בדיקת עיניים יסודית אמורה לגלות את הסיבה. אם מדובר בכתם "שט"לפני העין זה מתגלה בבדיקה, ואם מדובר בכתם קבוע זה יתגלה בבדיקת שדה ראיה.
קיימת אפשרות שהתלונות לא נובעות ממצב בעיניים אלא מסיבות אחרות שלא קשורות לעיניים אך מתבטאות בתחושות שציינת. במקרה כזה עליך להתייעץ עם הנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עינייםדנה02/07/2009
רציתי לשאול אותך האם זה שאני שותפת את העיניים ממסקרה והסבון נכנס לי לעיניים והם מתחילות לשרוף,האם כל פעם שזה שורף לי לא משפיעה על הראייה בעתיד?
זה לא יכול לגרום לעיוורון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
ד``ר יורם שוחט02/07/2009אין השפעה על הראייה לעתיד ואין סכנת עוורון.
גרוי חוזר לעיניים יכול לגרום לרגישות גוברת, ויכול גם לגרום לדלקת כרונית עם הזמן. יש שיטות אחרות להסרת מסקרה (מגבונים יעודיים להסרת איפור).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמץ בעיניםגלית30/06/2009
ברצוני לדעת אם תחושת יובש בעינים(למרות שאין יובש מבחינת הרופא עינים) יכולה להגרם כתוצאה ממאמץ יתר של העין?
אני רואה טוב אבל נמסר לי כי אני מאמצת את העינים יתר כל המידה וגם בשל כך שעין שמאל חלשה יותר זה מביא את הימנית לעבוד יותר -
תחושה זו לא עוברת כבר למעלה מכמה חודשים ונמסר לי לעשות משקף להורדת הלחץ.
בהרחבת אישונים יצא לי בימין +1.75 ובשמאל +3.75
עשיתי משקף עם מספר של 0.75 בימין ובמשאמל 1.75
נמאסר לי כי עדיף ואכן אוכל ללכת איתן לא רק לקרוב או מחשב אלא כל שעות היום כדי להוריד לחץ מהעינים.
אני מפחדת להתחיל בשימוש למרות שכבר התחלתי קצת-כדי לא להתרגל וגם כי אני רואה טוב וברור פשוט היובש והמאמץ לא מפסיק...
חוששת מאוד ודי מבולבלת אשמח לקבל תשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
ד``ר יורם שוחט30/06/20091. אימוץ יתר של העיניים יכול לגרום ליובש.
2.עין ימין לא עובדת יותר בגלל שעין שמאל חלשה, וגם לא "מתקלקלת" עקב כך.
3.לגבי הצורך להרכיב משקפיים - דרושה בדיקת עיניים יסודית לקבוע מה מידת המאמץ שאת משקיעה ללא משקפיים, ומה ההשפעה של מאמץ זה על העיניים. גם לגיל יש חשיבות בקביעת הצורך להרכיב המשקפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חוזרת..
גלית01/07/2009רשמתי את התוצאה של הביקות הרחבת אישונים בשאלה הקודמת-
וגם רכשתי משקפים-אבל גם איתן תחושבת היובש וההרגשה של כל השרירים בעינים מאוחרי העין מורגשים..
זה לא היה לי אף פעם הרגשה כזו כמו שזה בחודשים האחרונים.
תמיד ידעתי שיש לי חולשה יותר בשמאלית אבל לא הרגשתי מעולם ככה..
בנושא היובש שרשמתי וענית לי בשאלה הקודמת-על פי בדיקת רופא אין לי יובש בעין-אבל ההרגשה שלי היא כזו של יובש וממש כמו "שריטות" ולכן שאלתי אם אפשרי שזה נובע ממאמץ..
אני גם לא "מצמקת "את העינים כדי לראות יותר טוב..לכן לא ברור לי מה המאמץ פה..
יש צילום או בדיקה אחרת חוץ מהרחבה שאפשרית לבדוק?סיטי אולי..ההרגשה הזו מהבוקר איך שהעין נםתחת לכן לא ברור לי אם זה באמת ראיה-למרות שאופטימטריסט אחד אמר לי שמרגע שהעין אצלי בפעולה היא במאמץ-מה שמפליא אותי שזה רק בחודשים האחרונים ולא היה לפני..
אני עומדת לפני נסיעה לחול שבוע הבא וממש אובדת עצות מה לעשות אם לקחת את המשקף ולהיות איתו שם (למרות שהוא נועד למחשב וקריאה וקרוב יותר-על אף שאמרו לי כי יש אפשרות לשימוש תמידי בשל חוסר בפלוסים בעינים ומאמץ) או להמשיך לסבול ככה..
עוד שאלה-זה שאני משתמשת במשקף למשחשב או קריאהה ומורידה אחרי כמה דקות ואז שוב זה לא גורם לבלול ועוד יותר נזק.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתור
גלית01/07/2009יש אפשרות לבוא לבדיקה במרפאה על ידך?
יש החזר מהכללית או איך זה עובד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגלית
ד``ר יורם שוחט02/07/2009אין החזר מהכללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגלית
ד``ר יורם שוחט02/07/20091. הרכבת משקפיים והסרתם לסרוגין לא גורמת נזק.
2. לגבי הנסיעה לחו"ל - לא משנה אם תקחי המשקפיים או לא. תנהגי לפי הרגשתך.
3. כדי לענות על כל שאלותיך יש צורך בבדיקה יסודית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסאודופפילדמהקרן29/06/2009
בתי בת ה 13 סובלת מכאבי ראש תקופים.
בשנת 2003 לאחר דלקת קרום המח ויראלית הלכנו עם הילדה לבדיקת עינים שגרתית שם גילה הרופא בלט דיסקית והפנה אותנו לאולטרסאונד של העין אז אובחן כ פסאודופפילדמה
במשך השנים עברה בדיקות אצל אותו הרופא עינים
היום מיכוון שהכאבי ראש ממשכים הפנה אותנו בשנית לאולטרסאונד חוזר
בבדיקה שנערכה במשרדו רשם טשטוש גובולות + בלט דיסקות מימין כ 270 מעלות משמאל כמעט 360 מעלות משמאל גם סלסול קל של כלי הדם אין פוליסציה ורדית ספונטנית
אבקש יותר אניפורמציה הן לגבי בלט הדיסק והן לגבי פסאודופפילדמה
הוא הסביר לי כי בגיל זה יתכן כי מדובר בנוזלים במח שניתן לטפל עי טיפול תרופתי אך את זאת ניתן לברר לאחר סיטי מח וזאת לאחר החלטת הרופא לאחר האולטרסאונד
האם לא כדאי להתעקש על בדיקת סיטי
אודה לקבלת אינפורמציה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
ד``ר יורם שוחט30/06/2009למרות שהממצא הוא בבדיקת העיניים, הבעייה אינה בעיניים. הממצא בעיניים יכול לשקף מצב של לחץ תוך גולגלתי מוגבר.
פפילאדמה היא בצקת של ראש עצב הראייה. בפסאודו-פפילאדמה ראש העצב נראה נפוח, אך אין בצקת.
אנא הפני שאלותיך לנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפייםאלי29/06/2009
אני בן 23 והרופאה אמרה לי שיש לי מס' חצי בעין ימין.אני לא משתמש כלל במשפקים.
רציתי לשאול ד"ר ,האם יכולה להיות החמרה בעקבות אי שימוש במשפקיים במצב מעין זה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים ?
א30/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלי
ד``ר יורם שוחט30/06/2009לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיב בקרנית שגורמת לדלקת חריפה מאודדליה29/06/2009
לפני כחצי שנה החלה לאבי דלקת בעין שמאל והוא טופל מאז בטיפות ומישחות וטיפות בחלקן אנטביוטיות
לרופאים לא היתה אבחנה ברורה אבל חל שיפור
לפני כשבועיים חלה החמרה רצינית
אבי התאשפזה לפני כשבועיים עקב דלקת מאוד חריפה בעין שמאל
התברר שיש לו כיב בקרנית אבל לא יודעים מה המקור לזה חיידק הרפס או פיטריה
לקחו תרביות אבל לא מצאו בנתיים כלום
הרופאים אומרים שבגלל שהוא טופל בכל מיני משחות וטיפות אנטיביטיות בחודשים האחרונים יהיה קשה לראות חיידק או פטריה במידה ויש
הוצע לו לתפור את העין לזמן מה ולהשאיר פתח קטן בכדי להכניס את הטיפות והמשחות
אנחנו בהתלבטות מה נכון לו לעשות
זה מרגשי כמו ניסיון ותהייה כי כל מה שעשו עד עכשיו לא שיפר כלל את מצבו
1.עד היום אין אבחנה ברורה ויתר גרוע מכן אין שיפור במצבו
מה ניתן לעשות?????
2.אודה על המלצה על רופאים שמומחים לכיב בקרנית העין
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדליה
ד``ר יורם שוחט30/06/2009הבעייה מורכבת מדי למתן יעוץ בפורום. עובדה שמורכבות הבעיה הצריכה אשפוז. המקום הטוב ביותר לטיפול הוא במסגרת בית חולים (אשפוז או מרפאות חוץ).
בכל מחלקת עיניים יש רופא המתמחה בזיהומי עיניים. הפורום אינו מאפשר המלצה על רופאים מסוימים. את יכולה להתקשר למחלקות העיניים המובילות, לברר טלפונית מי אחראי בהן על זיהומים, ולהגיע לאותו רופא לייעוץ. יש סיכוי טוב שהרופאים שמטפלים באביך יישמחו להפנות לייעוץ נוסף, בעיקר אם הם אובדי עצות.
קיים טיפול חדשני בשם cross linking שיכול לעזור במקרים של זיהום עקשני בקרנית. שאלי את הרופאים המטפלים אודות טיפול זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ברישתיתאוהד29/06/2009
אבא שלי בן 61 כמעט ולא רואה בעיניים
הוא עשה בדיקת OCT לפני שנתיים שתוצאותיה:
עין ימין- עובי הרשתית הסנסורית בגבולות הנורמה, אולם חלה העלמות של השקע הפובאולרי. בשכבות שמתחת לרישתית נראית גליות מופרזת המתאימה ל- DRUZEN גדולים.
עין שמאל- גם כאן תמונה דומה- אובדן השקע הפובאולרי, ללא עיבוי משמעותי ואי סדירות במבנה ה-RPE.
בבדיקת פיענוח צילומי עיניים- פלורסצאין:
בשתי העיניים נראים פגמים נרחבים ב-RPE בקטבים האחוריים, הפובאות עצמן די שמורות, לא הודגמה פתולוגיה פעילה כלשהיא.
אבי עשה אתמול בדיקת MRI שבה גילו מניגיומה שלוחצת על עצבי הראיה
ומחר הוא מוזמן לרמבם להתייעצות כנראה לניתוח
השאלה שלי- האם לפי בדיקות העיניים יש טיפול כלשהוא? האם יכול להיות שבגלל הגידול הוא לא רואה טוב וכשהוא יוסר הראיה תשתפר? או שלאור הממצאים הבעיות בעיניים אין להם טיפול ללא שום קשר לגידול
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאוהד
ד``ר יורם שוחט30/06/2009אתה מתאר שתי בעיות שונות, אשר כל אחת מהן יכולה להשפיע על הראייה באופן משמעותי.
השינויים ברשתית הם שינויים ניווניים האזור שנקרא מקולה, והוא האזור של מרכז הראייה. אי אפשר לענות על שאלותיך בנוגע לרשתית על סמך פענוח הצלומים בלבד מבלי לבדוק את הרשתית, מה גם שמדובר הצלומים לא מעודכנים.
לחץ על עצבי הראייה עלול לגרום להפרעה בשדה הראייה. על פי הנתונים שמסרת אין אפשרות לקבוע מה מידת הנזק לשדה הראייה, והאם שחרור הלחץ על עצבי הראייה יגרום לשיפור. שאלה זו עליך להפנות לנוירוכירורג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר ראייה + משקפי קריאהיוסי אטיאס29/06/2009
שלום ,
אני בן 15 .
מידת המשקפיים שלי היא בעין שמאל -5 ובעין ימין -4.75
אני מרכיב לפעמים משקפיים ולפעמים עגשות מגע.
לאחרונה שמתי לב שאינני רואה טוב מקרוב ובשביל לקרוא טקסט בעיתון עלי להסתכל ממרחק של בערך 16 ס"מ.
האם זה הגיוני שבגילי (15) אני צריך בנוסף משקפיים לקריאה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי
ד``ר יורם שוחט30/06/2009אין כל סיבה להזדקקות למשקפי קריאה בגילך.
על פי דבריך ייתכן מאד שאתה משתמש בעיניך בצורה לא נכונה (מאמץ יתר). זה יכול לגרום לעלייה מהירה במספרים.
עליך לפנות לרופא עיניים לבדיקה יסודית, כולל בדיקה שנקראת ציקלו-פלגיה, כדי לגלות אם יש בעיה וכדי להדריך אותך כיצד להשתמש בעיניים בצורה נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)