מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הלבשת תינוק בן חודש מהראשקרן31/03/2010
האם הראש בגיל הזה עדיין עדין מדי להלבשת בגדים דרך הראש?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא, הלבישי בהנאה
01/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימיקולעדי31/03/2010שלום רב,
התכשיר ===נמחק פרסומי=== מאוד עוזר לתינוק שלי נגד גזים.
אנחנו כבר בבקבוק השני שלנו.
האם יש הגבלה לגבי משך השימוש בתכשיר זה (האם ניתן לתת אותו יום יום במשך חודשיים שלושה)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראין מניעה
31/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזים והמון המון בכיה.31/03/2010חג שמח,
בני בן החודש סובל מאוד מאוד מגזים. ניזון מהנק בלבד.
כל יום בין השעות 21:00 ל 02:00 לערך הוא צורח ללא הפסקה ונראה שהוא סובל נורא.
הבנתי שאין טיפול מומלץ מחוץ מהרבה סבלנות שלנו ההורים. יחד עם זאת אני שומעת מכל עבר המון המלצות שאינני יודעת לברור אותם -
האם יש הוכחה חד משמעית לקשר בין התזונה של האם לבין המצאות מרכיבים בחלב אם הגורמים לגזים אצל התינוק? במידה וכן, על איזה מזונות מומלץ לוותר?
ככל הידוע לי, גזים כתוצאה ממזון נוצרים במערכת העיכול שלי (האמא), אז האם ייתכן שמרכיבים אלו עוברים בסופו של דבר כמרכיבים בחלב אם שגורמים לקטנצ'יק שלי לסבול כל כך? נראה לי לא הגיוני...
המון תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגזים
31/03/2010אכן, הדבר היחיד המוכח בוודאות הוא שהזמן הוא התרופה המומלצת, היעילה והטובה ביותר.
חש מוצרי מזון שמועברים לחלב האם וזה מאוד אינדבידואלי, מה שעושה לך גזים יכול לעשות גם לתינוקך ואז, אם זיהית מזון שכזה, סלקי אותו לשבוע עד 10 ימים מתזונתך ואם לא יהיה שיפור אז קרוב לוודאי שלא בו האשם.
כל רשימה היא כיד הדמיון הטובה על מפרסמה והדרך היעילה היא ניסוי וטעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחירחורים תינוקת בת חודש וחציע31/03/2010שלום רב,
ביתי בת חודש וחצי ומהיום שנולדה יש לה חירחורים (בעיקר בלילה) הנובעים מצינון.
בתחילה שאבתי לה את הנזלת וטפטפתי מי מלח וגם עשיתי אנילציות רק אם מי מלח, אך עד היום זה לא עבר , זה מקשה על הנשימה, על האכילה(למרות שהיא עולה יפה במשקל) וזה גם גורם לה להוצאת רוק מהפה .
הייתי אצל הרופאה היא אמרה שזה יעבור אבל כבר עברו חודש וחצי
האם עלי לגשת לאף אוזן גרון ומה לעשות כדי להקל עליה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלהתייעץ עם הרופא המטפל
31/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיניים12331/03/2010שלב יציאת השיניים, 2 שאלות
1. מה ניתן לעשות ??? בבית פה יש סבל גדול והרבה בכי....
2. כמה זמן נמשך השלב הכואב ? (אני מניחה שזה השלב שהשן בוקעת מהחך)
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשיניים
פרופ' חיים ביבי31/03/2010טיפול מרגיע מקומי.....וטיפול תרופתי נוגד כאב...
לכל אחד יש את המזל והקצב שלו....
הבשורה הטובה ...זה יעבור ...מתי ? תלוי במזל ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 8.5 הסובל מכאבי בטן כמה שבועותשרון31/03/2010שלום רב
בני בן 8.5 סובל מזה כמה שבועות מכאבי בטן חזקים. השבוע קיבלנו תשובות ונודה אם תוכלו לאמר על מה הן עשויות להצביע?
בבדיקת הדם ALKP-Alkaline Phosphatase – 327.5
ובבדיקת אולטראסאונד התגלה כי הטחול מוגדל כ 11.4- ס"מ.
אנו מודאגים ונודה לתשובה מהירה כדי ללמוד על הנושא לפני הפגישה עם הרופא המומחה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכאבי בטן
פרופ' חיים ביבי31/03/2010לגבי ALK PHO - מה טווח הערכים התקינים במעבדה שלכם ?
ערך גבוה מדאיג נמצא בטווח של אלפים ...
אם שאר הבדיקות תקינות אין מקום לדאגה אבל יש צורך בבדיקת רופא מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמילז בדם וכאבי בטןגלית30/03/2010
ביתי בת 8 בריאה בד"כ, מתלוננת על כאבי בטן לעיתים תכופות וכאבי ראש. הופנתה לבדיקות דם עמילז בדם 123, got=24,alt=12,alkp=279.1, כולוסטרול=192,המגלובין=12.8.הייתי רותה לדעת לגבי עמילז וכולסטרול האם צריך טיפול? ומה פשר העליה בנורמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעמילז בדם
גלית30/03/2010תודה על התשובה הייתי רוצה לדעת מה תפקיד העמילז ומה הקשר ללעיסת מסטיקים האם יש מזונות שכדאי להימנע מהם.
מה לגבי כולסטרול אצל ילדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמילאז
30/03/2010האנים עמילאז או דיאסטאז הינו אנזים המופרש מהמעי, הלבלב ובלוטות רוק
יש סוגים שונים של עמילאזות והם מסייעים בפרוק תרכובות עמילניות בעיקר
לעיסת מסטיק מוגברת הרבה פעמים מגרה ייצור עמילאז מוגבר מבלוטת הרוק
ניתן לבדוק בחלק מהקופות את סוגי העמילאז וכך לדית מהיכן מקורו ויש חשיבות לרמות העמילאז בשתן.
ממליץ לחזור על הבדיקה יחד עם אנזים נוסף שנקרא ליפאז
.
הכולסטרול הינו גבולי אף יש מקום לבצע ליפידוגרם בו בודקים את מרכיבי כלל הכולסטרול (בצום של 8-10 שעות) ובנוסף לציין ערכי משקל וגובה. האם יש סיפור משפחתי?
לגבי מזונות - אכילה מסודרת מיעוט מלח, סוכר ושומן מהחי, העשרה בסיבים, פירות וירקות ושתיית מים הם המלצה טובה לכל אחד ואחת וכמובן פעילות גופנית יומית סדירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בדרכי השתןהלנה30/03/2010שלום.
ילדה שלי בת שנה ו 3 חודשים בחצי שנה אחרונה לא הייתה חולה ולא קיבלה שום תרופה.
לפני כשבוע היה לה ווירוס ( לפי בדיקת הדם זה היה ווירוס ) שנלווה בחום מעל 39 כל 12 שעות במשך 4 ימים ופריחה על כל הגוף.
אחרי 4 ימים הכל עבר ללא טיפול כלשהו ועכשיו היא נראת בריאה לחלוטין.
בעקבות החום הגבוע ביצענו בדיקת שתן. בתוצאות התגלה חיידק
Pseudomonas aeruginosa
100,000 CFU/ml - גדול מ
למרות זאת בדיקת שתן כללית הייתה תקינה לחלוטין.
עשינו בדיקה שנית כדי לוודא שאין טעות אחרי 5 ימים. התוצאה הייתה זהה לבדיקה ראשונה.
1) האם זה חיידק עמיד ? האם מצביע על בעיה יותר רצינית? ( בסקירת מערכות כליות היו תקינות. גם לא הייתה לה צהבת. )
2)האם טיפול אנטיביאוטי יכול לגרום לפטריה? איזה פרוביאוטיקה כדאי לתת לה ביחד עם טיפול אנטיביאוטי?
3)האם בכלל כדאי לתת לה טיפול אנטיביאוטי?
תודה רבה מראש
קובץ עם תוצאות הבדיקה מצורף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרזה ממצא הדורש התייחסות
30/03/2010אני הייתי ממליץ לבצע תרביץ שתן סטרילית באמצעןת קטטר על מנת לשלול זיהום חיצוני
ורק אם עדיין יש צמיחה להתייעץ לגבי טיפול.
רק לאחר תרבית סטרילית ניתן יהיה לקבל החלטה מושכלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי רגליםהילי30/03/2010חג שמח
בני בן ה- 3 מתלונן רבות שכואבות לו הרגלים וקשה לו ללכת (במילותיו)
ייתכן שזה גם פינוק אך אני נוטה להאמין לו.
