מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםאוסנת24/04/2012
רציתי לברר בבקשה
סבא שלי בן 83, התגלה אצלו סרטן בערמונית לפני שנה
הוא בריא כמו שור (טפו טפו טפו)
לא מוכן לשמוע על שום טיפול
כמה זמן לדעתם ניתן לחיות כך?
הרופא הציע לו מספר תרופות במהלך השנים שלא עשו לו טוב
ומאז הוא חיי ללא טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
יצחק (איצי) באר29/04/2012שלום אוסנת
לפי ממצאים מניתוח גופות (לא עלינו)לרוב הגברים בגיל של סבא שלך יש סרטן בערמונית.
לשאלתך, מאחר והסבא מסרב לטיפול, (ולעניות דעתי יתכן והוא צודק) העניין מאד תלוי בכמה המחלה התפשטה בגופו. אם היא במצב ראשוני כלומר PSA נמוך וגליסון נמוך (זה יודעים במידה ועשו לו ביופסיה לערמונית) אז יש לו סיכוי לחיות זמן משמעותי.
אם המחלה במצב מתקדם אז הסיפור עשוי להיות יותר מסובך.
לדעתי עליכם לשים לב במיוחד שלא יסבול מסימפטומים של הפרעה במתן שתן. במידה וזה קורה צריך לטפל בכך.
אני איני רופא ואני ממליץ בכל מקרה שתתיעצו עם אורולוג מומחה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לאיצי
בת מודאגת30/04/2012איצי שלום רב, האם ידועות לך תרופות חדשות שנכנסו השנה לטיפול יעיל יותר בסרטן ערמונית עם גרורות לעצמות? אני קוראת באינטרנט, על הרבה תרופות הורמונליות משולבות חדשות , חיסונים, תרופות שמחזקות את המערכת החיסונית וכו' שיכולות להיות יעילות יותר ועם מינימום תופעות לוואי. האם יש סיכוי שהשנה יכנסו או נכנסו תרופות חדשות עם יותר תקווה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לאיצי - תגובה
יצחק (איצי) באר01/05/2012שלום לבת המודאגת
יש מספר תרופות חדשות לטיפול בסרטן הערמונית גרורתי הנמצאות עדיין בתהליכים שונים של אישור ויש גם תרופה כימוטראפית שאושרה לטיפול בארץ שמיועדת לטיפול בקו שני.
השאלה היא מה מצבו של החולה ואיזה טיפול מתאים לו. אולי הוא לא צריך טיפולים חדשים, הרי יש מגוון גדול של טיפולים ״ישנים״ אך מאד יעילים.
ב 19 ביוני כמדומני יש כנס שמארגנת עמותת ״ חיים עם סרטן הערמונית״ בבית החולים וולפסון בחולון בנושא התרופות החדשות הללו. אני ממליץ לך להתעדכן באתר העמותה מתי זה בדיוק ולבוא.
את גם יכולה לדבר איתי בטלפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)