מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול הורמונלי- תופעות לוואיטלי16/11/2013
שלום רב,
אשמח לשמוע את דעתכם באשר לאופן הטיפול באבא.
רמת ה- PSA של אבא עלו דרמטית בתקופה של שנה וכיום הPSA עומד על 30. באולטרסאונד נראו 2 גידולים בשלפוחית השתן. לפני כחודש, אבא עבר ניתוח TURP + TURBT, תוצאות הביופסיה הראו כי מקור הגידולים בערמונית, גליסון= 4+5=9. בסי.טי לא נראו ממצאים בערמונית, עוד לא עשינו מיפוי עצמות.
הלכנו לאונקולוג והוא המליץ על טיפול הורמונלי: כדורי קזודקס וזריקת זולדקס. ובעוד כחודשיים להתחיל טיפולי קרינה בשיטת IMRT.
אבא במצב כללי טוב, עושה הליכות ומנהל אורח חיים בריא. אם כי בשנה האחרונה הוא ירד במשקל.
קראתי על תופעות הלוואי של הטיפול ההורמונלי ואני מודאגת מירידה באיכות החיים בגילו בעקבותהם. אשמח לשמוע את דעתכם על הטיפול המוצע וההתמודדות עם תופעות הלוואי. האם מניסיונכם רוב המטופלים חווים אותן כסבילות יותר/ פחות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הורמונלי- תופעות לוואי - תגובה
יצחק (איצי) באר16/11/2013שלום לך
איני רופא ומה שאני כותב אינו בחזקת המלצות רפואיות.
הטיפול ההורמונאלי הוא כנראה הטיפול המתאים בשלב זה.
להבנתי המבחן הראשון ליעילות הטיפול בסרטן הערמונית הוא מגמת ה PSA. אם ה-PSA במגמת ירידה זה אומר שהטיפול יעיל. במידה ובזמן הטיפול ה PSA עולה זה סימן ברור שהטיפול אינו יעיל וצריך להוסיף (או לשנות) טיפול נוסף.
כאשר הגליסון הוא ברמה 9 ז"א שהמחלה די אגרסיבית ויש להוסיף טיפול נוסף באופן מיידי. לכן כדאי לעקוב על ה PSA בתדירות גבוהה.
במקרה של אביך אני מניח שהעליה ב PSA הייתה לפני הטיפול ההורמונאלי אז כעת, כשהוא מטופל, צריך לוודא שה PSA במגמת ירידה.
במידה ואין ירידה ב PSA צריך לערב את האונקולוג בהקדם ולתבוע טיפול נוסף באופן מיידי.
בקשר לתופעות הלוואי, אכן יש תופעות לוואי רבות אם כי ניתן לחיות איתם באיכות חיים סבירה. צריך ללמוד את הנושא ולטפל בנושא ע"מ להפחית אותן ככל האפשר.
הפעולות הראשונות שיש לעשות ע"מ להפחית את תופעות הלוואי הן:
פעילות גופנית מתאימה ותזונה נכונה.
אתם יכולים גם להתקשר אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טלי16/11/2013תודה רבה על התשובה!
אכן, ה-PSA שאני מתארת הוא מלפני תחילת הטיפולים, אבא התחיל לקחת את הכדורים לפני שבוע ומחר צפוי לקבל את הזריקה.
בעוד כחודש וחצי הוא אמור להתחילת טיפול קרינתי (טכניקת IMGR), בהנחה שמיפוי העצמות יראה שאכן, הגידול לא התפשט לעצמות (בסיטי לא נראו גידולים בעצמות).
למרות שהמצב הבריאותי שלו יחסית טוב לגילו, והוא עושה פעילות גופנית מידי יום, אני דואגת לירידה באיכות החיים בעקבות הטיפולים, אבל מבינה שזה בלתי נמנע.
ושוב, אני מאוד מודה לך על התשובה והנכונות לסייע.
בברכה,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)