מה הוא הטיפול האולטימטיבי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה הוא הטיפול האולטימטיבי?
    מאיה
    01/09/2012

שלום רב לבן זוגי נמצא גוש בערמונית גליסון 7 psaבדרגה 13 .התייעצנו עם אונקולוג מבכירי האונקולוגים בארץ אך אינו אורולוג.הפרופסור המליץ חד משמעית על קרינה עם טיפול הורמונלי ל6 חדשים.ילדינו מבקשים כי נקבל עוד חוות דעת.האם נדרשת כזו?אם כן, מומחה באיזה שטח? תודה. מאיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מה הוא הטיפול האולטימטיבי? - תגובה

יצחק (איצי) באר
    09/09/2012

ילדכם צודקים. תמיד רצוי לשמוע עוד דעה של מומחה. מה שחשוב שיהיה מומחה לסרטן הערמונית ורצוי מאד שלא יהיה לו אינטרס (שלא יהיה זה שמציע טיפול מסוים וגם מציע שהוא יבצע אותו).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למאיה

יוסי
    14/10/2012

מאיה, שלום לפני 5 שנים נתגלה אצלי בדיוק אותה דרגה של סרטן ערמונית, psa 13 ובביופסיה גליסון 4+3 = 7. לאחר התיעצות עם אונקולוגים מהתחום, וקריאה של הרבה חומר מחקרי באינטרנט, החלטתי בעצמי שאני בוחר בטיפול המשולב, שכלל 2 זריקות הורמונים במשך 6 חודשים, וסידרה של 42 הקרנות במכון דוידוף בבילינסון. ה- psa ירד כמעט עד לרמה של 0. אני מאז במעקב כל חצי שנה. עושה בדיקת דם ו ה - psa עלה מעט מאד, במשך כ 4.5 שנים הוא הגיע עד לרמה של 0.5 . האונקולוג אמר לי שתוצאות כאלה מעידות שהמחלה לא חזרה, והעליה המועטה היא כתוצאה מהתחדשות הרקמה השפירה, כלומר תאי הערמונית הרגילים, הבריאים ולא של תאים סרטניים. אני מרגיש מצוין. החשק המיני והתיפקוד המיני תקינים, ואין מה לחשוש מצורת טיפול זו. לא ציינתי, כיום אני בן 70, עושה הרבה פעילות גופנית, אוכל מזון בריא, הרבה ירקות ופירות ומצב רוחי טוב מאד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו