מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בצוואר וברגל אצל פעוטאילנית20/02/2011
שלום,
בני בן השנתיים וחצי מתלונן מהערב על כאבים בצוואר (מתחת לאוזן שמאל). לפני כמה שעות נוספו לכך גם תלונות על כאבים ברגל שמאל. רופא ילדים יראה אותו רק בערב, אבל משום מה התלונות הללו מדאיגות אותי. הוא אינו חולה, ללא חום. רק תלונות על כאב כאמור ובכי. מה יכולה להיות הסיבה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצוואר וברגל אצל פעוט - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`20/02/2011רצוי להיבדק ע"י רופא ילדים מציאותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!!!אני20/02/2011
שלום,
הרופאה של הבת שלי התקשרה כדי לבקש שנחזור על ספירת הדם שהיא עשתה לפני מספר ימים כי היא רואה שם מספרים שהיא לא רגיילה לראות ושהיא מודאגת ולא רצתה לפרט מעבר לזה.
אלה התוצאות:
WBC - 8.7
RBC - 4.5
HB - 12.8
HCT - 37.8
PLT - 357
MCV - 85
MCH - 28.8
MCHC - 33.9
RDW - 12
LIC - 0.01
NEUTROPHILS%-DIF - 34
LYMPHOCYTES %-DIF -56
MONOCYTES%-DIF - 3
EOSINOPHILS%-DIF - 3
BLASTS %-DIF - 2
PLASMA CELLS%-DIF - 1
MYELOCYTES%-DIF - 1
NEUTROPHILS abs-DIF - 2.96
LYMPHOCYTES abs-DIF - 4.88
MONOCYTES abs-DIF - 0.262
EOSINOPHILS abs-DIF - 0.262
BLASTS abs-DIF - 0
PLASMA CELLS abs-DIF - 0
MYELOCYTES abs-DIF - 0.1
אשמח אם תוכל לבדוק את התוצאות ולהסביר לי מה לא בסדר...
אני ממש ממש ממש בלחץ....
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שהיא שלי בת שנה וחודשיי
אני20/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתכנסי לקטגוריית פענוח בדיקות באתר
שי20/02/2011היי, חוץ מהתשובה של הרופאים את יכולה להכנס לכאן:
http://www.beok.co.il/exc/פענוח+בדיקות
יש שם הסברים על פענוח תוצאות+טווח ערכים נורמליים.
לדוגמה על בדיקת לימפוציטים כתוב:
בדיקת לימפוציטים מבוטאת כאחוז הלימפוציטים לסך תאי דם לבנים. גבולות הנורמה של בדיקת לימפוציטים הם 20%-40%. ערכי יחוס נורמלים משתנים בהתאם לגיל, בעיקר בילדים. ספירת לימפוציטים נורמלית למבוגרים בדרך כלל היא בין 1,000 ל-4,800 לימפוציטים לכל מיקרוליטר דם. ספירת לימפוציטים נורמלית אצל ילדים היא בדרך כלל בין 3,000 ל-9,500 לימפוציטים לכל מיקרוליטר דם.
עלייה כללית במספר הלימפוציטים מכונה לימפוציטוזיס - lymphocytosis - ואילו ירידה מכונה - לימפופניה - lymphocytopenia. ערכים גבוהים של ליפוציטים הם: אצל מבוגרים – מעל 4,000 לימפוציטים לכל מיקרוליטר דם, ואצל ילדים – מעל 7,000 לימפוציטים לכל מיקרוליטר דם. תוצאה גבוהה בבדיקת לימפוציטים עלולה להיגרם ממגוון מחלות וזיהומים, בעיקר זיהומים ויראליים. תוצאה גבוהה נפוצה בפעילות יתר של בלוטת התריס, שחפת, שעלת, הפטיטיס, טוקסופלזמוזיס ועוד. במקרים נדירים תוצאה גבוהה של לימפוציטים עלולה להעיד על לוקימיה ולימפומה (גידול סרטני של קשרי לימפה או של מערכת הלימפה בכללותה).
ערכים נמוכים של לימפוציטים הם פחות מ -1,000 לימפוציטים לכל מיקרוליטר דם במבוגרים או פחות מ -3,000 לימפוציטים לכל מיקרוליטר בילדים. ערכים נמוכים של לימפוציטים מופיעים לעתים עקב זיהום לאחר ניתוח או טראומה. ערכים נמוכים של לימפוציטים מכל סיבה שהיא, מעלים את הסיכוי של אדם להידבק במחלות. רמה נמוכה של לימפוציטים מסוג T מתרחשת, בין היתר, כאשר נגיף האיידס (HIV) מדביק והורס לימפוצטים מסוג זה (במיוחד את תאי CD4 שהם תת קבוצה של לימפוציטים). ללא ההגנה שמספקים לימפוציטים מסוג T הגוף הופך להיות רגיש לזיהומים שלא משפיעים על אנשים בריאים. מידת ההתקדמות של HIV נקבעת בדרך כלל על ידי מדידת האחוז של לימפוציטים מסוג T בדמם של החולים. בעזרת בדיקת לימפוצטים בהווה ניתן לעיתים להעריך את ההשפעות העתידיות של וירוסים ובעיות בלימפוציטים שקיימות בהווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף!!!! - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`20/02/2011אני חושב שהרופאה שלכם התכוונה ל-BLASTS %-DIF - 2
PLASMA CELLS%-DIF - 1
אלה תת קבוצות של תאי דם לבנות. עיקרונית לא אמורות להיות בזרם הדם. מה שמפריעה לי שבהמשך הבדיקה (פירוט תת קבוצות במספרים אבסולוטיים ולא באחוזים) מצויין :
BLASTS abs-DIF - 0
PLASMA CELLS abs-DIF - 0. זה סוטר אחד את השני: 0 לא יכול להיות 2%! זה 0....
בכל אופן רצוי לחזור על הבדיקה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות ספירת דם חוזרת
אני22/02/2011תודה על התשובה,
להלן תוצאות ספירת הדם החוזרת. ישנם מספר ערכים שסומנו כחורגים מהנורמה.
אשמח אם תוכל להסביר את התוצאות החדשות:
WBC - 7.6
RBC - 4.3
HB - 12.2
HCT - 36.7
PLT - 305
MCV - 84.8
MCH - 28.3
MCHC - 33.4
RDW - 11.4
LYMPHOCYTES abs-DIF - 5.5
LYMPHOCYTES %-DIF -72
NEUTROPHILS abs-DIF - 1.3
NEUTROPHILS%-DIF - 16.8
MONOCYTES abs-DIF - 0.5
MONOCYTES%-DIF - 7.1
EOSINOPHILS abs-DIF - 0.3
EOSINOPHILS%-DIF - 3.8
BASO abs - 0.0
BASO % - 0.3
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות ספירת דם חוזרת - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`24/02/2011ספירת דם "ויראלית" לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות אדומות בבטןמיטל20/02/2011
לבני בן השנה ו-9 חודשים הופיעו נקודות אדומות קטנטנות באזור הבטן התחתונה בעיקר.
לפני שלושה ימים היה לו חום 38.5 אך החום אינו חזר אחרי שימוש חד פעמי באקמולי.
האם יש צורך לפנות לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות אדומות בבטן - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`20/02/2011אכן כן. כדאי שרופא יתרשם מהפריחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפורלשחר20/02/2011
הבן שלי בן 7 שוקל 31 ק"ג, קיבלתי הנחייה לתת לו 2 כדורים 3 פעמים ביום, נתתי לו 2 כדורים ב- 5 אחה"צ וב- 1 בלילה, ולאחר מכן שמתי לב שזה 500 מ"ג, זה גבוה מידי, נראה לי שהיה צורך ב- 250 מ"ג, האם זה מסוכן? מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפורל - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`20/02/2011כדאי לגשת לרופא המטפל ולברר מה היתה כוונתו. עיקרונית 2 מנות לא יכולות לגרום לתופעות ליוואי קשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השנות הרפס בשפתייםענת19/02/2011
בן שנה וחצי עם הרפס ראשון ( חום, אפטות בפה ועל השפתיים והלחי). מה הסיכוי שיסבול בעתיד מהרפס חוזר בשפתיים ? האם למי שפיתח מחלה יש יותר סיכוי להופעה חוזרת מאשר באוכלוסיה הכללית?
תודה,
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השנות הרפס בשפתיים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`20/02/2011צער לי לאכזב אותך אבל נגיף הרפס ילווה את אלה שנדבקו לאורך כל החיים ומדי פעם "יצוץ" על השפתיים לדוגמה בהזדמנויות שונות: מחלות חום, מצב סטרס וכו'.
מחלה לא נעימה אך ברוב המקרים לא מסוכנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם ומוגלה בטבורצביה19/02/2011
שלום,
תינוקת בת 5.5 חודשים לפני כשבוע הופיע אודם בטבור שלא ממש יחסתי אלי חשיבות כי חשבתי שמופיע משפשוף הטיטול עם העור.
היום ראיתי בו מוגלה יבשה, כיצד לטפל? הטבור שלה ממש עמוק וסגור ואני מתקשה לראות האם ישנו פצע בפנים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם ומוגלה בטבור - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`19/02/2011ממליץ לגשת בהקדם לרופא המטפל לצורך בדיקה וקבלת טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון מחלת הנשיקהמודאגת19/02/2011
שלום,
הילדה שלי בת שנה ושמונה חודשים, לאחר חום גבוה מעל ל- 5 ימים בליווי נזלת, שיעול, חוסר תאבון וגרון אדמדם, נשלחה לבדיקת דם לאבחון מחלת הנשיקה.
להלן התוצאות מצורפות בקובץ .
שאלות:
1) האם התוצאות מראות שאכן מדובר במחלת הנשיקה?
2) מה הסיבה לאחוזי לימפוציטים נמוכים?
3) החום נמשך כשבוע, וכרגע אין חום כבר כשלושה ימים. אך אומנם הילדה עדיין חלשה. אם אכן מדובר במחלת הנשיקה, טרם אבחון סוג המחלה ( CMV או EBV) האם ניתן לדעת רק מהסימפטומים באיזה סוג מחלה מדובר?
4) האם בשלב הזה שכבר אין חום, ומחר בעזרת ה' הילדה תחזור לגן, האם זה עדיין מדבק? בעיקר, האם זה מסוכן לאישה בהריון?
אודה מאוד למענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
מודאגת19/02/2011מאחר והתמונה של התוצאות יצאה קצת קטנה אציין את הפרמטרים שיצאו מחוץ לגבולות:
Lymphocytes % - 33.1 (67........77
Monocytes %- 20.2- (3........13
Lymphocytes # - 2.06 (4.........13.5
Monocytes # 1.26 (0.6.....1.1
Eosinophils # - 0.01 (0.3.......0.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון מחלת הנשיקה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`19/02/2011לא ניתין לראות כתוב בתמונה.
במידה ואין חום המחלה לא מדבקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 4.5שי18/02/2011
והיום ראיתי אצלו שערה לבנה ,אחת, פשוט מפחיד מה זה?????
האם יש לבדוק משהו ספציפי? ללכת לרופא?
יש לציין כי הוא ילד אלרגי לביצים ובנוסף סובל באסטמה של העור האם יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן 4.5 - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`19/02/2011בשלב זה מציע לעקוב במידה ואין דברים נוספים שמדאיגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ושט אאוזינופיליתענבל18/02/2011
שלום,
בתי בת החמש וחצי עברה בדיקת גסרו EGD לציאליאק. הצליאק יצא שלילי אבל גילו שיש לה דלקת ושט אאוזינופילית (התןצאות היו 76 תאי דם לבנים מסוג דלקת ושט אאוזינופילית).
הרופא שלח אותנו לעשות בדיקות אלרגייה של מספר מזונות. בנוסף, הוא נתן לנו שתי תרופות:
1. כדורי לעיסה (אחד ביום לפני השינה) מסוג Singulair 4mg
2. משאף (פעמיים ביום) מסוג flovent hfa 10mcg
הוא ביקש שביתי תשתמש בתרופות הללו במשך 6 חודשים.
אני מאוד חוששת מכיוון שאני לא מקירה את התרופות ואני יודעת שאחת מהן מכילה סטרואידים.
אני לא יודעת אם ישר קשר אבל לפני שנה וחצי חלתה בתי בדלקת ריאות ושפעת החזירים ולפני חצי שנה היא חלתה בברונכיט.
הייתי מעוניינת לדעת אם יש איזה טיפול אחר שמומלץ? האם כדאי לקבל חוות דעת נוספת?האם התרופות אינן מסוכנות לילדה בגיל צעיר (במשך 6 חודשים)?
אשמח לקבל דעות/המלצות
שכחתי לציין שאנחנו גרים בארה"ב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ושט אאוזינופילית - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`19/02/2011זהו הטיפול. סטרוידים בשאיפה לא גורמים לתופעות ליוואי קשות בטיפול ממושך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום חוזר אצל ילדה בת שלושckookido17/02/2011
שלום רב,
האחיינית המקסימה שלי בת ה 3 סובלת מזה מספר ימים מחום שבא והולך..החום בדרכ מטופל בנורופן, עוזר למספר שעות ואז החום חוזר...יש לציין כי היא גם משתעלת ומאבחנה של רופאה יש לה גרון אדום ועל כן קיבלה אנטיביוטיקה. יחד עם זאת החום ממשיך להגיע ולרדת בהתאם לקבלת נורופן...לאחרונה עשתה תרבית שתן והכל תקין..
סה"כ יש לציין כי הילדה פעילה וסה"כ נראית טוב אך עדיין אנחנו מודאגים מאוד, מה זה יכול להיות? ממה חום יכול לחזור כל פעם??
אשמח לתגובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום חוזר אצל ילדה בת שלוש - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`19/02/2011סבירות גבוהה שמדובר במחלה ויראלית , לכן האנטיביוטיקה לא שינתה מצב. חום בהחלט יכול להיות כחלק ממחלה ויראלית. כמו כל מחלה ויראלית זה יכול לקחת כ-5-10 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום חוזר אצל ילדה בת שלוש
ckookido19/02/2011תודה על תגובתך המהירה...סליחה על הבורות אך מה זה אומר מחלה ויראלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום חוזר אצל ילדה בת שלוש - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`19/02/2011מחלה ויראלית זו מחלה זיהומית אשר מחולל הוא נגיף (וירוס). להבדיל ממחלה חיידקית: המחולל הוא חיידק. טיפול בחיידק- אנטיביוטיקה. טיפול בוירוס-אין! זה בפשטות רבה ועל רגל אחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול יבש בלתי-פוסק אצל ילדה בת 10ליז17/02/2011
ביום ראשון היה כאבי ראש ובטן. ביום שני התחיל השיעול מינורי שהתחזק ביום שלישי ועלה חום. ביום רביעי אין חום אך השיעול טורדני בלתי-פוסק. היינו אצל הרופאה והתחלנו ליטול אזניל שהיא רשמה. היום (יום חמישי) אין שיפור בשיעול. הוא לא נפסק לרגע, רק כשהיא שוכבת. מה עושים? נתתי אזניל וגם סירופ להקלה על שיעול, תה עם דבש, הדבקת רצועות חרדל על איזור הגב והחזה, אמבטניות עם סודה מלח ים...לא עוזר. מה עוד אפשר לעשות??? הילדה ספורטאית, חייבת לחזור לאימונים לפני תחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול יבש בלתי-פוסק אצל ילדה בת 10 - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`19/02/2011אם מדובר במחלה ויראלית אז אני מצפה לראות שיפור במצב תוך 4-5 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בכיס המרה בגיל חמש וחציטל16/02/2011
שלום רב,
בבדיקת אולטרסאונד נמצאו אצל בני בן החמש וחצי אבנים בכיס המרה - אבן אחת גדולה יותר וכמה קטנות.
אני מבינה שתופעה זו שכיחה בעיקר בקרב מבוגרים.
מבקשת לשאול:
1. מה הסיבה הנפוצה ביותר להמצאותן בקרב ילדים?
2. הבנתי שקיימת אופציה של המסה - למה בכל זאת משתמשים בה פחות ויותר בניתוחים?
3. הבנתי שאיבר זה אחראי על התמוססות טובה יותר של השומנים. מצד שני-טוענים שהוא לא הכרחי. האם הוצאתו בגיל כל כך צעיר לא עשויה להשפיע בכל זאת מאוד יותר?
הרבה תודה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים בכיס המרה בגיל חמש וחצי - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`19/02/20111. הסיבות הן רבות... מחלות דם שמביאות להרס מתמיד לש תאי דם, משקל עודף, מחלות כרוניות של הכבד
2. לא כל אבן ניתנת להמסה: גודל ומרכיבים של האבן קובעים.
3. ממליץ יעוץ גסטרואנטרולוג ילדים בנוגע לתפקוד ללא כיס מרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חודש וחצי עם נזלת ושיעולגילה16/02/2011
שלום,
בתי בת חודש וחצי , לפני שלושה ימים החל אצלה נזלת. השתמשתי במכשיר אדים קרים עם טיפות שמן אקליפטוס.
מאתמול התווסף גם שיעול עם ליחה. המליצו לי לעשות לה אנילציה עם מי מלח ואכן עשיתי.
שמתי לב שהיום בערב יש לה יותר נזלת, האם זה נורמאלי?
בנוסף האם זה בסדר לעשות לה אנילציה עם מי מלח? האם יש טיפול אחר יותר טוב?
אני פשוט חוששת לגשת לקופת החולים מכיוון שהיא ממש קטנה ואיני רוצה שתדבק בעוד מחלות.
אודה לתשובתכם
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת חודש וחצי עם נזלת ושיעול - תגובה
פרופ' חיים ביבי16/02/2011רצוי בדיקת רופא ילדים על מנת להתאים טיפול על סמך בדיקה גופנית. יתכן ויוסיף תרופות או ינחה לטיפול נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 2ענב16/02/2011
שלום רב
בני בן שנתיים בערך מגיל חצי שנה הוא חלה כל הזמן על בסיס שבועי .
הוא אובחן עם אסטמת ילדים ומטופל בסינגולר ומשאף פרט לכך הוא כל הזמן עם אנטיביוטיקה כל שבוע הוא חולה במשהוא אחר מחלות חוזורות וחדשות הוא כבר קיבל ליטרים של אנטי' וכל הזמן חוטף שוב מחלות
לאחרונה ביצענו בדיקות "למערכת החיסונית" והכל תקין הינו בשניידר במחלקת אלרגיות ואחרי 20 טסטים הכל תקין .
מה לעשות? אנו עובדי עצות הוא כל הזמן חולה כלום לא עוזר גם הומופאט
האם אנו מפספסים משהו? CMV? rsv
בבקשה עזרתך בנושא
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 2 - תגובה
פרופ' חיים ביבי16/02/2011אם הכל בסדר אז קרוב לוודאי ש 97% בסדר. אי אפשר לבדוק הכל ויש עדיין הרבה שלא ידוע. חוץ מהמערכת החיסונית יש עוד גורמים לשיעול ממושך רצוי להגיע לרופא ריאות ילדים. אם הילד צומח טוב בגובה ומשקל אין מקום לדאגה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרון ואנטיביוטיקהשאול15/02/2011
ערב טוב ,
האם בכל מקרה בו נראה כי מדובר בדלקת גרון חייבים לבצע משטח גרון על מנת לאבחן איזה אנטיביוטיקה מתאימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון ואנטיביוטיקה - תגובה
פרופ' חיים ביבי16/02/2011משטח גרון כדי להוכיח חיידק (סטרפטוקוקוס מקבוצה A) - הטיפול האנטיביוטי למניעת קדחת שגרון ופגיעה בלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)