מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליה חדה בחום צמרמורותסיגל28/02/2011
שלום בני בן 8.2 משלק גופו 38 ק"ג, אתמול פיתח חום המיוחד הוא שהעליה בחום היתה מאוד מהירה, לצורך העניין החום עלה מ38.6 ל39.3 תוך מס' דקות שהעליה בחום היתה מלוווה בצמרמורות, חשוב לי לציין כי בגיל 4.5 לערך פירכס פעם אחת מחום והתופעה לא חזרה על עצמה, תודה לאל. להערכתי יש לו חיידק בגרון משום שכשהוא מדבר כאילו יש לו תפו"א בפה מה גם שידוע לי שדלקת חיידקית בגרון אחת התופעות היא חום גבוה מאוד. שאלתי היא חעניין הצמרמורות המואצות בזמן שהחום עולה האם תקין ולגבי מתן אקמולי לילדים גדולים במינון של 10ccהאם גם תקין כל 4-4.5 שעות. היום ביקרנו אצל הרופא נלקח משטח גרון מחר יהיו תשובות.
איך לנהוג עם ילד שפירכס פעם אחת לפני 4 שנים האם יש קשר בין זה לבין הצמרמורות?
מה ההמלצות שלך?
על תשובתך המהירה אודה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה חדה בחום צמרמורות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`01/03/2011הופעת צמרמורת בחום זה דבר מוכר ו"תקין".
אקמול אכן ניתן לתת כל 4 שעות.
פרכוס חום כעיקרון לא אמור לחזור אחרי גיל 6 שנים. בכל אופן מומלץ להוריד חום בילדים הללו החל מ-38.0* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיידק בגרון
סיגל02/03/2011שלום רב
ראשית תודה על התשובה.
דבר נוסף אכן מדובר בחיידק, אתמול התחלנו בטיפול אנטיביוטי מוקסיויט 10cc 3פעמים ביום למשך 10 ימים. הילד מתלונן על כאבים בברכיים בצואר ובכלל בכל הגוף האם זוהי תופעה תקינה החום טרם ירד לחלוטין רק בעזרת נורופן, אני צריכה לדאוג מזה שיש לו כאבים בכל הגוף? מתי האנטיביוטיקה מתחילה לפעול ואני מניחה שהחום גם יעלם?!
אני מוכרחה לציין שהוא פשוט מותש.
אנחנו מאוד משתדלים כפי שציינת להוריד חום מ38.
רב תודות
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תשאר צלקת למרות הדבקהtamar28/02/2011
שלום,
בני בן 16 חודשים נפל אתמול בלילה ופתח את העפעף העליון (מעל קו הריסים). ההעור נחתך לשניים ובתוך פחות משעה עשינו לו הדבקה. בבי"ח אמרו שהפציעה לא כ"כ עמוקה אבל לפי מה שאני רואה עכשיו למרות ההדבקה העור עדיין לא התחבר אחד לשני..
האם תשאר צלקת?כבר בגיל כ"כ צעיר אני חוששת..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תשאר צלקת למרות הדבקה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`01/03/2011יתכן ותשאר צלקת במקום החתך. ניתן להישתמש במשחת "קלוקייט" להפחתת הופעת צלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק בגוףלימור שילה28/02/2011
שלום. בני בן ה10 כבר במשך 4 שנים מפתח חום וכאב בגרון כל חודשיים!! למשך 3-4 ימים. בכל פעם שעשו לו משטח גרון המשטח יצא שלילי ולמזלנו הטוב, הוא מעולם לא היה צריך אנטיביוטיקה. לפני מספר חדשים הוא עשה בדיקת דם לגילוי חיידק הStreptolysin או משהו כזה ואכן הוא התגלה לו בדם בערך של 475. האם יש טיפול שיכול להעלים את החיידק לתמיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בגוף - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`01/03/2011טיפול בחיידק הסטרפטוקוקוס זה אנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות? -דחוף!!רינת27/02/2011
שלום רב,
הבת שלי משתעלת בערך יומיים, שיעול חזק, נשלחה לעשות צילום חזה ונמצא כי:
תסנין ב-LLL מאחורי צל הלב.
ללא תפליט.
צל הלב אינו מוגדל.
סיכום:
תסנין משמאל
האם מדובר בדלקת ריאות?
האם זה מדבק? יש לי ילד בן שנתיים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ריאות? -דחוף!! - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`01/03/2011רושם שאכן מדובר בדלקת ריאות.
יכול להדביק במגע עדוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשך טמיר תינוקגלי27/02/2011
שלום רב,
רציתי בבקשה לשאול - בני בן שנה וחודש , נולד במשקל 2800 בשבוע 35.
הוא מתפתח (תודה לאל) יפה )::)
בבדיקה שגרתית לפני כחודש רופא הילדים "פתאום" לא מצא את אשך שמאל ונשלחו להדמייה.
עשינו היום והבדיקה באמת הראתה שלא נמצא אשך שמאל (גם לא בחלל הבטן).
אני רוצה בבקשה לשאול -
מרגע שנולד נבדק גם בפגייה , גם רופא ילדים וגם רופאת טיפת חלב ואף אחד לא ראה / מצא בעיה באשכים ולא ציין שיש בעיה והכל היה תקין עד עכשו..הכל היה תקין - תמיד אמרו שיש שניים...
איך "יתכן" ש"פתאום" "נעלם"??
מה המשמעות עכשו?
מה כדאי הלאה?
האם "מסוכן"?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשך טמיר תינוק - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`01/03/2011הייתי חוזר על אולטראסאונד אשכים ע"י טכנאי אחר ומחפש את האשך.
איכות הבדיקה הרבה פעמים תלויה בניסיון המבצע.
בהמשך יעוץ כירורג\אורולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילוף בקרקפת אצל תינוקנירה27/02/2011
שלום
בני בן 4 חודשים ויש לו קילוף רציני בחלק הקדמי של הקרקפת. כמו כן, יש גם קצת מעל הגבה. מה זה? זה אמור לעבור לבד? האם כדאי למרוח משהו? לראות רופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קילוף בקרקפת אצל תינוק - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`01/03/2011מומלץ להיבדשק ע"י רופא המטפל ולקבל המלצות לטיפול בהתאם לממצא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרהגלית27/02/2011
שלום,אני אמא לתינוק בן שלושה חודשים,לפני כחודש אושפזנו בעקבות חום גבוה ועקשן שלא ירד ימים,לאחר בדיקות מרובות וחוזרות כולל בדיקת נוזל בעמוד השידרה,
,התגלה אצלו קולי בשתן אבל הרופאים השתכנעו שזו לא הסיבה היחידה והמשיכו לעשות לו בדיקות חוזרות ,דמים,שתן דרך השלפוחית,אולטראסאונד,צילומים שוב נוזל מעמוד השדרה,כל הזמן הזה היינו בבידוד והתייחסו אל הילד בתור חולה בדלקת קרום המוח,
הוא קיבל כמויות עצומות של אנטיביוטיקה דרך הווריד וגם שלחו אותנו לעשות סיטי עם צום,
הבדיקה השניה של עמוד השדרה הראתה תאים ,היה לו ווירוס בקרום המוח.היינו מאושפזים כ9 ימים.
מאז,כחודש אנחנו בבית ממשיכים אנטיביוטיקה עד לבדיקת ווידינג שתתבצע בעוד חודש מהיום,בזמן הזה גם דילגנו על חיסון בגלל המצב הכללי של התינוק.
לפני שבוע הילד העלה חום ,והשתעל ,הרופא שלח אותנו למיון הסתבר שהוא בקוצר נשימה ,
בצילום ריאות נראתה דלקת קלה,סירבנו אישפוז וקיבלנו הנחיות לאנהלציה עם בודיקורט וונטולין וקיבלנו כדורים וורודים של סטרואידים ואנטיביטיקה חדשה
שבוע טיפול הילד מרגיש עכשיו טוב יותר,עדיין משתעל עם ליחה
האם צריך לגשת לרופא לצילום חוזר ואולי המשך טיפול?
תינוק בן שלושה חודשים שעובר אירועים כאלו זה יכול להשפיע לו בהמשך?
אנטיביוטיקה בכמות נרחבת יכולה להוות בעיה?
איך אני שומרת על הילד מלחלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`01/03/2011צילום ביקורת לא מומלץ אם ישנו שיפור קליני במצבו.
ממליץ בחום במקביל לאנטיביוטיקה לתת לו פרוביוטיקה "החיידקים הטובים").
מומלץ להיות במעקב תקוף של רופא ילדים המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחהליאת27/02/2011
שלום רב.
בתי בת 4. ילדה בריאה. לפני כמה ימים הופיעה פריחה באזור בית החזה, כמה נגעים סודדים. הפריחה התפשטה וכרגע מפושטת בבטן ובגב. רוב הנגעים בגוון העור ואולי מעט ורדרד ורק בודדים בולטים לעין. לא היה חום ומצב רוחה - כרגיל.
היום היינו אצל רופאת הילדים שאמרה כי זו לא פריחה ויראלית וגם לא אלרגית וכי זה נראה כמו פיטריאזיס רוזצאה או משהו דמוי אטופיק דרמטיטיס. אני יודעת מה זה אטופיק דרמטיטיס מילדים גדולים יותר של מכרים וכו', וממש נבהלתי.
הרי ישנם ילדים בגיל ביה"ס היסודי שמאוד סובלים מ "אסטמה של העור". שאלתי היא האם נחרץ גורלה של הקטנטונת ובבגרותה היא תלווה בהתקפים של אטופיק דרמטיטיס כחולת אטופיק לכל דבר? או שיש סיכוי שהמצב הנוכחי הוא "דמוי" אטופיק ואין זה אומר דבר לגבי העתיד??
תודה תודה.
אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`01/03/2011אטופק דרמטיטיס זה מצב לא נעים אבל ברוב המקרים חולף עד גיל 3-4 שנים. לא מדובר על גזר דין חס וחלילה: ניתן לטפל בזה ולנהל אורך חיים תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוטרמיגןליהיא26/02/2011
בת 7 חודשים.
ינקה מלא עד לפני חודש, עת חזרתי לעבודה.
מגיל חודשיים יציאות נוזליות וריריות, צהובות או ירוקות. הילדה חמודה ומתפתחת היטב. רופא ילדים לא התייחס ליציאות כיוון שינקה.
לפני חודש עברה למטפלת. ניזונה מבקבוקי חלב שאוב וסימילאק. אחרי שגם המטפלת העירה שהיציאות לא נראות תקינות, פניתי לרופא בפעם השלישית.
דם סמוי וחומרים מחזרים בצואה היו חיוביים ועברנו לנוטרמיגן בשילוב חלב שאוב.
אחרי שבועיים של נוטרמיגן, היציאות מוזרות- חלקן מוצקות למדי (נראות כמו קציצה בטיטול) בצבע ירוק כהה או לבן ולעיתים משולב גושים ירוקים ולבנים, וחלקן נוזליות- ירוקות או צהובות.
במספר פעמים בהן הייתה יציאה בזמן החלפת טיטול למשל, ראינו שתחילה יוצאת מוצקה- רכה ולאחריה מגיע חלק נוסף נוזלי מאוד ולעיתים אף מיימי ממש ומשפריץ!
איך להתייחס לעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוטרמיגן - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`26/02/2011מומלץ לחזור על חומרים מחזרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע?
ליהיא26/02/2011האם יש נזק במתן נוטרמיגן אם אין אלרגיה לחלב?
האם הבדיקה לא תצא שלילית בכל מקרה כיוון שכבר לא צורכת חלב?
האם חומרים מחזרים בודקים רק אלרגיה לחלב או עוד דברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת נשיקה
איילה03/03/2011האם צריך לעשות משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום לתינוק בן שנתייםאיילה26/02/2011
בני בן כמעט שנתיים.
הוא סבל יותר משבוע מחום של בין 38 ל- 39 ללא הבחנה לגבי הסיבה .
בדקנו ריאות (צילום) ובדיקות מעבדה.
כעת החום חלף ויש לו ברונכיט, אבל את זה אנחנו מכירים.
האם יש לו או שהייתה לו מחלת נשיקה?
מה מראות הבדיקות?
מצורפות תוצאות בדיקות מעבדה שביצענו
182 IU EBV VCA_IgG
19 IU EBV VCA IgM
NEGATIVE NEGATIVE CMV IgM
0.0 IU/ml CMV IgG
0.0 IU/ml TOXOPLASMA IgG
NEGATIVE NEGATIVE TOXOPLASMA IgM
21 mcg/dl ANTISTREPTOLYSIN O
בדיקות נוספות:
3332107812.2 K/ul WBC
4.7 M/ul RBC
11.5 g/dl HB
35.6 % HCT
349 K/ul PLT
75.7 fL MCV
24.3 pg MCH
32.2 32.2 g/dl MCHC
13.8 % RDW
5.5 fL MPV
59 59 NEUTROPHILS%-DIF
33 33 LYMPHOCYTES %-DIF
6 6 MONOCYTES%-DIF
2.0 2.0 STABS %-DIF
7.18 7.18 NEUTROPHILS abs-DIF
4.02 4.02 LYMPHOCYTES abs-DIF
0.730 0.730 MONOCYTES abs-DIF
0.2 0.2 STABS abs-DIF
130 IU ALK. PHOSPHATASE
11 IU GPT (ALT)
24 IU GOT (AST)
0.1 mg/dl BILIRUBIN-TOTAL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום לתינוק בן שנתיים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`26/02/2011רושם שאכן מדובר במחלת הנשיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת נשיקה
איילה01/03/2011מחלת נשיקה עכשווית או בעבר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת נשיקה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`01/03/2011מחלה פעילה כעת או בזמן אחרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוה במקביל לנטילת אנטיביוטיקהרונה25/02/2011
היי,
בני בן שנה ושלושה חודשים. לפני כשבוע וחצי עלה לו החום ל- 39 מעלות והוא היה חסר ארגיה, הלכנו לרופא והוא אמר שיש לו דלקת גרון שתעבור תוך יום יומיים. לאחר יומיים לא היה שיפור והלכנו למרמ, ששם איבחנו דלקת אוזניים ונתנו לו אנטיביוטיקה שלוש פעמים ביום למשך 10 ימים. חל שיפור והוא חזר לגן. היום אחה"צ עלה לו החום שוב. מה זה יכול להיות? הוא עדיין מקבל אנטיביוטיקה, לכן זה מוזר לי. אשמח לתשובה
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גבוה במקביל לנטילת אנטיביוטיקה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`26/02/2011יתכן וחלה במחלה זיהומית אחרת : סבירות לא קטנה שזו מחלה ויראלית מכוון שממשיך אנטיביוטיקה או חיידק שעמיד לאנטיביוטיקה הזו.
ממליץ בדיקת רופא ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוני דחף - מחומשת ופרבנריעל25/02/2011
שלום רב,
ביתי כיום בת שנה וארבעה חודשים.
בגיל 8 חודשים אובחנה כאלרגית לביצים מה שהצריך מאיתנו לעשות לה את החיסון MMRV של גיל שנה בבית החולים
ואכן כך עשינו.
מה שכן באותו מעמד לא עשו לה את חיסוני הדחף (פרבנר ומחומש) והפנו אותנו חזרה לטיפת החלב.
בטיפת החלב נאמר לנו להמתין מספר שבועות מהחיסון המרובע ונקבע לנו תור
העניין הוא שבדרך ביתי הספיקה לחלות במחלות חום של חורף (שנה ראשונה בגן) ובגלל חום ביום החיסון דחינו אותו.
בפעם הנוספת שקבענו לה חיסון היא עברה מספר ימים קודם חיסון לשפעת ולכן דחינו שוב ושוב היא הייתה עם חום בגלל מחלות חורף... וככה זה נגרר עד היום.
היא טרם עשתה את החיסון - שאלתי, לפי מה שקראתי בספרות מקצועית מנת דחף נועדה לשמר את הזיכרון החיסוני למחלות הללו והיא כבר מחוסנת אליהן האם נכון?
שאלה נוספת - כמובן שאני מתכננת לעשות לה את החיסוני דחף הללו... האם אני יכולה לדחות אותם לגיל שנה וחצי ולחסנה יחד עם החיסון של גיל שנה וחצי בעוד כחודשיים? אז כבר יהיה חמים יותר בחוץ ומערכת החיסון שלה (אני מקווה) תיהיה חזקה יותר...
תודה רבה.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסוני דחף - מחומשת ופרבנר - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`26/02/2011החיסון של ביתך בשלב זה חלקי.
כמובן מומלץ לבצע חיסון במועד. אם לא מתאפשר זאת בשל מחלות חום ניתן לדחות את החיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול תינוקת בת שנה ו-7 חודשיםאורטל25/02/2011
שלום,
ביתי בת שנה ו-7 חודשים ובסוף שבוע שעבר היא החלה להקיא ולשלשל. תחילה היא רק הקיאה (לא הראתה סימנים של חולי במשך היום ורק בערב הקיאה פעמיים). למחרת בבוקר היא הייתה בסדר גמור ונראתה חיונית (אכלה,שיחקה וכו'). במשך היום הייתה מעט נודניקית, אך כאשר שלשלה (פעם ראשונה) היא נרגעה וחזרה להתנהג כרגיל. באותו הערב החלה להקיא שוב (פעמיים) וכבר למחרת נראתה חולה (ללא תיאבון,רצון לישון,הקאות,שלשולים,חולשה), אך ללא חום. אציין כי היא הדביקה את כל מי שהיה בסביבתה. כעבור יום היא ההקאות פסקו, אך השילשולים לא. במשך השבוע ירדה תדירות השלשול וביומיים האחרונים היא משלשלת רק בבוקר ובמשך היום לא נותנת יציאות. חשוב לציין כי ריח הצואה חריף מאוד וצבע הצואה ירוק בהיר ללא דם. אציין כי לילדה אין חום וכי היא חיונית, אוכלת רגיל,משחקת ולא אפטית. שאלתי היא: האם זהו מצב מדאיג, האם צריך לקחת אותה לבדיקות דם/צואה, על מה זה יכול להעיד?
תודה רבה,
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול תינוקת בת שנה ו-7 חודשים - תגובה
פרופ' חיים ביבי25/02/2011אם היא חיונית ומתנהגת רגיל אין מקום לדאגה.
אבל יש צורך בבדיקה ומעקב של הרופא המטפל אשר יבדוק ועל סמך הבדיקה יוכל לתת חוות דעת לגבי הסיבה האפשרית. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שמנמן...עמית24/02/2011
שלום,
בני בן 3 חודשים שוקל 8 קילו והגובה שלו הוא 65 ס"מ.
הוא נולד במשקל 4400...
הוא ניזון מהנקה מלאה.
בטיפת חלב רק אמרו שהוא באחוזון ה97 אבל לא אם זה בסדר או לא.
אני קצת מודאגת מהמשקל שלו... אני צריכה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שמנמן... - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`25/02/2011בנך אכן באחוזונים הגבוהים: משקל- 97, גובה -90.
יחס בין גובה למשקל באחוזון 90.
ממליץ מעקב משקל והתפתחות בטיפת חלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עמית25/02/2011השאלה היא האם אני צריכה להגביל אותו מבחינת הנקה? כי כרגע הוא יונק ממש מתי שבא לו... לפעמים אחרי שעתיים לפעמים אחרי 3 או 4. גם בלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`25/02/2011אם את ובעלך גם גדולים אז יתכן זו נטייה גנטית.
לא מומלץ להגביל בהנקה: קחי בחשבון שהנקה יעילה היא כ-15 דקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוה אצל ילדorit24/02/2011
שלום !
אני מקווה שאני בפורום הנכון כי המליצו לנו לפנות לרופא גסטרו של ילדים.
ילד שלי בן 4.5 לא מזמן עשה בדיקות דם והרופא שמה לב שיש לו בבדיקה כולסטרול גבוה 214 .היא המליצה לנו לעשות דיאטה ולפנות לרופא גסטרו של ילדים.ילד שלי רזה ומרגיש מציון.השאלה עד כמה שזה חשוב לטפל בכולסטרול אצל ילד בגיל כזה?וכמה זה מסוכן כולסטרול גבוה בגילים כאלה?יכול להיות שעם הזמן זה יעבור לבד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול גבוה אצל ילד - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`25/02/2011ערכי כולסטרול אכן גבוהים! והנזק מכך עלול לבוא לידי ביטוי בעד כמה (10-15 שנים) כמחלת לב או כלי דם.
בהחלט מומלץ יעוץ דיאטנית, גסטרו ילדים. כמו כן מומלץ בדיקת שומנים להורים בכדי לשלול מצבים תורשתיים היכולים לגרום לרמות גבוהות כאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)