פורום רפואת ילדים, מחלות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתול וילדים
    ענבל
    15/04/2009

שלום, רציתי לדעת האם שריטה קלה של חתול בית יכולה להיות מסוכנת לילדים, והאם יש צורך להרחיק חתול מחשש שישרוט?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חתול וילדים

הוספת תגובה

• חתול

פרופ' חיים ביבי
    15/04/2009

חתול בבית במיוחד אם אוהבים אותו תורם לילדים. שריטת חתול יכולה לגרום למחלת שריטת החתול מחלה מוכרת. לא כל שריטת חתול יכולה לגרום למחלה כך שלפעמים הרווח באחזקת החתול גדול יותר מההפסד. לגבי השריטות כדאי להתייעץ עם וטרינר מה לעשות עם הצפורניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום מתמשך אצל תינוקת
    נועה צור
    14/04/2009

שלום רב,

בתי בת שנה ו-4 חדשים, מיום שישי האחרון חום גבוה ( בין 38.5- 39.5) ללא נזלת ללא שיעול.
    נבדרה ע"י רופאת ילדים בקופ"ח ונשלחה לבצע בדיקת דם ושתן. ס.ד תקינה לגבי השתן- ניסינו פעמיים להוציא שתן מהשקית שהוצמדה לה אבל ללא הצלחה. הומלץ לנו לבצע בדיקת שתן כללית ותרבית באמצעות קטטר כדי להשלים את הבירור ולשלול דלקת בדרכי השתן. אני חוששת מהקטטר.
    האם בדיקת השתן חיונית לאור ס.ד תקינה? התינוקת במצב רוח טוב, ממעטת באכילה אבל שותה מים. כמה ימים מחלת חום וירלית יכולה להימשך ? ושוב האם יש סיכון לזיהומים בגלל החדרת קטטר?

תודה מראש על התשובה

נועה.

לקביעת תור
    סגירה
    חום מתמשך אצל תינוקת

הוספת תגובה

• חום וקטטר

14/04/2009

מבלי לבדוק את הילדה ולשמוע את כל פרטי המחלה לא אוכל לייעץ לגבי נחיצות בדיקת שתן
    אך ככלל, שתן היא בדיקה הצריכה להילקח מוקדם יחסית בשלבי המחלה
    קטטר היא בדיקה אמנם מעט פולשנית אך אינה בעלת סיכונים גדולים במיוחד אם מבצע אותה רופא ילדים המיומן בכך.
    נסי לתת לילדה לשתות בבית, להעמיד אותה באמבטיה לאחר השתיה ולאחר שטיפה וסיבון טוב של הפות ולתפוס את השתן באמצעות כוסית סטרילית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיפת עשן
    אושרי
    14/04/2009

לפני כ3 חודשים שאפתי עשן שיצא ממכונית שנשרפה והרגשתי סחרחורת חזקה,דפיקות לב מואצות,
    רעידות קוצר נשימה ותחושה מוזרה בבטן(פעם ראשונה שזה קורה לי לאחר שעיפת עשן) זה הפסיק אחרי שעה בערך. אחרי שבועיים זה חזר לי שוב
    ומאז אני חי בתחושה של קוצר נשימה ומדי כמה ימים יש לי את אותם התקפים.שאלתי היא מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאיפת עשן

הוספת תגובה

• ובכן....אמנם זה לא....

14/04/2009

אמנם זה פורום רפואת ילדים ולא בשביל שאלתך אבל פטור בלא כלום אי אפשר
    עברת חוויה לא נעימה אם סיכון
    חוויה שכזו עלולה להשאיר חותם גופני ולכן מומלץ להיבדק אצל רופא ריאות
    אבל גם יכולה להשאיר תגובת חרדה או תגובה בתר טראומטית.
    לא נתת פרטים עליך כך שקשה לתת יותר מידע (גיל, מין, מצב בריאות וכדו')
    לכן, לרופא המשפחה שלך והוא כבר ידריך אותך איך להתקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשיתי צילום רנטגן

אושרי
    14/04/2009

עשיתי צילום רנטגן עשיתי הולטר והכל היה תקין.הרופא שלח אותי לנוירולוג והוא אמר לי שאני סובל מפאניקה ואני לא חושב שזה אכן חרדה.כי אם זו חרדה ממה נבעו אותן הרגשות בפעם הראשונה..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו..

אושרי
    14/04/2009

אע אני בן 16 מצבי הבריאותי היה טוב ובעקבות בדיקות דם שהמליץ לי הרופא לעשות גיליתי שיש לי מחסור בפריטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכן.....

15/04/2009

חסר פריטין יכול להתבטא בדופק מהיר בשל חסר במאגרי הברזל, ממליץ לקחת ברזל ולבדוק רמות שוב לאחר 3 חודשים
    לגבי הברור שעברת, בהעדר ממצא נוסף ובהנחה שכל הבדיקות אכן תקינות לחלוטין יש מקום להתייחס ברצינות לאפשרות של הפרעת חרדה אותה העלתי בתשובתי הראשונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת
    אמא אוהבת
    14/04/2009

כרגע אני משתמשת בבקבוקי MAM שאינם מכילים את החומר הרעיל ביספינול A , אלא עשויים מ- 100 אחוז פוליפרופילן.
    האם ניתן לקרר מים חמים ישירות ממיחם/ קומקום חשמלי בבקבוק זה, או שמא יש חשש שהבקבוק פולט חומרים רעיליםאחרים?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת

הוספת תגובה

• בקבוק

פרופ' חיים ביבי
    14/04/2009

לפי המלצות משרד הבריאות יש להקפיד שהבקבוק שלם וללא שריטות אז אפשר לקרר מים חמים מכל מקור שהוא לא מומלץ להפעיל חום ישיר על הבקבוק.
    ממליץ לך לקרוא באתר משרד הבריאות את כל ההמלצות המפורטות לקהל הרחב הנמצאות שם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוק
    אמא אוהבת
    14/04/2009

ביתיבת שלושה וחצי חודשים ובחודש האחרון יונקת מבקבוק ( מטרנה).
    אני כמובן מביאה לה מים רתוחים, אך ישנה בעיה קטנה.
    המים אצלנו מלאים בהמון אבן.
    כשאני מוזגת לבקבוק מים, ההאבן מתנקזת למטה.
    בכל זאת היא שותה זאת כשזה מעורבב במטרנה.
    אין לי גם את האפשרות הכלכלית כרגע להתקין פילטר או ברז מיוחד, מה המלצותייך?
    עד כמה מסוכן יכול להיות שתינוק שותה מים עם אבנית?
    מה ההשפעות ומהם הסימנים?
    מחכה לתשובה דחופה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוק

הוספת תגובה

• תזונה

פרופ' חיים ביבי
    14/04/2009

אין שום סכנה במים עם אבנית. בדרך כלל במים עם אניתן יש חומרים טובים לגוף.כך שאין לצפות לשום סימן חריג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהבת ילודים
    מרב
    12/04/2009

שלום,
    שמי מרב ואני נמצאת לקראתסוף הריון. לי יש סוג דם 0 ולבעלי AB לבן הראשון שלנו הייתה צהבת עם רמת בילירובין גבוהה והוא עבר החלפת דם. רציתי לדעת אם לילד השני יהיו בהכרח רמות גבוהות של בילירובין ואם כן האם יש משהו שניתן לעשות? והאם יש סיכון נוסף בהבדלי הדם?
    אשמח לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    צהבת ילודים

הוספת תגובה

• צהבת ילודים

12/04/2009

הסיכון קיים אך לא וודאי
    מומלץ מעקב סמוך ללידה אחר רמות הבילירובין וליידע את הצוות במחלקת יילודים
    גם את באם היי ערנית לשינוי בצבע עורו של התינוק/התינוקת שייוולדו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנדריל לתינוקת
    מורי
    11/04/2009

שלום רב,

ביתי בת ה- 5.5 חודשים סובלת כרגע מהתלקחות קשה של גרד בראש בעקבות אוטופיק דרמטיטיס.
    אני כרגע בחופשה בארה"ב ורופא מקומי המליץ על בנדריל (קמפור)למריחה.
    האם מסוכן להשתמש בגיל כזה? האם זה אנטי היסטמין? אני השתמשתי פעמים אחדות ומאוד עזר לה אך אני רוצה לדעת האם לא מסוכן בגילה הפעוט.
    כמו כן אודה לך להמלצות נוספות לטיפול בגרד הנורא בראש (פתרונות שניתן לרכוש כאן בארה"ב וגם בארץ ללא מרשם).

