דחוף: הקפאת זרע וזריקת דקפפטיל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף: הקפאת זרע וזריקת דקפפטיל
    אני
    19/11/2013

שלום!
    יש לי תור להזרקת דקפפטיל 3.75 מ"ג (פעם ראשונה) 24 שעות לפני התור להקפאת זרע (לשם הבטחת פוריות).
    השאלה האם זה בעייתי ורצוי לאחר את הזרקת הדקפפטיל עד לאחר הקפאת הזרע, או שבכל מקרה לדקפפטיל אין עדיין השפעה על הזרע בתוך 24 שעות? (ואם אין בזה בעיה, אז האם לאחר שלושה ימים זה גם אפשרי להקפיא עדיין?)
    אודה לתשובתכם בדחיפות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דחוף: הקפאת זרע וזריקת דקפפטיל - תגובה

יצחק (איצי) באר
    20/11/2013

שלום לך,
    לפי מיטב ידיעתי (ואינני רופא) הזרקת הדקפפטיל גורמת להפסקת כמעט מלאה של יצור הורמון המין הגברי, הטסטוסטרון. ללא טסטוסטרון אין יצור זרע באשכים.
    תהליך הפסקת היצור מתמשך במשך כמה ימים לאחר קבלת הזריקה. ולכן נראה לי שמבחינה מעשית אכן תוכל לייצר זרעים תקינים יום לאחר קבלת הזריקה.
    יחד עם זאת אני לא מבין למה אתה לא יכול לדחות את קבלת הזריקה ביום או יומיים כדי ליתר את החשש שמא בכל זאת הזריקה תפגע באיכות הזרעים.
    לגבי יכולת לייצר זרעים תקינים שלושה ימים לאחר קבלת הזריקה התשובה היא דומה. אך נראה לי שלא כדאי להמר על זה.

אני מציע לך גם להתייעץ עם אורולוג מומחה בעניין הזה לקבלת תשובה מוסמכת.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו