מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קוביות וטבעות נופלות בגשרבועז16/02/2011
שלום
בתי (13) עשתה לאחרונה גשר לישור שיניים, אך אחת לשבועיים שלושה נופלת לה קוביה או טבעת.
האם הדבר סביר? האם התקנת הגשר ע"י האורטדונט לא אמורה לכלול גם אחריות לתקינות הגשר?
חשוב לציין שמדובר בילדה ממושמעת מאוד המקפידה על כל איסורי המזון במקרה כזה (מסטיק, מזון קשה וכו')
תודה
בועז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוביות וטבעות נופלות בגשר - תגובה
ד``ר אריאל דינבר17/02/2011ראשית מומלץ לבדוק אם הרופא המטפל הוא מומחה או לא. אני מניח שרופא שיניים כללי שלא עבר התמחות במוסד מוכר רמתו המקצועית תהיה שונה מזה של המומחה. ומצד שני אם לילדה שלך "נופלות" קוביות בתדירות ובכמות גבוהה מזו של שאר הילדים המטופלים אצל אותו רופא אז ניתן להניח שאין מדובר בבעיה בהדבקה אלא בחוסר הקפדה על הוראות שניתנו ע"י האורתודונט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוביות נופלות
בועז18/02/2011ד"ר דינבר תודה
הרופא הוא אורטודנט מוסמך. ע"פ הסברו, יש משהו בציפוי האמייל בשיני הילדה שגורם להדבקה הלא תקינה.
מה זה אומר? האם יש דרך להתגבר על בעיה כזאת?
הילדה רק החלה טיפול ושנה וחצי של תשלום עבור קוביות נופלות בתדירות כזאת עלולה להיות בעיית מאוד...
בועז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על ניתוח לסתפרח16/02/2011
שלום
אני צריכה לעשות הגדלת לסת כדי לשים ברזלים
האם זה יכול באיזה שהי דרך לשנות לי את הצורה או המראה של הפה ופנים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על ניתוח לסת - תגובה
ד``ר אריאל דינבר17/02/2011אם את מתכוונת להרחבת לסת בד"כ יש לה השפעה על רוחב הלסת העליונה ופחות על המראה החיצוני של הפנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, אבל אתה אומר...
פרח17/02/2011שיכול להיות מצב שכן יהיה שינוי קטן בתווי פנים, בחיוך?
כי לא ממש הבנתי מה זה אומר כמעט ואין שינוי, זה אומר שיתכן שיהיה שינוי במראה של הפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותעומר16/02/2011
היי, יש לי כמה שאלות בנוגע לישור שיניים .
1. 2 הניבים של הלסת העליונה שלי יוצאים מהחניכיים (הניבים שלי נמצאות מעל המקום שהם אמורות להיות) יש אפשרות ליישר אותם (להוריד אותם למטה) אם כן איך עושים את זה ?
יש הבדל בין עקירה של שן קבועה לעקירה של שן חלב (מלבד זה שאחרי עקירה של שן חלב גודלת שן קבועה ואחרי עקירה של שן קבועה לא גודלת שום שן) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין20/02/20111.יש אפשרות באמצעות הפעלת כוחות אורתודונטיים בד"כ על ידי מכשור קבוע ("גשר").
2. עקירת שן חלב, שיש מתחתיה שן קבועה, אינה מפנה מקום ליישור במקרה צפיפות חמורה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינביזילייןנוגה15/02/2011
האם שיטת אינביזיליין עשויה להתאים במצב בו נדרשת הטיה של שן הנוטה על צידה?
האם השיטה לא מחלישה את השיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינביזיליין - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין20/02/2011עשויה להתאים, תלוי בסוג ההטיה. השיטה לא משפיעה על השיניים לרעה יותר משיטות אחרות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי שתי שאלותדנה15/02/2011
רציתי לדעת בקשר ליישור שיניים האם טבעות שקופות הם יותר יקרות מטבעות רגילות ? האם אותן רק מניחים על השיניים כמו פלטה?
כאשר עושים יישור שיניים ממה עשוי הדבק שמדביקים לטבעות? כי טוענים שהדבק מוריד את הצבע של השיניים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יש לי שתי שאלות - תגובה
ד``ר אריאל דינבר17/02/20111. כן
2. לא, אלא מדביקים אותם בחזית של השיניים.
3. מחומרים שנדבקו במעבדות ונמצאו שאינם גורמים נזק לגוף.
4. הדבק אינו מוריד צבע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח בשינייםדניאל14/02/2011
אני בן 15 ויש לי רווח בינוני בין 2 השיניים הקדמיות העליונות, הרווח הוא מאז שאני זוכר את עצמי והוא תמיד היה לי..
1. האם הרווח יכול להסתם בעתיד עם יציאת שיניי הבינה\או לבד סתם ככה?
2. האם לעיסת מסטיקים יכולה לגרום לרווח לגדול? או שאין ממה לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רווח בשיניים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין15/02/20111. יכול להסגר.
2. לא ידוע על קשר בין לעיסת מסטיקים ופתיחת רווחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סיטיאיטה13/02/2011
שלום
בני בן ה 13 סובל משני ניבים עליונים כלואים . בדיקה של אורטודנט העלתה צורך בביצוע סיטי ( צילום פנורמי נעשה לא מכבר ) . הייתי מבקשת לברר את מידת החשש
( קרינה ) של בדיקה זו והאם קיימת חלופה אחרת לפתרון ?
בתודה מראש
איטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סיטי - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין15/02/2011השאלה מה מבקש האורתודונט ללמוד מהסי טי. אם הכוונה לבצע חשיפה של הניבים ומשיכתם למקום הנכון, תוכלו להתייעץ עם הכירורג, שאמור לבצע את החשיפה, אם הוא זקוק לציולום זה.לעתים לא ברור, אם הפתיחה לשן עדיף שתהייה מצד מסוים או מצד אחר
ואז אין מנוס מכך. לעתים הניבים הכלואים נמושים ואין הכרח בכך. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום סיטי - שאלה נוספת
איטה15/02/2011ד"ר עתליה שלום, אני מודה על תשובתך, אבל לא ברור לי עדיין האם יש סכנה בצילום סי.טי או שהקרינה היא ממוקדת ולא קשורה לראש, כפי שטוען האורטודנט שלנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום טיפול ובעיהליאת13/02/2011
שלום
אני מטופלת באינויזיליין.
סיימתי את הפלטות בלסת התחתונה, אבל השיניים לא ישרות ואף יש שן עקומה וכעת אני נדרשת לשים סמכים בתוך השיניים.
האם נתקלת בבעיה כזו אצל מטופלים? זה שכיח?
האם החברה לא טעתה באורך הטיפול ועליה להשלים לי ללא תשלום עוד פלטות?
אשמח לתגובה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיום טיפול ובעיה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין15/02/2011הבעיה לא מאוד שכיחה אך תיתכן.
לעתים החברה משלימה ללא תשלום עוד קשתיות בטיפול שנקרא refinement
אבל לעתים ההשלמה לא תועיל, כי השיניים לא תמיד עוקבות אחר התנועה המוכתבת על ידי הפלטות, וזו תתקבל על ידי מכשור קבוע בלבד. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - כתמים על השיניים
ליאת16/02/2011תודה רבה על התייחסותך.
האם מכשור קבוע חיצוני סמכים/טבעות (איך שקוראים לזה) משאירים אח"כ כתמים על השיניים ?
האם שטיפת פה מכתימה את הסמכים אם הם "שקופים"?
האם סמכים פנימיים פוצעים את הלשון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת קיבוע-המשךניר13/02/2011
בהמשך לשאלתי, אני כאמור מעוניין להסיר את הקיבוע לאחר כשנה, ושאלתי היא, האם הסרתו לא תפגע באמייל . שכחתי לציין שטופלתי בסמכים פנימיים שגם הם הוסרו יחד עם הדבק, האם הסרה נוספת, הפעם של קיבוע באותו איזור לא תפגע באמייל?
תודה ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת קיבוע-המשך - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין15/02/2011לא תפגע, אם היא זהירה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לאורטודנטהדס10/02/2011
שלום ,
מחפשת המלצה לאורטודנט באיזור ת"א/רמת גן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לאורטודנט - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין12/02/2011הכנסי לאתר ההסתדרות לרפואת שיניים או לאתר האגודה האורתודונטית כדי להגיע לרשימת המומחים באזור הרצוי לך. כמו כן תוכלי לשאול אנשים , שידוע לך שעברו או עוברים טיפול ושאלי אותם לדעתם. כיאמרו לך שם, בדקי, שהוא ברשימה, עליה כתבתי. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי פלטהרינת10/02/2011
שלום,
על הפלטה שלי יש נקודות לבנות (אבנית?), וחלק שהוא בצבע עכור כזה- לא שקוף כמו הצבע המקורי- לכלוך עקב שימוש.
ניסיתי לנקות את הפלטה עם טבליות קוקיס שמוסיפים לכוס עם הפלטה לרבע שעה- לא עזר כלל. ניסיתי לשים את הפלטה במים רותחים ולהוסיף מלח לימון (רעיון חכם?), עזר קצת אבל לא לגמרי.
איזו דרך טובה ישנה לנקות איתה את הלכלוך? והאם הלכלוך הוא אבנית או משהו אחר?
תודה מראש!
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי פלטה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין12/02/2011מים חמים וודאי רותחים עלולים לעוות את הפלטה. בדקי אם היא מתאימה לך כעת. תיתכן אבנית על פלטה. אין פתרון מושלם. חשוב למנוע אבנית על ידי ניקוי יסודי של הרובד שנוצר לפני, שהוא עובר תהליך הסתיידות והופך לאבנית. את הרטבד ניתן להסיר באמצעות מברשת שיניים וחומר הטבליות או משחת שיניים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטה או קיבועאיילת10/02/2011
סיימתי טיפול לסגירת רווחים בשיניים הקדמיות והרופא שלי טוען כי פלטה ללילה לא תספיק ויש צורך בקיבוע קבוע. האם אכן יש מקרים שרק קיבוע יכול לשמר ולא פלטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלטה או קיבוע - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין12/02/2011יש מקרים כאלה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרלונום עליוןרונית08/02/2011
האם רופא שיניים רגיל בעל ניסיון יכול לבצע חיתוך לפרנולום בין החניכיים העליונות , ילדה בת 13 באמצע טיפול אורטודנטי?
והאם יש לחיתוך השפעה על צורת השפה או משהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרלונום עליון - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין09/02/2011יכול.
המומחים בתחום הם מומחים לחניכיים (פריודונטיה)
אין לחיתוך השפעה על צורת השפה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרמת פרנולום עליון
רונית09/02/2011בסופו של דבר החיתוך לא בוצע כי יש צורך בהרמת פרנולום, כלומר הרמתו למעלה והרופא מעוניין שמומחה חניכיים יעשה זאת, האם להרמת פרנולום יש משמעות כלשהי מבחינת הדיבור, המבנה, וכו'?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרמת פרנולום עליון - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין12/02/2011אין משמעות מבחינת הדיבור. את יכולה לשאול שאלות נוספות את המומחה לחניכיים או לפנות לפורום פריודונטיה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת קיבועניר08/02/2011
אחרי שנה עם קיבוע החלטתי להסירו ולעבור לפלטה נשלפת. הקיבוע מודבק עם הרבה דבק האם בעת הסרתו לא נפגע האמייל? איך הרופא יודע מתי לעצור את הליטוש אם הדבק באותו צבע של השן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת קיבוע - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין09/02/2011האמייל לא נפגע מבחינת תפקודו הקליני. לא תהייה נטיית יתר לעששת באזור ההסרה. קיימים מקדחים להסרת הדבק שפעולתם על הדבק יוצרת אפקט צבע שונה מצבע האמייל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםקובי07/02/2011
שלום רב, הנני בעיצומו של טיפול אורטודנטי בשתיי הלסתות מזה כ-4 חודשים. בלסת התחתונה קיימת לי בעייה של "שיניים מסובבות" וצפופות, וכן בעיית סגר בין העליונה לתחתונה בעקבות דחיפת אצבע מזה שנים. שאלותיי הן:
1. בשניי הלסתות הוחלף לי החוט רק פעם אחת, בכל לסת (במהלך 4 החודשים). האם זה תקין?
2. בלסת העליונה קיימת לי גם בעיה של מרווח בין שניי השיניים הקדמיות, אשר כמעט והסתדר לחלוטין, אך בעיית הסגר בין שניי הלסתות רחוקה מלהיות פתורה. האם הדבר תקין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין09/02/20111. תקין
2. תקין. לא ניתן לצפות לשינוי בין לסתי בזמן כה קצר. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)