מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קטנותקורל27/03/2011
היי אני בת 15 ויש לי שיניים מאוד מאוד קטנות וכשאני מחייכת לא רואים אותן בכלל בכלל! הייתי מאוד רוצה חיוך יפה עם שיניים האם יש משהו שאפשר לעשות כדי להגדיל את השיניים ? גם לאמא שלי יש שיניים מאוד קטנות,האם השיניים יגדלו לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטנות - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין27/03/2011שיניים לא גדלות לאחר בקיעתן . כדאי שתתיעצי עם רופא/ת שיניים כלליים שעוסקים באסטטיקה או במומחים לשיקום הפה, שיכולים להגדיל את השיניים. באורתודונטיה ניתן להזיז שיניים ולסגור רווחים לדוגמא, אך לא להגדילן. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים למבוגריםשירה26/03/2011
שלום,
אני בת 27, הלסת העליונה שלי בולטת והיא בנוסף גם צרה,יש צפיפות בשיניים ושני השיניים הקידמיות בולטות יותר משאר השיניים.
מאחר שאני לא מעוניינת בטבעות הנראות לעין,
אילו שיטות קיימות בשוק שרלוונטיות לגיל מתקדם?
שמעתי על פלטות שקופות- מה טווח המחירים של שיטה זו וכמה זמן טיפול בערך אורך הטיפול?
יש עוד שיטות דומות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים למבוגרים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין27/03/2011בנוסף לפלטות השקופות יש גם שיטה של מכשור קבוע בצד הפנימי של השיניים, שנקרא טיפול לינגואלי. לא ניתן להעריך על פי נתונים כתובים בלבד מה משך הטיפול הצפוי וגם המחיר אינו אחיד, אך הוא יקר בהרבה בדרך כלל ב-10 אלפי שקלים או אפילו ב-20 אלפי שקלים מטיפול חיצוני. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים חלופיים לגשר הרגיל
מור31/03/2011שלום,
רוצה לשאול לגבי אותם טיפולים חלופיים שציינת (אני כרגע עוברת טיפולים קדם אורטודנטיים), האם יש הנחה חמבוטחי כללית פלטינום או עובדי סמיילי או מבוטחי הראל????
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים חלופיים לגשר הרגיל - תגובה
ד``ר אריאל דינבר02/04/2011טיפולים אלה בד"כ לא ניתנים בקופות אלא במרפאות פרטיות בלבד. בנוגע לביטוחים עליך לבדוק בפוליסה שאת מבוטחת אם יש לך החזר בגין טיפול אורתודונטי או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםעידית26/03/2011
שלום!ביתי בת 13.א-סימטריה בין לסת עליונה לתחתונה.רוב השיניים עדיין לא נשרו.לפני ארבע שנים התחלנו טיפול בעזרת פלטה מתכווננת שאמורה היתה ליישר את הא-סימטריה. זה לא קרה. הרופא טוען שלצורך יישור יש להמתין עד לנשירה כל השיניים. התיעצנו עם רופא נוסף והוא טוען שיש להתחיל טיפול עכשיו באמצעות קוביות כדי שהשיניים שתנשורנה ,תצמחנה ישר.אני מבולבלת,הדעות שונות. מה מומלץ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין27/03/2011בדקי שהמיעצים הם אורתודונטים מומחים. כשיש אסימטריה של הפנים עקב גלישה של הלסת התחתונה לאחד הצדדים. יש לטפל במצב בגיל צעיר כדי שהגדילה של הלסת תהיה סמטרית.
אם האסמטריה רק בשיניים ולא בפנים - אין דחיפות. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיישור שיניים
עידית28/03/2011תודה על תשובתך.האם טיפול א-סימטריה של הלסת הוא בתחום טיפולו של אורתודנט או שלרופא מתחום אחר.שני הרופאים מומחים וחברים באגודה הישראלית לאורתודנטיה ובכל זאת דעתם שונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיישור שיניים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין27/03/2011בתקופת הגדילה המצב בתחום טיפולו של האורתודונט. אם עדיין נותרת אסמטריה לאחר תום הגדילה, ניתן לבצע כירורגייה ליישור הלסת וזה בתחום מומחיות כירורגים של פה ולסת בבתי חולים. רפואה אינה מתימטטיקה לצערי ותיתכנה חוות דעת שונות של מומחים שונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספיגת שורשיםשירי25/03/2011
שאלה קודמת סיפר אחד הכותבים כי הוא נאלץ להוריד את הגשר לאחר כחצי שנה עקב שיניים ניידות ושורשים קצרים. אני גם כן בגיל 21 ועומדת לפני התקנת גשר למשך 8 חודשים. כיצד קורה שאחרי זמן כה קצר נספגים השורשים והשיניים הופכות לניידות? האם זה סיכון ריאלי ושכיח? או שסיבוך כזה קורה כאשר מלכתחילה אסור היה לשים גשר?
תודה שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספיגת שורשים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין27/03/2011קיצור שורשים וניידות לאחר זמן כה קצר הם מצבים נדירים. איני יודעת מה היה מצב השיניים קודם לכן. ניידות בעת הנעת שיניים חייבת להתקיים, אחרת השיניים לא ינועו. בהמשך השיניים מתיצבות במקומן החדש. קיצור שורשים הוא חסר משמעות קלינית ברוב המכריע של המקרים, ובכל מקרה יש לעקוב במהלך הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבועאנג'לה25/03/2011
אחרי טיפול יישור שיניים שנמשך כשנה ושלושה חודשים שמו לי קיבוע בצורת חוט בנתיים רק בשיניים העליונות.
הקיבוע מאוד מציק לי בדיבור, באכילה ובכלל בסגירת השיניים עד הסוף.
שאלתי היא האם הקיבוע הוא לכל החיים? האורטודנט לא ציין כמה זמן הקיבוע יהיה.
האם יש דרך קיבוע נוספת? והאם בכלל קיבוע נחוץ? לפני הטיפול השיניים שלי לא היו מאוד עקומות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבוע - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין27/03/2011צורת שמירת התוצאה ומשכה צריכה להידון עם האורתודונט המטפל. את צריכה לפנות לאורתודונט ולהציג את המצב, כפי שהצגת בפורום: הקיבוע מציק והשיניים לא היו מאוד עקומות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיינים ניידותליאור23/03/2011
שלום רב
שמי ליאור אני בן 22 ולפני חצי שנה שמתי גשר שקוף בשתי הלסטות
בעקבות שיש לי 3 שיניים ניידות נערך לי צילום בשיינים למעלה החליט הרופא שאני צריך להוריד את הגשר ושיש לי בעייה שיש לי שורש מאוד קצר ונסיגה שלו וזה מסוכן
ולכן החליט שזה מסוכן אצלי ואני צריך להוריד את הגשר ושאורתונטיה זה לא הפתרון שלי
האם בגלל 3 שיינים הקדמיות שהם ניידות זאת סיבה להוריד גשר?
למטה כל הרווחים כבר נסגרו
רק למעלה בין ה4 הראשונות יש עוד רווח יחסית גדול
הוא אמר שהוא ישלח אותי לרופא משקם ולאחר מכן יציע לי פתרונות אחרים
כמובן שהוא אמר שהוא יחזיר לי את כל הכסף...
מה אעשה? אני ממש מאוכזב ??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיינים ניידות - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין25/03/2011זו סיבה טובה להורדת הגשר.
קבל את מה שיעץ האורתודונט. ניתן לסגור רווחים באמצעות שיקום על ידי הגדלת השיניים.
לדעתי, האורתודונט עבד עבורך והשיג תוצאה, גם אם לא מושלמת ואינו צריך להחזיר לך את כל הכסף אולי רק חלק ממנו. שמח בלקיחת האחריות של מי שטיפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש תודה
ליאור25/03/2011אני מאוד מודה לך על ההתייחסות
כמו שהאורטודנט טען השינים שלי יחסית קטנות למבנה פנים
מה האפשרויות הנוספות לצמצום רווחים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש תודה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין27/03/2011רצוי שתפנה לצורך פתרונות לא אורתודונטיים למומחה או מומחית לשיקום הפה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידכון
lior28/03/2011לאחר בדיקה עם רופא לשיקום הפה האפשרות היחידה הכי טובה שהמולצה לי זה כתרים "זרקורניה" לצמצום הרווחים בכל אופן השאלה שלי היא כזאת אני בחור צעיר עם שיניים בריאות, האם זה לא מסוכן להשים כתרים על שיניים בריאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיי23/03/2011
שלום.שאלתי היא האם יעוץ אורטודנטי אמור לעלות כסף?
ואם כן,כמה?
תודה,אסתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין25/03/2011בדרך כלל הייעוץ עלה כסף ובדרך כלל מחיר הייעוץ מקוזז ממחיר הטיפול.
אין מחיר אחיד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים אסתטיאורי22/03/2011
שלום שמי אורי ואני בן 25 ומעוניין לעבור טיפול ליישור שיניים.
האם בשיטת האינוויזליין אני צריך להוריד את הפלטה בכל פעם שאני רוצה לאכול או לשתות?
מהי השיטה היותר מומלצת? אינוויזיליין או סמכים פנימיים?
האם הסמכים הפנימיים אינם נראים בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים אסתטי - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין25/03/20111. לא בהכרח חייב להוריד את הפלטה.
2. אינוויזאליין לא מתאים לכל מקרה .
3. אינם נראים במבט מהחוץ. אם השיניים בהטייה חמורה החוצה עלולים להראות כשאתה פותח את הפה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזוזת קובייהפאר20/03/2011
קודם כל חג פורים שמח
היום ציצחתי שינים ושמתי לב שאחת הקוביות שלי זזה מה מקום והקשץ לא עליה האם אני צריך ללכת דחוף לרופא או שזה יכול לחכות יש לי תור שבוע לפני פסח אז מה לעשות לחכות לתור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזוזת קובייה - תגובה
ד``ר אריאל דינבר21/03/2011לא ממש דחוף להיום אך יש להקדים את התור כמה שניתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים שביצעתי לפני כשנהאודיה18/03/2011
צהריים טובים,
אני מטופלת מזה כשנה בטיפול אורטודרנטי.
את הגשר שמו לי לפני שנה והבטיחו לי שלכל היותר אהיה איתו שנה וחצי.
עקרו לי שתיים שיניים בלסת העליונה (הניבים) ושן אחת בלסת התחתונה.
לא ניראה לי שהרווח יעלם בתוך חצי שנה.
שאלתי היא האם ניתן לעשות משהו עמ"נ לזרז את התהליך?
אולי להגיע לעיתים תכופות יותר להידוק הגשר?
או אולי להחליף את הברזל לעבה יותר?
שאלה נוספת,
אני סובלת מאפטות. הכאבים בלתי נסבלים. נסיתי כמעט הכול ואני גם שומרת תדיר על ההיגינה בפה. מצחצחת כמה פעמים ביום ומה שצריך.
האם יש תרופת סבתא עליה תוכלו להמליץ לי?
רוב תודות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים שביצעתי לפני כשנה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין19/03/2011זרוז ניתן לבצע על ידי כירורגיה של העצם בין השיניים.
תרופות להקלת אפטה (לא מהסבתא): אפטגון, אפטה X, אורקורט אי וכדומה. נסי מה עוזר לך. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדשות 10בוגרת17/03/2011
שלום רב,
נכון להערב פורסם בערוץ 10 בגין רופאים שאינם מתמחים ביישור שיניים העוסקים בתחום ומסכנים את מטופלהם.
ההמלצה היתה לזהות האם הרופא המטפל נמנה בין המומחים הרשומים באיגוד רופאים אורטודנטים, הרופא שלי אינו מצויין שם אך בכל האתרים בגוגל הוא מפורסם כמומחה בתחום ובעל הכשרה באונברסיטה העברית בירושלים
איך אני יכולה להיות בטוחה שאכן לא נפלתי בפח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדשות 10 - תגובה
ד``ר אריאל דינבר18/03/2011תפני להסתדרות לרפואת שיניים יבדקו לך במקום אם מדובר במומחה או לא. אגב בהחלט יתכן מצב שרופא שיניים סיים התמחות באוניברסיטה אך לא ניגש או לא עמד בבחינות ההתמחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיפת לשוןטלי17/03/2011
אני בת 22 וסובלת מהרגל של דחיפת לשון, ממנו למרות ניסיונות אצל קלינאית תקשורת לא הצלחתי להיפטר. לאחרונה עברתי טיפול לסגירת רווח בין השניים הקדמיות והכנסתן פנימה עקב בליטה קלה. הרופא אמר כי במצבי לא בריא לשיניים לקבע עם פלטה בלילה כי יווצר נדנוד של שהשיניים הלוך ושוב כאשר ביום ידחפו החוצה ובלילה פנימה וחוזר חלילה. שאלתי האם קיבוע קבוע של השיניים לא מזיק להן באותה מידה?(אני עם קיבוע כבר כמה חודשים ולא היתה תזוזה אך אני חוששת מנזק דומה לזה של הפלטה).
שאלה נוספת האם דחיפת לשון ללא קשר לטיפול יישור שיניים מזיקה לשינים כשלעצמה וגורמת לתזוזה מתמדת הלוך ושוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטעות דילגו על שאלתי
טלי19/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחיפת לשון - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין19/03/2011השפעות קיבוע שונות מאלה של פלטה בלילה. נזק שיתכן מקיבוע עלול לנבוע מחוסר ניקוי ראוי של השיניים באזור שבין הקיבוע והחניכיים.
דחיפת לשון נמצאה כמזיקה עקב הפעלת כוחות עודפים על השיניים, אך במקרים רבים אין נזק מוכח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםהברמן אופירה16/03/2011
לביתי בת ה-12 וחצי יש לסת עליונה יותר פנימה וכתוצאה פחות מקום. אחת השיניים ת ניב בלסת העליונה גדלה מחוץ לשורה של השיניים. רופא אחד אמר שצריך לעקור ארבע שינים אחת בכל צד למעלה ולמטה על מנת לעשות מקום וליישר. רופא אחר אמר שלא צריך עקירות להיפך עם עקירה זה לא טוב ושיש לשים קוביות עם חוט וזה גם יישר וגם יעשה מקום לשן שתרד אל השורה. (לפני כשנה עשינו הרחבת לסת ובאמת הלסת התרחבה אבל לא מספיק לשן שתרד)
מי מהרופאים צודק? אני אשמח לא לעקור שיניים בריאות ת אבל האם באמת אפשר לסמוך על כך שיהיה מספיק מקום והשיניים לא יבלטו החוצה בגלל הלחץ של הקוביות ויקבלו זוית לא טובה . ואיך יהיה מקום לשן מחוץ לשורה אם לא עוקרים?
תודה רבה
אופירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים - תגובה
ד``ר אריאל דינבר17/03/2011שאלתך נכונה והגיונית אך לא ניתן לענות לך ללא בדיקה פיזית של בתך. אין חוקים וכללים החלים על כולם. כל מקרה לגופו, לכן, גשי לחוות דעת שלישית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר ליישור שינייםדנה15/03/2011
לפני 7 שנים לערך עשיתי יישור וכעת התעקמו לי השיניים התחתונות , גם לאחר סיום יישור השיניים , לא היה יישור מושלם ,האם יש לי מקופת חולים אחריות לעשות יישור שוב פעם בחינם?
ורציתי לדעת אם ישנו פתרון אחר חוץ מקיבוע , האם כאשר שמים פלטה כל הזמן ולאחר מכן מורידים בהתדרגתיות האם מתעקם עוד פעם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר ליישור שיניים - תגובה
ד``ר אריאל דינבר16/03/2011להערכתי לאחר 7 שנים אף רופא וגם לא מסגרת רפואית יעניקו לך טיפול חוזר בחינם. לעומת זאת את רשאית לפנות ליועץ אורתודונטי מטעם הקופה שתפקידו להחליט אם מגיע לך או לא לקבל טיפול בחינם או בהנחה.
פלטה פחות אמינה מקיבוע בכל הקשור בשמירת התוצאה, אחרי שתפסיקי להרכיב פלטה יש תמיד סיכוי שהשיניים יעברו נסיגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 12דניאלה14/03/2011
שלום,
לבתי בת ה 12 מבנה פה קטן ושיניים צפופות חלקן עקומות. פניתי לאורטודנט והוא ישר אומר יישור שיניים .אני רואה במשך הזמן שמבנה הפה כן גדל והשינים מסתדרות לאט לאט, קצת אבסורדי שאני בכל זאת פונה פה בפורום, אבל האם יישור שיעשה עכשיו יהיה יותר אינטנסיבי מאשר בעוד כמה שנים כי אולי בכל זאת הפה עוד יגדל.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 12 - תגובה
ד``ר אריאל דינבר14/03/2011בד״כ זה לא קורה ויש בעיות שכדאי להתחיל לפתור אותן מוקדם. אני ממליץ לפנות לחוות דעת נוספת ולהקפיד להיבדק ע״י מומחה ולא רופא שיניים כללי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)