מורי

לקביעת תור
    סגירה
    בנדריל לתינוקת

הוספת תגובה

• במדריל לתינוק

11/04/2009

בנדריל הינה תרופה אנטיהסטמינית ישנה וותיקה.
    איני מכיר את הפורמולציות הקיימות בארה"ב אך באם ההמלצה ניתנה ע"י רופא ילדים מומחה הרי שבמדינה מתוקנת כמו ארה"ב ניתן לסמוך על כשירותו של הרופא שיש לו מידע יותר ממני מכיוון שהוא רואה את הילדה מול עיניו.
    בנוסף חשוב על שימון אינטנסיבי של העור במשחות שומניות כדוגמת משחות המכילות CETOMACROGOL ודגומיו או אפילו סתם שמן תינוקות שניתן לקנות בכל חנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אך עוד שאלה ברשותך

מורי
    12/04/2009

בנוסף יצאו לביתי מס' חצ'קונים (עם ראש שומני) על הקרקפת עוד לפני השימוש בבנדריל. האם אתה יכול לומר לי ממה זה יכול להיות? והאם נדרשת לזה התייחסות מיוחדת? האם ייתכן שזה ממחלת חום שהייתה בימים האחרונים?(וירוס שגרם לאדמדמת) אן משימון הקרקפת במוצרים שומנים?

מורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגע צריך לראות בעין

12/04/2009

לא סביר שהנגעים כתוצאה משימון העור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום בדקכי השתן?
    ישראלה רימון
    10/04/2009

נכדתי בת שלוש. לפני כחודשיים נשלחה בדיקת שתן לכללית ותרבית בגלל שהשתן נראה עכור. לא היו תלונות או סימני חולי כלשהם. חזרה תשובה של 500 לויקוציטים וצמיחה של פרוטאוס. היא קיבלה קורס של אנטיביוטיקה ואחרי כן חזרו על הבדיקה. התשובה היתה אפס לויקוציטים וצמיחה של פסודומונס. התיחסו לזה כאל קונטמינציה וחזרו אחרי שבועיים על הבדיקות . הפעם היו 500 לויקוציטים ושוב צמיחה של פסודומונס (כתשעים מושבות) ואז נשלחה בדחיפות למוקד. שם ניסו לקחת שתן לתרבית באמצעות קטטר ולא הצליחו. בדיקת הלויקוציטים במקום היתה שלילית. האחות נקתה את האיזור ביסודיות ונשלחה תרבית שוב. הפעם היתה התשובה "מגוון חידקים". הקליניקה לכל אורך הדרך היא אפס תלונות, העדר כל צריבה או רגישות והתנהגות רגילה לגמרי. למעט אפיזודה של 24 שעות של חום בינוני, ללא כאבים ,שנראה כמו משהו וירלי אינטרקורנטי (היה בו-זמנית לכמה ילדים בגן) לפני כחודש. לעתים נדירות מתלוננת על כאב בטן קל שחולף מידית,ללא בכי או חרדה.
    ברצוני לציין שהתרשמתי שהיא מאד עוצרת את השתן שלה, ולא עקב צריבה שהיא שוללת אותה כל הזמן, אלא נראה לי מסיבה ביהביוריסטית כלשהי (אולי משהו בגן?). יש קשר?
    בקרוב יבוצע אולטראסאונד של דרכי השתן, וכמובן חוזרים על הכללית והתרבית. האם לאור הקליניקה של ילדה הנראית תודה לאל בריאה לכל דבר, ותשובות התרבית הלא עקביות יש מקום להגדיר זאת כזיהום בדרכיהשתן ? או לחילופין לשלול זאת? לא היינו רוצים לבצע בירור מיותר, אבל מה כן כדאי לעשות?
    מה האינסטנציה הרפואית שכדאי להתיעץ בה? אורולוגית ילדים,נפרולוגית ילדים או זיהומולוג ילדים?
    תודה על התשובה- סבתא ישראלה.

לקביעת תור
    סגירה
    זיהום בדקכי השתן?

הוספת תגובה

• לסבתא ישראלה

11/04/2009

שאלתך בהירה ומכילה את עיקר הדברים ולכן יהיה לי די קל להתייחס.
    המידע היחיד שחסר לי הוא באיזו צורה נלקח השתן לבדיקה
    סיכוי סביר שלקיחה לא נכונה היא הגורמת לתוצאות מטעות.
    הסיפור לא נראה על פניו מחשיד מידי אם כי פסאודומונס אינו חיידק שכיח בתרביות דם/שתן/צואה ולכן הימצאותו בבדיקה ובמיוחד פעם שניה מצדיקה התייחסות מסויימת.
    נקודה חשובה שעליה עמדת היטב היא ההתאפקות של הילדה ממליץ מאוד לנסות ולברר מה הסיבה (נקיון שרותים בגן? ריכוז במשחקים? גמילה לאחרונה ופחד להתרוקן ? אחר?)
    יש מקום גם לבדוק את הנרתיק (אפילו בבית) ולראות האם אין שם גרוי או הפרשה.
    שתיה מרובה, הקפדה על התרוקנות סדירה כל שעתיים וביצוע על שמע של הכליות הינן הפעולות המומלצות הראשונות ובהתאם למידע מהן ניתן יהיה לכוון את המשך או עצירת הברור.
    כרגע לא רואה צורך עד השלמת המידע הנ"ל לפנות הלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום ושלשולים שלא עוברים
    ויקי
    09/04/2009

שלום, הבן שלי חולה מיום שני, עם שלשולים וחום שהגיעו עד ל40 מעלות עד יום רביעי הוא היה עם חום זה , היום הוא התעורר לראשונה מאז שהתחיל לו החום עם 36.9 ואז קפץ לו בארבע ל38.8 נתתי לו נר אקמולי, מדדתי לו חום בשעה 20:00 והיה לו 36.6 שעה לאחר מכן קפץ לו שוב ל38.4 ומאז טיפס לו עד ל39.4 כשהגיע לחום זה שוב נתתי לו אקמולי, האם זה הגיוני משחק הטמפרטורה, שבשעה קופץ החום?
    והאם עקב זה שירד לו החום לנמוך במהלך היום , האם אפשר לקרוא לזה מגמת שיפור? השלושלים התמעטו אך עדיין ממשיכים
    זה כבר יום רביעי של המחלה מה זה יכול להיות חוץ מוירוס?

לקביעת תור
    סגירה
    חום ושלשולים שלא עוברים

הוספת תגובה

• שלשול חד

09/04/2009

יש מקום לחשוד בזיהום חיידקי
    גשי לרופא/ת הילדים לבדיקה והביאי איתך דגימת צואה לשלוח למעבדה
    הקפידי על שתיה מרובה ומעקב אחר מתן שתן.
    ניתן לתת גם פרוביוטיקה במינון תואם לגיל
    אך חשוב להי בדק על מנת לשלול זיהום חיידקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטערת עוד שאלה

ויקי
    10/04/2009

רציתי להוסיף שבחודש ינואר, הוא היה מאושפז בבית חולים אחרי שבועיים של חום , שלא ירד, לבסוף נתנו לו אנטיבטויקה דרך הוריד והחום ירד, לאחר שבוע שהשתחרר מבית החולים , החום היה 36.8-37 בבוקר, ובערב תמיד היה מגיע ל37.4
    רציתי לשאול והפחד הכי גדול שלי הוא , האם יכול להיות שיש כאן מחלה קשה שמסתתרת מבעד לכל מה שקרה, או שזה שיניים?
    הרופא נתן לו בדיקות דם שיצאו בסדר, ותרבית שתן וצואה שאנחנו צריכים לעשות ביום ראשון, במידה והם יהיו בסדר האם אפשר להירגע?
    יש לציין שבלשולים , היה דם , אך הוא כבר נעלם ולא נמצא יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו שאלה שאיני יכול לענות עליה ....

11/04/2009

מכיוון שאיני מכיר את הילד.
    התאור של שלשול עם דם וחום גבוה דורש דבר ראשון לשלול זיהום חיידקי במעיים וזה מתבצע ע"י תרבית צואה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביספינול A
    אמא אוהבת
    07/04/2009

בהמשך לביתי המתוקה...
    אני נותנת לילדה מטרנה בבקבוקי אוונט.
    לא הייתי מודעת למחקר שנערך לפני כמה זמן, ורק לאחרונה נודע לי על הסכנות שיש כתוצאה לחומר הרעיל ביספינול A הנמצא בבקבוקי פלסטיק, לצורך עניניינו בבקבוקי אוונט.
    אני אכן כחודש מקררת לילדה מים בבקבוק ( שופכת מים רותחים ישירות לבקבוק ומקררת ), מה הסיכויים לחשיפה לחומר המסוכן?
    האם חלילה גרמתי לה נזק???
    האם יש סימנים המעידים על כך שביתי נחשפה לחומר המסוכן?
    מאז עברתי לבקבוקי MAM .
    אני זוכרת שלבכור שלי גם נתתי באוונט, ולא ראיתי משהו מיוחד.
    אשמח לקבל את חוות דעתך,
    תודה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    ביספינול A

הוספת תגובה

• כללים בבקבוקים

09/04/2009

לפי המלצות משרד הבריאות יש להקפיד שהבקבוק שלם וללא שריטות וכך הסיכון נמוך מאוד'
    מכיוון שההשפעה היא בחשיפה ממושכת ומצטברת למשך זמן רב, אין סימנים שניתן לראות בזמן המיידי
    ממליף לך לקרוא באתר משרד הבריאות את כל ההמלצות המפורטות לקהל הרחב הנמצאות שם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    אמא אוהבת
    07/04/2009

שלום,
    1. ביתי בת שלושה חודשים.
    היום בשעה 6.00 בבוקר נתתי לה בקבוק תטרנה.
    בסביבות 8.30 רחצתי את הבקבוק, וראיתי כי באחד החלקים היו שאריות של נוזל כלים " פיירי" שכנראה לא נשטפו.
    זהו חלק מסיליקון שלא נראה לעין בעת הרכבת הבקבוק ( בקבוק של חברת MAM ).
    שאלתי היא מהי מידת הסיכון?
    השעה כעת כמעט 9.00 אין סימנים מיוחדים בילדה- היא עירנית, צוחקת ( אפילו בקול רם), והיא תיכף רעבה ומראה סימנים של רצון לאכול.
    היא עוקבת אחרי לכל מקום והכל נראה לי בסדר.
    האם ברגע זה יש מקום לדאגה????????

מה הסכנה , חלילה, אם יש??.

שאלה נוספת: האם אכן יש צורך לעשות סטריליזציה בבקבוק לאחר כל ארוחה?
    אם אני רוחצת אותו היטב במים וסבון, זה מספיק?

עם הבכור שלי הייתי שופכת מים רותחים על הבקבוק, או ישירות בגז, אחת לשבוע, והכל היה בסדר, ב"ה.
    מהי המלצתך??.

2. ביתי פולטת לעיתים מים מהפה ( ללא צבע לבן של חלב), האם זה תקין??

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• תשובות

09/04/2009

1. בכמות כזו קטנה כפי שתארת הסיכון אפסי אם בכלל
    2. אסור להעביר בקבוק על הגז הדבר עלול לגרום לפרוק תרכובות פלסטיות ושחרור חומרים מסוכנים
    ההמלצה היא לעשות סטריליזציה כמקובל
    3. לגבי הפליטות ממליץ לפנות להערכת רופא ילדים על מנת להעריך בצורה יותר טובה, רק על סמך התאור שלך בהעדר מידע נוסף וללא בדיקה לא ניתן לתת המלצוךת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף קצת
    ויקי
    06/04/2009

שלום , אשמח לעזרתך הדחופה, היום עשיתי טעות ונתתי לילד שלי בן השנה, במקום 5 מ"מ 5 כפיות של אדויל , היה לו חום של 40 מעלות, והוא ירד אחרי שינה ל37.2 , הוא קם לאחר שינה בצהריים מזיע, נתתי לו את האדויל בשעה 12:30, היום בשעה 19:10 הוא העלה שוב חום ל38.9 נתתי לו נר אקמולים 130 מילגרם, רציתי לדעת אולי עברתי את המכסה של ההורדה לחום, ואני עושה טעות
    אשמח לייעוץ דחוף
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף קצת

הוספת תגובה

• פני בדחיפות לרופא הילדים

07/04/2009

התאור מבולבל ומאוד חסר
    רושם למינון יתר של תרופות אך ללא נתונים לא אוכל לקבוע
    פני מחר בבבוקר להערכת הרופא המטפל.
    את יכולה גם ליצור כעת קשר טלפוני עם מרכז הרעלים בבי"ח רמב"ם או באסה"ר שפעילים 24 שעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום מתמשך
    צביה
    06/04/2009

שלום רב,
    הבן שלי בן שנה ושלושה חודשים סובל כבר 6 ימים מחום אשר נימדד במשך היום 37.7 ולקראת הערב עולה ל 38.
    אני לא נותנת לו אקמולי, והוא מתנהג רגיל לחלוטין.
    רופא הילדים אומר שככל הניראה וירוס, ולא נותן שום בדיקות.
    היתכן כל כך הרבה זמן וירוס? אני מפחדת לפספס משהו אחר.
    ובאופן כללי הילד מאוד רזה, שוקל 9800 נולד 3450. מדי פעם נעשות לו בדיקות דם שיוצאות תקינות, אבל יש לו יציאות 3-4 פעמים ביום ובכמות לא קטנה, הרופא אומר שתקין אבל אני מאוד מודאגת. האם תוכל להמליץ לי אילו בדיקות כדאי לעשות? אולי גסטרו? והאם להיתעקש עם הרופא למרות שאומר שתקין?
    מודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חום מתמשך

הוספת תגובה

• חום

פרופ' חיים ביבי
    06/04/2009

טבע מחלת החום הוא כזה שאם הילד מרגיש טוב לא מדובר קרוב לוודאי במחלה קשה ויש צורך במעקב רופא מטפל. למרות האמור לעיל ובמידה והחום נמשך מעבר לשבוע יש צורך בבירור מינמאלי
    שהרופא המטפל וודאי יודע עליו.לגבי המשקל יש צורך במעקב צמוד של הרופא המטפל אם יש ששבירת ערקומות משקל יש צורך בבירור מקיף. לגבי היציאות הרכות גם כאן אם אין שיפור יש צורך בבירור מקיף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום בלי סיבה
    נטלי
    06/04/2009

שלום שמי נטלי ויש לי בת, בת 4 ושמה תאיר...
    תאיר בחודש וחצ י האחרונים היתה 3 פעמים עם חום גבוה בלי שום סיבה(לא גרון,לא אוזניים), שמעתי שיש מחלת ילדים שאני חושבת שנקראת "סאסא" משהו כזה ,אשמח לקבל עזרה ...

לקביעת תור
    סגירה
    חום בלי סיבה

הוספת תגובה

• חום

פרופ' חיים ביבי
    06/04/2009

יש מחלת בשם פפאפא pfapa בה יש חום דלקת לוע שקדים מוגדלים בלוטות לעיתים פצעים בפה.
    כך שאם אין בעיה בגרון קרוב לוודאי שלא מדובר במחלה הנ"ל. לגבי חום חוזר אצל ילדה בת 4 שנים
    רצוי לעשות בדיקות בסיסיות של דם ושתן כדי לשלול תהליכים שיש להם טיפול. אם החום מתמיד יש צורך בבירור מקיף יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון מוגזם?
    יעל
    06/04/2009

יש לי תינוקת בת שמונה חודשים ששוקלת 9.5 קילו. חלתה כבר פעמיים בברונכית והרופאה נתנה לה מינון גבוה של מוקסיפן - למשל כאשר שקלה 8 ק"ג הרופאה נתנה לה 8 cc בבוקר ועוד 8 cc בערב- בטענה שמצבה דורש את הכמות הכפולה. כיום בתי שוב חולה מאוד ומקבלת מוקסיפן מזה ארבעה ימים בהנחיית רופא אחר. מקבלת 5 cc בבוקר ו 5 cc בערב - ואין שום שיפור. היתכן שהכמות הגדולה שקיבלה השפיעה לרעה וכעת גופה לא מצליח להתאושש עם הכמות הנכונה? אם כן מה לעשות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מינון מוגזם?

הוספת תגובה

• שלומות

פרופ' חיים ביבי
    06/04/2009

שני רופאים הרבה דעות. מקובל כיום לתת טיפול במינון גבוה של מוקסיפן (8סמ"ק *2) במידה ויש סיבה מוצדקת כמו דלקת אזניים. במצבים אחרים נותנים קצת פחות. יש גידה כיון גם של טיפול במינון של פעמיים ביום.
    כך שהתינוקת קרוב לוודאי מקבלת טיפול בהתאם למצבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה