פורום רפואת ילדים, מחלות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מניעת מחלות
    עינב
    16/12/2008

שלום רב, בני בן שנתיים ותשעה חודשים, שנה שנייה בגן. בשנה הקודמת חלה לעיתים תכופות (אחת לשבועיים), לרב בוירוסים שלוו בחום גבוה. (בארבעה מהמקרים החום לווה בפרכוס חום). השנה חשבנו שיחלה פחות אך לצערי בחודש האחרון היה יותר בבית מאשר בגן. יש לי 2 שאלות בעניין: 1. מה אפשר לעשות כדי לחסן או להפחית את התחלואה? האם אתה ממליץ על טיפולים מסויימים/ויטמינים? 2. בשל עליית החום המהירה בכל מחלה אנו מרבים לתת לו אקמולי ונורופן כדי לא להגיע למצב של פרכוס. אנו מקפידים לא לעבור את המינון אך בשל התדירות הגבוהה של המחלות אנו חוששים שבכל זאת הוא צורך יותר מידי תרופות. מה דעתך? מחכה לתשובתך, המון תודה! עינב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מניעת מחלות

הוספת תגובה

• מניעה

פרופ' חיים ביבי
    16/12/2008

קשה להמנע מחשיפה לוריסוים שהם הגורם העיקרי לתחלואה בגיל הילדות.
    יש חיסונים נגד חיידק הפנוימוקוקוס הגורם לדלקת ריאות בין השאר. בדרך כלל עם הגיל החיסון משתפר ואיתו גם הפחתת התחלואה.
    יש תרופות או צמחים כאכיניציאה שטוענים שמשפיעים על מנגנון החיסון לטובה מחד - מאידך יש עבודות מדעיות שלא מצאו שיפור בחיסון ונהפחתת תחלואה עם אכיניציאה. לאור זאת נראה לי שאכיניציאה לא יכולה להזיק אבל אפשר גם להסתדר בלעדיה. דומה לגבי ויטאמין C.
    פרכוס חום פעם רביעית רצוי שיהיה גם מעקב נוירולוג ילדים.
    לגבי התרופות אם לא לוקחים את מורידי החום באופן קבוע תקופה ארוכה ובמינון גבוה יכולה להיות בעיה. כל זמן שהטיפול במסגרת המנה המומלצת אין מקום לדאגה. בכל מקרה מורידי החום ניתנים כדי לשלוט בחום והורדת הסיכוי לפרכוס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחלואה חוזרת
    אמא מודאגת
    16/12/2008

ביתי בת שנה וארבעה חודשים היתה חולה לסרוגין לכל אורך החודש האחרון(וירוס של חום, וירוס של הקאות והיום וירוס של שלשולים שבא והולך. היא עדיין לא הולכת לגן. האם יש דרך למנוע את החשיפה לוירוסים הללו? עליי לציין שיש לנו חתול בבית וארגז הצרכים שלו נמצא בתוך הבית (ליד המטבח). בנוסף האם יכולה לצאת לטיול בחוץ עם משלשלת ? מצב רוחה מצויין.

לקביעת תור
    סגירה
    תחלואה חוזרת

הוספת תגובה

• אמא

פרופ' חיים ביבי
    16/12/2008

הדבקות בוירוסים מאד שכיחה בגיל הגן. זה גם חלק מתהליך החיסון. אין דרך להמנע אלא אם כן תחליטי לשים אותה בבועה סגורה. קרוב לודאי שאין קשר בין הוירוסים לחתול אך רצוי שתינוקת לא תיגע בהפרשות החתול. לגבי טיול במקום פתוח אין כל מניעה כל זמן שמצבה מצויין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין D
    נילי
    15/12/2008

מתי מתחילים לתת ויטמין D? אחות טיפת חלב אמרה לי לתת מיד לאחר הלידה ועד גיל שנה, ואילו רופאת הילדים אמרה להתחיל רק בגיל חודש.

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין D

הוספת תגובה

• קצת סדר בבלאגן

16/12/2008

עד לא מזמן היו מתחילים ויטמין A+D מגיל חודש
    לפני תקופה לא ארוכה הוברר שאין צורך בתוסף של ויטמין A לעומת ה-D שהוא חיוני מאוד והכרחי ומהווה כנראה ויטמין שחסר אצל אנשים רבים.
    לכן יצאה המלצה על מינון שונה בהתאם לתזונת התינ וק
    בהמשך התקבע יותר הנוהל המומלץ היום והוא מתן ויטמין D לכל יילוד בריא במינון של 400 יחידות ליום (2 טיפות) מהלידה !! ועד גיל שנה
    הרושם שבעתיד הלא רחוק המינון יעלה ואולי אף יוארך הגיל למתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת בחדשי החורף
    בועז
    15/12/2008

בתי בת 8 סובלת מתחילת החורף מנזלת שקופה ולעיתים לא קרובות גם בצבע ירוק, לפעמים סובלת גם משיעול ליחתי בעיקר בשעות הלילה. אין לה חום ולא שפעת.והיא מתפקדת כרגיל, האם כדאי לעשות בדיקות אלרגיה, והיכן כדאי לעשות זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    נזלת בחדשי החורף

הוספת תגובה

• ראשית קבל התנצלותי

16/12/2008

על האחור במתן התשובה לא שמתי לב לשאלה.
    \אני חושב בשלב ראשון שיש לפנות לרופא הילדים להערכת סוג הנזלת.
    הרושם שלי שמה ששכיח שכיח ולא מדובר בנזלת אלרגית אלא בהצטננות חורף או שרשרת של הצטננויות חורף, אך ללא בדיקה לא ניתן לשלול.
    במידה ואכן הרושם של הרופא הוא שמדובר באלרגיה לכל קופה יש את המגוון של המכונים/מעבדות/יוצעים ומרפאות המספקים לה את השרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנורת מלח לפעוטה חולת אסטמה
    איילה
    15/12/2008

בתי בת שנה ושבע חודשים חולה אסטמה ונזלת כרוני, נאמר לי כי היא צריכה לעבור ניתוח פוליפים באף עקב דום נשימה בשינה . שאלתי היא: קיים מנורת מלח אשר עוזרת לנשימה עד כמה זה טוב ומועיל (ברצוני לציין כי קשה לי מאוד לשים לה מי מלח באף עקב התנגות שלה).

הוספת תגובה

• מנורת מלח

פרופ' חיים ביבי
    15/12/2008

אני לא ממליץ על מנורת מלח וגם לא חדר מלח לילדים הסובלים מאסטמה.
    יש מספיק תרופות בטעם ריח ותנאי לקיחה טובים מספיק לטיפול בנזלת ובאסטמה.
    מי מלח באופן ישיר גורמים לעיתים להרגשת צריבה ואי נוחות. בדרך כלל בתחילת השימוש עד שמתרגלים. בכל מקרה רצוי שתהיה במעקב רופא ילדים ואפילו רופא אלרגיה על מנת לעזור לה לחיות באורח חיים רגיל וללא סבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ולמבוגרים?

MH
    18/10/2009

שלום לכם,

בהמשך לשאלה על המנורת מלח-
    האם גם למבוגרים לא מומלץ להשתמש בה? (לשם הקלה באלרגיה)

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה
    גילה
    15/12/2008

שלום רב בני בן 8, בריא בדרך כלל, בעברו אסטמת ילדות, עד גיל שנה קיבל טיפול סטרואידי מונע ברציפות. אחרי גיל שנה היה מקבל טיפול רק במקרה של התקף קוצר נשימה. ההתקפים חלפו עד גיל 3. אני לא מצליחה לזכור מתי זה התחיל, אבל מספר פעמים בשנתיים-שלוש האחרונות הוא התלונן על כאבים באזור בית החזה. זה לא קורה בסמיכות לפעילות גופנית. באחד הערבים, אחרי ששיחק ברוגע במהלך כל היום בבית, הוא אמר שכואב לו והצביע על אזור הלב. הכאב הלך והתגבר, הוא ישב על הרצפה ובכה במשך כחצי שעה, ואז הכאב עבר. בפעם אחרת, במהלך ביקור ב"סופר" הוא ישב בעגלת הקניות ואמר שכואב לו. הוא ביקש לצאת מהעגלה, התיישב על הרצפה ובכה שכואב לו. זה נראה מאוד מפחיד, אנשים סביבי אמרו לי שאני חייבת לקרוא לאמבולנס במצב כזה. אחרי כחצי שעה זה עבר. בהתחלה ייחסתי את זה לשריר תפוס, אולם לפני כחצי שנה פניתי לרופאת הילדים שלנו לבירור, ביצענו בדיקת א.ק.ג. וכן צילום חזה כ- 6 שעות לאחר שהופיע שוב כאב במהלך שהותו בבית הספר, רופאת הילדים אמרה שהבדיקות תקינות. ביצענו גם בדיקת נשיפה להליקובקטר, והרופאה אמרה שהיא תקינה. היא סבורה שהכאב נובע ממערכת הנשימה, כתוצאה מהצטננות ועל רקע עברו האסמטי. אמרה שאם כואב לו לתת לו אקמול. אמרה שאין שום מניעה שהילד ישתתף בפעילות ספורטיבית מכל סוג שהוא. בשבוע שעבר שוב הופיע הכאב, נמשך כשעה, במהלך הבוקר בבית הספר. הוא היה מצונן 10 ימים קודם לכן. הוא בפרוש הצביע על צד שמאל של בית החזה כאשר שאלתי אותו וביקשתי ממנו למקד את מקום הכאב. אני ממש לא רגועה. בעצם, מפחדת מאוד. לא נראה לי לתת לילד אקמול לשיכוך כאב מבלי לדעת ממה נובע הכאב. אנא, האם יש בדיקות נוספות שניתן לבצע לבירור מקור הכאב? למי לפנות? אין לי אף רופא ילדים אחר פה שאני סומכת עליו. אני אובדת עצות ומפחדת על הילד מאוד.בבקשה, מה עוד אני יכולה לעשות? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בחזה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה

פרופ' חיים ביבי
    15/12/2008

אחת הסיבות לכאבים בחזה - היא אסטמה. במיוחד לאור העובדה שסבל מאסטמה ממליץ על בדיקה אצל רופא ריאות ילדים וכמובן אצל הרופא המטפל שישקול בירור נוסף..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיפת נוזלים אחרי לידה
    נילי
    14/12/2008

התינוקת שלי נולדה בלידה טבעית ונהדרת במשקל 3320 בשבוע 41 וציון אפגר 10. בלילה הראשון לאחר הלידה, עוד בהיותי במחלקת היולדות , התינוקת שהיתה כנראה גדושה בנוזלים מהלידה נחנקה מהנוזלים, הכחילה וממש נשנקה. רצתי איתה במהירות לתינוקיה שם שאבו את הנוזלים מפיה ומאפה. אני מאוד מוטרדת מכך, המראה שלה נחנקת והדקות שבה לא נשמה, או לא נשמה היטב היו ממש טראומתיים עבורי ועבורה. רוצה לשאול-האם יש סיבה ממשית לדאגה? האם התופעה נפוצה ומהן השלכותיה? האם יש חשש לנזק מוחי או אחר? אודה לתשובתכם המהירה, תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאיפת נוזלים אחרי לידה

הוספת תגובה

• אבקש יותר פרטים

15/12/2008

מה היה מתואר במכתב השחרור לגבי האירוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נכתב דבר על כך

נילי
    15/12/2008

זה קרה בחצות, השאיבה בוצעה ע"י אחיות התינוקיה ולא היה שום רישום של הארוע מצדן. לאחר שהאחות שאבה את הנוזלים היא אמרה לי "הנה הכל בסדר, חזר לה הצבע" והוסיפה שזה כלום וזה קורה כל הזמן ושכדאי שאוותר על הביות המלא, אשאיר את התינוקת בתינוקיה ואלך לישון כי היום ילדתי ואני עייפה. כמובן שסרבתי. נשארתי ערה כל הלילה כדי להשגיח על התינוקת שזה לא יקרה שוב. המקרה לא חזר על עצמו יותר. מקווה שפרטים אלה נותנים תמונה יותר בהירה, ושוב אשמח לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיפת מים

16/12/2008

ללא תאור מפורט של האירוע רפואית וממצאי הבדיקה לא ניתן לדון
    אירוע זה אינו דבר שכיח מעבר לשעות ראשונות לאחר הלידה
    בת כמה שעות היתה הילדה בקרות האירוע?
    מה עשתה בדקות שלפני?
    האם הוכנסה ל"פנסיון" או שהתה בתינוקיה?
    נראה קצת מור שאין לכך תעוד במכתב השחרור
    במידה ויש עוד מידע אנסה לשחזר את האירוע שאם לא כן ה יהיה בלתי אפשרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוסיפה פרטים

נילי
    16/12/2008

התינוקת היתה בת 12 שעות כשזה קרה. לפני כן היא ינקה וישנה לסירוגין, ובהנקות שלפני הארוע היא היתה חסרת נינוחת, השמיעה קולות שנשמעו כמו נחירות קטנות והיה לה קשה לינוק. בדיעבד אני מבינה שהיא היתה גדושה בנוזלים. לאחר מכן היא נרדמה לזמן קצר ואז קרה הארוע. לאחר ששאבו אותה היא היתה תחת השגחתי ללא הפסקה וזה לא חזר. היא המשיכה לפלוט את הנוזלים גם למחרת אך ללא חנק. שוב אדגיש שבתינוקיה לא שאלו אותי מה שמי ולא תעדו. רק שאבו לה נוזלים מהפה ומהאף וחזרתי לחדר איתה. היא היתה איתי לילה אחד במחלקה בביות מלא ולמחרת השתחררתי לבקשתי בשחרור מוקדם הביתה. מאז אין משהו שנראה חריג, ההנקות יעילות, היא בת שבוע וכבר עברה את משקל הלידה שלה. אם כך, יש סיבה לדאגה? האם יש בדיקות שעליה לעבור? האם יתכן שיש נזק שיתגלה מאוחר יותר? תודה על התשובות המהירות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ודבר נוסף

נילי
    16/12/2008

אלה היו מים נקיים ולא מקוניאליים. ירידת המים קרתה באופן טבעי סמוך לשלב השני בלידה, כמעט בפתיחה מלאה. שלב שני בלידה ארך כ-10 דקות, ציון האפגר היה 10. ומיד לאחר הלידה היא ינקה. כבר אז היא השמיעה את קולות החרחור אך לא ידעתי מה פשרם. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיכום

16/12/2008

תוך הסתייגות, מכיוון שאין תעוד רפואי, איני מכיר את התינוקת ולא בדקתי אותה, ממה שאת מתארת לא נראה שיש בעיה כל שהיא ולא נראה שנגרם נזק או עלול להיגרם נזק עתידי
    העליה במשקל נראית תקינה
    תהיי במעקב טיפת חלב לגבי ההתפתחות בבדיקות השגרה ומעקב רופא הילדים המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוב תודות על תשובותיך :-))

נילי
    16/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על לא דבר

16/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וירוס
    קיי
    14/12/2008

שלום, בתי אושפזה למשך שבוע בבי"ח בשל RSV. שוחררה ביום שישי במצב טוב כולל טיפול במוקסיפן עקב דלקת אזניים. החלה לשלשל אתמול, יום למחרת שובינו הביתה. היינו אצל הרופא הבוקר שהסיק שתצפסה וירוס נוסף בעת השהייה. היא שותה היטב אך משלשלת מזון. אוכלת מעט מאד. עם זאת, כשאכלה מקודם מעט מרק - לא שלשלה. אין חום או הקאות. האם עושה רושם שמדובר בוירוס הרוטה הנוראי או משהו וירוס בטן יותר חלש? האם ניתן להסיק בודאות שמדובר בשלשול וירלי לאור הנתונים שהעלתי? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    וירוס

הוספת תגובה

• וירוס

פרופ' חיים ביבי
    14/12/2008

מה ששכיח שכיח קרוב לוודאי שמדובר בשלשול על רקע זיהום וירלי.הסכנה בשלשול האו התייבשות. הטיפול הוא טיפול תומך דהיינו נוזלים בכל דרך שניתן דרך הפה בעדיפות ואם לא ניתן לתת מספיק נוזלים יש צורך בעירוי. ככלל ילד שותה מספיק לא מקיא ונותן שתן בהיר - נמצא על הצד הבטוח.
    למרות זאת יש צורך להיות במעקב הרופא המטפל על מנת להעריך האם יש צורך בטיפול תומך נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחורים בבן שנה וחמישה חודשים
    איילת
    14/12/2008

לבן שלי יש טחורים מזה כחמישה חודשים. ניסיתי משחת פרוקטוצורין וטיפולים אלטרנטיביים. כלום לא פותר את הבעייה. עכשיו לטחורים יש בקצה צבע לבן. מה זה אומר? ואיך ניתן לפתור את הבעייה בגיל כזה? תודה רבה

הוספת תגובה

• טחורים

פרופ' חיים ביבי
    14/12/2008

טחורים בגיל צעיר הן תופעה לא שכיחה. רצוי שהרופא המטפל יבדוק וישקול הפניה למומחה בתחום במידה ואין שיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול באנמיה וצואה כהה בבן 8 חודשים
    ענבל
    14/12/2008

שלום רב בני בן 8 חודשים בבדיקת דם התגלתה אנמיה ומאז( כ4 ימים) מטופל בכדורי חומצה פולית ( חצי כוד ביום) וטיפות ברזל ( 7 טיפות פעמיים ביום) שאלתי היא לגבי הצואה שלו -עד כה היו לו פעולות מעיים אחת ליומיים-שלושה (ניזון מהנקה +ארוחת מוצקים של פירות אחת ביום) מאז הטיפול התדירות עלתה לפעם ביום , מרקם הצואה רך יותר ולפעמים על גבול השילשול והצבע השתנה מחום בהיר לכהה יותר ( חום-ירוק שחור) ישנם גושים שחורים בתוך הצואה. אני יודעת שברזל לפעמים גורם לצואה כהה יותר ,האם הגושים השחורים נורמליים? האם השוני באופן כללי תקין? תודה מראש ענבל

הוספת תגובה

• אנמיה

פרופ' חיים ביבי
    14/12/2008

ברזל יכול לשנות מרקם צבע ותדירות צואה. לא ברור מה רמת ההמוגלובין אבל אם האנמיה חמורה או אין תגובה לטיפול יש מקום לבדיקת דם סמוי בצואה ובדיקות צואה נוספות. בכל מקרה רצוי לפנות לרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3.8 עם עייפות קיצונית ובריחת פיפ
    סיגל
    10/12/2008

בני בן 3.8. בימים האחרונים הוא עייף בצורה קיצונית, שמתי לב שיש לו קצת נשירת שיער ובורח לו פיפי וקקי. אציין כי בתחום השליטה בסוגרים לא הייתה לו כל בעיה עד לימים אלו. (בתור תינוק היה לו ברזל נמוך) רופאת המשפחה הפנתה אותנו לספירת דם לא דחופה.מה זה יכול להיות? האם צריך לעשות משהו חוץ מספירת דם? האם הספירה דחופה? אני מאד מודאגת

הוספת תגובה

• דורש בדיקה אך לא בפורום

10/12/2008

ההבדל בין ספירה דחופה ללא דחופה הוא פחות מיום לכן ניתן לחכות עם התשובה.
    יש צורך במעקב רופא הילדים מאחר ויש תלונות הדורשות בדיקה.
    הפורום אינו תחליף לבדיקת הרופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

סיגל
    10/12/2008

תודה על תשובתך, בדיקת הדם נקבעה לנו ליום ו'. האם יש צורך להקדימה למחר? האם כדאי שכבר מחר נלך לרופא ילדים או שנחכה לתוצאות ספירת הדם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סיגל
    10/12/2008

שכחתי לציין שגם אוכל הרבה פחות מהרגיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות ספירת דם

סיגל
    13/12/2008

אציין את התוצאות החורגות מהנורמה: HYPO % 3.5 MICRO% 8.2 hyper % 3.9 hct 34.6 mcv 72.7 mch 25.0 plt 461 האם תוכלו לעזור בפענוח? תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסרים פרטים נא רשמי את כל התוצאות

14/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס שפתיים
    אסתר
    10/12/2008

שלום רב!!!! השבוע הנקתי את ביתי ותוך כדי הרגשתי יובש בשפתיים פתחתי שפתון חדש שמתי על שפתי הרגשתי עקצוץ (שלא הבנתי מה הוא רק למחרת) תוך כדי הנקה ראיתי שגם לביתי היונקת יש יובש בשפתיים עם האצבע לקחתי מהשפתון ומרחתי לה על השפה תוך כדי עיסוי הסיוט לא נגמר למחרת בבוקר קמתי עם מה שנקרא הרפס שפתיים בגדלים מזעזעים שאלתי : מה יהיה על ביתי התינוקת כמה זמן דגירה של המחלה אני מניחה שהיא נדבקה ורק צריך לחכות אני בשלב שהפצע מגליד האם עדיין מדבק????? אנא ענו לי על שאלותי

לקביעת תור
    סגירה
    הרפס שפתיים

הוספת תגובה

• אנא פני לרופא

10/12/2008

סיכון להדבקה קיים
    יש טיפול מניעתי
    גשי לרופא הילדים של ביתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לאוכל מרוסק
    עינת שרשוב
    10/12/2008

שלום בתי בת 7 חודשים, לפני חודש וחצי התחלתי לנסות להאכילה בכפית ירקות מרוסקים ואח"כ גם פירות. היא לא מוכנה לאכול ויורקת הכל החוצה. מעבר לזה היא מיררת המון, נראה לי מעבר לנורמלי. תחליף חלב בבקבוק היא אוכלת ללא כל בעיה, ובשלושה חודשים הראשונים אף ינקה. האם יש לה איזושהי בעייה בבליעה? האם יכול להיות שהיא לא יודעת "לאכול" או לבלוע אוכל שניתן לה לא בבקבוק (כי בבקבוק התנועה היא מציצה ולא אכילה) אודה לתשובתך עינת

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לאוכל מרוסק

הוספת תגובה

• אוכל

פרופ' חיים ביבי
    10/12/2008

יש תינוקות הרגישים לסוגי מזון שונים. חלק על רקע אלרגיה וחלק על רגע של אי סבילות.

רצוי שהרופא המטפל יידע על התופעה. טיפול אפשרי הוא במרפאת בעיות אכילה לגיל הרך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה כללית על חום אצל ילדים
    מירב
    10/12/2008

שלום, לבני בן ה 4 חום כבר בערך 48 שעות . (הכי גבוה היה בלילה הקודם סביב ה 39). חוץ מחום, אין שום סימפטומים נוספים למעט קצת נזלת. הילד חיוני מאוד, אוכל ומשחק כרגיל ואפילו מבסוט מהשהות בבית, אומר שלא כואב לו כלום. מה עושים במקרה של חום ללא סיבה? מתי כן ללכת לרופא אם בכלל? תודה רבה מירב

הוספת תגובה

• תשובה כללית

10/12/2008

פונים לרופא מתי שמודאגים.
    מעבר לכך, אם אינך מודאגת, בילד שאינו בן מספר שבועות (לפחות 2-3 חודשים) ערני, פעיל, שותה היטב, נותן שתן, ללא תלונה ממקדת (כאב אוזן/גרון/בטן....) וללא תפרחת ניתן להמתין 3-5 ימים תוך מעקב חום יומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים לילד
    אורית
    10/12/2008

בני, בן כ-8.5, ילד בריא, מלבד אלרגיות (מקבל חיסונים ומשתפר), בשנה האחרונה סובל מריבוי גזים (עם ריח מאוד לא נעים). חשבנו שזו תופעה שנלוות לסינגולייר שקיבל, אך לאחרונה הפסיק את השימוש בסינגולייר ומקבל רק פעם בשבוע לפני החיסון לאלרגיה לורטאדין. הוא כמעט ואינו צורך מוצרי חלב (לא אוהב) וגילינו כי השוקו של הבוקר הוא אחד מהגורמים לגזים. שאלתי - האם כבר בגיל כזה תתכן בעיה בפרוק מוצרי חלב, האם מותר או רצוי לתת לילד עזרה תרופתית בפרוק מוצרי חלב. מי יכול לעזור בברור מה גורם לתופעה לא נעימה זו (מבחינה חברתית) ? תודה מראש , אמא (אורית)

לקביעת תור
    סגירה
    גזים לילד

הוספת תגובה

• אי סבילות לסוגר חלב (לקטוז)

10/12/2008

ובכן אירית, הכנסת פה סדרה שלמה של בעיות שחלקן קשורות וחלקן לא.
    ראשית, סינגולייר היא תרופה למתן על בסיס קבוע ולא ח.פעמי - הייתי ממליץ שוב לברר מנין ההמלצה הנ"ל.
    שנית, חשוב מאוד שילד יצרוך מוצרי חלב ולו רק בגלל היותם המקור העשיר ביותר והעיקרי לסידן, במידה וילד מסיבה כזו או אחרת לא צורך מוצרי חלב, חשוב להתייעץ עם תזונאי/ת ולהעריך האם מקבל את כמות הסידן הנדרשת.
    אי סבילות לסוכר החלב ובלועזית Lactose Intolerancs, אינה אלרגיה, אלא היא חסר החל מקל ועד חסר כמעט מלא של אנזים מעי שמפרק את סוכר החלב ובהעדרו, סוכר זה מותסס ע"י חיידקי מעי ויוצר גזים, שלשול, כאב, בטן נפיחות ועוד.
    זו לא !!! אלרגיה ומרבית האנשים בעלי אי סבילות ללקטוז מסוגלים לצרוך כמויות שונות של חלב ללא תופעות הלוואי אך יש להקפיד על מנה מדודה כל פעם, רצוי בתוך ארוחה ולא בנפרד.
    יש כיום מגוון רחב של מוצרי חלב דלי או ללא לקטוז ואת יכולה לפנות לאתר מועצת החלה, תנובה, שטראוס, טרה והאחרות ולמצוא מידע רב על המוצרים השונים.
    הבדיקה היא פשוטה וניתנת לביצוע די קל וניתן ורצוי לעבור ברור אצל גסטרואנטרולוג ילדים.
    הטיפול קל וכולל תוספת של האנזים מבחוץ (התכשיר נקרא לקטאזין) עם כל ארוחה של מוצרי חלב.
    בהצלחה
    אשמח אם תעדכני אותנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה