p.s.a גבוה -6

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• p.s.a גבוה -6
    מתלבט
    15/04/2012

בבדיקות דם אחרונות התגלו רמות גבוהות של psa - 6 .
    הופנתי לבצע ביופסה בערמונית. שאלתי היא : האם לפני ביצוע של בדיקה לא נעימה זו...
    כדאי אולי לנסות טיפול תרופתי קודם .כגון " דואודרט" למשל..אשמח לקבל תשובה מהירה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    p.s.a גבוה -6

הוספת תגובה

• p.s.a גבוה -6 - תגובה

יצחק (איצי) באר
    16/04/2012

שלום לך מר מתלבט,
    לא מפתיע שאתה מתלבט והשאלה שאתה מעלה במקומה.
    על מנת לקבוע אם מישהו חולה בסרטן הערמונית כדאי שיתקיימו התנאים/יבוצעו הבדיקות הבאות:
    1. PSA עולה במהלך הזמן. האם ה PSA שלך במגמת עלייה?
    2. נמצא ממצא חשוד בבדיקה ידנית של הערמונית (DRE). הבדיקה צריכה להיעשות ע"י אורולוג. לא ציינת אם נעשתה לך בדיקה כזאת ומהם הממצאים.
    3. בביופסה של הערמונית התגלו תאים סרטניים.
    האם במקרה שלך התקיימו 2 התנאים הראשונים? האם אתה מטופל ע"י אורולוג?
    במקרה של התלבטות כדאי לקבל חוות דעת נוספת מאורולוג מומחה אחר.
    אני מניח שאתה מתכוון בטיפול התרופתי ל אוודארט. אני לא יכול יודע להמליץ לך על זה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעה של דלקת בערמונית על רמת ה-PSA

לרדו
    05/06/2012

האם לדלקת בערמונית יכולה להיות השפעה על רמת ה- PSA . בבדיקות דם נמצא כי אני סובל מדלקת בערמונית ובדרכי השתן. במקביל ביצעתי בדיקת דם לקביעת רמת PSA . בבדיקה נמצא רמה של 9 . רופא המשפחה טען שזה נובע מהדלקת בערמונית האם זה נכון? אני סובל מערמונית מוגדלת ומטופל תרופתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעה של דלקת בערמונית על רמת ה-PSA - תגובה

יצחק (איצי) באר
    05/06/2012

זה יכול להיות.
    אבל אחרי שהדלקת עברה(בעקבות הטיפול בדלקת - באנטיביוטיקה?) ה PSA צריך לרדת.
    מה שחשוב זה שתלך בהקדם להבדק אצל אורולוג. הוא הרופא המתאים לטפל בבעיות הערמונית ו PSA גבוה. לרופא המשפחה אין מספיק ידע על מנת לטפל בעניין הזה. הוא צריך להפנות אותך לאורולוג או שתלך אליו באופן עצמאי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו