סרטן ערמונית עם גרורות בעצמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן ערמונית עם גרורות בעצמות
    בת מודאגת
    27/03/2012

איצי/לני שלום רב, ראשית אני מאחלת לכם בריאות ואריכות ימים. אבי היקר לנו מאוד בן 71 סוכרתי , עבר ניתוח מעקפים לפני 11 שנה, מרגיש טוב ,התגלה לפני כחודשיים חולה בסרטן הערמונית גליסון 9, PSA-17.64 ( באוגוסט 2011 היה 3.70 ובינואר 2012 קפץ ל-17.64), במיפוי התגלו גרורות בעצמות האגן ועמוד השדרה. החל טיפול הורמונלי בפברואר, כרגע PSA-1.20 לפני יומיים קיבל עירוי זומרה מאז סובל מחום צמרמורות וכאבים בגב. האם זה נפוץ? כמו כן התחיל להזיע בלילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סרטן ערמונית עם גרורות בעצמות - תגובה

יצחק (איצי) באר
    27/03/2012

שלום לך
    אני מצטער לשמוע על מחלתו של אביך. עם זאת הטיפול ההורמונלי עבד יפה והוריד את ה PSA יפה מאד. אני מקווה שהPSA ישאר ברמה נמוכה גם בהמשך.
    בקשר לזומרה- זהו טיפול מאד יעיל לחולים עם גרורות בעצמות אם כי כמו במרבית הטיפולים יש גם כאן תופעות לוואי ויש לדעת איך להתמודד איתן.
    התופעה הראשונה היא זו שתארת, כאבי עצמות ותחושה חולי בכל הגוף משהו הדומה לשפעת. התופעה הזו צצה בעיקר יום יומיים אחרי הטיפול הראשון ונמשכת כיומיים שלושה. היא עוברת מאליה. להקלה על הסימפטומים מומלץ לקחת אקמול או משכך כאבים אחר. אחרי הטיפולים הבאים בזומרה התופעה תהיה כנראה הרבה יותר קטנה והרבה פחות מאיימת.
    נוסף לכך צריל להיות ערים לתופעה של בעיות בעצמות הלסת עקב שימוש מתמשך בזומרה. את מוזמנת לקרוא על כך באתר העמותה שלנו ״חיים עם סרטן הערמונית״ או לדבר איתי בטלפון.
    תמסרי איחולי בריאות לאביך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן ערמונית עם גרורות בעצמות - תגובה

יצחק (איצי) באר
    27/03/2012

בקשר להזעה של אביך, נדמה לי שזוהי תגובה לשינוי ההורמונאלי שהוא עובר (בעקבות הטיפול ההורמונאלי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

בת מודאגת
    27/03/2012

תודה רבה על תגובתך, אנחנו מאוד מודאגים מה יהיה כשהטיפול ההורמונלי כבר לא ישפיע, ממש מפחדים מטיפולי כימו, האם ידוע לך על טיפול אחר, פחות קשה? כמו כן מה דעתך על טיפול בהיפרתרמיה והיכן ניתן לקבל אותה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתינה לתשובה

בת מודאגת
    28/03/2012

היי איצי, אני מאוד רוצה לדעת איך אוכל לקבל טיפול לאבי בשיטת היפרתרמיה ומה אתה חושב על טיפול זה במצבו של אבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

יצחק (איצי) באר
    28/03/2012

שלום לך בת מודאגת,
    לסרטן הערמונית גרורתי יש מגוון טיפולים די גדול. בדרך כלל הטיפולים יעילים אם כי כמובן כל מקרה לגופו.
    טיפולים בהיפרתרמייה ניתן לקבל במספר מקומות.
    אני אשמח אם תתקשרי אלי. אוכל לתת לך אינפורמציה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו