מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גשר או לא?עומר25/02/2011
שלום,אני בתקופת גיל ההתבגרות ואני חושבת שאני צריכה גשר.
יש לי שיניים עקומות אך בלי רווחים,ובנוסף-יש לי עששת,אבל אני הולכת לשיננית כל 3-4 חודשים והעניין מסודר.אני לא אוהבת שיניים עקומות,ורציתי לשאול-מקרה כזה מצריך גשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
מיי28/02/2011קודם כל שיננית לא מטפלת בעששת,אלא תחזוקת פה ושיניים,עששת-זה עושה רק רופא.
את צריכה בדיקת רופא שיראה בפה מה מצבך.כנראה בגלל צפיפות כן תצטרכי גשר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגשר או לא? - תגובה
ד``ר אריאל דינבר02/03/2011אם את חושבת שהשיניים שלך עקומות זו סיבה מספיק טובה לבצע טיפול אורתודונטי. בכל מקרה יש צורך בבדיקת מומחה לאורתודונטיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שייניםיפה24/02/2011
שלום,קבעתי תור להתייעצות אם אני צריכה יישור שיינים ,ואכן אמרו לי שאני צריכה..
חיכיתי כמה זמן עד שאני יקבל את הביטוח כדי שזה לא יעלה לי הון,להתחיל את השלבים,הם שלחו אותי לצילום,ושלשום עשיתי את הצילומים והכול,ועכשיו קבעתי טור לעקירה שהם אמרו לי שאני צריכה לעשות,(לפני )עוד כמה זמן בערך אני ישים את הגשר עצמו לפי הערכתך?,כי אני זוכרת שהם אמרו לי שאצלי יש עוד משהו קצת מסובך נידמה לי..שיש לי חוסר שיינים מלידה,אז הן יצטרכו לעשות לי משהו באיזה מכונה מיוחדת לשמור מקום בין השיינים כדי שבעתיד אני יעשה אולי השתלת שיינים.,זה הגיוני?
בת 16* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיינים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין01/03/2011יש מצב של שמירת מקום לשתלים, כשחסרות שיניים. זמן הדבקת הגשר תלוי בהחלטת האורתודונט/ית שלך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבוע קבועארנון24/02/2011
אני בן 24 ועומד לפני סיום טיפול יישור שיניים בלסת העליונה, שכלל סגירת מרווחים ויישור שיניים מסובבות על צידן. יש אצלי נטיה חזקה לעששת ודלקות חניכיים אי לכך אני מעדיף להימנע מקיבוע קבוע. האם גם פלטה בלילה בלבד יכולה לשמר תוצאה של טיפול מסוג זה?
תודה נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבוע קבוע - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין01/03/2011יכולה לשמר חלקית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח בשינייםרונן23/02/2011
אני בן 16 ויש לי רווח קטן בין השיניים הקדמיות אבל לא משהו שמפריע לי ואני לא שם קוביות בגלל זה אבל רציתי לשאול שאלה בכללי:
האם אכילת סוכריות למיניהן ולעיסת מסטיקים יכולים לגרום לרווח לגדול? או לפגוע בצורת סידור השיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
מיי28/02/2011ממש ממש לא!אין קשר בין הדברים.אבל אם אתה אוכל סוכריות ומסטיקים עם סוכר,יהיה לך עששת...אז כדאי ללא סוכר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בשיניים כלואותיעל23/02/2011
שלום,
שמי יעל ואני בת 28. לאחרונה "התגלו" בפי שני ניבים כלואים. בביקורת אצל רופאה אורתודנטית, נאמר לי כי עליי לבצע הליך של יישור שיניים לטובת יצירת מקום לשיניים הכלואות הקבועות ולאחר מכן עקירת שיני החלב ומשיכת השיניים הכלואות למיקומן ע"י רופא כירורג (חשיפת החניכיים והדבקה על השן). היות ובגילי בלאו הכי ההליך הכירורגי איננו מכוסה ע"י חברת הביטוח, אני מנסה למצוא רופא אחד שמתמחה בשתי הקטגוריות הללו ואצלו אוכל לבצע את ההליך כולו. למיטב הבנתי יהיה עליי להתרוצץ בין שני רופאים במשך תהליך שעלול לקחת בין שנה וחצי לשנתיים. באמצעות האינטרנט לא צלחתי בנסיונותיי, אולי תוכלו אתם לעזור לי מהכרותכם. אשמח גם לשמוע אם לאור הפרטים שפרסמתי, האם ידוע על תהליך מזורז, שייתכן ויקח פחות משנתיים להגיע לתוצאה הרצויה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בשיניים כלואות - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין01/03/2011הכירורג מבצע את פעולת החשיפה בלבד של השיניים הכלואות בפגישה אחת או מקסימום שתיים.שאר הטיפול כולל משיכת הכלואות למקומן מתבצע על ידי האורתודונט. לא מוכר אורתודונט מומחה שהוא גם כירורג מומחה. הליך מזורז יתכן, אך לא מובטח על ידי פרוצדורה כירורגית בעצם, שעשויה לזרז את תנועת השיניים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גומיה שנפלהרפאל22/02/2011
שלום רב,
אני עם גשר בכל אחת מהלסתות על השיניים כבר חצי שנה.
היום, כשעתיים לאחר ביקור שגרתי אצל האורתודנט, אחת מן הגומיות שעל פני הסמכים נפלה.
החזרתי את הגומיה למקומה בעצמי (עשיתי זאת באמצעות פינצטה סטרילית, חדשה מן הקופסה).
יש לי שתי שאלות:
האם העובדה שהשבתי את הגומיה למקומה בעצמי, תוביל לכך שייגרם נזק כלשהו?
והאם הדבר מצריך פניה מיידית לאורתודנט?
תודה כנה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גומיה שנפלה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין23/02/20111. לא יגרם נזק
2. לא מחייב פנייה
אל דאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת ייעוץליאן22/02/2011
שלום
אני בת 22 ,עברתי לפני כשנתיים ניתוח אורטודנטי בלסתות . היתה לי גדילה בלסת התחתונה ונסיגה בלסת העליונה. אחרי טיפול מומשך אצל רופא אורטודנט עברתי ניתוח בבית חולים רמב"ם בחיפה. כבר חצי שנה אני שמה לב שיש לי בליטה באיזור הפה משני הצדדים הנראית כמו שתי גלולות של שומן או עור שיכול להיות שהצטבר לאחר שהכניסו לי את הלסת התחתונה פנימה ונהיה עודף עור. קשה לי לפעמים גם באכילה אשר מידי פעם אני נוגסת בטעות את הצדדים הפנימיים של הפה אני לא יודעת אם אתה מבין את הכוונה שלי אבל בכל זאת, אני מרגישה שיש לי עודף עור - נפוח אבל לא קריטי אבל מריע לי דווקא נורא אפילו בדיבור אני מתקשה לבלוע ריר כשני מדברת
קודם חשבתי שזה טבעי כי זה היה ניתוח קשה ובכללי הייתי מרוצה מהתוצאות .
אני זקוקה לייעוץ כי פניתי לאורטודנט אבל דחה לגמרי את הטענה הזאת ואפילו התעצבן! אני לא מנסה לגרום בעיה לאף אחד אבל חושבת שזכותי לבדוק כי שילמתי הרבה כסף לאורטודנט ואני מרגישה שיש סוג של בעיה אצלי באיזור הפה -חלק התחתוני של הלחיים.
תודה מראש
ליאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת ייעוץ - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין23/02/2011מציעה, שתפני לכירורגים, שניתחו אותך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבוע-המשךמעיין22/02/2011
בהמשך לשאלתי, האם ניתן עקרונית להדביק את הקיבוע ושהדבק יהיה רק מתחת לפס המתחת ולא על איזורים מסביב?
ושאלה נוספת ,האם הקיבוע לא מחליש את השיניים הרוצות לחזור למקומן הטבעי אך מקובעות למקום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבוע-המשך - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין23/02/20111. לא מקובל בשיטתך וסביר להניח שיחזיק כך פחות טוב לאורך זמן.
2. אין מחקרים המעידים על החלשת השיניים במצב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושש מיעילות קיבועאור19/02/2011
ערב טוב!
אני בן 23, מסיים השבוע טיפול אורתודנטי שני.
אחת השיניים הקידמיות שלי היא כתר מחרסינה, שבתחילת הטיפול עשה לי בעיות כי הוא לא נדבק לסמכים השקופים- מה שיצר בעיה בטיפול,
ואף הגיע למצב שכל השיניים ישרות ורק הכתר בולט החוצה ונמוך משאר השיניים.
לאחר שאני והרופא שלי החלטנו להחליף את הסמכים השקופים בסמכים מתכתיים רגילים, הבעיה הסתדרה, הכתר נדבק-והשיניים הקדמיות הסתדרו ונראו זהות לחלוטין.
השבוע עלי להוריד את הגשר ואני ממש חושש שהבעיית ההידבקות של הכתר תחזור והוא לא ידבק לקיבוע, ושברע שנוריד את הגשר, הכתר שוב יבלוט החוצה...האם יש פיתרון לבעיה?.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חושש מיעילות קיבוע - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין20/02/2011נוסף לקיבוע ניתן לבצע פלטה מסוג כלשהו כגון שקופה, שתוכל להרכיבה בלילה, או אם הקיבוע מתנתק, כדי לשמור את תוצאות הטיפול. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים- שיניים מתנדנדותלי19/02/2011
שלום, לפני מס' ימים התחלתי בטיפול יישור שיניים בלסת התחתונה (שמו לי גשר קוביות מתכת ללא גומיות) ומאז אני מרגישה שהשיניים המרכזיות התחתונות שלי מתנדנדות. הייתי רוצה לדעת האם זה טבעי ונורמאלי? ואם כן, למה זה קורה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים- שיניים מתנדנדות - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין20/02/2011כדי ששיניים ישנו את מיקומן הן חייבות להיות ניידות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרחלי18/02/2011
מאחר ואני מעוניינת להוריד את הקיבוע שבשיניים התחתונות (הוא עליי כבר 5 שנים בערך וגם לפניו היו לי שניים תחתונות ישרות), רציתי לדעת איך האורטודנט יוריד אותו? האם מדובר בשיוף? או בחומר כימי שהוא ישים כדי לפורר את הקיבוע? אני שואלת מפני שכאשר האורטודנט שלי שם לי את הקיבוע על השיניים, הוא שם יותר מידי, כך שלא יכולתי לסגור את הלסתות, ואז הוא התחיל לשייף ובתהליך הוריד לי חלק משן, כלומר הוא לא שייף מבפנים הוא שייף מלמעלה עד שהגיע לשן ועוד המשיך. מאז אני לא בקשר איתו, למעשה לא הייתי רוצה לגשת אליו שוב כדי שיוריד לי את הקיבוע מחשש שיעשה נזק נוסף (דרך אגב שאלתי 2 רופאי שיניים ושניהם אמרו שהוא אכן שייף את השן (ועוד עקום!)) אני לא יודעת מה לעשות. האם אני חייבת לגשת אליו ע"מ שיוריד את הקיבוע ואם כן האם שוב פעם מדובר בשיוף?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין20/02/2011אין חומר כימי שמפורר את הקיבוע. גם אם יש שיוף קל של האמייל, אין בכך נזק. כדאי שתפני לאורתודונט שלך, כדי שיסביר לך את השלכות הסרת הקיבוע במקרה שלך על עמדות השיניים לאורך זמן והאם הוא ממליץ על הסרת הקיבוע. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצעת מחיר פלטה שקופהנוי17/02/2011
שלום! עברתי יישור שיניים עם גשר לפני 7 שנים בערך ומאז נשאר לי הקיבוע שהתרופף לאחרונה, כתוצאה מכך נפתח לי רווח קטן בשיניים הקדמיות בלסת העליונה. שמעתי שיש טיפול יעיל לכך בפלטה שקופה שאותה אצטרך להרכיב למשך 17 שעות ביום לתקופה של עד חצי שנה (גם הבנתי שכל שבועיים עליי להחליף לפלטה "חדשה" וכך לצמצם את הרווח). הצעת המחיר שקיבלתי מאורטודנט באופן פרטי הייתה 8,500 שקלים, וכיוון שהגשר עצמו עלה לי 10,000 נראה לי מוגזם לשלם סכום שכזה על רווח ממש קטן, מה טווח המחירים לטיפול שכזה? והאם דרך קופת החולים זה יהיה משמעותית זול יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אשמח לדעת איזה מרפאה קיבלת הצעה
אני10/04/2012היי אני אשמח לדעת איזה מרפאת שיניים קיבלת את ההצעת מחיר הזאת כי אני קיבלתי ב 20.000 שקל
אשמח אם תשאירי לי פרטים טלפון כתובת וכו'..
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיצא לך זול יחסית למחיר שהציעו לי
פרח10/04/201230 אלף. ובשני מקומות שהייתי.. אם אפשר לכתוב איפה קיבלת .. אני אשמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעת מחיר פלטה שקופה - תגובה
ד``ר אריאל דינבר10/04/2012אני ממליץ לבדוק אם הרופא מומחה כי רופאי שיניים כלליים שאינם בוגרי התמחות באורתודונטיה גובים בד״כ מחירים נמוכים בהשוואה למומחים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעת מחיר פלטה שקופה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין20/02/2011פנה וברר בקופות החולים או אצל רופאים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישור שינייםרונן17/02/2011
לי 2 שאלות בנוגע ליישור שינים. הבת שלי בת 15 סיימה עכשיו טיפול ליישור שיניים ויש לה פלטה ללילה שהיא אמורה להרכיב לצורך קיבוע. נראה כי ביום רווח קטן מאוד נפתח בין השיניים הקדמיות(זו היתה מטרת הטיפול העיקרית)אך בבוקר לאחר לבישת הפלטה בלילה הוא נסגר וחוזר חלילה. האם אין בתנועות ההזזה הלוך ושוב כדי להזיק לשיניים?
האם מבחינה זו עדיף קיבוע קבוע מודבק לשן? האם הוא לא מגביר סיכון לעששת?
תודה רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישור שיניים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין20/02/2011מבחינת פתיחת הרווח אכן עדיף קיבוע, והוא אכן מגביר סיכון לעששת ולדלקות חניכיים. כדי שהרווח לא ייפתח רצוי שהשימוש בפלטה יהיה תחילה רצוף והירידה בשמוש תהיה הדרגתית, תוך בקורת,שלא נפתח רווח. אם נפתח - להוסיף שעות שימוש. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבוע או פלטהמעיין17/02/2011
אני מתלבטת בין פלטה ללילה או קיבוע לשלוש שיניים בלסת העליונה.
הטיפול היה סגירת רווח בין הקדמיות ויישור שן אחת נוטה על צידה. האם גם פלטה יכולה לשמר מצב כזה?
שנית, האם ניתן להדביק את הקיבוע שהדבק יהיה מינימלי כלומר רק מתחת לפס המתכת,(כי היה לי קיבוע קודם לכן בטיפול שלא כ"כ הצליח) והדבק הורגש על כל השן? האם ניתן להדביק כך שלהדבק לא יורגש על כל השן אלא שן טבעית?
תודה מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבוע או פלטה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין20/02/2011כדאי שהאורתודונט שטיפל בך ימליץ לך מה עדיף במקרה שלך. תחושה עם קיבוע תמיד שונה מאשר בלעדיו. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שיניים לפני טיפול אורטודנטייעל17/02/2011
שלום
בתי עומדת לעבור טיפול אורטודנטי יישור שיניים בשתי הלסתות.
בהסתכלות בצילומים האורטודנטיים החליט הרופא שיש צורך לעקור 4 שיניים : מספרי 5 ו-4 למעלה ולמטה.
ברצוני לשאול:
הילדה בת 12, לשיניים בפה שלה יש מקום ואפילו מספר..
מה קורה אחרי העקירות כאשר הילדה גדלה ומתפתחת והלסתות שלה מתרחבות ומשתנות בהתאם?
אני בחשש גדול מאד מהעקירות עד כדי כך שאני שוקלת לבטל את הטיפול האורטודנטי רק מהחשש לעתיד של הילדה, מכך שהיא תמשיך להתפתח ללא השיניים, הלסת תמשיך להשתנות והעקירות יכולות רק להזיק.
האם אפשר לקבל הסבר האם יש סיכון שהעקירות עלולות להזיק בעתיד בזמן שלסת הילדה תתפתח במהלך השנים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שיניים לפני טיפול אורטודנטי - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין20/02/2011המקום לשיניים לא גדל, למרות הגדילה הכללית, לכן יש מצבים של צפיפות או בליטה של השיניים, בהם אין מנוס אלא לעקור. בכל מקרה, אם את חוששת, תוכלי לפנות לייעוץ אורתודונטי נוסף. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)