מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 3 חדושיםענת02/02/2010
שלום
בני בן 3 חודשים, יונק בלבד.
בבדיקה מהיום 2.2.10
משקל: 6 ק"ג
גובה: 60 ס"מ
\
היקף ראש: 39.4
בבדיקה מ- 11.1.10
משקל: 5525 ק"ג
גובה: 57 ס"מ
היקף ראש: 38.5
רציתי לדעת האם תקין?
1. כמה צריך היקף הראש לגדול בחודש?
2. בכמה ק"ג צריך המשקל לעלות בחודש?
יש לציין ילד עירני, חייכן, מוציא הברות וממלמל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה
02/02/2010בנך עלה יפה באחוזון המשקל ונמצא במקום טוב באמצע
באורך הוא יציב על אחוזון נמוך בתחום הנורמה שלא דורש שום התערבות למעט מעקב סדיר ולא פחות מפעם ב-3 חודשים.
ה.ראשו על הגבול התחתון של הנורמה ובהתאם לתאורך התפתחותו תקינה
ממליץ מאוד לעקוב אחר ה.הראש פעם בחודש ולמדוד פעם אחת את ה.הראש שלך ושל אבי הילד
ההמשך בהתאם למידע שתתני לרופא הילדים
יש מדדי גדילה המשתנים מאוד בהתאם לגיל
בקשי מטיפת החלב את העקומות או הורידי מהאינטרנט מאתר ה-WHO או ה-AAP וכך תוכלי לצייר את עקומות הגדילה הרלבנטיות לילד.
חסר המון מידע ולכן לא אוכל לענות הרבה מעבר לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמים כתומים בחיתולרונה02/02/2010שלום רב,
בני נולד בשבוע 33+5 במשקל 2.300 ק"ג. גילו הכרונולוגי- 6 חודשים ומתוקן- עוד מעט 5 חודשים. שוקל כיום 6.750 ק"ג, מטיל שתן באופן תקין, בכל החתלה יש שתן, יציאות אחת ליומיים/ שלושה. ניזון מהנקה מלאה בלבד.
(ילד שצוחק המון ובקול, ממלמל המון, מתקשר מאוד עם הסביבה, פזיולוגית- תקין וגם התפתחותית.)
כאמור, לפני כחודש, הבחנו בכתמים כתומים בחיתול.
ניגשתי לאורולוג עם החיתול המוכתם, אשר ציין כי זהו דבר שכיח, אמר כי זה אולי קריסטלים בשתן. אמר שאם התופעה ממשיכה- יש לבצע בדיקת שתן.
כיוון שהתופעה המשיכה, רופאת הילדים שלו נתנה הפנייה לבדיקה ואכן ביצענו בדיקת שתן.
כמו כן היא גם התייעצה עם נפרולוג אשר אמר לה גם לבקש בדיקת יחס של קראטנין מול אורטנין (בטח רשמתי את זה לחלוטין שגוי).
יש לציין כי התופעה כבר לא קיימת שבועיים
אציין כי לא נתבקשנו לבצע איסוף שתן אלא בדיקה רגילה לתוך שקית.
השתן שלו היה נראה צלול, צהוב בהיר בהיר וריח רגיל...
כימיה בשתן
Creatinine (U) | mg/dl |
18.6
Uric Acid (U) | mg/dl |
23.1
שתן-כללי
PH (U) | 5
(5-8)
Nitrit (U) | | NEGATIVE
Ketone (U) | | NEGATIVE
Glucose (U) | | NORMAL
Urobilinogen (U) | | NORMAL
Bilirubin (U) | | NEGATIVE
Protein (U) | | NEGATIVE
Leucocytes (U) | | NEGATIVE
Erythrocytes (U) | | NEGATIVE
האם זה תקין? האם לזה הייתה הכוונה של הנפרולוג בבדיקת היחס?
המון תודה,
רונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחסר המון מידע
02/02/2010בדיקת השתן הכללית תקינה
לא ראיתי את הכתמים כך שקשה לי להתייחס
המדידות שניתנו אינן מלמדות אותי דבר
בכל מקרה אם הילד בריא והתופעה חלפה קרוב לוודאי שאין בעיה משמעותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום שלא יורד - בבקשה דחוף!גלי02/02/2010שלום ד"ר,
ביתי בת השנתייים ו-5 חודשים עם חום 38.5-38.7 מיום ראשון שעבר (שבוע ויומיים) בנוסף היא קצת משתעלת ומנוזלת. בימים הראשונים של המחלה הנשימות שלה היו מהירות וכבדות(גם לאחר הורדת חום וגם בזמן שינה), נעשתה לה בדיקת שתן (לאור דלקת בדרכי השתן לפני 7 חודשים), שיצאה תקינה. נערכה לה גם ספירת דם ביום שבת (היום השביעי למחלה) ואלו התוצאות:
WBC-Leucocytes - 15.2 - תוצאה חריגה
RBC-Red Blood Cells- 4.61
Hemoglobin- 12.3
Hematocrit- 36.7
MCV-Mean Cell Volume- 79.6
MCH-Mean Cell Hemoglobin- 26.7
MCHC-M.Cell Hb cont.-33.5
RDW-Red Cell Distri.Width- 12.7
Platelets-374
MPV-Mean Platelet Volume- 8.1 - תוצאה חריגה
Neutrophils %- 48.1
Lymphocytes %- 41.9
Monocytes %-8
Eosinophils %-1.7
Basophils %- 0.3
Neutrophils #- 7.33
Lymphocytes #- 6.39
Monocytes # - 1.22 - תוצאה חריגה
Eosinophils #- 0.26
Basophils # - 0.05
Throat Culture - .ונמצא שלילי Strep. A :נבדק ל
ביום ראשון שלחו אותה לצילום חזה, למרות שהרופא לא שמע כלום מהריאות ואלו התוצאות:
"תסנין עדין אינטרסטיציאלי, יתכן אטיפי בשדה האמצעי של הריאה הימנית, אין לראות תגובה פלאורלית"
ניתנה לה אנטיביוטיקה "אזניל" ל-5 ימים, 4 CC פעם ביום. קיבלה עד כה 2 מנות (הראשונה ביום א' בערב והשניה אתמול בערב), למרות זאת הבוקר שוב חום 38.7.
מה קורה כאן? האם האנטיביוטיקה לא מתאימה לה? לאחר כמה זמן אמורה להשפיע? האם יכול להיות שזה וירוס ולא חיידק? האם יש צורך לגשת לרופא שוב בטרם סיום הטיפול? כמה זמן יכול להמשך חום? אני מתחילה קצת להלחץ.....
בתודה מראש
גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמשקל הילדה הינו - 15.8
גלי02/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת אנטיביוטיקה
02/02/2010רוב התרופות האנטיביוטיות מתחילות לתת את תוצאותיהן לאחר 48-72 שעות
האזניל בשל צורת הפיזור שלה בגוף יכולה להשפיע אפילו יותר מאוחר
אם ביום האחרון של הטיפול (5 ימים) עדיין יש חום מומלץ לחזור לביקורת
או אם יש החמרה ניכרת תחת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריה ופצעים על הלשון לילדה בת 4חני02/02/2010שלום
ביתי בת 4 סובלת בזמן האחרון מפצעים על הלשון ונראה שאף מפטריה היות והלשון לבנה .מידי פעם החניכיים התנפחו לה ורופאת שיניים בדקה ואבחנה שזה שום דבר (לא דלקת) .
בגיל שנתיים חלתה במחלת הפה והגפיים וגם לפני חצי שנה ..
איך זה מגיע ואיך מטפלים בזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבלי בדיקת הילדה לא ניתן לענות
02/02/2010מרבית המחלות בגילאים אלו עוברים במגע ישיר בין הילדים בגן
לא אוכל לומר על טיפול ללא ידיעת האבחנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות מדאיגות לתינוקת המקסימהרווית01/02/2010שלום !
הבת שלי בת שנה וחודשיים חולה מאז יום רביעי.
זה התחיל בדלקת עיניים, משבת עד ראשון חום ואתמול בבדיקת רופאה גם דלקת אוזניים. מטופלת מהיום במוקסיפן (7 מ"ל) וטיפות אוזניים. נתנה לנו גם הפניה למיום אם המצב יחמיר.
היום הילדה ללא חום, שקטה (לטובה) יותר מהימים הקודמים ומשחקת אם כי נודניקית בהרבה מהרגיל ומתעוררת רבות וצורחת יותר מהרגלה.
מצ"ב הבדיקות - האם מומלץ לפנות למיון או להמתין או לחזור מחר לרופאה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרממה את מתארת
02/02/2010הילדה מטופלת ומבריאה
בשביל מה מיון?
את הבדיקות לא ניתן לקרוא
גשי לרופאה מחר מסודר לביקורת אם את עדיין מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון מוקסיפן - שאלה
ח.02/02/2010היי רווית,
גם לבתי בת 10 חודשים אובחנה אתמול דלקת באוזניים ורשמו לה מוקסיפן פורטה 250
----לא רושמים מינונים או משווים שלא באמצעות הרופא המטפל -----
אשמח לתשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה--------
רווית02/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כבר אז המינון מעט נמוך לדלקת אוז
02/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכהbety01/02/2010שלום בתי בת 8 חודשים לפני שבוע נעמדה כשמרזיכה בכיסא אוכל שיחררה ידיים ונפלה קיבלה מכה בראש מאחורה בכתה במשך דקה והמשיכה רגיל לא איבדה הכרה אחרי 4-5 שעות הייתה קצת הקאה (או פליטה )נשמע כמו הקאה פעמיים אחרי שבוע היום עוד פעם הקאה היא ניתה קצת ישנונית אך מסחקת כרגיל התקשרתי להיתיעץ בטיפת חלב אמרו שאין סיבה לדאגה ואין צורך לקחת לרופא האם בכל זאת כדאי לבדוק זה גם תקופה שהיא מוציאה שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמכה
פרופ' חיים ביבי01/02/2010מאחר ותמיד יכולה להיות תגובה מאוחרת לחבלת ראש רצוי בדיקת רופא מטפל בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן לילדגלית01/02/2010שלום רב
בני בן שלוש וחצי, סובל מזה כשלושה שבועות מכאבי בטן. הכאבי מופיעים רק בלילה (לפני השינה).
עשינו בדיקת צואה, ולא נמצאו טפילים.
מה עוד יכולות להיות הסיבות לכאב ? ואילו עוד בדיקות ניתן לעשות ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכאב בטן לפנות ערב
01/02/2010יש סיבות שמקורן לא בצואה
כגון החזר קיבה וושט
דלקת קיבה
ועוד
התייעצי עם רופא הילדים המטפל ובמידת הצורך יפנה אותך לגסטרו-אנטרולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת פאפא לילדה בת 3מגי31/01/2010שלום, ילדתי בת ה3 אובחנה כסובלת ממחלת הפאפא,כ3 או 4 חודשים היא עם דלקות גרון חוזרות ללא חיידק במשטחים שנלקחו,עם חומים גבוהים, כאבי בטן וראש,כל שבועיים יש התקף..לפני שבועיים התחלנו טיפול של סטרואידים"בטנזול"2 כדורים, החום עבר כעבור שעתיים בערך. יום שישי האחרון הופיע שוב חום של 39.5 וחיכיתי עד שבת בבוקר ונתתי על דעת עצמי את ה2 כדורים. החום פסק כעבור שעתיים כאילו לא היה דבר והיא הלכה לגן רגיל היום.אני מודאגת לגביי הנזק שיכול להיות לילדה עם שימוש חוזר בכדורים הנ"ל. שמעתי שהם הורסים התפתחות של ילד וצמיחת שיערות מרובה בגוף, שהם מנפחים וכו..אני מפחדת אך מצד שני היא קבלה המון אקמול ונורופן שגם לא הטיבו עימה.מה לעשות?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרPFAPA
פרופ' חיים ביבי31/01/2010המחלה ידועה ...הטיפול לא מזיק ...בטנזול לתקופה קצרה לא גורם לנזק ..מתן לחודשים יכול להזיק....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרסאונד בתינוקת בת 3 חודשיםנעמה31/01/2010שלום,
לבתי בת ה 3 חודשים יש נפיחות בגבה שהולכת וגדלה וצבעה כחלחל.
אנו בבירורים ונאמר לנו שזה ציסטה דרמואיד, ורופאים אחרים אינם שוללים המנגיומה.
ביום חמישי האחרון נערכה לה בדיקת אולטרסאונד ולרופא היה קשה מאד בגלל התזוזות והבכי. האם ניתן לעשות בדיקה כזו בטשטוש? האם זה מסוכן? יצאתי מאד לא מרוצה כי הרופא אמר שזו לא ציסטה אך לא הצליח לקבל אבחנה מדוייקת ואין לנו תמונת מצב.
אני מודאגת מאד. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלחזור על הבדיקה
31/01/2010להביא את הילדה עייפה ורעבה לבדיקה
לתת לה בקבוק או הנקה ואז תירגע ותישן היטב
אין שום סיבה שבעולם לתת לילדה בגיל כזה חומרים לטשטוש כשניתן באמצעות אוכל להגיע לתוצאות זהות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הזמן מצונןנעמה31/01/2010שלום רב.
בני בן שנתיים, מצונן המון. רוב הזמן הנזלת שקופה, לעיתים ירוקה.
כמובן שכל הוירוסים מתיישבים על הנזלת ויש גם דלקות אזניים, דלקות עיניים וכו'.
רופאת הילדים שלנו אמרה לי שצריך לטפל קודם כל בנזלת, לייבש אותה בעזרת מי מלח (תרסיס שמשפריצים לנחיריים). הוא מתנגד נחרצות לטיפול במי מלח.
מה עוד ניתן לעשות על מנת לייבש נזלת כרונית??
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרזה עיקר הטיפול
31/01/2010אני אישית לא ממליץ על תרופות לייבוש
עם כל הכבוד בגיל שנתיים ילדים מתנגדים להמון דברים
יש דברים שצריך להסביר באדיבות עם חיבוק ונשיקה אך בתקיפות שאין ברירה וצריך לבצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת 8 חודשיםיפית31/01/2010שלום,
יש לי תינוקת בת 8 חודשים ולאחרונה גיליתי פלומות של שערות בפוט שלה, אני רוצה לציין שלפני שנכנסתי להריון היו שנתיים שניסיתי להיכנס להריון ולקחתי למשך שנה הורמונים.
האם זה קשור להורמונים שלקחתי?
האם זה ממצריך טיפול מסויים?
ואם זו בעיה הורמונלית האם זה מסתדר מעצמו?
תודה
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשיער בפות
31/01/2010שיעור בפות אינה תופעה תקינה אם אכן מדובר בשיער אמיתי
הסיבות לכך מגוונות
לפני שמעלים מיני השערות ממליץ להראות את התשעורת הנ"ל לרופא הילדים המטפל והוא כבר ינחה אותך בהמשך הברור אם נצרך
במרבית המקרים התופעות פתירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקקי שחורהילי31/01/2010היי,
בני בן 10 חודשים היה לפני שבוע וחצי מקורר (קצת שיעולים, וליחות- עד לפני יומיים נחר קצת בלילה..)
היום יצא לו קקי רגיל ובתוכו היה גוש כאילו נפרד שחור כמו פחם- אין מקום לטעות שחור שחור- לא ירוק כהה..
זה קצת הפחיד אותי, אני לא יודעת אם זה משהו שלא התעכל ולא יצא בקקי הקודם (כ-3 ימים לפי זה)
או שצריך לבדוק..
אתמול הוא גם בקושי אכל ושתה משהו- לא רצה..
עוד שאלה לא קשורה:
הוא בשלב שהוא עומד והולך על רהיטים, וגם נופל הרבה..
הוא חטף כמה וכמה מכות בראש ואני לא יודעת אם לקחת אותו לבדיקה כי הוא קצת בכה אח"כ אבל ישר התנהג כרגיל והמשיך לשחק..
מה עושים?
אשמח לחוות דעת
תודה רבה,
הילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרצואה שחורה ונפילה
31/01/2010לגבי הצואה השחורה ממליץ לעקוב ואם תהיה שוב צואה כזו הביאי אותה לבדיקת הרופא
לגבי הנפילות אני בוודאי לא אוכל להמליץ בלי לשמוע היטב את כל הפרטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני בן השנתיים ושלושה חודשיםעינב31/01/2010שלום,
לבני ישנם דלקות חוזרות אשר מתבטאות בלוקציטים גבוהים מאוד...
(בין24.6 ל46...)
כבר מזה כשלושה חודשים, אנטיביטיקה משפיעה אך שמסיימים אנטיביטיקה יומיים אחרי שוב...
החום עולה עד ל... 40.00 מעלות...
ניסתי לחשוב מתי הכל החל ילדי נכנס השנה לגן, לפני כן היה ילד די בריא
הכל התחיל השנה כל עוד הוא לא ישן הכל היה בסדר, מהרגע שהחל לישון שם התחילו הצרות...
האם יתכן כי במזרון ישנם חיידקים שבני מגיב אליהם?
אולי צריך לקנות לו לשם מזרון חדש..?
תודה עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא כל כך נראה לי
31/01/2010היגיינה במרבית הגנים היא תקינה ובמיוחד בגנים שבפיקוח
הרושם הוא של סדרת מחלות בהן נדבק בגן כפי שמאוד צפוי שיקרה בכניסה לגן.
האם יש לו ספירת דם תקינה?
ממליץ לערוך ברור מסודר אצל רופא הילדים שרואה את כל הבדיקות שבוצעו ויחסם לשלבי המחלה
לא נראה לי שהמזרן הוא הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות בבקשה עזרהשירלי31/01/2010שלום
בני בן שנה ושלושה חודשים.
לפני כשבועיים סבל מאנגינה חריפה שכללה גרון אדום ומוגלתי חום גבוה סביב ה40 וכו וטופל במוקסיפן כד תום התקופה אותה הורה הרופא (מלבד פספוס או שניים במהלכה)...
הוא החלים לגמרי..
לפני כחמישה ימים החל שוב להרגיש לא טוב- מנוזל (אך נזלת שקופה בעיקר) שיעול קשה וטורדני (כאילו ליחה תקועה) המביא אותו ב90% מהמקרים לידי הקאה... בימים הראשונים עוד אכל ושתה (אף כי היה מקיא את זה עם כל שיעול אבל נראה היה שיש לו תיאבון כי רצה לאכול רק לא הצליח "לשמור בפנים") ובימים האחרונים גם ללא תיאבון. י
לקחנו אותו פעמיים לרופא שאומר שהוא לא רואה או שומע כלום.. ולא יודע מה זה .. הרופא לא ביקש בדיקות דם שתן או צילום ריאות (אנחנו גרים בחו"ל וכאן זה קצת פחות עובד בגישת ה"כבקשתך" וחובה שתהיה המלצת רופא לכל בדיקה...
אני שמה לב שהוא מתגרד מאוד באיזור האף.. אבל מה שמטריד אותי מאוד הוא שכבר מספר ימים מציק לו כאילו משהו בלשון.. הוא כל פעם תופס אותה או לחלופין מוציא אותה וכאילו מגרד אותה על גב היד...
חשבתי על פטריה - יש לו אומנם קצת לובן על הלשון אך שוב הוא אינו אוכל ויכול לנבוע גם מזה.. ויש לו קצת ריח רע מהפה (לא רציני)
האם יש איזו שהיא סיבה קלינית לגרד בלשון?
האם יש לכם רעיון מה אני אמורה לעשות במצב כזה? האם יש צורך לחזור לארץ לבדיקות?
אני מודאגת מאוד מואד!!!
תודה רבה ושבוע טוב
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלחזור לבדיקת רופא
31/01/2010בלי לבדוק את הילד קשה להמליץ ובוודאי לא על שינוי כל כך דרסטי כמו לחזור ארצה שעלותו יקרה
את רוב הדברים רופא יכול לפתור בבדיקה פשוטה עם/בלי בדיקות מעבדה
התאור שלך יכול להתאים לפטרת רך ללא בדיקה של הילד יהיה לי קשה לומר
פני לרופא המטפל והוא כבר ימליץ מה לעשות הלאה
דרך אגב, בשום מקום בעולם לא מתבצעות בדיקות ללא הוראת רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו..
שירלי31/01/2010תודה רבה על התשובה..
וכן אני יודעת שכל הבדיקות הן בהוראת רופא רק שבארץ אפשר לבקש מהרופא לעשות בגיקת דם\ שתן וכו'.. פה אין בכלל אפשרות לבקש... (לעומת זאת את רוב התרופות המצריכות מרשם אפשר להשיג גם בלי בתשלום של עוד כמה יורו)
שוב תודה רבה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבקש תמיד אפשר השאלה אם צריך?
31/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוםחולה30/01/2010כבר כמעט שבוע שיש לי חום סביב 38-38.5. בערבים אני לוקח 2 כדורי אופטלגין כך שבבוקר החום שלי הוא 36 ואז לקראת הערב שוב הוא עולה ל37.5 ומגיע בהדרגה ל38. זה מעין מחזור מעגלי שנמאס לי ואני לא מבריא. בנוסף זה מלווה בשיעולים מטרידים. אבל אין לי נזלת ואף סתום. מה אני צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחום
פרופ' חיים ביבי30/01/2010ללכת לרופא המטפל להבדק..יש לו את האפשרות לבצע בירור נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם חולי ניקיון?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עודמומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)