מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוקסיפן 250 לדלקת גרון ואוזנייםשאול15/02/2011
ערב טוב,
לבתי דלקת אוזניים גרון ועיניים. לגרון ולאוזניים קיבלה מוקסיפן. יש לי קושי רב במתן תרופות דרך הפה. אם היא קצת אחרי אוכל היא מקיאה את התרופה ואם היא אוכלת זמן קצר לאחר מכן גם כן מקיאה.
הדרך היחידה שהצלחתי לתת לה ללא הקאה היא במינונים קטנים (7 ס"ס שהתחלק ל3 פעמים).
על פרק זמן של בין חצי שעה לשעה.
ברשותכם מס שאלות בנושא:
1. האם החלוקה הזו פוגעת ביעילות התרופה ובמידה והקיאה יש אפשרות לתת שוב לאחרזמן קצר?
2. האם כדאי להחליף אנטיביוטיקה
אשמח לתשובכם
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקסיפן 250 לדלקת גרון ואוזניים - תגובה
פרופ' חיים ביבי16/02/2011לדעתי אשר לתת את התרופה במהלך חצי שעה. מוקסיפן היא התרופה הטעימה ביותר במבחרן התרופות האנטיביוטיות הקיים-כך שכל תרופה אחרת שניתנת דרך הפה תהיה פחות נסבלת מבחינתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםמיכל15/02/2011
שלום
ביתי בת 7 שבועות
נולדה בשבוע 36 + 5 בניוח קיסירי בשל רעלת הריון (לחץ דם גבוה ותפקודי כבד לא תקינים שלי)
היא נולדה במשקל 3 קילו בדיוק ועכשיו היא כבר שוקלת 4 וחצי (הנקה בלבד)
היא לאוך כל התקופה נראת צהובה
התחילה עם צהבת תינוקות (בילרובין של כ 15) ועכשיו הבילי רובין עומד על כ 7
הרופאה שלה גם ביצעה הבוקר עוד בדיקות דם כדי לבדוק תפקודי כבד
קיבלי את התוצאות במייל ואני קצת מודאגת כי למרות שאני לא ממש יודעת לקרוא את התוצאות חלק מהערכים נמצאים מחוץ לנורמה ומסומנים באדום....הרופאה אמרה לי שזה נראה בסדר אבל משום מה אני לא ממש שקטה ואשמח לעוד התייחסת
להלן התוצאות שסומנו באדום
AST(GOT) 78.00 U/L ( 5.00- 60.00) (.........)*
Hemolitic
BILIRUB. DIRECT 0.91 MG/DL ( 0.10- 0.40) (.........)*
BILIRUB.TOTAL 7.14 MG/DL ( 0.30- 1.20) (.........)*
MCV 93.50 FL ( 72.00- 90.00) (.........)*
RDW 18.60 % ( 11.00- 17.50) (.........)*
אשמח להתייחסותך
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`15/02/2011בילירובין ואחד מתפקודי כבד מעט גבוהים.
לא נראה לי מדאיג במיוחד.
ממליץ ביקורת מעבדה בעד כחודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכל15/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום כל שבועדגנית15/02/2011
שלום רב,
אחי בן ה-19 כבר במשך תקופה כמעט כל שבוע-שבועיים עולה לו החום לאיזה יומיים, חום בלבד ללא כאבים,כל פנייה לרופא הוא מקבל תשובה שאין לו וירוס וזה שום דבר והוא חוזר הביתה,מודאג מאוד!!!!
עליי לציין שהוא אובחן במחלת הקרוהן שאובחנה רק לאחרונה.
אינני יודעת אם יש קשר ישיר לכך אבל זה כבר הופך להיות ממש מדאיג
מה יכולה להיות הסיבה של חום בלבד????
וכיצד ניתן לבדוק ולקבל תשובות ברורות מה יש לו?
אציין ואומר שהוא מאוד רזה בעקבות כך.
אני מאוד דואגת לו ומאוד רוצה לעזור לו ולתת לו פתרונות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום כל שבוע - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`15/02/2011ממליץ בדיקות מעבדה בהקדם + יעוץ גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביוטיקה ופגלקסמיכל15/02/2011
ביתי בת 3 ולאור התאפקויות חוזרות בתהליך גמילה מקבלת פגלקס שעוזר לה מאוד. במקביל, אנחנו נותנים לה פרוביוטיקה מאחר והיתה שבוע על אנטיביוטיקה כתוצאה מדלקת אוזניים. האם יש בעיה לשלב בין השניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה ופגלקס - תגובה
פרופ' חיים ביבי15/02/2011לדעתי אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנצילין כמנעשיר15/02/2011
שלום,
ביתי (7) עברה את קדחת השיגרון עם נזק קל ללב.
האם נטילת פנצילין כמנע הוא הכרחי?
האם יש משהו חלופי?
מה הנזקים בנטילת פנצילין לתקופה ממושכת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנצילין כמנע - תגובה
פרופ' חיים ביבי15/02/2011חובה לקחת פניצילין עד גיל בוגר ומעקב קרדיולוג ילדים קבוע.
עד כמה שמקובל וידוע ין נזק מצטבר מטיפול מונע לקדחת השיגרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוה מלווה בנפיחות בעין ובשפתיישאול14/02/2011
לבני בן ה 6 וחצי החל הבוקר חום גבוה, 39+.
טיפלנו באדוויל וגם באקמול והחום ירד רק מעט.
הדבר המדאיג באמת הוא שלקראת הערב החלה התנפחות מתחת לעין שמאל ובשפתיים. כבר כמה שבועות שיש לו מעין תופעות של אלרגיה בעור (בטן וגב) - הרבה פצעונים ובלוטות.
בד"כ אנו מטפלים בטיפות פניסטיל וזה עובר למחרת.
אשמח לקבל הסבר כלשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גבוה מלווה בנפיחות בעין ובשפתיי - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`15/02/2011שילוב של חום גבוה ונפיחות סביב העין מצריך בדיקה רפואית בהקדם האפשרי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מאוד, אובדי עצות ומותשים!!!!!גליתה14/02/2011
שלום.
בתנו בת 7. לפני כחודש החלה להתלונן על כאבי בטן בעיקר בשעות הערב והלילה.
מזה שבוע לא מתלוננת, אך נראית חלשה חיוורת עם עיגולים מסביב לעיניים.
בדיקות דם-יצאו בסדר, גם צואה ואולטראסאונד. מה עושים?
אנא סייעו לנו, אנחנו נטרפים מדאגה
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף מאוד, אובדי עצות ומותשים!!!!! - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`14/02/2011האם יציאות של בתך תקינות?
ממליץ יעוץ גסטרואנטרולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום מתמשך רק בלילה במשך שישה ימיםאתי14/02/2011
שלום רב,
ביתי בת 3.10 מזה כשישה ימים חלשה ללא תיאבון, חום, כאבי בטן ופריחה על כל גופה. ביום הראשון הרופאה אבחנה כשפעת. לאחר כמה ימים הוחלט על צילום חזה, משטח גרון ובדיקת דם.
אבקש חוות דעת נוספת לגבי עליית החום רק בלילה מדובר על 39.5. בנוסף לפריחה האדומה וחוסר התיאבון.
אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום מתמשך רק בלילה במשך שישה ימים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`14/02/2011החסרת את כל הנתונים: תוצאות מעבדה, צילום, משטח.
חוץ מי לאמר שלבתך יש חום לא יכול להוסיף.
רפואה שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףחנית14/02/2011
שלום! יש לי ילדה בת 3.9 שעושה בערך 4 פעמים קקי ביום וכל היום כל היום רעבה אמא מה אוכלים עכשיו אמא תביא לי כו מה לעשות איתה זה נורמלי?צריך בדיקת רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
פרופ' חיים ביבי14/02/2011רצוי בדיקת רופא: בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות בלי הפסקה !חן14/02/2011
שלום בזמן האחרון אני סובלת הרבה מאוד מסחרחורות ואני האמת גם בקושי שותה מים
האם יש דרך לפתור את זה ?
תודה ,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות בלי הפסקה ! - תגובה
פרופ' חיים ביבי14/02/2011להבדק דחוף אצל רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת ירוקהענת13/02/2011
שלום,
הבן שלי בן שנה וחמש וסיים לפני שבוע דלקת ריאות של שבועיים וחצי.
אתמול התחיל לו צינון כבד של נזלת ירוקה וקצת שיעול ואני מתלבטת האם זה מצריך רופא או כל עוד אין חום אין צורך.
אשמח אם תחזרו אלי בהקדם.
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת ירוקה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`13/02/2011בכל מחלה זיהומית רצוי בדיקת רופא ילדים.
כל עד אין לו חום ניתן לעקוב בבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבליהיא13/02/2011
בתי בת 6.5 חודשים.
מזה כשבועיים בבוקר אוכלת סימילאק וחלב שאוב אצל המטפלת, אחה"צ ובלילה יונקת.
לאור יציאות רכות מאז גיל חודשיים עשינו בדיקות צואה - הכל שלילי (כולל דם סמוי), רק חומרים מחזרים חיוביים.
רופא הילדים העביר לנוטרמיגן. טרם התחלנו.
מזה מספר ימים יש לה מעין "כוויות" אדומות בטוסיק. השתמשנו בדזיטין (זינק אוקסיד 40%) יומיים שלושה - ללא שיפור, אפילו הופיע מוקד חדש..
הרופא המליץ דרמקומבין או טבעקוטן. האם כדאי?
האם הנוטרמיגן צפוי לשנות את הצואה ולהחמיר את הכוויות בטוסיק?
האם האבחנה של אלרגיה לחלב ודאית על סמך הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`13/02/2011דרך היחידה לאבחון אלרגיה לחלב פרה זה להפסיק מוצרי חלב (פורמולה חלבית) ולעבור לנוטראמיגן לדוגמה למשך לפחות 10 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5 שיעול יבש + חוםמיה13/02/2011
שלום בני בן החמש התחיל להשתעל ביומיים האחרונים כל רגע שיעול יבש ,והיום היינו אצל הרופאה והיא אמרה שזה וירוס שיחלוף לבד ,בשעה האחרונה יש גם חום שלא היה ככה כשהינו אצל הרופאה והוא גם הקיא . מה לעשות????
אני האמא בעצמי על אנטיביוטיקה בגלל ברוכנכיטיס יכול להיות שהוא נדבק ממני במשהו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5 שיעול יבש + חום - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`13/02/2011אם התווסף חום אז תחזרו להערכה רפואית מחודשת.
הקאה לעתים יכולה לקרות כתוצאה מגירוי איזור בית הבליעה ע"י ליחה או שיעול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקסשירלי13/02/2011
יש לי תינוקת בת 6 שבועות. מאז שנולדה מרבה לפלוט אחרי ארוחות. הנקתי+מטרנה כחודש וכעת אוכלת רק מטרנה. כעקרון היא עולה במשקל והיציאות בסדר, אבל נראה כי רוב הזמן היא פולטת או מתכווצת בחוסר נוחות. היינו אצל רופא ילדים שאמר שכפי הנראה זה ריפלוקס והמליץ על הפורמולה אינפמיל. אחרי 3 ארוחות של אינפמיל, אכן פחתו הפליטות אבל היא בכתה במשך כשעה ונראה כי זה הכביד עליה. האם כדאי להמשיך עם האינפמיל? האם אמורה להתרגל אליו? בינתיים חזרנו למטרנה ולפליטות המרובות. כעקרון באזיזה גיל בערך אמורה להסתדר תופעת הריפלוקס באופן טבעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`13/02/2011לעתים פליטות מרובות זה ביטוי של אכילת יתר או\ו אלרגיה לחלב פרה (עליו מבוססת פורמולה).
ממליץ לנסות "נוטראמיגן" במחשבה שאכן מדובר באלרגיה. כמו כן תעשו עם רופא המטפל שלכם חישוב של כמות למנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לריפלוקס
דגנית15/02/2011לבת שלי היה ריפלוקס.
במקרה הכי גרוע של ריפלוקס זה עד גיל שנתיים.
אבל יש כאלה שעובר להם עד גיל שנה.
למרות שהיה לבת שלי ריפלוקס לא נתתי לה את האינפמיל...לא רציתי להכביד לה על הקיבה.
השאלה היא אם הפליטות שלה הם בקשת,ממש כמו הקאה?
והאם עשיתי לה צילום שמראה שיש לה ריפלוקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצ'קונים אצל תינוקמור13/02/2011
הצילו - לתינוק בן שבועיים וחצי שיונק התחילו פצעי חצקונים באיזור החיתול - אבל לאו דווקא בטוסיק - יותר לכיון הבטן והירכיים.
בהתחלה חשבתי שמדובר בתפרחת חיתולים - וניסיתי מלא משחות, הפסקתי מגבונים, השארתי חשוף, ושוטפת רק במים כל החתלה.
שום דבר לא עוזר.
עכשיו מופיעים חצ'קונים על הירכיים באיזור שלא מכוסה בחיתול.
גם בפנים יש חצ'קונים - אבל הם קטנים - ואני מכירה את זה מילדי הקודמים.
החצקונים באיזור הירכיים מדאיגים אותי - כי הם גדולים יחסית - מה גם שלא נתקלתי בתופעה לפני כן.
אני כבר לא חושבת שמדובר בתפרחת חיתולים - כל פעם זה עובר באיזור אחד ומופיע באיזור אחר. זה ממש נראה כמו חצ'קונים - כתם אדום ומעליו שלפוחית לבנה גדולה.
גם לא נראה שמטריד את התינוק.
מה זה? והאם נורמלי? האם כדאי להראות לרופא? נמנעתי עד עתה ללכת מכיון שאני לא רוצה שבגלל בעיה פעוטה הוא יחשף למחלות וירליות שמסתובבות במרפאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצ'קונים אצל תינוק - תגובה
פרופ' חיים ביבי13/02/2011נשמע לפי התיאור שלא מדובר בבעיה קשה אלא תופעה חולפת בגיל הינקות.
אבל מאחר ויש אפשרויות אחרות יש צורך בבדיקת רופא ילדים ובהיעדר החלטה על התופעה גם רופא עור ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)