מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן ערמונית גרורתיבת מודאגת27/10/2012
לני, איצי, וכל מישיודע משהו בעניין, מה ניתן לעשות לחולה סרטן ערמונית שלא מגיב לטיפולים הורמונלים ולא מגיב לטיפול כימותרפי,הבנתי שחולה שלא מגיב לטקסוטר, הסיכוי שיגיב לאבירטרון הוא נמוך. אז מה נשאר??? האם זה הסוףףף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ערמונית גרורתי - תגובה
יצחק (איצי) באר27/10/2012שלום לך.
אני מבין את דאגתך. את לא מוסרת שום פרטים על מצבו של אביך אבל, ברמה העקרונית יש עדין מגוון של טיפולים שאפשר להציע לחולה שלא מגיב לטקסוטר.
למשל, טיפולים הורמונאליים מקו שני כמו אסטרוגן וניזוראל, אביראטרון, פרוטוקול כימוטרפי אחר שיש לו פעילות מאד חיובית אחרי שיש כשלון בטקסוטר ( נקרא ג׳בטנה והא נמצא בסל הבריאות).
ישנם עוד 2 טיפולים שעשויים לעזור אך אינם נמצאים בסל הבריאות עדיין אך הם כנראה מאד יעילים:
הראשון נקרא MDV3100 והשני הוא נקרא (רדיום 223 או משהו דומה). הטיפול ברדיום מיועד לדכא את הגרורות בעצמות. למיטב ידיעתי הוא נמצא כרגע בניסוי רב משתתפים שאולי אפשר לצרף את אביך לניסוי הזה. לטיפול הזה יש יתרון נוסף שאין לו כמעט תופעות לוואי.
אני לא יודע גם מי מטפל באביך אבל צריך לראות מהי האופציה הטיפולית הטובה ביותר כעת בתלות במצבו כמובן.
את יכולה גם לדבר איתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים יעילים
בת מודאגת28/10/2012איצי, תודה על התשובה, אבי בן 72 גליסון 9 טיפול הורמונלי היה יעיל רק לחודש אחד ולאחר מכן היתה עלייה מפחידה והטקסוטר לא הגיב בכלל. לפי מה שהבנתי הטי]ול ב-MDV3100 לא בסל וגם לא ניתן להשיג אותו באופן פרטי..בקשר לרדיום זה מחקר חמלה ואני מנסה לברר אם אפשר לשלב את אבי.. דיברתי עם מספר חולים במצבו של אבי והם מטופלים בג'בטנה וגם הטיפול הזה יעיל רק בהתחלה ואז ה-psa עולה בחזרה. לדעתי צריך לשלב כמה טיפולים בו זמנית שפועלים בצורות שונות אבל הרופאים לא מדברים בכלל על אפשרויות אלה...חבל, כל פעם נותנים טיפול אחר ומחכים שהוא יכשל, במקום לנסות כמה דברים בו זמנית כדי להכות במחלה כמה שיותר חזק..אנחנו חסרי אונים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים יעילים - תגובה
יצחק (איצי) באר04/11/2012שלום אורית,
לפי מה שאת מתארת באמת המצב מורכב.
אני לא הייתי מהסס לטפל באביך ברדיום. אני מבין שזה קצת פרוצדורה. אבל לפי מה שאת מתארת כדאי להזדרז. את צודקת, את הטיפולים האחרים כדאי לתת לו במקביל.
אין ספק שכדאי שאתם (המשפחה שלו) תדחפו את העניין הזה קדימה. מעצמו כנראה זה לא יילך. אין לכם הרבה זמן לבדיקות ומחשבות. כדאי לטפל במה שניתן ונשמע הגיוני.
מי הרופא המטפל? אולי כדאי שרופא מומחה אחר, יותר נמרץ אולי, יקח את המטלה הזו על עצמו.
להזכירך אני לא רופא אבל אני מאד מבין מה שקורה אצלכם.
אני לא בטוח שהדחיפות שאני משדר מתאימה לכם אבל זאת הרגשתי, ואם זה לא סגנונכם אז בבקשה תזרקו את המייל הזה לפח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)