מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גודל מסך מחשב רצוי לבעלי משקפייםשרון09/08/2008
שלום רב, אני סטודנטים המעוניינת לקנות מחשב נייד ומתלבטת באיזה גודל מסך לבחור (13" או 15" - מסך רחב בשניהם). הנני בעלת משקפי ראיה למרחק במספרים : 5 ו-4.75 ואני מעוניינת להתאים את גודל המסך כך שתיגרם כמה שפחות הידרדרות בראיה. הדגש הוא כי היות ואני סטודנטית, רוב הזמן המרחק ממני למחשב יהיה קצר גם בלימודים (על כסא סטודנט) וגם בבית. אשמח לדעת גם אם גודל המסך בפערים הללו אינו קריטי. על מסכי טלוויזיה תמיד נאמר כי ככל שהמסך גדול יותר - יש לשבת רחוק יותר - ורציתי לדעת אם זה גם תקף לגבי מסכי מחשב ואז אוכל לקנות את הנייד עם המסך הקטן יותר. תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד``ר יורם שוחט10/08/2008אין קשר בין גודל המסך למשקפיים. בחרי את המסך לפי נוחותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת אין שום קשר בין המאמץ של העין
שרון10/08/2008לבין גודל מסך המחשב? בפורום ארגונומיה וסביבת מחשב למשל, המליצו לי ללכת דווקא על המסך הגדול יותר משום מה, אך לא נימקו למה, וידוע לי שלרוב ממליצים לאנשים שמשתמשים מידי יום במחשב - לרכוש מסך כמה שיותר גדול. אז זוהי רק המלצה לא מחייבת? לא יגדלו לי עכשיו המספרים במהירות הבזק (לא שיש לי כבר לאן לשאוף... נדמה לי שאוטוטו הגעתי לשיא, לדאבוני ) והעין תתאמץ יתר על המידה ? תודה על המענה הזריז! אני מאוד מעריכה את זה. שבוע טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרון
ד``ר יורם שוחט10/08/20081. אני התייחסתי רק לקשר בין משקפיים לגודל המסך, ולא התייחסתי כלל לנושא הארגונומיה.
2. עבודה רציפה מול מסך מחשב (או קריאה מרובה), ללא כל אתנחתא, עלולה לגרום להתגברות קוצר הראייה. רופא העיניים יוכל להדריך אותך איך להשתמש בעיניים בצורה נכונה כדי למנוע החמרה של קוצר הראייה. אין חשיבות לעובדה אם המסך הוא "13 או "15.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיגולים עם נצנוצים בעינייםליסה09/08/2008
שלום רב, החבר שלי התחיל לראות למספר דקות בלבד עיגולים בשדה הראייה בהם היו נקודות נוצצות. האם יש סיבה לדאגה? זה עבר אחרי כמה דקות. אף פעם לא היו בעיות בעיניים או כל בעייה בריאותית אחרת. אשמח לקבל את תגובתך, ליסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליסה
ד``ר יורם שוחט10/08/2008כעקרון, אם מדובר בארוע חד פעמי אין מקום לדאגה. יחד עם זאת, היעוץ בפורום אינו תחליף לבדיקה, ובכל הופעה של שינוי בעיניים או הפרעה בראייה יש לגשת לרופא העיניים לבדיקה. לכן בקשי ממנו שיפנה לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעולה כירורגיתקרן09/08/2008
שלום רב, יש לי מעין 'גולה' פנימית כזאת בעפעף עין שמאל בחלק שמעל הריסים, בערך באמצע העפעף ... הייתי אצל הרופא שלי שאמר לי שמה שיש לי זאת שארית של שעורה בעין שכנראה לא יצאה לגמרי ולכן נותרה בליטה (היא יחסית לא גדולה, לא כ"כ רואים אבל אם ממששים את העפעף מרגישים שיש שם משהו ואם מסתכלים מקרוב אז רואים את זה גם בלי לגעת) הוא נתן לי משחה לשימוש לחודש ששמה : מקסיטרול , ואמר לי שאם היא לא תעזור שאני יחזור אליו לפעולה כירורגית על מנת שיסיר לי את הגוש הזה. הוא אמר לי שזו פעולה של 5 דקות שהוא עושה אותה במקום. המשחה לא עזרה לי, ומשום שהתור שלי בעוד כשבוע, ואני בחרדה לא יודעת מה אני הולכת לעבור ואם הדבר כרוך במנוחה או לא, הייתי מעוניינת לבקש ממך הסבר לגבי הפעולה הכירורגית המדוברת אותה אני הולכת לעבור: כלומר מה הוא הולך לעשות לי ? והאם אני יכולה ללכת לעבודה ישר לאחר מכן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
ד``ר יורם שוחט10/08/2008בפעולה הכירורגית מוציאים את ה"גולה". לגבי הטכניקה הספציפית עלייך לשאול את הרופא שלך.
כעקרון את יכולה לשוב לחיים רגילים אחרי הניתוח, אך יתכן שהעפעף יהיה נפוח, או שיהיה שטף דם בעור העפעף, או שהעין תהיה חבושה. כמו כן יתכן כאב מסוים או תחושת אי נוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעין ימין.גל09/08/2008
שלום .. יש לי בעיה בעין ימין... בכל פעם שאני מסיט את המבט שלי בחדות באותה העין הצידה וכלפיי מעלה .. אני מרגיש מן דקירה בעין .. ולאחר מספר שניות כאבים בעין ובאזור המצח באותו צד שמעל לעין... אין לי מושג מה זה.. אבל זה ממש מפריע! הייתי שמח לדעת מהי הבעיה וכיצד מטפלים בה...?!?! תודה רבה.. דרך אגב באותה העין הראיה פחות טובה .. ומרחק האישון מן העפעף התחתון גדול יותר מן המרחק בעין שמאל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל
ד``ר יורם שוחט10/08/2008אי אפשר לענות על השאלה ללא בדיקה של רופא עיניים.
עליך לגשת לרופא גם בגלל ההפרעה בראייה וגם בגלל השוני במפתח העפעפיים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות-דחוף ביותר!!!!!!!!!!!=>א'08/08/2008
רכשתי מהאינטרנט עדשות צבעוניות,עכשיו אני בכלל לא מבינה בכול התכונות האלה של העדשות וכו',עכשיו הזמנתי עדשות בעוצמה -6.00 ואני חשבתי שזאת הראיה הכי טובה שיש,ואז חיפשתי באינטרנט על זה(אחרי ההזמנה,כמה שאני טיפשה!)הראיה שלי מצויינת,אבל שילמתי על זה כ"כ הרבה כסף ובאלי למות עכשיו!!!!!!!!!!! אני יכולה לשים את העדשות גם אם זה -6.00?למרות שהראיה שלי מצויינת?או?..........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא'
ד``ר יורם שוחט10/08/2008עדשות מגע הן גוף זר שמחדירים לעיניים, וזה מחייב ידע והקפדה על אמצעי זהירות למניעת פגיעה בעיניים או זיהום!!!
יש בארץ לא מעט אנשים שאיבדו עין, או שלראייתם נגרם נזק קשה ובלתי הפיך, עקב שמוש לא נכון בעדשות מגע או עקב אי הקפדה על כללי הזהירות!!!
אל תרכיבי לעולם עדשות מגע מבלי שנבדקת וקיבלת הדרכה מבעל מקצוע. ככלל, רצוי להמנע מהרכבת עדשות מגע מסיבות קוסמטית בלבד, כי מדובר בסיכון נטו (להבדיל מאלה שמרכיבים עדשות מגע כדי לראות).
(ורק לסיפוק סקרנותך: אם אדם שראייתו טובה ירכיב עדשות מספר 6 ראייתו תהיה גרועה ביותר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי עדשות להשתלה בקטרקטיובל שאול08/08/2008
שלום רב אני בן 52 ואמור לעשות ניתוח קטרקט בעיין שמאל אני מרכיב משקפיים עם מספר נמוך ( בסביבות 1 ) הרופא המנתח אמר לי שהוא משתיל שני סוגים של עדשות תוצרת הארץ (חניתה ) ותוצרת ארה"ב (לא זוכר את שם החברה) וששתי העדשות טובות . לפי מה שקראתי באינטרנט את העדשות האלה עושים מהחומרים הבאים :סיליקון ,הידרוגל, חומרים אקרילים. כמו כן אם מופיע קטרקט משני הוא יכול להופיע בכל סוג של עדשה. העדשה תוצרת הארץ מסובסדת על ידי הקופה , על עדשה תוצרת חוץ אני צריך לשלם 50 אחוז שזה1250 ש"ח. ברצוני לדעת מה ההבדל בין העדשות? האם יש הבדל בטיב ? באורך החיים? האם אני יכול לסמוך על העדשות תוצרת הארץ (אני יודע שהטכנולוגיה בארץ מאוד מתקדמת)? אודה לך מאוד על יעוצך בנושא תודה יובל שאול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליובל
ד``ר יורם שוחט10/08/2008העדשות של חניתה מצוינות, ונמכרות גם בעולם.
תסמוך על הרופא שיבחר עבורך (ועבור כל מטופליו) עדשה מאיכות טובה, ותסמוך על העדשה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלקסים בעיןאבי08/08/2008
שלום לפני כמה ימים התחלתי להרגיש שעין ימין שלי זזה כמו מעין רפלקס כזה אם אני שם תיד על העין אני מרגיש תזוזה למחרת זה עבר לי וחזר שוב אחרי יומיים שאלתי היא מה זה יכול להיות ? וממה זה נובע? תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
ד``ר יורם שוחט10/08/2008לדעתי מדובר בהתכווצות לא רצונית של העפעפיים (תופעה שכיחה). אם לא מסתדר או אם לא מדובר בהתכווצות העפעפיים אנא פנה לרופא העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בעינייםלימונית07/08/2008
ד"ר שלום רב, ברצוני לשאול לגביי מספר תופעות שמגיעות בהתקפות. 1) תופעה של טשטוש ראייה כשהתמונה שבורה ומרצדת וגם מסנוורת מאוד. התקפות אלו נמשכות אצלי בין כ-חצי שעה עד שעתיים. לעתים לאחר כאב ראש וסחרחורת, ולעתים זה מופיע לאחריהן, ולעתים ללא תופעות של כאב ראש וסחרחורת בכלל. בהתקפות אלה אני חשה צורך להיות בחושך מוחלט ממש, ובאותו הזמן אני דיי מנוטרלת מלעשות משהו. (תופעה זו לא מופיעה בהקשר למאמץ). 2) תופעה של מעין זבובים שעפים (כאילו יש להם בקצה נקודת אור קטנטונת) - מופיעים לי בעיקר במאמץ ובעיקר כשהרקע בהיר. 3) תופעה של מעין "לכלוך" כמו "קורי עכביש". גם זו מגיעה בהתקפות. אציין שעוד בילדות אובחנה פזילה (מתחלפת) ועיין עצלה, ועד היום אני סובלת גם מכך, ולצערי לא מצליחה להסתגל לצילנדר. כמו כן בעלת קוצר ראייה ולא מגיעה עם משקפיים לראייה של 6/6, אך אין לי את הנתונים המדוייקים ( אם זכור לי נכון, בעין אחת זה מגיע ל- 6/12 ובאחרת ל6/9 - עם משקפיים). ברצוני לשאול על התופעות המוזכרות כאן, מה יכול להיות המקור שלהם ומה ניתן לעשות כדי למנוע אותן? בתודה מראש על תשובתכם, לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופסת לשאלה
לימונית07/08/2008שכחתי לציין שאני סובלת מאוד מסינוור. ממש קשה לי באור השמש, וכמו כן בהסתכלותי על אור, לאחר מכן הרבה זמן מופיע לו האור הזה מול העין שלי, גם כשאני כבר לא מביטה בו, ובנוסף, תמיד כשאני מביטה על מקור אור, כמו פנס רחוב למשל, או אפילו נורת בקרה קטנה של איזה מכשיר, למעשה אני כל הזמן רואה הילה כזו שהולכת וגודלת וגודלת וקטנת ושוב גודלת, משהו ללא גודל יציב שגודל ההילה שלו משתנה אצלי כל הזמן. האם זו תופעה מוכרת? האם קשור לפזילה? בתודה מראש, לימונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללימונית
ד``ר יורם שוחט10/08/2008התופעה הראשונה שציינת היא כנראה מיגרנה.
ראיית נקודות וקורי עכביש נובעת משינויים בזגוגית העין (=הג'ל הממלא את חלל העין).
השינוי בגודל ההילה סביב מקורות אור יכול לנבוע משינויים במיקוד, ובמקרים מסוימים עשוי להיות קשור בעקיפין בפזילה.
מכיוון שתארת מגוון של בעיות, אני מציע שתגשי לרופא עיניים לבדיקה יסודית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עינייםלינה07/08/2008
שלום, אני בחודש תשיעי להריון. הילדה שלי היתה חולה בדלקת עיניים שארכה כשבועיים ולקראת סופה אני ובעלי נדבקנו . זה התחיל באדמומיות בעין אחת. אצלי זה התפשט גם לעין השניה ואצל בעלי נשאר בעין אחת. רופא עיניים נתן לנו טיפות dexamicin ומשחה cintomicin . אנחנו משתמשים בתרופות כבר מס' ימים אך המצב הולך ומחמיר - העין של בעלי כמעט נסגרה והעיניים שלי נהיות אדומות ונפוחות יותר ויותר מיום ליום. השאלה שלי: מצד אחד הרופא אמר שעלינו פשוט להתאזר בסבלנות כי הדלקת יכולה להימשך בין שבועיים לחודשיים והחמרה במצבנו הנה דבר טבעי. כמו כן הוא אמר שהתרופות שנתן לא הכי יעילות במקרה של דלקת זו ואין תרופות אחרות. האם אכן ההחמרה הנה דבר טבעי? האם בגלל שאני בחודש תשיעי עליי לטפל בבעיה בדרך אחרת? אולי כדאי לגשת לבית חולים? בתודה מראש, לינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללינה
ד``ר יורם שוחט10/08/2008אם מדובר בדלקת ויראלית, יש לה מהלך טבעי של החמרה, ואח"כ היא דועכת. אם המצב הולך ומחמיר רצוי להתייעץ עם הרופא שבדק.
אין קשר להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ריסוס גז מדמיע יכול לגרום נזק ?שי07/08/2008
רוססתי לפני חמש שנים בגז מדמיע/פלפל להגנה עצמית. בדו"ח הרפואי צוין שיש אודם בלחמית והאבחנה היתה - CHEMICAL BURN OF EYELIDS AND PERIOCULAR AREA טופלתי בקרם זוווריקס. אני סובל מרטינופתיה סוכרתית, ומחלת כלי דם פריפרית. האם יש קשר בין הגז לבין הניתוח שעברתי לאחרונה- ויטרקטומיה והסרת ירוד בעין שמאל, לדעתך? תודה, שי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשי
ד``ר יורם שוחט10/08/2008אין קשר בין הפגיעה מהגז (בתרגום: כוויה כימית של העפעפיים ושל האזור סביב העין) לבין הניתוח שעברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדום בעייןחי07/08/2008
ד"ר שלום רציתי לשאול שאלה תמיד הייתי סובל מאדום בעיניים קצת לא כל העין אלא טיפה. האם אפשר להעלים את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחי
ד``ר יורם שוחט10/08/2008יש לברר מה הסיבה לאודם, ולפי זה אפשר יהיה להמליץ על טפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפגעתי מגז מדמיע בעינייםאבישי06/08/2008
שלום נפגעתי מגז מדמיע בעיניים לפני כ5 ימים מתווך קצר . עד עכשיו קשה לי לראות במיוחד בשמש הראייה שלי לא כמו שהייתה , אני קם בבוקר קשה לי לראות לפחות חצי שעה . רציתי לשאול האם זה יעבור לי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לשאלה מקודם
אבישי06/08/2008יש לציין זה גז פלפל** להגנה עצמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאבישי
ד``ר יורם שוחט10/08/2008הגרוי אמור לחלוף מעצמו. אם לא חולף עליך לפנות לרופא עיניים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמעותחי06/08/2008
אני סובל מדמעות בעיניים לפני בערך שנתיים. מה הפתרון בדיקה אות תרופה וכ'ו.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחי
ד``ר יורם שוחט10/08/2008יתכנו סיבות שונות לדמעת, כגון שינוי בהרכב הדמעות, דלקת, חסימה בדרכי הדמעות, ועוד. לכן אי אפשר לענות על שאלתך ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב שאלה דלגתתה תה06/08/2008
קראתי באחד הפורומים שאסור לשכב על הגב כל עוד יש בועת גז. אני כארבעה שבועות אחרי הניתוח . אשמח לשמע דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתהתה
ד``ר יורם שוחט06/08/2008אנא התייעצי עם רופא העיניים שלך. הוא יודע בדיוק מה מצב בועת הגז אצלך ויוכל להדריך אותך בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תה תה06/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטיה למוגבלות ראיהגילה05/08/2008
בני בן שנה+3 חודשים, עבר אתמול בדיקת עיניים.הרופא אמר שכרגע המספר שלו בעיניים הוא 0 , וכניראה הוא יזדקק למשקפיים ושנחזור עוד שנה. שאלותיי הם: 1.האם זה יקרה בקרוב (בגיל שנתיים-שלוש) או שיתכן שמצב שבו הוא נמצא כרגע ימשך והוא יראה מצויין אפילו עד גיל ההתבגרות?? 2. האם זה מולד ? 3.האם ניתן לעשות משהו כדי לדחות את מוגבלות הראיה שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למזי
ד``ר יורם שוחט05/08/2008אנא הפני שאלתך לפורום העוסק ברפואת עיניים בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)