מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רסן פנימיעדנה09/01/2011
הציעו להרכיב לבני בן ה-12 שני קפיצים בחלל האחורי של הפה. הקפיצים מחוברים לקוביות הנמצאות על השיניים. האם השיטה הוכחה כיעילה? מה הסיכונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסן פנימי - תגובה
ד``ר אריאל דינבר15/01/20111. למרות שלא ברור ב 100 אחוז למה את מתכוונת אוכל לציין שקודם כל יש להתאים את הפתרון לבעיה ואנחנו לא יודעים מה הבעיה של בנך.
2. כל טכניקה או שיטה יכולה להיות יעילה אם הרופא בקיא בשיטה ומבין מה הוא עושה.
3. אם הרופא המטפל הוא מומחה אני מאמין שהוא/היא מבין ובקיא בתחום.
4. לגבי סיכונים, אחזיר אותך לרופא המטפל שלך שיודע בדיוק איזה קפיץ ואיך הוא מחובר ולכמה זמן ובאיזה כח הוא משתמש וכו' וכו'.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי במבנהמיכל09/01/2011
בוקר טוב
הילדה שלי בת 12.6 שנים, לפני כחודשיים הרכיבו לה סמכים, "קוביות" על השיניים בשני הלסתות, על מנת ליישרן, השיניים בלסת התחתונה היו מאוד עקומות, ובאמת השיניים כבר התיישרו, הבעיה היא שפתאום משהו מוזר קורה, הלסת התחתונה שלה התחילה לבלוט החוצה, כלומר הסגירה של הלסתות היא הפוכה, השיניים התחתונות בולטות מעט לעומת העליונות, וזה מאוד מלחיץ אותי, הבנתי מהרופא שאנו רק בתחילת התהליך,אבל זה עדיין נראה לי מאוד מוזר, הייתי רוצה לדעת או לדעת אם אני צריכה לקבל חוות דעת נוספת מאורטודנט אחר, או האם זה נורמלי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי במבנה - תגובה
ד``ר אריאל דינבר10/01/2011אם הילדה מטופלת ע"י מומחה אני מניח שהוא/היא יודעים את עבודתם ושולטים על מה שמתרחש. אם מדובר ברופא שיניים כללי שלא עבר התמחות במוסד מוכר אז בהחלט מומלץ לגשת לחוות דעת נוספת אצל מומחה/ית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת קיבועשרון08/01/2011
שלום,
כנראה שאעבור בקרוב טיפול שורש בשן הקידמית. הרופאה ציינה שאצטרך לגשת לאורטודנט על מנת שיסיר לי את הקיבוע בלסת העליונה.
שאלתי היא- האם יש סיכוי שהשיניים יתחילו להתעקם שוב במידה וכמה שבועות לא יהיה קיבוע?
יש לי גם פלטה ישנה שקיבלתי כשסיימתי את יישור השיניים לפני מספר שנים- אם אשים אותה כל לילה יש סיכוי שלא יזוזו השיניים? ובאילו חומרים ניתן לנקות את הפלטה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת קיבוע - תגובה
ד``ר אריאל דינבר08/01/20111. כן
2. יתכן אבל מומלץ הרכבה של 24 שעות ביממה ליתר ביטחון. כמו כן יש לבקש מהאורתודונט שיבדוק את הפלטה עם היא עדיין מתאימה.
3. טבליות ניקוי שניתן לרכוש בבית מרקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישור שן מס' 22בקי06/01/2011
אני בת 34. שן מספר 22 עקומה מעט, האם ישור שן זו אפשרי בגילי ומה כרוך בכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישור שן מס' 22 - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין08/01/2011אפשר לתקן בכל גיל, אם מצב החניכיים והשורשים תקין. יש לבצע אבחנה באמצעות צילומים, אליהם תופני מהאורתודונט/ית ויחד תבחרו בדרך הטיפול הרצויה ביותר עבורך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי גשר וגומיותבן06/01/2011
יש לי שן עם כתר שהתחיל לי כאבים בשורש השן עקב הלחץ בטיפול. מה עושים במצב כזה? מטפלים לאחר סיום טיפול האורתודנטי? הטיפול חל על האורתודנט נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי גשר וגומיות - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין08/01/2011אם יש בעיה בשן עם הכתר, רצוי לטפל בזמן הטיפול האורתודונטי ולא לדחות. האורתודונט אינו אמור לטפל בבעיה בשורש השן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניבים שלא במקומםעומרי06/01/2011
אני עומרי בן 23 ויש לי בעיה עם מיקום הניבים.יש לי ניבים שנמצאים מעל השיניים(אפשר לומר כמו שיני ערפד) ואני מעוניין לדעת מה ניתן לעשות כדי להיפטר מהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניבים שלא במקומם - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין08/01/2011פנה למומחה או למומחית לאורתודונטיה לייעוץ. ברוב המקרים ניתן לתקן את הבעיה המתוארת. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגילי06/01/2011
האם לפני הדבקת סמכים יש צורך בהורדת חומר שן/ שיוף שיניים? ושאלה נוספת מהם כל החומרים ששמים על השיניים טרם ההדבקה האם אלו רק דבקים כי הרופא מרח כל מיני דברים בכמה שלבים?
תודה גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין08/01/20111. אין צורך בשיוף.
2. קים חומר שמכין את האמייל להדבקה, שיוצר בו חרירים מיקרוסקופיים, לתוכם נכס חומר הקישור ולבסוף מודבק הסמך עם חומר מרוכב סמיך.
האמייל אינו ניזוק בתהליך זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש מקום לטיפול בשיטת ווילקודנטיקסאיייל06/01/2011
שלום לכולם,
אני מחפש קליניקה לטיפול בשיטת ווילקודנטיקס באזור חיפה\קריות.
אודה לכל מי שיוכל לעזור,
אייל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שלי09/12/2012שלום,
גם אני מחפשת רופא מומחה בשיטה הנ"ל בראשון לציון
לפי תשובתכם אני מבינה שאני יכולה לגשת לכל מומחה גם אם הוא לא עוסק בזה ולא למד את השיטה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין10/12/2012השיטה אינה שיטה אורתודונטית שונה, אלא מפגשים תכופים יותר. השוני הוא בפרוצדורהפריודונטלית שמבצע מומחה לחניכיים. בכל זאת, רצוי לשאול טלפונית, אם המומחה לאורתודונטיה עובד עם פריודונט בשיטה זו. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחפש מקום לטיפול בשיטת ווילקודנטיקס - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין08/01/2011פנה למומחים לאורתודונטיה באזורך. את הצד הכירורגי הם מפנים למומחה לחניכיים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשרררבת 2005/01/2011
אני צריכה גשר , השינים הקדמיות שלי טיפה יוצאת והשינים לא ממש מסודרות...הרופא אמר לי שגם מלמטה צריך לשים גשר ...בכל אופן..רציתי לשאול...שמעתי שיש דרככים אחרות ליישור שיניים...תוכלו לפרט לי על שאר האופציות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשררר - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין06/01/2011קיים גשר = מכשירים המודבקים לשיניים ממתכת או שקופים חיצוניים או פנימיים וכן קיימים מכשירים ניידים= פלטות שקופות ואחרות. כדאי שהמומחה או המומחית לאורתודונטיה ימליצו לך, מה הכי מתאים לך ולרצונותיך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגשר
גשר09/01/2011אבל אתם ממליצים על השיטות האחרות או שאתם "מאמינים" רק בגשר?שמעתי שיש ב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשךךך
שיבולת09/01/2011אני יודעת שיש שיטת קוביות שקופות ושיטת פלטה שקופה...קופות החולים עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשךךך - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין09/01/2011יש תנועות שיניים שקשה מאוד להשיג באמצעות פלטות שקופות ולכן יש לבדוק, אם תנועות אלה נחוצות למקרה שלך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשררעות05/01/2011
עומדים להתקין לי גשר והבנתי מחברות שמשתמשים בשעווה נגד כאבים.על איזה כאבים מדובר והאם הם נמשכים כל תקופת הרכבת הגשר או רק בימים הראשונים?
איך הרופא יכול לדעת מראש שאצטרך גשר רק לשמונה חודשים? האם הזמן שהרופא מציין הוא בד"כ מדוייק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אגם05/01/2011משתמשים בשעווה בגלל שבימים הראשונים הקוביות שורטות וכל הפה כואב והשעווה עושה שלא יכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לאגם
ד``ר עתליה וסרשטיין05/01/2011אכן השעווה נועדה למנוע פציעות, דקירות מחלקים חדים של הגשר, אם אלה מתרחשות, אך אינה עוזרת לכאבים, הנובעים מתנועת השיניים ונמשכים בימים הראשונים לאחר הפעלת המכשור. נגד כאבים אלה ניתן להשתמש במשככי כאבים כדוגמת אקמול. ניתן לשאוף למשך טיפול מסויים, אך בטיפולים מורכבים קשה לדייק. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרכבת שתלים וצמצום הרווחיםע.י05/01/2011
שלום,
אני בת 28 ואני לקראת סיום טיפול של גשר שקוף בשיניים שקיים אצלי כבר יותר משנתיים .עוד מקסימום חודשיים מסירים לי את הגשר ואז אני צריכה להרכיב ברווחים שנוצרו בגלל צפיפות השיניים עוד ארבעה שתלים בנוסף לעוד שניים שכבר הרכיבו לו במהלך הטיפול.רציתי לדעת אם גם לאחר ששמים את כל השתלים בפה יש סיכוי שהרווחים בשיניים יחזרו להיות כמו שהם היו?מה אפשר לעשות כדי למנוע את זה?אני ממש פוחדת שהרווחים יחזרו לי כי הם היו רווחים מאוד גדולים בין שן לשן ועכשיו השיניים צמודות ויפות.עדיין לא נתנו לי לשים פלטה וגם לא קיבוע לשיניים כי עוד לא הורידו לי את הגשר.אני אשמח לתשובה בהקדם האפשרי.
תודה,עדנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרכבת שתלים וצמצום הרווחים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין05/01/2011אני מניחה שהשתלים משמשים במקום שיניים, שחסרות. לכן, סביר להניח שלא יחזרו רווחים גדולים, כי הכתרים שעל השתלים מהווים מעצור מסויים לתנועת השיניים הסמוכות. עליך להביע את חששותיך בפני המטפלים בך, כדי שיסבירו לך את דרך פעולתם. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש כאן מצב של ניב כלוא ?אמיר04/01/2011
שלום,
אשמח לקבל את חוות דעתכם אם בצלום המצורף יש מצב של ניב כלוא הדורש התערבות כרורגית או שפשוט צריך לעקור את שיני החלב ולהמתין לפקיעת הניבים ?
תודה רבה,
אמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש כאן מצב של ניב כלוא ? - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין05/01/2011יש ניב כלוא בצד שמאל עליון מעל חותכת צדית בצורת יתד. בצד ימין עליון חסרה חותכת צדית. חשובה תכנית הטיפול הכללית למקרה זה, שתלויה גם בצורת הסגר ובפרופיל הפנים. אם אין כוונה לעקור את החותכת הצדית השמאלית, יש להתערב אורתודונטית בשילוב חשיפה כירורגית של הניב הכלוא. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבועשירי04/01/2011
האם פלטה ללילה יכולה לשמור על תוצאה (שהיתה כרוכה בתנועות מורכבות של השיניים)או שיש מקרים בהם עקרונית יש חובה בקיבוע מודבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבוע - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין05/01/2011אין חובה למכשור כל שהו. הכל עניין של שיקול דעת המטפל המשולב בציפיותיך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבדנה לוי04/01/2011
אני בת 16 וחצי והייתי מעוניינת ביישור שיניים.
מאחר ומסיבות רגשיות ואישיות איני מסוגלת להישאר עם גשר לטווח ארוך, אני מתעניינת בשיטת ה WILCKODONTICS .
רציתי לדעת קצת יותר פרטים על השיטה כמו כמה זמן ייקח לי משך הטיפול?
(בעיית השיניים שלי היא הצפיפות וכתוצאה מכך הלסת העליונה שלי בולטת יותר.)
רציתי גם לדעת הגיל שלי יהווה בעיה? והם זהו ניתוח כואב ומסובך ?
תודה רבה מראש, דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין05/01/2011הטיפול מהיר מטיפול רגיל,אך לא ניתן לקבוע זמן, במיוחד כשלא רואים מה נדרש.
באשר לניתוח וסיבוכיו, עליך לפנות למומחים לחניכיים (פריודונטים) שמבצעים זאת. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטודנטיה ועקירת שינייםחיים לוי03/01/2011
בתי בת 12 בטיפול אורטודנטי .בלסת למטה יש שן חט בתוך הלסת מצד שמאל ואין ימקום להיכנס הרופא המליץ על עקירה 2 שיניים בלסת התחתונה וכן עקירה של 2 שיניים בלסת העליונה על מנת שיהיה סגירה טובה בין שתי הלסתות. האם בכל מקרה צריך לעקור 4 שיניים?
לחלופין האם ניתן לעקור רק את השן למטה שבתוך הפה וישאר רק 3 שיניים קבועות וסגירת החניכיים תהיה פחות סימטרית?
הלסת התחתונה צרה הלסת העליונה קצת יותר רחבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטודנטיה ועקירת שיניים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין05/01/2011כל פתרון אפשרי. השאלה מה הכי רצוי לבתכם. כדאי שתשוחחו בנושא עם האורתודונט, שהחל לטפל בה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)