מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חולה בתכיפות רבהאורחת12/03/2011
שלום,
בני בן שלוש וחצי. נכנס רק השנה לגן מועצה שבו 35 ילדים. מאז שהוא בגן הוא כל הזמן חולה, מחלות חום, דלקת ריאות, ברונכיטיס וכו'. עד שהגיע לגן כמעט ולא חלה כלל!, ברור לי שיש קשר לכך שהוא עם הרבה ילדים אך יחד עם זה, הוא לא מספיק להתאושש ממחלה אחת והופ שוב, בנוסף מאז דלקת הריאות שהייתה לו, לפני כחודש וחצי הוא לא ממש חזר לעצמו, הוא פחות נלהב, נראה יותר תשוש . צילום חזה יצא תקין. ולשאלותיי?
1. האם ריבוי מחלות בחצי שנה זה לא מוגזם ופוגע בילד..?, האם זה נכון שכך המערכת החיסונית עובדת וזה חשוב להתפתחות התקינה..או שריבוי מחלות כאלו עם חום עלול לסכן אותו?
2. האם העובדה שרק עכשיו נכנס לגן זה אכן מסביר את הקשר ולו הוא היה נחשף ליותר מחלות כשהיה קטן אז היום היה סובל פחות?,
בברכה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה בתכיפות רבה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`12/03/2011בהחלט קשר ישיר בין כניסה לגן וכמות הילדים בקבוצה ולבין ריבוי מחלות זיהומיות.
כמובן שעדיף שהילד יהיה בריא לגמרי אבל.... ילדים חולים... כל עד זה מחלות זיהומיות "רגילות" לגילו ועונת השנה לא היתי מודאג מעבר לרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה.
אורחת12/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5.5 חודשיםרחל10/03/2011
בשבוע וחצי האחרון בני עושה בערך 6 פעמיים ביום קקי (לא שלשול די קשה יחסית מרקם פלסטלינה )
אוכל ביום 3 ארוחות של סימלאק 180 מ"ל , וארוחה של פירות 160 (בננה ותפוח, וארוחה של מרק 200 מ"ל
האם זה נורמלי?
בנוסף הטוסיק שלו ממש אדום כל הזמן לא עוזר שאני כל הזמן מחליפה חיתולים שוטפת במים ומורחת טבעקוטן
האם זה יכול להיות בגלל מעט העגבניה או מעט מיץ התפוזים שאני מוסיפה לו לאוכל?
מה ניתן לעשות? יש משחה אחרת שידועה כטובה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5.5 חודשים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`12/03/2011שילשול יכול להיות ביטוי של תופעה אלרגית. תנסו להפסיק דברים חדשים שקיבל לאחרונה ולהחזירם בהדרגה.
תנסו משכת דאזיטיו או אפלומיצין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטוקוקוסאור09/03/2011
לבני בן ה6 היה חום,הקיא וקצת אודם בגרון.חלף כעבור יומיים.לאחר חודש שוב חום גבוה הקיא פעם אחת,כאבי ראש וכאבים בכל הגוף.בבדיקת רופאה-ריאות נקיות,גרון קצת אדום.מספירת דם-לויקוציטים גבוהים, משטח גרון שנלקח-סרפטוקוקוסA למרות שאין כאבי גרון,נפיחות שקדים.הילד לא לקח אנטיביוטיקה. משך המחלה-3 ימים. כיום חוץ מחולשה הוא מרגיש בסדר.בבדיקת דם חוזרת לויקוציטים בנורמה. האם בכל זאת לתת אנטיביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפטוקוקוס - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`12/03/2011היתי מטפל. קשה להתעלם מעובדה שהיתה מחלת חום, דלקת גרון (שקדין מוגדלים) ומשטח לוע חיובי לסטרפטוקוקקוסA.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון בגיל חודשיים לילד עם PDAshibooo09/03/2011
שלום,
בני בן 7 שבועות, אמור לקבל החודש את החיסון המחומש. בבדיקת אקו לב לאחר הלידה הודגמו PDA קטן, ו - PFO/ASD.
אנו אמורים לחזור לבדיקת אקו לב כשבוע לאחר מתן החיסון. שאלתי היא: במידה וחלילה החורים בלב לא נסגרו (כפי שהבנתי שקורה לרוב), האם יש סכנה בכך שנחסן אותו? האם עדיף לדחות את החיסון לאחרי בדיקת האקו לב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון בגיל חודשיים לילד עם PDA - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`12/03/2011תתיעצו עם קרדיולוג ילדים האם הוא ממליץ על לקיחת אנטיביוטיקה במקרה ספציפי שלכם לפני מתן חיסון כטיפול מונעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוךאפרת אלון09/03/2011
הרופאה אמרה ש8 בברזל בבדיקה זה בסדר אבל בטיפת חלב היא אמרה שזה נמוך מה אני צריכה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל נמוך - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`12/03/2011לא ברור לי מה 8??? ברזל או המוגלובין??? בן כמה הילד????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורישמרית09/03/2011
שלום
בני בן חודשיים וחצי ע"פ בדיקה של הרופא נמצא כי יש לו בקע טבורי, גם לי היה אותו הדבר ועברתי את הניתוח בגיל 5, אני יודעת שכולם אומרים שזה לא כואב כלל אבל היות והייתי גדולה יחסית אני זוכרתם שסבלתי מכאבי בטן חזקים מאוד ורק לאחר הניתוח פסקו הכאבים לחלוטין . האם זה הגיוני?
בברכה
שמרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`12/03/2011בקע טבורי כל עד הוא לא כלוא לא אמור לכאוב. בחלק מהמקרים זה מסתדר לקרת גיל שנה. יש צורך ביעוץ כירורג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקסיפן פורטה 250 אשמח לתשובה מהירהמאי09/03/2011
בני בן ה10 חודשים קיבל היום אנטיביוטיקה לדלקת באוזן למשך 6 ימים פעמיים ביום כל פעם 6 סיסי שוקל 9.5 קילו, האם המינון נכון ונורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקסיפן פורטה 250 אשמח לתשובה מהירה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`12/03/2011לילד ששוקל 10 ק"ג היתי נותן 6 סיסי 3 פעמים ביום ל-10 ימים במידה ומדובר בדלקת אוזניים. אנא יעוץ חוזר של רופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות מאחורי האוזןסיגל09/03/2011
שלום
לתינוקת בת החודשיים יש אדמומיות מאחורי האוזניים. העור התקלף. האיזור רטוב ויורד ממנו נוזל צהוב. פנינו לרופא ילדים והוא רשם בטאקורטן G. שמתי לה פעם אחת אך בעלון של הקרם רשום שהוא לא מיועד לתינוקות מתחת לגיל שנה. איך להמשיך לטפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות מאחורי האוזן - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`12/03/2011אם מדובר בטיפול קצר טווח: 5 ימים עד שבוע ניתן להשתמש במשכה פעמיים ביום בשיכבה עדינה מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי רוק ונוזליםסמדר09/03/2011
שלום,
בני בן שנה ושלשה ועדיין מזיל רוק כל הזמן מה ניתן לעשות עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי רוק ונוזלים - תגובה
פרופ' חיים ביבי09/03/2011בדיקת רופא מטפל תעזור לאבחן את הבעיה - צמיחת שיניים נגעים בלוע וכדומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוגמנטיןקרן מ08/03/2011
בשל דלקת אזניים חריפה קבלה שלשום בתי בת השבע וחצי אוגמנטין במינון של 6 מ"ל שלוש פעמים ביום ל10 ימים. האם המינון הוא גבוה מדי? אני שואלת בשל הדיונים בין הרוקחות בבית המרקחת .
שאלה שנייה מחר היא חוזרת לבית הספר ואני לא רוצה לשלוח אתה את התרופה. האם חשוב לשמור על רווח קבוע מסויים בין השעות או שבגדול בוקר צהריים ערב זה מספיק? אצלנו, שבע- ארבע- תשע בערב.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוגמנטין - תגובה
פרופ' חיים ביבי09/03/2011לגבי אוגמנטין יש אפשרות גם לפעמיים ביום בתרכובת מסויימת - בררי אצל הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותמישהי07/03/2011
בתי בת שנתיים חודש הבא,
סובלת מזה כבר יותר משבוע מעצירות,
הצואה יוצאת לה, אבל בצורת גרגירים וקשה.
