מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקפיים וכאב ראשנערה20/08/2008
שלום , יש לי משקפי ראיה שהן למעשה למרחק ואצלי משמשות כמשקפי ראיה בכל פעם שאני משתמשת בהן יש לי כאב ראש יש לציין כי יש לי אותן מדצמבר וגם אני סובלת ממיגרנה . למה זה קורה לי ? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנערה
ד``ר יורם שוחט21/08/2008מכיוון שכאבי הראש מופיעים בכל פעם שאת מרכיבה את המשקפיים סביר להניח שהמשקפיים לא מותאמים טוב. אנא פני לבדיקה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש ממשקפיים
אשר28/07/2009שלום,
גם אני סובל מכאבי ראש לאחר שהחלפתי משקפיים אבל המספר נשאר אותו מ"ס כמו במשקפיים הקודמים אז למה יש בכל זאת כאב ראש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאשר
ד``ר יורם שוחט28/07/2009יתכן שהמשקפיים הותקנו בצורה לא נכונה (מירכוז העדשות למשל) או שהעדשות אינן במספר המדויק. פנה לאופטומטריסט שלך ודווח לו על תחושותיך. אם לא יעזור אתה יכול לפנות לקבל דעה נוספת מאופטומטריסט נוסף או מרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרופטלמוס+תלת מימדשילה19/08/2008
שלום רב, אני סובל ממיקרופטלמוס בעין שמאל מאז שנולדתי. האם ישנה דרך לראות סרטים/תמונות שנעשו בתלת-מימד למרות שאני רואה בעין אחת?? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשילה
ד``ר יורם שוחט21/08/2008ראייה תלת מימדית מבוססת על העובדה שכל עין רואה את התמונה בצורה מעט שונה. מכיוון שאתה רואה רק בעין אחת, לא תוכל לחוש את התלת מימד בסרטים או תמונות המבוססים על עובדה זו.
חשוב להדגיש שבחיי היום יום יש לאנשים הרואים רק בעין אחת אפשרות להבחין בתלת מימד מכיוון שיש גורמים נוספים המעניקים תחושה זו כגון פרספקטיבה, צל, ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. עוד שאלה
שילה21/08/2008תודה על התשובה. שאלה נוספת, האם יש מקורות מומלצים בהם ניתן ללמוד יותר על המיקרופטלמוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשילה
ד``ר יורם שוחט21/08/2008מיקרופטלמוס הוא מצב מולד של עין קטנה מהרגיל. לפעמים יש בעין כזו ליקויים נוספים. תנסה לחפש בגוגל לפי MICROPHTHALMOS או MICROPHTHALMIA. רוב המקורות שם מיועדים לאנשי מקצוע, אך תוכל למצוא גם חומר שמיועד לקהל הרחב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לצערי דלגת על שאלתיתה תה19/08/2008
האם נתקלת במי מהמטופלים שלך שסבלו מבחילה עקב בועת גז מתנדנדת? אני מרגישה כאילו יש לי מחלת ים. הרופא המנתח שלי לא שמע על תופעה כזו. מה דעתך? יש לי בחילה מאז השחרור שלי מהתנוחה המיוחדת. האם אני יכולה ליחס זאת לבועה? או שוב הגוף שלי המציא בעיה חדשה. שוב תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתהתה
ד``ר יורם שוחט21/08/2008לי אישית התופעה לא מוכרת.
את יכולה לנסות לעצום את העין הנותחת, ואם התופעה תשתפר אפשר יהיה להניח שהתופעה אכן קשורה לעין המנותחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
תה תה21/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח השתלת עדשהגתית19/08/2008
הנני בעלת קוצר ראייה מספרימם 10 ו-8 . החלום שלי היה לעשות ניתוח לייזר וזה בלתי אפשרי. הציעו לי השתלת עדשה במקום- אני חוששת, מה משך ההחלמה של ניתוח כזה? מה תגובה לאחר מס' שנים? אשמח לעצות בתחום תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגתית
ד``ר יורם שוחט21/08/2008אם את מסתדרת עם עדשות מגע, אין סיבה לעבור ניתוח.
אם את לא מסתדרת עם עדשות מגע, או אם החלטת מסיבות שונות שאת לא מוכנה להיות תלויה בעדשות או משקפיים, יש מקום לשקול נתוח. ההחלמה מהירה למדי, ותוך ימים או 1-2 שבועות את אמורה לראות טוב. אין תגובת דחייה לעדשות, אך תאורטית יתכן מצב של הופעת קטרקט או של פגיעה בשכבה הפנימית של הקרנית עם הזמן. התייעצי עם הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטוניס..אלון18/08/2008
שלום רציתי ( בת 36)לעשות ניתוח לייזר בעיניים לפני כ-3 שנים ואמרו לי שאינני יכולה כי יש לי קרהקטוניס בעיניים (אני בטוח לא מבטא את זה נכון) האם יש שינוי כלשהו והיום כבר ניתן.. אני לא יכולה לסבול משקפיים( ואני גם לא מרכיבה) ועדשות מגע הן מאד יקרות וגם לא הדבר הכי נוח בעולם תודה מראש ,חן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלון
ד``ר יורם שוחט18/08/2008מקובל שאין לבצע ניתוח לייזר במקרים של קרטוקונוס (KERATOCONUS), אם כי יש מאמרים המדווחים על ניתוח לייזר במקרים מאד מסוימים .
הדרך המקובלת לאפשר איכות ראייה היא באמצעות עדשות מגע. כפי שציינת, גם לעדשות מגע יש בעיות (נוחות, מחיר) אך הן מאפשרות ראייה ואיכות חיים טובות. רק במקרים בהם לא ניתן להרכיב עדשות אפשר לשקול גישות ניתוחיות. כל החלטה ניתנת ספציפית בהתחשב במצב אצל אותו אדם ואי אפשר לענות בהכללה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך כ"כ על התשובה .
אלון20/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעינייםנועה17/08/2008
שלום, בגיל 15 בערך התחלתי לסבול מיובש בעיניים, תופעה שהלכה והחמירה במהירות ומזה כ12 שנה שאני סובלת מיובש ברמה קיצונית שמשפיעה מאוד על איכות החיים שלי. העיניים שלי כמעט תמיד מגרדות, צורבות, שורפות, ושלא לדבר על המראה האדמומי והעייף/חולה שלהן. התשובה שקיבלתי תמיד מרופאי עיניים שנבדקתי על ידם היא להמשיך ולהשתמש בתחליפי דמעות - לייטירס, ויטירס, ויסקוטירס ואופטיקרום כאנטיאלרגי. לפני מס' שנים רופא מסויים הציע שאעבור השתלת פלאגים מסיליקון בעיניים שאמורים לשפר לדבריו את יצירת הדמעות,טיפול פרטי ששילמתי עבורו 200 דולר אך זה לא הועיל כהוא זה. מעבר להוצאה הכספית הכרוכה בשימוש קבוע בכל התרופות הנ"ל - איכות החיים שלי נפגעת מאוד, בעיקר כשמה לעשות, אני נמצאים בסביבה ממוזגת ומול מחשב באופן יומיומי. השאלה שלי היא איך יכול להיות שלא קיים פיתרון אחר מלבד אלו שציינתי? הרי לא ייתכן שאמשיך כל חיי לסבול מהתופעה הזאת ברמה כזאת קיצונית ולא יתכן שלא קיים איזשהו טיפול רציני יותר. בברכה, נועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה
ד``ר יורם שוחט18/08/2008כל הטיפות שציינת הן תחליפי דמעות, שנועדו לספק לחות לעיניים אך אינן יכולות לגרום לייצור דמעות. לאחרונה נכנסו לארץ טיפות היכולות (במקרים רבים, אם כי לא בכל המקרים) לגרום לייצור דמעות. הטיפות נקראות RESTASIS. אנא התייעצי עם רופא העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסמטריה בקיעורים בדיסקות עצבי הראיאורנה' לה17/08/2008
הלכתי לבדיקת עינים שגרתית. הממצא: איסמיטריה בקיעורים בדיסקות עצבי הראייה. הופנתי לבדיקת שדה ראייה, נוירולוג, דופלקס קרוטס. מה המשמעות?? הרופא לא הסביר. אמר שיכולים להיות כמה דברים. מה הקשר לנוירולוג ולדופלקס צווארי??? אנא הסברך . אני מאוד לחוצה. אני סובלת מסחרחורות. האם יש קשר? המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורנה
ד``ר יורם שוחט18/08/2008קצה עצב הראייה הנראה בבדיקת קרקעית העין נקרא "דיסקה". בד"כ יש בכל דיסקה שקערורית מרכזית הנקראת "קעור".
מטבע הדברים הקעור אמור להיות דומה בשתי העיניים, ובנוסף, להיות בעל צורה מסוימת. כאשר יש בכל דיסקה קעור בצורה אחרת, עולה החשד שמא ההבדל נגרם על ידי לחץ תוך עיני מוגבר או הפרעה באספקת הדם. לכן הופנית לבדיקות שציינת.
יש לציין שקיימים לא מעט מקרים שבהם מבנה הדיסקה שונה בין עין אחת לשניה באופן נורמלי, ללא כל עדות למחלה, אך כדי לקבוע זאת יש לבצע הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבשושית בעיןאורית17/08/2008
שלום רב, לפני כשלושה שבועות היה לי אדמומוית בעין ונפיחות, אשר עברה לאחר כשבוע. מאז יש לי מעיין גבשושית קטנה על העין, האם מדובר בתופעות שאחרי קבלת השעורה? האם הדבר יעבור עם הזמן? אודה לך על תשובתך אנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
ד``ר יורם שוחט18/08/2008לפי תאורך אכן מדובר בשעורה. מקובל לטפל בקומפרסים חמים לעפעפיים כדי לעודד את הספיגה של הממצא. יש סכוי טוב שייעלם. אנא פני לרופא העיניים להוראות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש ראיה ולאחריו כאבי ראש עזים!!ליטל16/08/2008
שלום שמי ליטל, אתמול במהלך העבודה חשתי לפתע טשטוש ראייה מטריד ביותר בשתי העיניים אך בעיקר בעין שמאל. הרגשתי שאני רואה מעין חצי עיגול עם צבעים שונים שמטשטש את ראייתי ושמלווה אותי בהסתכלות לכל כיוון של גלגל העין. נבהלתי נורא וחשתי חוסר אונים . התחושה נמשכה כ- 20 דקות אז הטשטוש נעלם ותקף אותי כאב ראש -( משני צידי הראש) נוראי אשר מעולם לא חוויתי כמותו!! חשוב לציין כי אינני נוטלת תרופות באופן קבוע, ללא בעיות של ל"ד ובסה"כ בריאה בד"כ. נאמר לי כי ייתכן ומדובר בהתקף מיגרנה אך מה שמטריד אותי הוא שאני מרגישה שהראייה שלי עדיין מעט מטושטשת ושוב בעיקר בעין השמאלית. האם ישנן תופעות אחרות מלבד מיגרנה המתאימות לתיאור שלי? והאם מומלץ בכל זאת להיבדק ע"י רופא עיניים? תודה מראש, ליטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליטל
ד``ר יורם שוחט18/08/20081. לפי תאורך סביר מאד שמדובר במיגרנה.
2. מומלץ בכל מקרה של טשטוש ראייה, בעיקר כאשר מדובר בהופעה פתאומית, להבדק ע"י רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבן של העיניים גם כתמתמים ורדרדיםד``ר יורם שוחט15/08/2008
שלום, לפני שנה וחצי התחלתי לראות מטושטש כאילו אני מסתכלת דרך חלון לא נקי. הופנתי לבדיקה והכל היה תקין אך עדיי ן אני רואה מטושטש. לאחרונה העיניים מעט שורפות ואני לא יודעת אם יש קשר לחוסר שינה או לעישון, (אני מעשנת המון) לפני מספר ימים ראיתי שהלבן של העיניים צהבהבות ושהסתכלתי ממש טוב ראיתי כתמים צהובים ,ושהסתכלתי ממש קרוב ראיתי שמעל הכתמים יש ריר ,אתמול ראיתי שהופיעו בלבן של העיניים גם כתמתמים ורדרדים. מה זה יכול להיות? והאם יש סיבה לדאגה?? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד``ר יורם שוחט18/08/2008לא ניתן לענות על שאלותיך ללא בדיקה. אנא פני לרופא העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה ודלקת ויראליתאלינור14/08/2008
מזה כ- חודשיים אני סובלת מדלקות ויראליות חוזרות בעניים ומאלרגיה כיום מטופלת באופטילסט / MAXITROL בטיפול הראשוני טופלתי גם במשחה העניים שורפות 24/7 כל פעם שאני שמה את הטיפות העניים שורפות יותר האם להחליף טיפול / רופא ? מה הסיבה שהנ"ל לא עובר ? כל יום אני מחליפה מצעים / מגבות לבקשת הרופא אך שום דבר טוב לא קורה המיואשת !!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ14/08/2008יש מגוון תכשירים לטיפול. אי אפשר לתת ייעוץ בלי לראות אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שם רופאנועה13/08/2008
האם ישנו רופא עיניים בשם ד"ר דב גרינברגר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ14/08/2008ד"ר וינברגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים בעין ימיןיעל10/08/2008
שלום רב, אני בת 31 בריאה בצעתי בדיקת עיניים לפני חודש בערך יצא 6/6. אך בשבועיים האחרונים יש לי מעין טיקים בעין ימין בריסים בתחתוניים. בעכשיו זה נמצא בעפעף . זה מגיע לסירוגין ועובר כשאני מסתכלת במראה אני רואה נקודתית את התזוזה . וזה עובר זה לא מלווה בכאב . מה זה יכול להיות? האם זה יכול לבנבוע מלחץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד``ר יורם שוחט10/08/2008מדובר בהתכווצויות לא רצוניות של העפעפיים. ייתכן קשר למצבי לחץ ומתח. התופעה חולפת ספונטנית. אם לא יסתדר אנא פני לרופא העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטברות שומן?רותם10/08/2008
אני מקווה שהנושא הזה קשור אליכם, לחבר שלי יש מעין הצטברות שומן בלבן של העין, זה נראה כמו גוש מוגלתי קטן ומסביב כלי דם אדומים... הוא אמור לעבור ניתוח בקרוב על מנת להסיר את זה, ממה שהבנתי ההליך כולל הרמת הגוש עם פינצטה זעירה, חתיכתו בסכין ותפירה... רציתי לדעת עוד על ההצטברות ועל הסיכונים שבהסרתה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותם
ד``ר יורם שוחט10/08/2008לא מדובר בהצטברות שומן אלא בצמיחה של רקמה לבנבנה עם כלי דם. התופעה נקראת pterygium וקיים קשר בינה לבין חשיפה מרובה לשמש, רוח ואבק (אצל חקלאים למשל). אם הרקמה צומחת על הקרנית (=החלק השקוף של העין) ומתקדמת לכיוון האישון יש צורך להסירה לפני שתתקרב לאישון ותפגע בראייה. מסירים אותה גם במקרים שבהם נגרם גרוי חזק של העין, קיים סיכון שהפטריגיום יחזור שוב לאחר הסרתו, ויש טכניקות כירורגיות שנועדו למנוע זאת.
קיים מצב נוסף הנקרא pinguecula הדומה בעקרון לפטריגיום אך אינו צומח על פני הקרנית ולא נהוג להסירו אלא במקרים נדירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שזה pinguecula
לירן10/08/2008חיפשתי תמונות של שתי התופעות בגוגל וזה נראה לי כמו pinguecula, יש סיכונים בהסרה של זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש ראייהשיר09/08/2008
שלום! לפני כשבועיים הייתה לי דלקת עיינים. הרופאה נתנה לי טיפות עיינים בשם MAXITROL אני לא יודעת אם זה קשור אבל, כל פעם שהייתי שמה את הטיפות העיינים שלי היו שורפות מאוד. לאחר שלושה ימים הראייה שלי החלה להיות מטושטשת לסירוגין ואינני מצליחה לראות ברור בעיקר מרחוק אבל לעיתים גם מיחסית קרוב. התור שלי לרופא עיינים הינו לעוד חודש ועיינין זה מטריד אותי עד מאוד. רציתי לדעת האם זה נגרם כתוצאה מהטיפות? וזה עיניין חולף, או שזה נגרם עקב הדלקת ואין להחזיר את המצב הקודם וראייתי התדרדרה לצמיתות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיר
ד``ר יורם שוחט10/08/2008מכיוון שאת חשה הפרעה בראייה עלייך להקדים את הביקור אצל הרופא ולא להמתין חודש.
אין חשיבות לעובדה אם הטיפות צורבות או לא.
רק במקרים נדירים ביותר נגרמת הפרעה בלתי הפיכה לראייה בעקבות דלקת (מדובר בסוגים מסוימים של דלקת). יחד עם זאת, כפי שציינתי קודם, פני לבדיקה חוזרת בהקדם האפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)