מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלה אביביתשיר05/01/2009
לבן שלי היה חום מיום רבעי שעבר וביון שבת התחילה לו פריחה והרופאה היבחנה כמחלת ילדים אביבית. הילד ניראה בריא אין חום. הפריחה משבת עד מתי זה מדבק מתי אפשר להחזיר לגן? היום כבר יש פחות פריחה. רק שהפריחה נעלמת שולחים? לא ברור לי כ"כ . הרופאה אמרה בערך עד יום רביעי, אבל הילד ניראה בסר תודה על התשובות המהירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יממה ללא חום
05/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירת נשימהמירב05/01/2009שלום, בני בן 8 חודשים ולאחרונה שמתי לב שנראה שלפעמים הנשימה נעצרת, ואז אחרי שניה או שניים ממשיכה. בעיקר בתהליך ההרדמות או מתוך שינה (שמתי לב לזה כי אני מרדימה אותו על הידים). כמו כן בזמן שינה לפעמים שומעים נשימות קצובות ומהירות אחת ועוד כמה מהירות אחריה שמלווות בקול כאילו בכי מתוך שינה. האם נורמלי? מה עושים? תודה מראש מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעצירת נשימה
פרופ' חיים ביבי05/01/2009הפסקת נשימה ל 1-2 שניות היא בגדר התקין. הפסקת נשימה מוגדרת מעבר ל 15-20 שניות.
בכל מקרה רצוי שהרופא המטפל יבדוק יתרשם וישלול ממצאים שיש להם טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעולשיר04/01/2009שלום, יש לי בן, בן שנה ו-3 חודשים כמעט כבר 3 חודשים אם לא יותר הוא משתעל רק בבוקר וערב בגן כלום . הוא קם מהשיעול וקשה לו לחזור לישון, נתנו לו סירופ, טיפות ועכשיו אנלציה. הרופאה נתנה לנו הפנייה למומחה ריאות, מה זה אומר, ממה זה יכול להיות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשעול
פרופ' חיים ביבי05/01/2009שיעול ממושך יכול להגרם מהרבה סיבות. העובדה שמדובר בשעול ערב ובוקר מכוונת לתגובתיות יתר של דרכי הנשימה או אסטמה של גיל הילדות אך יש צורך בבדיקה לפני אבחנה סופית.. בהתחשב במגבלות הייעוץ מרחוק ...טוב עשתה הרופאה שנתנה הפניה לרופא ריאות ילדים ולדעתי גם הטיפול אותו נתנה - אינהלציה, מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר תיאבוןעדי04/01/2009בתי בת שלושה וחצי חודשים והיא ניזונה מסימילאק. היא נולדה 2900 ק"ג ועלתה יפה במשקל. כיום היא שוקלת 6.5 ק"ג ואורכה 63 ס"מ. היא נמצאת באחוזונים הגבוהים הן מבחינת גובה (אורך) והן מבחינת משקל. בחודש הראשון היא אכלה בתיאבון רב והייתה רעבה כל הזמן. כמובן שהאכלתי אותה לפי דרישתה. בגיל חודש וחצי התיאבון ירד ואיתו החלו לרדת כמויות הסימילאק שדרשה. ככל שמשקלה עלה דרישתה למזון הלכה ופחתה, אך היא המשיכה לעלות יפה במשקל. בגיל חודש היא שקלה 4.5 ק"ג ואכלה בסביבות 750 מ"ל ליום (170 מ"ל לק"ג) וכיום שוקלת 6.5 ק"ג ואוכלת 550 מ"ל ליום (85 מ"ל לק"ג). רופא הילדים ואחות טיפת חלב לא התרגשו מהירידה בכמויות האוכל (אם כי עדכנתי אותם בירידה כללית בכמויות ולא בכמויות מדוייקות). לדעתם כל עוד היא ממשיכה לעלות במשקל ונותנת מספיק חיתולים רטובים ביום אין מה לדאוג, אך אני קצת מוטרדת. יש לציין כי בתי עדיין סובלת מגזים ולעיתים בעת האכלתה ניכר כי הגזים מציקים לה ומונעים ממנה להמשיך לאכול. האם לדעתכם הדבר דורש בדיקה? מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתיאבון
פרופ' חיים ביבי04/01/2009עם הגדילה והצמיחה צריכת הקלוריות יורדת לא בהכרח בגיל 3.5 חודשים אבל לאורך הגדילה ודאי שכן. הרופא המטפל ואחות טיפת חלב צודקים בקשר למעקב. החשוב הוא צמיחה במשקל. כמו כן חשוב מעקב צמוד של אחות טיפת חלב והרופא המטפל. לגבי כאבי הבטן רצוי שהרופא המטפל ידע על אופי הכאב ויפעל בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת חולהנעמי03/01/2009שלום,ביתי בת 15 חודשים. יונקת עד היום. היתה ילדה בריאה לחלוטין. הכנסתי אותה בתחילת החודש למעון ומאז היא כל שבוע חולה. היה לא ברונכיט והשארתי אותה שבוע בבית עד שהבריאה לחלוטין- האף לא נזל ולא התזעלה יותר. החזרתי אותה לגן ותוך 5 ימים שוב היא מנוזלת מאוד ושוב משתעלת עד שהיא מקיאה. בשל הנזלת היא לא ישנה בלילה, מקיאה ולא מצילחה לינוק כי היא לא יכולה לנשום. אני שמה לה קלין אף ועושה לה אינלציות עם מי מלח (ובשל השיעול הרופאה נתנה לנו "בודיקורט" לאינלציה). מה לעשות? אני נואשת הילדה סובלת וגם אנחנו. 1. האם ממולץ לשאוב בעזרת מכשיר שאיבה (מה שמוכרים בסופר פארם) את הנזלת? 2. האם יש משהו לפתוח את האף שתוכל לינוק ולישון לפחות(חוץ מקרבול)? 3.כל הילדים משתעלים ומנוזלים בגן, האם אפשר לדרוש מהגננת לא להכניסם לגן? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה שאת עושנ מצויין
04/01/2009השכבה גבוהה
תה עם דבש ולימון
גם הם יכולים להועיל
וכמובן חיסון לשפעת ונגד פנאומוקוק עם עדיין לא קבלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוירוס בגרוןאוד03/01/2009שלום רב, בני בן שנה ותשעה חודשים ויש לו וירוס בגרון. הוירוס בא מייד לאחר שהיה לו וירוס של שלשולים. שאלתי היא האם ניתן להוציאו מהבית לטיול קצר של בערך שעה אם אין לו חום? או האם עדיף להשאר בבית עד שהמחלה תחלוף לגמרי? תודה מראש, אוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמחלה אינה כלא
03/01/2009וודאי שיש מקום לאוורר ילד ולתת לו לבלות, מחלה אי נה כלא.
חשוב לא להביאו במגע עם תינוקות קטנים וילדים בריאים אך בוודאי שטיול, משחק בגינה ושעשוע אחר הינם תורמים מאוד להבראה והחלמה ולא רק בילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרשות תורשתיתדנה02/01/2009שלום ... שמי דנה ורציתי לדעת איך עוברת מחלת החרשות בתורשה . נתחיל מהתחלה , אני ארשום את זה בצורה קצת ילדותית אבל ברצוני שזה יהיה ברור : סבא וסבתא רבא שלי הינם שומעים . להם נולדו 2 בנות חרשות ובן שומע ( = סבא שלי ) . סבא שלי התחתן עם סבתא גם היא שומעת . להם נולדו 7 בנים - כולם שומעים . אחד מהם - אבא שלי . אבא שלי התחתן עם אמא גם היא שומעת . להם נולדו 2 ילדים . אני - שומעת . אחי - חרש . רציתי לדעת 2 דברים : 1. האם אפשר לדעת האם גן ה - x או ה - Y פגוע ? ואיך יודעים זאת ? 2. האם אני נושאת את הגן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרייעוץ גנטי
03/01/2009ידועים היום מספר גנים הקשורים לחרשות מולדת
כל גן מועבר בצורה האופיינית לו (רצסיבי, דומיננטי, תאחיזה למין)
על סמך המידע שנתת ניתן לצייר עץ משפחה ולקבל את תבנית ההורשה ועל פיה להמשיך לבדיקה לאיתור הגן הספציפי.
ממליץ לפנות או לייעוץ גנטי או לרופא העוסק בחרשות גנטית.
בפורום לא ניתן לייעץ פרטנית אך בהחלט ייעוץ גנטי ייתן תשובה לכל השאלות המצויינות שהעלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דםעידית01/01/2009לבתי בת השנתיים ו - 4 חודשים נערכו בדיקות דם בכדי לבדוק רמת המוגלובין, שיצאה תקינה (12.2). לעומת זאת בממצאים מופיע נויטרופילים גבוה (68.4) ורמת הלימפוציטים נמוכה (22.2) רציתי לשאול מה פירוש הממצאים הללו. חשוב לציין כי היא הייתה בריאה בעת הילקח הבדיקה. תודה, עידית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה היו הערכים במספר ולא באחוזים??
02/01/2009מתחת לפרוט באחוזים קיים פרוט אבסולוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכים האבסולוטיים לא מופיעים
עידית02/01/2009בבדיקה. יש רק את האחוזים והטווח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרקי או העתיקי את כל הטופס בבקשה
03/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד הסובל מחום גוףיפית01/01/2009שלום, בני בן ה-7 סובל מחום גוף מוגבר כראייה לכך הוא טוען שחם לו כל הזמן מסתובב ללא חולצה בבית בימים קרים אלו או לחילופין הולך לבית הספר עם חולצה קצרה. האם זה טבעי מה יכול להשפיע על חום מוגבר זה. תודה יפית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכל אחד והאישיות שלו
01/01/2009אם בנך בריא, גדל ומתפתח היטב זו תכונת אופי
(גם אני כזה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרדמות איברי גוף+תופעת נימוליפית01/01/2009שלום רב, בני בן ה-7 סובל לאחרונה מתופעה של הרדמות חלקי גוף בעיקר ידיים ורגליים בזמן שנת לילה או לאחר שכיבה ממושכת. רציתי לדעת את הסיבה לכך, האם יש מקום לדאגה. תודה יפית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנימול
פרופ' חיים ביבי01/01/2009אין מקום לדאגה אבל יש צורך לבדיקה בהקדם אצל הרופא המטפל שיבדוק ויבצע בדיקות לשלילת תהליכים שיש להם טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיוורון לאחר דלקת ריאותאבא01/01/2009שלום לבן שלי בן ה 4 וחצי היתה בשבוע שעבר דלקת ראות חריפה בריאה אחת ממש בכל הריאה. במשך שבוע סבל מחום גבוה, חולשה וכאבים. הוא מקבל אנטיביוטיקה מיום חמישי שעבר בהתחלה בזריקה ואחר כך בסירופ. האנטיביוטיקה הורידה את החום ושבוע לאחר מכן הוא בסדר, חיוני ומשתולל כרגיל. מאוד מטריד אותי שהוא נראה עדיין חיוור (עדיין לוקח אנטיביוטיקה) למרות שכל השאר בסדר ועור הפנים שלו בדרך כלל בהיר מאוד מטבעו. האם חיוורון אופייני להחלמה מדלקת קשה כזו או לזמן בו אתה לוקח אנטיביוטיקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחיוורון
פרופ' חיים ביבי01/01/2009החיוורון יכול להגרם מעצם המחלה.יכול להיות גם מאנמיה אפשרית שאותה אפשר לברר בס.דם.
מצב הילד לפי התיאור לא מדאיג אבל,לדעתי חשוב מאד להבדק אצל הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקאות חוזרותדנה31/12/2008בת 11 שנים- בחודש האחרון סבלה 3 פעמים מהקאות שהתחילו לפנות בוקר, נמשכו מס' שעות ונפסקו כאילו לא קרה דבר, כשגם התיאבון חזר מייד. האם צריך להדאיג? דורש בדיקות מסויימות? אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהקאה נשנית
01/01/2009חסר המון מידע אך על פניו יש בהחלט מקום לבדיקה אצל הרופא המטפל על מנת להחליט האם מדובר באירוע אחד שיש להתייחס ולברר מה טיבו או 3 מקרים לא קשורים שרק במקרה היו בסמיכו אחד לשני
ממליץ לפנות לרופא הילדים המטפל לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעין פריחה אדומה ברגלייםברוך דוד31/12/2008לבתי בת הארבע מאתמול מעין פריחה אדומה ברגליים עד למפשעת ובמרפקים רופא הילדים אמר אולי עקיצות של פרעושים או מחלה מה עושים עשינו בדיקות דם נורמלי אמר קצת מורחב שתן קצת דם בשתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעיות עור חייבים לראות בעין
01/01/2009לכן לצערי לא אוכל לסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזלאמא אחת31/12/2008התאומות שלי בנות 9 חודשים. הן היו חולות עם חום וכו' ואחת מהן עשתה ספירת דם. ( כי היא חלתה ראשונה ). הרופאה אמרה שחסר לה ברזל ו-6 טיפות לא מספיק אלא לתת כפול ממשקל הגוף. השאלה שלי: התאומה השניה לא עשתה בדיקת דם ואינני יודעת אם גם היא אנמית ( ואני לא רוצה לדקור בשביל לבדוק ברזל ). אם אני אתן לה גם כפול ממשקל הגוף ( ליתר בטחון ). זה יכול להזיק???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרברזל
פרופ' חיים ביבי31/12/2008היה רצוי להתייעץ עם הרופאה המטפלת.לדעתי הכי טוב שהיא זו שתחליט לגבי טיפול ומעקב. הרי היא הגורם הבודק והעוקב ביום יום.
ס.דם לא יכולה להזיק ויכולה להדגים חוסר ברזל (אנמיה) שמצריך טיפול מוגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירוד בראשטליה31/12/2008בוקר טוב, לבתי בת ה-10 החל גירוד בראש לפני כשבועיים. הגירוד אינו מופיע בכל שעות היום אלא בעיקר בשעות בערב ואינו במקום קבוע. אין לה כינים! כשמסתכלים על הראש לא רואים משהו מלבד כמה נקודות אדומות שהיא גרמה להם בשל הגירוד. חשבתי שאולי מדובר בשמפו לא מתאים ולכן חזרנו לשמפו הישן שהיא היתה רגילה אליו. מה יכולה להיות הסיבה, מה אפשר לעשות על מנת להרגיע את הגירוד ומה צריך לבדוק. תודה רבה, טליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגירוד בראש
פרופ' חיים ביבי31/12/2008סיבה אפשרית לגירוד בראש היא אלרגיה אבל, יש עוד אפשרויות.. טוב עשית שהחלפתם גורם מגרה אפשרי כמו שמפו.
רצוי להבדק אצל רופא הילדים שיבדוק יאבחן וישקול מתן טיפול מרגיע. בין השאר אפשר לתת תרופות נוגדות אלרגיה באופן מקומי או דרך הפה. אבל, רצוי אחרי בדיקת רופא ואבחנה משוערת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
טליה31/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם קמצנים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)