היום יצאה הצואה עם טיפה דם על הצואה
, ובזמן שעשתה הראתה סימנים שקצת כואב לה...
האם יש לה טחורים?
חשוב לציין שהיציאות של בתי הם בד"כ סדירות ובכמויות יפות ללא בעיות של עצירות.
אשמח לתשובה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות - תגובה
פרופ' חיים ביבי08/03/2011יש צורך בבדיקת רופא מטפל. אם אין כאן תהליך של גמילה יש צורך בבדיקה טיפול ומעקב צמוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוך?אפרת אלון07/03/2011
הילדה שלי בת שנה וחודש והברזל שלה הוא 8 המשקל שלה הוא 9 קילו והיא בגובה 75 השאלה עם הברזל שלה לא נמוך והאם להמשיך לתת לה עוד ברזל בטיפות וכמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל נמוך? - תגובה
פרופ' חיים ביבי08/03/2011אם ההמוגלובין תקין יש צורך בבדיקת והחלטת הרופא מטפל. אם ההמוגלובין לא תקין יש צורך בברזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה נמוכה במשקלאלה פ07/03/2011
שלום
תינוקת שלי בת 3 חודשים.
בחודש הראשון היא עלתה 900 גרם
בשני קצת יותר מ 700
בשלושה שבועות האחרונים היא עלתה ב 370 גרם.
אני מניקה מלא..והיא אוכלת בין כל 3-4 שעות.
בימים האחרונים כל שעתיים בערך.
היא גבהה ב3 שבועות האחרונים 4 ס"מ.
האם זה תקין...העליה הכל כך נמוכה?
ויכול להיות שהיא פשוט צמחה לגובה במקום להשמין?
או שאולי בכל זאת החלב שלי לא נותן לה מספיק קלוריות וצריך להעביר אותה למשהו יותר קלורי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה נמוכה במשקל - תגובה
פרופ' חיים ביבי08/03/2011בגיל הזה עליה טובה במשקל 20-30 גרם ליום. השאר למעקב ובדיקת רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאמא07/03/2011
ילד בן 4 "נוחר" או יותר מדוייק, שומעים את נשימותיו, בלילה.
האם זה תקין ?
האם זה מעיד בהכרח על בעיה?
זה לא חדש, זה כבר כמה שנים ששומעים את נשימותיו בלילה. לא בדיוק נחירות (רק לפעמים) אבל בדרך כלל (לא תמיד) שומעים את הנשימות.
ילד בריא.
אינו מנוזל בדרך כלל.
ישן טוב בדרך כלל.
האם זה תקין?
האם מוכר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
פרופ' חיים ביבי08/03/2011אם עייף ביום ו/או ישן עם פה פתוח - רצוי בדיקת א.א.ג.
אם לא יש צורך בבדיקת ומעקב רופא מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה אסטמה של העור?מאיה07/03/2011
שלום,
ביתי בת שנה וחצי, תמיד סבלה מעור יבש, בזמן האחרון החלו גירודים מטורפים ברגליים, בטן ובגב, היא ממש פוצעת את עצמה.
שטחים גדולים של אדמומיות,נקודות נקודות, ועור מחוספס, ללא נפיחות או מראה של עקיצות.כל פעם במקום אחר,ונרגע עד לפעם הבאה..
אני מורחת אותה בדרמסילק שרופא הילדים נתן לי.
האם זה אסטמה של העור?
מה מומלץ לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה אסטמה של העור? - תגובה
פרופ' חיים ביבי08/03/2011לפי התיאור יתכן ומדובר באטופיק דרמטיטיס = "אסטמה של העור"
רצוי בדיקצת רופא עור ילדים וביצוע בדיקות לאלרגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)