פורום רפואת ילדים, מחלות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת אוזניים חודשיים
    אנה
    24/11/2008

שלום בתי בת השנתיים ןארבעה חודשים סובלת מדלקת אוזניים עם הפרשה מהאוזן הימנית המשך חודשיים וחצי בתרבית התגלה המופילוס אינפלואנזה הרגיש לאוגמנטין רוצפין זינת ורספרים היא קיבלה שבוע שלם אוגמנטין לפני חודש ועכשיו שלושה ימים אזניל רופאת הילדים טוענת שאין מה לתת אנטיביוטיקה ושהטיפול צריך להיות עם טיפות דקס אוטיק ומי חמצן שלוש פעמים ביום רופאת אא"ג טוענת שכדאי לתת זריקת רוצפין ואבקת סולפה בתוך האוזן ושאין מה להמשיך עם הדקס אוטיק ומי החמצן מה עמדתכם ונסיונכם בנושא? האם הזרקת לילדים רוצפין ואם כן האם היה יעיל? האם הזריקה כאבה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת אוזניים חודשיים

הוספת תגובה

• תשובה חלקית

24/11/2008

ראשית, דלקת אוזניים שנמשכת חודש וחצי ברציפות עם הפרשה דורשת ברור לחפש דברים מעבר.
    רוצפין הינה תרופה אנטיביוטית רחבת טווח הניתנת בהזרקה לווריד או לשריר
    בהזרקה לשריר מוהלים את האבה עם תמיסת לידוקאין המשמשת לאלחוש מקומי וכך מקטינה את הכאב בהזרקה.
    האם לתת או לא לתת זו החלטה שצריכה להתקבל בייעוץ משותף שלך ושל אבי הילדה, רופאת הילדים ורופא הא.א.ג.
    ללא היכרות של פרט המקרה ובדיקת הילדה איני יכול לתת המלצה טיפולית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי רופא ילדים
    ליאת
    24/11/2008

בני בן שנתיים וקצת עד לפני מס' חודשים היה מטופל אצל רופאת ילדים מאוד יסודית, לדעתי יותר מדי יסודית הדבר התבטא בכך שכל מטופל נכנס אליה למינימום 40 ד' עד שעה וחצי ולכן התורים מתעקבים בשעות ובינתיים יושבים בחוץ ותופסים מחלות ובנוסף חשתי ששלחה אותו לבדיקות רבות שלא לצורך. עברנו לרופאה אחרת עליה המליצו לי וזו הקיצוניות השניה, היום היינו אצלה פעם ראשונה בעיצומה של מחלה (חום כבר 3 ימים ושיעול), היא הקשיבה לריאות ואמרה לעשות לו דחוף אנלציה כי הן חסומות וככשאלתי מה בנוגע לחום היא אמרה שזה בטח ויראלי. שאלתי היא על סמך מה? האם זה נורמלי לא לבדוק אוזניים, גרון, בלוטות וכו' אצל פעוט בן שנתיים עם חום? אני לא רוצה לטרטר אותו מרופא לרופא, האם אני מגזימה? מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לגבי רופא ילדים

הוספת תגובה

• לא, כנראה שלא

24/11/2008

אף קיצוניות אינה טובה
    אין לי אלא ליייעץ לך לחפש רופא אחר שעליו תקבלי המלצות
    גשי אליו עם ילדך ואני מקווה שתמצאו שפה משותפת
    לכל אדם ולכל בעל מקצוע יש את הגישה שלו, לא רק ברפואה.
    ולא כל אדם יסכים ויהיה מרוצה מגישה של כל איש מקצוע
    כמו אצל זוגות רבים בחיים נפגשים ונפרדים עד שמוצאים את בן/ת הזוג המתאים/ה
    כך גם לגבי רופא שאיתו צריך להיות קשר המבוסס על אמון וביטחון
    זו דעתי האישית
    מן הסתם יש שלא יסכימו איתי
    אשמח לשמוע גם את דעתם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגרינה - כאב באזור העין והרקה
    סיגל.
    23/11/2008

הילדה שלי בת 13 וחצי היא התחלילה לסבול מכאבי ראש מגיל 10 עשינו לה בדיקות amri וסיטי והכול בסר היא הייתה מטופת בשנידר במחלקה הניורולגית ולא עזר בכלום וכן היא עשתה בדיקת עיניים והיא מרכיבה משקפים רק לראיה מרחוק שהיא בכתה ורואה טלויזה יש לציין שאני סובלת ממגרינה מגיל מאוד צעיר ולי ולבת שלי יש כתמים קפה עולה בגוף ( הרבה כתמים) מה שמטריד אותי שהכאב מתרכז באזור העין ימין ומסביב לעין והמצח אני לא יודעת אך לעזור לה שיש לה התקף היא בוכה מכאבים אני נותנת לה אקמול וזה עוזר לה אך שהוא אך אני לא רוצה להרגיל את הגוף שלה לכדורים ועניין הוא שהיא מקבלת התקף זה נמשך 4 עד 5 ימים ואני חושש לביא לה כול יום כדור אך אני יכולה לעזור לבתי ואיזה טיפול אני יכולה להביא לה בתודה אמא מודאגת

הוספת תגובה

• הפורום אינו נועד להחליף רופא מטפל

24/11/2008

ראשית אני משתתף בצערך על הסבל של הבת
    לשוב מאוד שבדיקות ההדמיה תקינות
    עושה רושם שיש חשד לנוירוו-פיברומטוזיס אך לצורך האבחנה והטיפול בכאב הראש, אני ממליץ לשוב ולפנות לנוירולוג המטפל
    אם הוא לא עוזר לפנות לנוירולוג אחר
    בברכת רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגרינה אצל ילדה בת 13

סיגל.
    24/11/2008

אני יודעת שיש לבת שלי נוירוו-פיברומטוזיס השאלה שלי האם יש טיפול לזה נאם היא תמשיך לסבול מכאבי ראש עזים ותמשיך לקחת כדורים ידוע לך אם יש טיפול משהו שאני יכול לעזור לילדה ובדיקות הדמיה שהיא עשתה היו בע"ה תקינות וכן הודה לך אם תפנה אותי לרופא או לךטיפול מתאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתך

24/11/2008

נוירופיברומטוזיס דורשת מעקב עיניים, כליות, נוירולוג ועוד בהתאם לממצאים
    הרופא המכוון ומתווה את המעקב הוא רופא הילדים המטפל/הנוירולוג ילדים.
    אם עשית ברור לכאב הראש והנוירולוג טוען שמבחינתו הברור מוצה ואין לא מה להוסיף ניתן לפנות למרפאת כאב לקבלת טיפול בכאב עצמו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון
    נועה
    23/11/2008

אני מבקשת לשאול האם יש קשר בין אכילת ביצים לחיסון של גיל שנה? (נאמר לי משהו בדבר זה ולא הבנתי). בני בן שנה ואוכל מעט מאוד ביצים (רק חלמון) עקב חוסר רצון מצידו. האם ניתן לחסן כרגיל? ושאלה נוספת- מה נחשב חום אצל תינוק בן שנה? (האם מעל 37.5 נחשב חום) תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון

הוספת תגובה

• חום,חיסון וביצים

23/11/2008

בעבר היו מגדלים את הנגיף על מצע מביצים וילדים הרגישים לביצה היו יכולים להגיב
    החשש היום כבר לא קיים מאחר והתרכיב מאוד נקי
    ממה שאת מתארת בנך לא רגיש לחלבון הביצה
    חום נחשב מעל 37.5 אם כי חום שכזה לא בהכרח מחייב טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות תכופות לתינוקת בת 9 חודשים
    אורלי
    22/11/2008

שלום, בתי בת 9 חודשים. מזה שבוע עם 6-8 יציאות רכות במנות קטנות, לעיתים ממש רק הכתמה, ביום. הן נראות יבשות (אלא אם כן הטיטול סופג את כל המים...). לפני שזה התחיל נתנו פעם ראשונה אורז ומלון (בהפרש של כמה ימים) ואחרי שהתחילה הבעיה הורדנו את שניהם והיא אוכלת רק מזונות שאכלה כבר מזמן. האם זה יכול להיות כתוצאה מוירוס? כמה זמן יכולה להימשך השפעתו של וירוס? האם דורש טיפול? למה לשים לב? תודה.

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת -

אורלי
    22/11/2008

האם אפשר/כדאי לחסן נגד שפעת במצב זה? שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן ורצוי....

22/11/2008

הוריות הנגד לחיסון הינן
    1. חום
    2. רגישות קשה לביצים
    3. תגובה קשה לחיסון קודם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכתובת המומלת היא....

22/11/2008

רופא הילדים המטפל
    מומחץ לגשץ בשעות הבוקר ולהביא דוגמת צואה טריה לבדיקה
    על פי הבדיקה ותוצאות המעבדה ניתן יהיה לקבוע מתי ואיך ייפסק השלשול ואולי גם ממה נגרם
    בנתיים ניתן לתת פרוביוטיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היינו אצל הרופא המטפל.

אורלי
    22/11/2008

ללא בדיקה הוא אמר שזה וירוס ואין מה לעשות. העניין הוא שאני לא יודעת כמה זמן "נורמלי" שימשך שלשול על רקע ויראלי ומתי להתחיל לדאוג עוד יותר? שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשם כך נועד המעקב

23/11/2008

מומלץ אם עברו מספר ימים עד שבוע טאין הטבה לחזור ולהיבדק
    שוב, ממליץ על תרבית צואה ו-ROTA אם הקליניקה מתאימה
    וכמובן תוספת םרוביוטיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות חריגות בבדיקת דם- 14 חודשים
    תמר
    20/11/2008

בתוצאות בדיקת דם של תינוק בן 14 חודשים נתקבלו שלושה ערכים לא תקינים: Lymphocytes% 44.6 (כאשר הטווח הנו 67-77) Platelets 507 (כאשר הטווח הנו 150-450) 0.16 Eosinophils (כאשר הטווח הנו 0.3-0.5) האם ישנה סיבה לדאגה? האם ניתן לקבל הסבר על המונחים הנ"ל?

הוספת תגובה

• אבקש את כל הנתונים

20/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל התוצאות

תמר
    20/11/2008

WBC-Leucocytes 9.6 RBC-Red Blood Cells4.5 Hemoglobin 11.6 Hematocrit 34.8 MCV 77 MCH 25.8 MCHC 33.3 RDW 13.6 Platelets 507 MPV 9.2 Neutrophils % 45.8 Lymphocytes % 44.6 Monocytes % 7.4 Eosinophils % 1.7 Basophils % 0.5 Neutrophils # 4.42 Lymphocytes # 4.3 Monocytes # 0.71 Eosinophils # 0.16 Basophils # 0.05

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הספירה סה"כ תקינה

21/11/2008

אלו מדדי תאי דם לבנים
    הדבר היחיד שגבוה מעט הםן הטסיות PLT וכאן צריך לדעת מה סיבת הלקיחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו... אף סתום לתינוקת כבר שבוע
    רעות
    20/11/2008

הי, ביתי בת חצי שנה. היא סובלת מזה כשבוע מנוזלת באף, גרון אדום, ליחה, חרחור בריאות (ולכן גם אוכלת פחות). היינו אצל הרופא פעמיים שטען שבגיל הזה אין הרבה מה לעשות וזה יעבור לבד. מה שכן הוא נתן אינלצייה פעמיים ביום למשך מספר ימים. אנחנו גם שואבים לה נזלת מהאף, נותנים ספריי מי מלח לאף, ניסינו גם טיפות הומאופטיות R49 וגם טיפטיפות אפלפי ובלילה ישנה עם אדים קרים. כל זה ועדיין אין שיפור לאחר שבוע שלם. בלילה קשה לה מאד לישון והיא מתעוררת הרבה. האף שלה ממש סתום. אנחנו לא רוצים להגביה את המיטה לשיפוע כי אז הבייבי סנס לא יעבוד. אם היא לא מסוגלת לישון במיטה אנחנו שמים אותה בנדנדה/טרמפולינה/עגלה בשיפוע למשך שעה-שעתיים לישון ומנסים חזרה למיטה. שאלות: 1. איך ניתן לעזור לה להיפטר מהנוזלת ? מה עושים אם זה לא עובר ? 2. האם שאיבת נזלת בעזרת המשאבה/פומפה מהאף שלה יכולה להזיק לה ? תודה רבה, רעות.