לאיזה רופא עלי לפנות? ומה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתמיד להתחיל אצל רופא הילדים המטפל
30/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצם של דגהילי30/03/2010חג שמח
בארוחת ערב החג אכל בני בן ה- 3 פילה דג נסיכת הנילוס ופתאום התחיל לכחכח ולהתלונן שכואב לו בגרון ונראה היה שנתקעה לו עצם בגרון. התחלתי לדפוק לו על הגב, הוא ניסה להקיא ולא הצליח אבל ירק והשתעל ועשה קולות של ניסיונות להקיא ואחרי 5 דקות בערך נתתי לו לשתות ואח"כ אכל חתיכת תפ"א מבושל וחזר לעצמו. הכל בסדר עכשיו ושאלתי היא אם צריך לעשות צילום כלשהוא לראות שהעצם לא מסתתרת בגוף ושלא יתפתח מכך זיהום. בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא בשלב זה
30/03/2010הייתי ממליץ מחר בדיקת רופא ולעקוב אחר הילד בשבוע הקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסתמה עור לילדיםורד עמר29/03/2010שלום , בתי בת שנה ושבעה חודשים מאובחנת כאסמתית ילדים
לפני כמספר ימים נתגלו שני כתמים אדומים הנראים בתחילה כעקיצה ברגלה ולאחר מספר ימים
הפך המקום לאדמומי ומחוספס...כעת כתמים אלו החלו להופיע בכל מקום ברגל...
בהתייעצות עם רופא קיבלתי משחה "בטאקורטן G
שאלתי היא: האם זה נשמע כמו אסמה של עור ? מהם דרכי הטיפול העילים ביותר?
האם זוהי מחלה שנמשכת לאורך זמן?
תודה רבה
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבלי לראות לא אוכל לענות
30/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוקחנה29/03/2010שלום הנכד שליבן שנתיים וחצי והוא מוציא כל הזמן רוק מהפה . הוא לו מדבר מאה אחוז מידי פעם הוא לוקח מוצץ מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלהתחיל אצל קלינאית תקשורת
29/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים בידים ילד בן 4רונן..29/03/2010שלום.בני בן 4 בריא בדרכ מזה כמה ימים יצא לו ביד צד שמאל 3 פצעים שנראים כמו יבלות אבל לא, מעין עור קשה כזה .גם לא דומה לעקיצות .זה אדמומי ובלחיצה קלות עליהם אז האדמומיות נעלמת אגב יש לו אחת גם מעל עין צד ימין.כמו מה זה נראה יש מקום לדאגה עד שהוא יראה רופא?.תודה על הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפצעים
פרופ' חיים ביבי29/03/2010אם אין חום והילד מרגיש טוב אין מקום לדאגה. אבל רצוי השרופא המטפל יראה יתרשם ויתעד את הנגעים. יש הרבה אפשרויות ולכן רוצי בדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמילז בדםגלית28/03/2010ביתי בת 8 בריאה בד"כ, מתלוננת על כאבי בטן לעיתים תכופות וכאבי ראש. הופנתה לבדיקות דם עמילז בדם 123, got=24,alt=12,alkp=279.1, כולוסטרול=192,המגלובין=12.8.הייתי רותה לדעת לגבי עמילז וכולסטרול האם צריך טיפול? ומה פשר העליה בנורמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכדאי לבדוק גם בשתן
29/03/2010הערך לא מאוד גבוה
האם היא לועסת מסטיקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר לתמ"לטלי28/03/2010שלום,
הבת שלי בת שלושה חודשים, לפני כשלושה שבועות התחלתי לשלב עם ההנקה תמ"ל במטרה הפסיק להניק בהדרגה.
ניסיתי סימילאק למשך שבועיים (שני בקבוקים ביום) ושמתי לב שהיו לה יותר גזים ולכן בשבוע האחרון היא אכלה מטרנה (שלושה בקבוקים ביום) אך מצב הגזים החמיר בצורה משמעותית.
שאלתי היא האם כתוצאה מהמעבר מהנקה לתמ"ל היא בכל מקרה תסבול מגזים עד שתתרגל או שעליי להחליף סוג תמ"ל בהתאם (לנסות אופטימיל או לחזור לסימילאק)?
תודה מראש,.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאם את שותה חלב ללא בעיה?
28/03/2010כנ"ל לגבי מוצרי חלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר לתמ"ל - המשך
טלי28/03/2010לא, לי אין בעיה עם חלב או מוצרי חלב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הייתי מחכה עוד כחודש
29/03/2010לרוב עוויותות מעי של תינוקות חולפות לקראת גיל 4 חודשים
בנתיים את יכולה לשאוב ולהקפיא חלב שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם עצבניים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודמומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)