מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אינויזלייןשגית28/01/2011
שלום , לפני 3 ימים שמתי גשר שקוף (אינויזליין), בכל פעם שאני מורידה אותו אני מרגישה לחץ בשיניים, גם בשאני לועסת ללא הגשר יש לי לחץ בשיניים האם נורמלי? יש לי גם כל הזמן הצטברות של רוק בתוך הגשר, האם נורמלי? אני רוצה לציין שיש לי נסיגת חניכיים עם איבוד של 50 אחוז מהעצם, לאחר התייעצות אם אורתודנט ומומחה חניכיים הוחלט שאני יכולה לשים את הגשר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינויזליין - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין29/01/2011מה שתארת נורמלי. עם הזמן המצב יוקל. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשהקובי27/01/2011
שלום רב,
שמי קובי ואני בן 23,בגיל 15 עברתי יישור שיניים הכל כלול במכבי(רסן\גשר\פלטות),בגיל 19 שן עלתה שן בלסת התחתונה ולאחר שנתיים גם בעליונה לא ייחסתי לכך חשבות יתרה אך לאחרונה עלה בי הרצון לבצע יישור שיניים,בהתחלה פניתי למומחה בתחום האורטודנטיה שהציע את השיטות הבאנליות גשר קדמי או אחורי או לחילופין בשיטת האינביזאליין כשהוא ממליץ על גשר רגיל ללא צורך בעקירות ,אציין שהשיטות הוצעו ללא צילום מתאים ועל סמך רושם עין,כחוות דעת נוספת פניתי לרופא שיניים כללי ,חבר משפחה, אליו באתי אם צילום שבו רואים שתי שיני בינה מצד ימין שלא בקעו נכון ופשוט דוחפים את השיניים,הוא הציע לי טיפול שאינני מכיר:(כמובן לאחר עקירת שתי שיני הבינה)שתי פלטות שכל שבועיים לערך נסובב את הבורג זה ירחיב את הלסתות ולאחר מכן עם גומיות הוא יישר את השיניים וייעשה לי קיבוע קבוע,אציין שאף שהוא אינו אורטודנט מומחה,הוא רופא שיניים למעלה מ-30 שנה ועובד רק אם השיטה הזאת לצורך יישור שיניים ואינו מאמין בגשר("אינו מבצע סגירה של השיניים")ואומר שזו יטה שגם סוגרת (/נועלת)את השיניים ,לעומת השיטות האחרות.
אבקש ממכם האם תוכלו לתת לי חוות דעת על השיטה המוצגת לעיל?סיכויי הצלחה?מידת ההסתגלות?כמה זמן ביום צריך ללכת עם הפלטות על מנת שתהיה אפקטיבית?איך השיטה מבחינה אסתטית?יעילות ועלות(זולה או יקרה יותר) אל מול השיטות האחרות?והאם יש צורך להגיש תביעה נגד מכבי על כך שלא שמו לי קיבוע קבוע(התקן)על השיניים בגמר הטיפול?
תודה מראש על כל אצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף בבקשה - תגובה
ד``ר אריאל דינבר27/01/20111. אם יש לך תלונה לגבי טיפול שעברת במכבי, יש יועץ שאליו עליך לפנות, רצוי דרך המרפאה שבה טופלת על מנת שהתיק יועבר אליו בצרוף לכל טענותיך.
2. עם כל הכבוד לרופא שיניים שנתן לך חוות דעת הייתי נזהר מלקבל דעה מרופא שאינו מומחה או מרופא שלא סיים לימודי התמחות במוסד מוכר ע"י המועצה המדעית של מדינת ישראל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשיתי עקירה ונסגר האזור עזרהעזרה27/01/2011
שלום לפני שנתיים עשיתי 2 עקירות ולא גדלו שיניים אך נסגר המקום השיניים נצמדו אני רוצה לדעת מה יכול להיות אם יגדל שן כי הרופא אמר שהוא לא ראה בצילום שן שהולכת לגדול מה עושים במצב שכן תגדל שן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשיתי עקירה ונסגר האזור עזרה - תגובה
ד``ר אריאל דינבר27/01/2011אם בצילום לא רואים שן אז סביר להניח שגם לא תבקע משם שן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטה שקופהשחר27/01/2011
סיימתי יישור שיניים וקיבלתי פלטה שקופה לקיבוע, האם גם פלטה כזו יכולה להזיז את השיניים כמו פלטה עם פס מתכת שמשמשת גם להזזה וגם לקיבוע או שהפלטה השקופה היא רק לקיבוע?
תודה שחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלטה שקופה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין29/01/2011הפלטה השקופה נועדה לשמירת התוצאה. אם שן תזוז מעט, הפלטה יכולה להחזירה למקומה הרצוי. התמידי בהרכבתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר שקוףשגית26/01/2011
שלום , לפני 3 ימים שמתי גשר שקוף , בכל פעם שאני מורידה אותו אני מרגישה לחץ בשיניים, גם בשאני לועסת ללא הגשר יש לי לחץ בשיניים האם נורמלי? יש לי גם כל הזמן הצטברות של רוק בתוך הגשר, האם נורמלי? אני רוצה לציין שיש לי נסיגת חניכיים עם איבוד של 50 אחוז מהעצם, לאחר התייעצות אם אורתודנט ומומחה חניכיים הוחלט שאני יכולה לשים את הגשר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשר שקוף - תגובה
ד``ר אריאל דינבר27/01/2011איזה סוג של גשר שקוף בדיוק יש לך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שיניים לצורך גשרהילי25/01/2011
היי, אני בת 16 וחצי, רציתי לעשות יישור שיניים והאורטודנט המליץ לי לעקור את 2 השיניים הרביעיות למעלה כדי לידחוף לשם את שהאר השיניים כי אין מקום לדחוף אותם, לא ממש הבנתי את השיטה הזו בגלל שאם יעקרו לי 2 שיניים זה יצור רווח בין השיניים וגם אם ידחפו שיניים אחרות לרווח הזה אז יווצר רווח במקום אחר (2 הניבים יעברו למקום של השיניים העקורות והשיניים שליפני הניבים לעברו למקומם של הניבים ו2 השיניים הקידמיות גם יזוזו לצדדים כי יהיה לידם רווח ואז יווצר בניהם רווח) איך השיטה הזו יכולה לעבוד בלי שיווצרו רווחים בגלל העקירות ??
אני מתלבטת עם לעקור את השיניים הבריאות האלו כי אני לא רוצה רווחים בין השיניים.
וחוץ מיזה גם אם לא יהיו לי רווחים וכל השיניים יהיו צמודות עדיין יהיו לי פחות שיניים וכל הפה שלי יראה אחרת כי יהיו חסרות 2 שיניים ומבנה הפה יראה שונה, ליפני כמה שנים האורטודנט המליץ לי לשים רסן ולא לעקור שיניים, אז מה עדיף לעשות גשר בגיל צעיר עם רסן ולהישאר עם כל השיניים או לעשות גשר בגיל יותר בוגר וליהיות עם פחות שיניים? ומה בסופו של דבר אמור לצאת יותר יפה וטוב השיטה עם הרסן או השיטה עם העקירות?
סליחה אם זה יצא ארוך מידי, אשמח אם תענו לי על כל השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שיניים לצורך גשר - תגובה
ד``ר אריאל דינבר29/01/2011לגבי שאריות רווחים אין לך מה לדאוג. אני מניח שהאורתודונט/ית לא מתכוון להשאיר לך רווחים בין השיניים הקדמיות אלא אם הוא ציין זאת בצורה מפורשת.
כאשר הרווחים סגורים אף אחד לא ישים לב שחסרות לך שיניים וזה גם לא ישפיע על התפקוד היום יומי שלך.
על השאלה אם עקירות מתאימות למקרה שלך לא נוכל לענות לך בפורום זה כי שאלתך מחייבת בדיקה קלינית. מעבר לכך סביר להניח שבמקרה שלך כמו בהרבה מקרים אחרים יהיו רופאים שימליצו על עקירות ואחרים ימליצו הפוך. מה נכון? תלוי את מי שואלים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה גיל עדיף לעשות גשר
הילי31/01/2011אני יודעת שאתם לא יכולים לדעת איזה שיטה עדיפה לי אבל התכוונתי - באיזה גיל עדיף ומומלץ לעשות גשר? בגיל 12 עם רסן או בגיל 16 עם עקירות? איזה שיטה עדיפה ויוצאת יותר טוב מוצלח ויפה?
ותודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםאורית25/01/2011
אצל בתי בת 16 שן אחת ניב נוטה על צידה, האם אפשר לתקן את זה בלי מכשירים המודבקים כלומר רק ע"י פלטה (כי חבל לנו להדביק על השיניים בשביל שן אחת)ושאלה נוספת, האם קיימות פלטות בעלות יכולות יותר מתוחכמות מהפלטה הרגילה עם פלסטיק ופס מתכת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים - תגובה
ד``ר אריאל דינבר29/01/2011כעקרון הטיפול בעזרת סמכים (קוביות או גשר בשפת הרחוב) הוא טוב ומדיוק יותר בהשוואה לטיפול בעזרת פלטה נשלפת. גם עבור שן אחת לעתים יש צורך בהדבקה של סמכים בכל הלסת.
פלטה מתוחכמת יותר - אינויזליין, עשויה במפעלים בחו"ל בשיטות היי טק אך עדיין המכשור הוא מפלסטיק ובעל יכולות מוגבלות בהשוואה לסמכים המודבקים על השיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לישר שיני בינה?חיים23/01/2011
אני בן 29 ובאחת משיני הבינה התחתונות שלי התפתחה דלקת חניכיים.
לפי הרופא, בצילום השן נראת בסדר אך בפה לא.
אולי ניתן לשנות את מנח השן ולמנוע עקירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לישר שיני בינה? - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין23/01/2011ניתן בדרך כלל, אך השאלה אם כדאי ואם יש מספיק מקום בלסת לשן זו, כך שלא תתכסה ברקמה שוב ושוב והדלקות תחזורנה. בדרך כלל לא מקובל לישר שן זו, אלא אם כן חסרות שיניים אחרות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישור שינייםסתיו20/01/2011
שלום סמו לי חומר כזה לבן בשתי השניים האחוריות אפו שיש את הטבעות ונשבר לי חתיכה ממש קטנה מהלבן האם צריך ללכת לסדר את זה או שזה לא כל כך נורא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישור שיניים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין23/01/2011לפי התאור נראה שלא כל כך נורא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבועמאיה20/01/2011
עשו לי לפני מספר ימים קיבוע בשש שיניים עליונות ואני מרגישה באמצעות הלשון שהשיניים שבו הן מודבקות מעובות יותר כאילו הדבק תופס את כל השן כמעט עד הקצה שלה(זה המרוחק מהחניכיים).האם ככה זה אמור להיות שכל הדופן של השן הפנימית תהיה מכוסה ללא שנשארת כמעט שן גלויה כלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבוע - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין23/01/2011מה שאת מרגישה עם הלשון - סביר בהחלט שתרגישי עד שהלשון תתרגל. אני מעריכה, שמי שביצע את הקיבוע יודע לעשות כן. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בקוביותפאר19/01/2011
היום האורתודנט שלי אמר לרופאה המטפלת לעשות לי שינוי בקוביות למה עושים את זה והיא מתחה אות למה היאעשתה זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CHANGE
פאר20/01/2011מה זה בידיוקCHANGE ולמה עושים אצ זה בגשר היאעשתה לי את זה וזה עכשיו בצורות מוזרות וזה די כואב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCHANGE - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין23/01/2011change זה שינוי בעברית ואין לזה משמעות אחרת באורתודונטיה. הכוונה כנראה לשינוי, שיגרום לתנועת שיניים נוספת. לפרוט העניין את צריכה לשאול אותה או את האורתודונט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שן בודדתרננה19/01/2011
הבעיה היחידה אצלי (אני בת 25) הינה ניב הבולט החוצה וכן מסובב על צידו. נאמר לי בייעוץ שיש מקום לסובבו בקשת וכי הדבר חייב להיעשות ע"י מכשור קבוע לשלושה חודשים. ברצוני לשאול 2 שאלות, הם לא ניתן להוריד ניב עם מכשור נשלף?
שנית, הרופא אמר לי שקיים סיכוי שהשן תתארך עקב המשיכה, במידה וזה אכן יקרה האם השן תחזור לקדמותה אם לא אבצע קיבוע ולא ארצה להשאירה ארוכה? כלומר האם כשהשן תעלה חזרה היא גם תתקצר כפי שהיתה?
תודה רבה! רננה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
רננה23/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיישור שן בודדת - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין23/01/2011בעייתי להגיע לתוצאה טובה במקרה המתואר עם מכשיר נשלף.
אולי האורתודונט התכוון לאורך כותרת השן שיתארך ולא שמיקומה יהיה נמוך מדי.
כי במכשור הקבוע ניתן לשלוט גם במיקום האנכי של השן. אם הכותרת מתארכת , עקב מיקום לא מתאים של החניכיים, ניתן לבצע טיפול חניכיים כדי לקצר את אורת כותרת השן. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשהשיר18/01/2011
בני בן 9. לפני כשבוע שמו לו שתי פלטות נפרדות לשם הבאת לסת תחתונה קדימה. זה לא שיש לו בעיה אסתטית אלא שהאורתודנט המליץ לעשות זאת עוד לפני יישור השיניים. סמכנו על דעתו ולכן הסכמנו , אך מסתבר שיש לזה השלכות קשות והוא לא אמר לנו , כגון קושי בדיבור, הילדים והמורים בבית הספר לא מבינים אותו, הוא מתוסכל, שלא לדבר על להוציא ולהכניס כל פעם בזמן האוכל גם בבית הספר כי הוא גם במועדונית. אנחנו חושבים שזה לא מצדיק לגרום לו לעול כזה ולתסכול, כי שוב, אין לו בעיה אסתטית, פרט לזה שהלסת קצת בפנים. אנא ייעצו לי מה לעשות עכשיו?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף בבקשה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין19/01/2011אני מסכימה, שהעניין החברתי חשוב ביותר. הסבירו זאת לאורתודונט ואולי תגיעו לפשרה בעניין הרכבה חלק מהיממה עד שיתרגל לדבר עם הפלטות. ניתן להפוך את הטיפול ליתרון : " בי ההורים משקיעים..." יש רבים שמעוניינים בטיפול מסיבה זו בלבד. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותחגית17/01/2011
שלום רב
שמי חגית ואני בת 25
לפני כ-5 שנים זוהתה אצלי בעיה של גדילה בשורש המנדיבולה לפי ממצאים של מיפוי עצמות. זה מתבטא בכאבים ובצד הימני שלי אין לי סגירה מושלמת של השיניים וזה אומר
שבצד שמאל אני מצליחה לאכול ובצד ימין אני לא מצליחה כי הסגר הוא פתוח.
אני מאוד נמנעת מניתוח אם כן שמעתי שגם בעזרת אורטודנטיה ניתן חלקית לפתור את הבעיה.
אני אשמח אם תוכלו לייעץ לי בנושא זה.
תודה רבה,חגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין19/01/2011אכן הפתרון האורתודונטי עלול להיות חלקי בלבד. ועלול, שלא לפתור את בעיית הכאבים.
המלצתי לך לפנות למחלקה שעוסקת בסגר וכאבים במפרק, שקיימת בבתי הספר לרפואת שיניים באוניברסיטת תל אביב או הדסה ירושלים. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה וחודשייםיעל17/01/2011
שלום רב לצוות היקר,
הייתי מבקשת לדעת :
1. האם בגיל הנ"ל מוצצים נחשבים כהורסי מבנה השיניים (לילד 2 טוחנות תחתונות ואחת וחצי עליונות)
2.מהו הגיל שבו חובה - ככלל - להפסיק לעשות במוצצים שימוש ? או להשתדל ...
2. האם כבר עלי לקחת את הילד לבדיקת שיניים ראשונה שגרתית ?
3. האם (וזו השאלה החשובה מכולן) מוצצים שרשום כי הם לגיל שנה ומעלה חובה שיהיו בשימוש בגיל הנ"ל או שאם לילד נוח עדיין עם המוצצים המיועדים "עד גיל שנה" לפי החפיסה, אזי השימוש באילו שהם עד גיל שנה בטוח ולא יזיק ? (אגב - מוצצים מ"הדור הישן" ולא אורתודנטיים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה וחודשיים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין19/01/20111. לא
2. בסביבות גיל 5
3. בדיקה אצל מומחה או מומחית לרפואת שיניים לילדים(פדודונט ולא אורתודונט) מומלצת כבר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)