מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דד' , נא עזרתךאריק02/10/2008
שלום רב, אבי בן 90 במצב רפואי טוב. בבדיקת עיניים שיגרתית נאמר לו שיש לו קטרקט מתקדם וחייב לנתח. ברצוני לציין שאבי טוען שרואה טוב, קורא עיתון "ולא מבין מה רוצים ממנו" ולכן הלכנו לרופא עיניים נוסף אשר גם טען שיש לו קטרקט מתקדם. דר' , ברשותך מספר שאלות: מה הם הסיכונים בניתוח קטרקט? מה קצב המשך התפתחות הקטרקט במידה ולא ינותח? מה דעתך בנושא, בהתחשב בגילו? תודה על עזרתך, אריק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ05/10/2008הסיכונים כיום מניתוח קטרקט נמוכים מאוד. כדאי לנתח כי לשפר איכות חיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם בעיןסוסן שמחה30/09/2008
שלום , אבקש את עזרתך לסבא שלי יש מזה כשנה תופעה המוגדרת ככתם בעין - הכוונה היא שהוא רואה מין כתם דמוי עכביש שזז לכל מקום בבדיקה אצל רופא התברר כי הכתם בעצם לא נמצא פיזית בתוך העין אלא במיקום מסויים במוח שמתרגם את הכתם לראייה האם התופעה הנ"ל מוכרת לך ומה ניתן לעשות במצב זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמחה
ד``ר יורם שוחט02/10/2008כתם דמוי עכביש שזז לכל הכיוונים עם המבט מקורו בשינויים בג'ל שבתוך העין. שינויים אלה מתגלים בבדיקת העיניים (עם טיפות להרחבת האישונים). מצב זה נפוץ מאד.
אם יש חשד שהכתם נובע מבעיה במוח, יש לבצע בדיקת שדה ראייה, ולפי הממצאים לשקול המשך הברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה בדרכי הדמעותאתי30/09/2008
שלום רב וחג שמח לאימי בת 62 קיימת חסימה בדרכי הדמעות בעין שמאל, (יש לציין שעין ימין היא עין תותבת) וכמה רופאים ייעצו לך לבצע ניתוח בהרדמה מלאה. ברצוני לדעת את דעתך על טיפול ברפואה הסינית? והאם הניתוח הוא מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי
ד``ר יורם שוחט02/10/20081. בכל ניתוח, מכל סוג שהוא, קיים סיכון. בשיקולים לניתוח נלקח בחשבון הסיכון לעומת הסבל במצב הנוכחי והתחזית לשיפור בעקבות הניתוח.
2. אין לי מידע על טיפול ברפואה סינית במצב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש ראיה בעין ימין ואחריו כאב ידירדן30/09/2008
בשבועות האחרונים קרה לי יותר מפעם אחרונה שפתאום מטשטשת לי הרייה בעין ימין, כך שקשה לי להתפקס על דברים, דבר זה נמשך כמה דקות ואחריו מתחילה הרגשה של כאב ביד וזרוע שמאל. השלב האחרון בדכ הוא נמלול בשפה התחתונה ובלשון. האם יש קשר בין הדברים (בכל הפעמים הם הופיעו באותו הסדר ובקרבה אחד לשני - כמעיין התקף כולל) ומה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירדן
ד``ר יורם שוחט02/10/2008התופעה המתוארת יכולה להתאים לסוג של מיגרנה.
יש לפנות לרופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטיגמציה+אבק המדברחיים30/09/2008
לאחרונה שהיתי הרבה במדבר,יש לציין כי יש לי אלרגיה מסוימת לאבק,נוצרה לי א.ירידה בראיה ובבדיקה הוברר כי הופיע לי ב. "צילינדר" אשר לא היה ידוע לפני כן. יש לציין כי עקב האבק ןהרוחות אני משפשף הרבה את העיניים והן אדומות קבוע. האם אכן קיים קשר בין השהות במדבר הפתוח לבין התופעות שציינתי? במידה ואחזור לת"א ובעית האבק תיפתר האם גם תופעת הצילינדר והירידה בראיה תתוקן? שאלה נוספת האם שהיה קרוב לחוף הים (חול) שונה מאשר במדבר מבחינת התופעות שציינתי? אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיים
ד``ר יורם שוחט02/10/2008שפשוף עיניים תכוף ההחלט יכול לגרום להופעת צילינדר.
עליך לפנות לרופא העיניים לבדיקה במטרה לבדוק את הסיבה להופעת הצילינדר וגם להמלצה על טיפול להפחתת הגרד והאודם בעיניים. יש לשלול מצב הנקרא קרטוקונוס, שבו מתפתח אסטיגמטיזם (צילינדר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר למקום לא חולי
חיים04/10/2008האם מעבר למקום ללא סופות חול (עיר גדולה) ישפר את המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחיים
ד``ר יורם שוחט05/10/2008קודם כל עליך לגשת לרופא עיניים כדי לוודא האם יש בעייה בעיניים שגרמה להופעת הצילינדר. הוא גם יוכל להתייחס לגרד ולאודם. שינוי התנאים הסביבתיים לא ישפיע על הצילינדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע עינייםדוד29/09/2008
שלום רציתי לדעת אם צבע עיניים יכול להשתנות בגיל הנוער ???כי אני ממש מותרד מיזה תודה אם תענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוד
ד``ר יורם שוחט02/10/2008צבע העיניים לא אמור להשתנות בגיל הנעורים.
אם אתה מבחין בשינוי בעיניים עליך לפנות לבדיקה אצל רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות נגד יובשדני28/09/2008
שלום מה ההבדל בין טיפות עיניים "רפרש" לבין "רפרש טירס" רפרש טירס זה תכשיר חדש יחסית עד כמה שידוע לי , באריזה ירוקה כזו. רופא עניים המליץ לי על רפרש טירס נגד יובש. מדובר בתכשיר שכבר הוכיח את עצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי רק להוסיף
דני28/09/2008בנוסף רציתי לציין עוד משהו ברשותכם. יש לי גם בעייה כבר הרבה הרבה שנים של נקודות שזזות בעיננים וגם כמו קורי עכביש. כאלה שזזים. בבדיקות בעבר לא נמצא סיבה חוץ מהעניין של נוזל הזגוגית. האם לשימוש בטיפות יכול להיות קשר לעניין. כי בזמן האחרון נדמה לי שהתופעה אולי התגברה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתםתה תה27/09/2008
בן זוגי חשב שסיבת הכתם אותו הוא רואה היא משקפיים לא נקיים. גם ללא משקפיים קיים כתם שנראה כמו לכלוך ואינו שחור. כמובן שנלך לבדיקה .אבל,האם הבדיקה צריכה להיות מיידית? מה יכולה להיות הסיבה? תודה שנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ28/09/2008זה לא מהמשקפיים זה משינויים בנוזל זגוגית שממלא את חלל העיניים . רוב הסיכויים שאין לכך משמעות אך בדיקה לשלילת חורים ברשתית הכרחית בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושנה נפלאה
תה תה28/09/2008שנה של בריאות,שמחה וחסר דאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר רק בעין אחתאופיר27/09/2008
שלום. השבוע התברר שבעין שמאל אני רואה מטושטש (לא שמתי לב לזה עד היום כי בעין ימין אני רואה טוב מאד) ולאחר בדיקה התוצאה היא - מספר 2.75 וצילינדר 2. 1. האם אני צריך משקפיים ? 2. אם התשובה היא כן - אם אני לא אשים משקפיים האם זה יכול לגרום לעליה במספר בעין שמאל ? 3. האם המצב הזה יכול להסביר כאבי ראש בקריאה ממושכת \ מול מחשב ? 4. אם התשובה לשאלה 1 היא לא - האם בכל זאת , אם אשים משקפיים זה יכול למנוע כאבי ראש ? 5. כמו כן , אם אני אשים משקפיים , האם זה ייצור אצלי תלות למשקפיים ? כלומר שאם ארצה להוריד אותם האם אראה פחות טוב מאשר היום ? תודה, אופיר
ד''ר יובל דומניץ28/09/2008הפיתרון לבעייה שעין אחת רואה טוב והשניה זקוקה למספר הוא עדשת מגע. יהיה לך קשה עם משקפיים שבעין אחת ללא מספר ובשנייה מספר שמקטין דמות וישגע אותך. לכן הפיתרון עדשת מגע קשה אם רוצים איכות ראייה גבוהה משמע תיקון כל הצילינדר או עדשת מגע רכה עם תיקון מקורב או אי הרכבת עדשת מגע אם מסתדר עם המצב. המספר לא עולה עקב אי הרכבת משקפיים. הוא עולה משימוש במחשב. הכאבי ראש יכוליןם לנבוע מסיבות שונות ממליץ בדיקת רופא עיניים לשלול לחץ תוך עיני וסיבות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אופיר28/09/2008לד"ר דומיניץ , תודה על התשובות. הבדיקה היתה אצל רופא עיניים והוא גם ביצע בדיקת לחץ בעיניים והוא אמר שהבדיקה תקינה. אני ממש לא אסתדר עם עדשה (אני מאד רגיש בעין) אז מה עדיף - משקפיים(רק בצד אחד מספר) או ללא משקפיים ? ואם אני אחליט ללכת עם משקפיים רק לשימושי מחשב וכדו' האם כאשר אני אוריד אותם (לאחר זמן מה) אני אראה טוב או מטושטש ? (האם המוח שלי פתאום "יתרגל" לראות גם דרך עין שמאל וכאשר לא יהיו המשקפיים אז אני לא אראה טוב) ? תודה ושנה טובה, אופיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פינגוקולהרן27/09/2008
שלום, יש לי מספר שאלות בנוגע לפינגוקולה: 1. ממה היא נגרמת? האם מדובר בפגיעה בדנ"א של תאים בלחמית העין כתוצאה מחשיפה לקרינה אולטרה-סגולה? 2. האם ידוע על מקרים של החלמה ספונטנית מפינגוקולה? כלומר, מצב שבו היא קטנה או אף נעלמת עם הזמן? 3. מדוע הורידים בעין נוטים להצטבר לכיוונה? 4. האם יכול להיות קשר בין יובש בעין ואדמומיות לפינגוקולה? אם כן, מדוע זה קורה? מודה לכם מאוד על התשובות
ד''ר יובל דומניץ28/09/2008מדובר בתהליך ניווני של רקמה מחשיפה לשמש לא ברור אם מפגיעה דנא. התופעה לא חולפת בלי ניתוח. כלי הדם נמשכים לשם כי זו רקמה ניוונית והגוף מרגיש שהוא צריך לספק חמצן לרקמה. בגלל שהרקמה מעובה היא מקטינה את כיסוי הדמעות של העין ולכן האדמומיות ויובש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
רן28/09/2008יש לי 2 שאלות נוספות אם אפשר: 1. האם הפינגוקולה עלולה לגדול עם הזמן? האם גם זה תלוי בחשיפה לשמש או שגודלה הסופי נקבע באופן גנטי ולאחר הופעתה הראשונית כבר אין חשיבות לחשיפה לשמש? 2. האם היא עלולה להפוך לפטריגיום עם הזמן? אם כן, במה זה תלוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיוותים בראיהתמי23/09/2008
אני בת 60, לאחרונה , בעין אחת אני רואה עיוות במסגרות , כמו קוים שבורים, ואור, בעיקר ברמזור מהבהב בעין זו. גם האותיות מרצדות ויוצאות מהשורה. העין השניה בסדר. למה ניתן ליחס זאת ? האם יש טיפול ? האם ויטמינים, אוכמניות ולוטאין יכולים לעזור ? מודה מראש.
ד''ר יובל דומניץ25/09/2008חשד אצלך לניוון מרכז ראייה . לפנות לרופא עיניים לבדיקה ויש מקום לויטמינים מיוחדים ספציפיים רק אחרי בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיוותים בראיה גם לי יש
איבי07/10/2008אבחנה : macular puckering le erm גם לי יש את אותה בעיה בעין אחת ולאחר שעברתי בדיקה פלורצנטית זאת האבחנה, רציתי לדעת מה זה בדיוק ואיך מטפלים בזה???, בתודה איבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמ ד"ר דומניץ
ד"ר דומניץ07/10/2008אצלך מדובר באבחנה שונה שיש לשקול בה ניתוח. לפנות לרופא עיניים מןמחה לרשתית לחוות דעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כלליתהדר23/09/2008
רציתי לשאול, מה פשר ההפרשות השקופות/לבנבנות שאנחנו מבחינים בהם בעיניים מדי יום? (כמו למשל בשעות הבוקר) האם זוהי דרך של העין להרחיק זיהומים? תודה..
ד''ר יובל דומניץ25/09/2008מדובר בהפרשות שנובעות מדמעות לא מזיהומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת עינייםדן22/09/2008
עשיתי בדיקת עיניים לצורך משקפיים חדשות וקיבלתי את המרשם הבא R - 6.25 - 1.00*6 L - 6.75 - 1.00*175 אני לא מבין מה זה אומר מה המשמעות של ה- 1.00*6 וה-1.00*175 ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדן
ד``ר יורם שוחט22/09/2008בכל עין יש צילינדר 1.00. המספר הנוסף הוא כיוון הצילינדר ( 6 מעלות בעין אחת, 175 מעלות בשניה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכנס לי חוד של עיפרון לעין .טום22/09/2008
היי קוראים לי טום אני בן 13 ולומד בחטיבת ביניים . היום בכיתה כתבתי משהו עם עיפרון חודים , העיפרון נשבר והרגשתי שהוא עף ופגע לעין שלי ומאז הרגשתי שיש לי משהו בעין , עד עכשיו זה מגרד ושאני עוצם עיניים חזק זה טיפה כואב . אני שיחקתי וגירדתי את עין קצת וכל פעם פתחתי את העין לראות אם אני מוצא אותו אבל לא ראיתי אותו .. מה יש לעשות במקרה הזה ? האם זה מסוכן ? איך אני אוכל להוציא אותו ? יש לי משקפי ראייה , האם זה יפגע לי או יגרום לי לבעיות ראייה נוספות ? תודה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטום
ד``ר יורם שוחט22/09/2008היי טום,
עליך לפנות לרופא עיניים שיבדוק אם חדר גוף זר לעין, ואם כן - הוא יידע כיצד לטפל.
לעולם אל תנסה לעשות זאת לבד! אתה עלול לגרום בכך נזק לעין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים יבשות מאודקרן22/09/2008
שלום, אני בת 46 ומזה חצי שנה יש לי יובש מאוד חמור בעיניים. ניסיתי הרבה טיפות מכל מיני סוגים: Hypotears E, tears again, Hydro comod אך שום דבר לא עוזר לי. לפני כשבועיים הרופא שם לי פקקים בעיניים ואין שום שינוי במצב. העיניים שלי מאוד יבשות וזה מאוד מציק לי. יש לי שתי שאלות. האחת, אם יוציאו לי את הפקקים, האם העיניים יחזרו למצבן הקודם? ומה אתם ממליצים לי לעשות הלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
ד``ר יורם שוחט22/09/2008קיימים תכשירים נוספים לטפול בעיניים יבשות. במקרים רבים יש לנסות סוגים שונים, כולל ג'ל ומשחות, עד שמגיעים לטפול המתאים. כמו כן יש היום טיפות אשר יכולות לעודד יצירת דמעות (בניגוד לתכשירים האחרים שהם תחליפי דמעות). הרופא שלך יוכל לייעץ לך.
(מכיוון שלדבריך הכנסת הפקקים לא שינתה דבר, למה הכוונה בשאלתך האם העיניים יחזרו למצבן הקודם לאחר הוצאת הפקקים?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה שאלות בבקשה
קרן23/09/2008על אילו טיפות ליצירת דמעות אתה יכול להמליץ לי? אם הפקקים לא עוזרים (ואף מחריפים את הבעיה) כדאי להוציא אותם? וכמה פעמים ביום אפשר להשתמש בטיפות Hylo-comod? האם יש רופאים שמתמחים ביובש בעיניים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקרן
ד``ר יורם שוחט23/09/20081. אם הפקקים לא עוזרים, והמצב אפילו החמיר, נראה שאין טעם להשאיר הפקקים.
2. בהילוקומוד אפשר להשתמש לעתים תכופות, לפי ההרגשה.
3. יתכנו סיבות שונות ליובש, כולל שינויים בעפעפיים, ולכן אי אפשר להמליץ על תרופה ספציפית בלי בדיקה יסודית של העיניים. על פי הממצאים בבדיקה ייקבע הטיפול המתאים.
4. יש רופאים עם נסיון רב בטפול בבעיות יובש. אין אפשרות להמליץ בפורום על רופא ספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
קרן02/10/2008יש לי עיניים יבשות כבר מספר חודשים. בימים האחרונים אני מרגישה שהעיניים שלי דביקות ואני רואה מטושטש במיוחד בעין אחת. האם יכול להיות שזה עוד סימפטום של עיניים יבשות? תודה ושנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקרן
ד``ר יורם שוחט02/10/2008הרגשת דביקות וטשטוש ראייה בהחלט יכולים להיות סימפטומים של יובש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)