הוספת תגובה

• אף סתום

פרופ' חיים ביבי
    20/11/2008

אף סתום מנזלת יוצר קשיי נשימה ניכרים בכל גיל במיוחד בגיל הינקות.
    יש כמה אמצעים לייבש הנזלת: מכניים-שאיבה עם הסכון של פציעת האף בשאיבה אגרסיבית.
    תרופתיים - טיפות אף שונות כמיבשי נזלת ואפילו טיפות עם סטרואידים במינון נמוך.
    לאור כשלון התרופה ההומאופטית לא צריך לשלול טיפות אף עם מעט סטרואידים לייבוש.
    אצל תינוקות עם אף סתום מאד וקשיי נשימה ניכרים יש צורך לשאוב באמצעים הקיימים רק במוקד
    או בחדרי מיון. כך שאם יש קושי נישמה ניכר יש לפנות לצורך ניקוז ראוי של הנזלת.
    השכבה בהגבהה יכולה לעזור כאשר עדיף תמיד השכבה על הגב או על הצד.
    יש להשגיח צמוד על ילד עם אף סתום. כאשר כמובן אסור להשכיב במיטת ההורים. רצוי שיהיה מכוסה עם כמה שפחות שכבות והבגד אמור להיות לא הדוק מידי. והעיקר רצוי להבדק על בסיס יומי אצל הרופא המטפל כל זמן שיש חסימה ניכרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רעות
    21/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת - תיקון
    taw
    20/11/2008

שלום רב, יש לי ילדה בת שנה וחודשיים. בשנה האחרונה סבלה מנזלת פשוטה שהייתה נעלמת אחרי שבוע. מלפני חודש עוד פעם חזרה הנזלת ולא עוזבת אותה. מדי פעם מנקים את האף שלה עם מי ים. הילדה אוכלת טוב , ביום לא ישנת אולי שעה בממוצע , בלילה אך מתעוררת 4-5 פעמים , יש לה נחירות עדינות. פנינו לרופא א.א.ג והוא שלח אותנו למעבדת שינה ,ודיבר איתנו על פוליפים. להלן השאלות שלי: 1. האם נזלת שמתארכת יותר מחודש סימן לפוליפים. 2. האם חייב לטפל בפוליפים 3. האם ניתוח פוליפים מסוכן - ילדה בת שנה וחודשיים 4. מה עם ההרדמה. 5. לפני שלושה חודשים הילדה נפלה על הפנים, האם יתכן וחטפה מכה באף שגרמה לזה

לקביעת תור
    סגירה
    נזלת - תיקון

הוספת תגובה

• נזלת

פרופ' חיים ביבי
    20/11/2008

פוליפים לא נגרמים בדרך כלל מחבלה.יש סיבות אחרות לפוליפים שהם נדירים יחסית בגיל שנה +.
    יתכן ומדובר בשקד שלישי-רצוי לדבר עם רופא האאג בקשר לבעיה.
    סביות לפוליפים הן אלרגיה ומחלות נוספות שיש לשלול במידה ויש חשד - במיוחד אם יש חוסר עליה במשקל שיעול כרוני ויציאות רכות גדולות.
    מטפלים בבעיה רק אם יש הפרעות ניכרות בשינה ובנשימה ועל כך צריך לדבר עם הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת
    taw
    20/11/2008

שלום רב, יש לי ילדה בת שנה וחודשיים. בשנה האחרונה סבלה מנזלת פשוטה שהייתה נעלמת אחרי שבוע. מלפני חודש עוד פעם חזרה הנזלת ולא עוזבת אותה. מדי פעם מנקים את האף שלה עם מי ים. הילדה אוכלת טוב , ביום לא ישנת אולי שעה בממוצע , בלילה אך מתעוררת 4-5 פעמים , יש לה נחירות עדינות. פנינו לרופא א.א.ג והוא שלח אותנו למעבדת שינה ,ודיבר איתנו על פוליפים. להלן השאלות שלי: 1. האם נזלת שמתארכת יותר מחודש סימן לפוליפים. 2. האם חייב לטפל בפוליפים 3. האם ניתוח פוליפים מסוכן - ילדה בת שנה וחודשיים 4. מה עם ההרדמה. 5. לפני שלושה חודשים הילדה נפלה על הפנים, האם יתכן וחטפה מכה באף שגרמה לזה

לקביעת תור
    סגירה
    נזלת

הוספת תגובה

• נכתבה תשובה

פרופ' חיים ביבי
    20/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת נשיקה
    בועז
    20/11/2008

שלום רב בני יותם בן 16 לקה במחלת הנשיקה ואושפז עקב כך בשל סיבוכים קשים של נפיחויות בגרון בלימפה . מה הערכה של שמני החלמה ? אנו מוטרדים ממצבו בשל העובדה כי זה חודש ימים לא מסתמן שינוי עם כל הכרוך מהפסד ימי לימודים על כל הכרוך בכך. ודה להתייחסותכים. בועז וייסלר

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת נשיקה

הוספת תגובה

• מחלת נשיקה

פרופ' חיים ביבי
    20/11/2008

מחלת הנשיקה נגרמת מוירוס הקרוי EBV בקצור. טווח המחלה ממחלה קלה עיד מחלה קשה עם סיבוכים. לא תמיד ברור מי מהחולים יחלה באופן קשה יותר ומי באופן קל.
    סמני המחלה הם חום הגדלת בלוטות לפעמים גם הגדלת הטחול.
    מחלה קשה יכלה להמשך זמן רב שבועות ואפילו חודשים.
    מאחר והוא מאושפז אני חשוב שכדאי לדבר עם הרופאים במחלקת האשפוז לגבי מצבו והסיכוי להחלמה. בנוסף אני בטוח שאם נמצא באשפוז נשללו אפשרויות אחרות לתופעות המחלה.
    בזמנו היה רושם שמחלה הנקראת "סינדרום העייפות הכרונית" המתבטאת בעייפות של שנים משנית למחלת הנשיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק מוציא לשון
    רוית
    20/11/2008

בני בן 6 חודשים בעוד כמה ימים ועדיין לא שולט על לשונו שנשמטת החוצה כל הזמן. אציין שהוא חייכני מאוד ערני ומגיב לסביבה. (יוצר מעריצים בכל מקום) האם המצב שכיח, האם זאת בעייה שניתן לטפל בה בשלב הזה או שהתופעה אמורה לחלוף בקרוב? בתודה רוית

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק מוציא לשון

הוספת תגובה

• לשון

פרופ' חיים ביבי
    20/11/2008

לשון שמוטה יכולה להיות מסיבות שונות ביו השאר לשון גדולה מהרגיל.
    רצוי שהרופא המטפל יבדוק את הלוע ויחס הלשון לבית הבליעה.
    ברוב המקרים אם הילד מתפתח טוב אין מקום לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף ביותר...
    אתי
    19/11/2008

לצוות מומחי הפורום שלום רב, ברצוני להתייעץ עימכם. יש לי ילד בן 2.4 שנים בספטמבר הוא נכנס לגן פרטי בפעם הראשונה. עליי לציין שמגיל חודש עקב שיעולים חוזרים בתקופות של חורף הוא מטופל באנלציה עם מי מלח וקצת ונטולין ובודיקורט או במקום ונטולין טרבולין. שבוע לאחר שהוא נכנס לגן הוא נדבק כרגיל במשהו ויראלי שכמובן כלל בתוכו קצת שיעול קצת חום והוא טופל שוב בתרכובת של האנלציה - עד שהוא מבריא מזה שזה לוקח כמה ימים הוא חוזר לגן ואחרי שבוע בערך אם לא פחות הוא חוזר שוב פעם עם אותם סימפומים, ובחודש וחצי האחרון בנוסף לאנלציה הוא טופל פעמיים באנטיביוטיקה בלית ברירה, עליי לציין שבתקופה שהוא טופל באנטיביוטיקה הוא היה בבית עימי. לאחר סיום הטיפול הילד חזר לגן בריא כרגיל ולאחר כמה ימים שוב אותו הסיפור ממש שיעול של כלב עם המון המון ליחה שום סירופ שיעול לא עוזר באנטיביוטיקה אני כבר לא מעוניינת להשתמש בשבילו כי זה לא בריא, אנלציה אני עושה לו כרגע יש לו חום מאתמול בבוקר שנע בין 38-39 מעלות אבל היום בבוקר הגיע לשיא של 39.8 עם נשימות כבדות. הלכנו לרופאה אשר המליצה לנו משהו שנראה לי קצת מוזר להוציא את הילד מהגן למשך כל החורף ואז להחזיר אותו בסביבות מרץ אפריל. מה אתה אומר?האם זו דרך נכונה?אני רוצה לפנות לרופא מומחה באופן פרטי לאן עליי לפנות למומחה ריאות או לאף אוזן גרון?האם להשאיר אותו כל החורף בבית? אודה לתשבותך המהירה והכנה. בברכה אתי

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף ביותר...

הוספת תגובה

• נכון ולא נכון

19/11/2008

להוציא את הילד מהמעון/גן אכן תוריד משמעותית את רמת התחלואה שלא מאחר וייחשף הרבה פחות אך זה לא פיתרון ואני אישית לא אוהב את הפתרון הנ"ל.
    ילד בשנותיו הראשונות בגן חולה לעיתים מאוד קרובות וממוצע הביקורים אצל הרופא הוא כ-18 בשנה זה אומר שיש ילדים עם הרבה יותר ביקורים.
    אני הייתי ממליץ קודם כל עם מומחה ריאות ילדים על מנת לשלול אפשרות של אסטמה ואם כן מדובר באסטמה להעלות את הילד על טיפול מונע
    במידה ולא מדובר בבעיה ראתית כרונית ברור קצר דרך הרופא המטפל לשלילת בעיות חיסוניות גסות (מה שקרוב לוודאי אין לו).
    לחסן אותו לשפעת ו-PREVNAR
    ולראות כיצד יתקדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת גרון ובדיקת דם
    ורד
    19/11/2008

שלום רב, בני בן 5 חולה בדלקת גרון מסוג סטרפטוקוקוס A, מטופל במוקסיויט 8 cc פעמיים ביום. לאחר 5 ימים עם חום גבוה מאד, הרופא המליץ על בדיקות דם שונות, בינהן בדיקת תפקודי כבד (עם חשש למחלת הנשיקה). יש לי מס' שאלות- האם מחלת הנשיקה אינה ויראלית? ומה אומרים ערכים גבוהים של הפרמטרים הבאים: gpt (alt) 46 ldh 1060 antistreptolysin 0 772 המון תודה, ורד

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת גרון ובדיקת דם

הוספת תגובה

• חסר מידע

19/11/2008

א. נורמות המעבדה בה בוצעו הבדיקות, הערכית משתנים ממעבדה למעבדה.
    ב. האם נלקחו בדיקות ל-EBC, CMV, PARVO?
    הרושם שיש מחלת נשיקה אבל זו עדות מאוד עקיפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמת מידע

ורד
    20/11/2008

ד"ר שלום, להלן שאר הממצאים: IgG 85 (טווח positiv>20) IgM 160 (טווח positiv>40) EBV.EBNA 3 (טווח negativ 0-5 ) Antistreptolysin 0 772 (טווח 0-230) LDH 1060 (טווח 185-764) GPT 46 (טווח 0-45) ERS 65 (טווח 2-28) NEUT% 29.6 ׁ(טווח 40-60) NEUT .abs 3.5 (טווח 1.5-8) LYM% 60.9 ׁ(טווח 35-50) LYM.abs 7.1 (טווח 1.5-6.5) מעבר לבדיקת נוגדנים וספירה, לא נלקחו דגימות דם המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן מונונוקלאוזיס=מחלת הנשיקה

20/11/2008

לא ברור לי האם היה גם משטח לוע חיובי לסטרפטוקוק או שהחלו בטיפול על סמך הממצא הקליני ללא משטח
    אם יש משטח חיובי או לחלופין לא לקחו משטח יש לסיים 10 ימי טיפול.
    אם משטח שלילי להפסיק אנטיביוטיקה
    יש הפרעה קלה בת.כבד בעקבות זיהום חד בוירוס EBV
    לרוה מחלימים ללא צורך בטיפול מיוחד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במשקל
    ימית
    19/11/2008

בוקר נפלא!!! בני בן שנתיים וחצי בחצי שנה האחרונה איננו עולה במשקל כלל ( שוקל 10.5 ) במעון טוענים שהוא אוכל מצויין ובבית לאחר המעון כמעט אינו אוכל דבר ( הוא אכן אוהב את האוכל בבית ). הוציאו לו את השקד השלישי לפני כשנה,לפני כחצי שנה חזרה לה הנזלת הכרונית ואי הרצון לאכול. האם יש קשר בין הדברים או שמה ייתכן והוא חולה ואינני יודעת? אשמח לתשובה בנושא!

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במשקל

הוספת תגובה

• חוסר עליה במשקל

פרופ' חיים ביבי
    19/11/2008

מעקב אחר עליה במשקל חשוב ביותר בגיל הילדות. בדרך כלל יש עליה חדה עד גיל שנה ואחר כך עליה איטית יותר.כדי לעקוב טוב אחרי עליה במקלך יש צורך להשתמש בעקומות משקל וגובה לגיל.
    עקומות כאלה יש בכל טיפת חלב ומרפאת ילדים.לכל ילד יש את קו ההתפתחות שלו. אם הילד ירד מהקו יש לבצע בירור.הירידה יכולה להצביע על מחלה סמויה. בכל מקרה לדעתי יש מקום לפנות לרופא המטפל לבדוק עקומות משקל ולבצע בירור ומעקב צמוד במידה ויש בעיה בעקומות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערה קטנה לתוספת

19/11/2008

בקשי מהגננת במעון יומיים שלושה רישום אוכל מדוייק כולל שעה, סוג והכמות שהילד אכל (לא מה שהוגש לו בצלחת)
    לעיתים יש הפתעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשולים
    אור-לי
    18/11/2008

שלום רב, בני בן השנה וחצי משלשל מזה כשבועיים (בין4-5 פעמים ביום) וגם היו לו יומיים עם חום ואי שקט. עשיתי לו בדיקת צואה. והתוצאה מראה על -שלילי לפטוגנים. כיום מס' השלשולים פחתו ל2-3 ביום. האם הכל בסדר? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים

הוספת תגובה

• אם הוא משלשל כנראה שלא הכל בסדר

18/11/2008

מה זה שלילי לפתוגנים - מה נבדק?
    מה עם טפילים?
    חוץ משלשול?
    איך נראית היציאה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התוצאות המלאות-

אור-לי
    19/11/2008

Stool cult profile ממצא תהליך ‎מקום לקיחה:צואה REMARKS MICRO הערות להזמנה REMARKS MICRO שלילי לפטוגנים Stool culture הוא עדיין משלשל -הרופא בדק אותו ואומר שהכל תקין בבדיקה הגופנית. אילו עוד בדיקות לבקש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר לבדיקה

19/11/2008

אור-לי שלום
    מה שכתבת זו תעודת משלוח (מה לקחו איך שלחו) ולא מה בדקו
    שלילי לפתוגנים בסדר אבל אלו פתוגנים נבדקו
    רק שיגלה וסלמונלה, E,coli, קמפילובקטר?
    יש הרבה מזהמים בצואה והייתי מצפה מהמעבדה לכתוב את הפתוגנים הספציפיים שנבדקו.
    בהתאם למה שנבדק ונמצא שלילי, ממשיכים לבקש את המשך הבדיקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה