חליתי בסרטן הערמונית, השבוע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חליתי בסרטן הערמונית, השבוע
    איציק
    29/05/2012

בימים אלו קיבלתי תוצאות של הביובסיה,ואני מפרט, בביופסיה cap גליסון 6 3 ועוד 3 ב1 גליל מתוך 12 ותופס 17 אחוז רקמת גליל, אבקש את חוות דעת הפורום לגביי גילוי זה, ההמלצה הראשונה של הרופא היתה ביצוע מעקב של כל 3 חודשים בדיקת psa ,ופעם בשנה ביופסיה,אבל אני מבין שכל גידול סרטני לא נעלם מעצמו ואני מאד מוטרד, השאלה מופנית ללני הירש ולאיצה בר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חליתי בסרטן הערמונית, השבוע - תגובה

יצחק (איצי) באר
    29/05/2012

שלום איציק,
    המלצתי הראשונה לך היא לקחת אויר מלוא ריאותיך ולהירגע.
    כמו שלני כתב לך סרטן הערמונית מתפתח לאט מאד ולרוב הגברים הזקנים יש כנראה סרטן הערמונית.
    לא כתבת מהו ה PSA אצלך וגם לא מה גילך. אלו נתונים משמעותיים שעשויות להבהיר את התמונה.
    בגדול אם הPSA נמוך ולא עולה אז ההמלצה של הרופא שלך נשמעת הגיונית.
    המלצתי השניה היא: ליתר בטחון אני הייתי מודד את ה- PSA בתדירות יותר נמוכה. אם אין שינוי ב PSA אז לא צריך לעשות דבר. אם אין מגמת עליה בPSA אין צורך בשום טיפול. אם תהיה מגמת עליה ברורה ב PSA אז צריך יהיה לעשות טיפול כלשהו (ועליך לדעת שיש לך הרבה אופציות).
    אני ממליץ לך גם לבוא לקבוצת התמיכה. זה עשוי לתמוך בך באופן משמעותי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיצה וללני

איציק
    30/05/2012

אני בן 57 ניגשתי לביופסיה בגלל psa שהיה 6.34 שקפץ תוך חודש ל 7.42 ולפני הביופסיה לפני שבועיים ירד ל 5.19 וזה האחרון,האמת מרוב יעוץ וכתבות באיננטרנט אני מבולבל,סך הכל אדם בריא, עד לבדיקה, הציעו לי גם לעשות אמריי בהדסה, וגם מיפוי עצמות, מה דעתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו