סרטן הערמונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן הערמונית
    אילנה
    08/04/2015

שלום
    אבי בן 63
    ואיבחנו אצלו סרטן ערמונית , הוא נשלח לעשות מיפוי עצמות והתשובה שקבל זו התשובה נצפתה קליטה מוגברת קלה פוקאלית בצלע קדמית תחתונה משמאל, D9-D10, צד שמאל L5, קליטה קלה בפרק סקרואיליאק ימין , מה זה אומר?
    הביופסיה יצאה מתוך 12 פיסות 2עם גידול גליסון3+3והשני3+4 מה כל זה אומר
    אנחנו ממש בלחץ והייתי רוצה להבין קצת יותר מה כל זה אומר
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן הערמונית

הוספת תגובה

• סרטן הערמונית - תגובה

יצחק (איצי) באר
    12/04/2015

שלום אילנה,
    אני לא רופא אלא חולה (עם גרורות בעצמות מלפני 14 שנה!!!). ז"א שמחלה עם גרורות ניתנת לטיפול ולחיים ממושכים באיכות חיים טובה כמו שאצלי.
    המידע שאני נותן אינו בחזקת יעוץ רפואי אלא מנסיוני בלבד.

האינפורמציה שסיפקת הינה חלקית.
    לא ברור האם יש לו פריצה של התאים הממאירים מהקופסית, מהו ה PSA שלו, כמה אחוזים ממאירים יש בכל דגימה בביופסיה, האם הוא עשה CT בטן חזה, מה התוצאות שם?.
    יתכן ויש חשד לגרורות בעצמות אם כי אני לא בטוח.
    נראה לי שאולי צריך לעשות MRI לערמונית כדי לראות האם יש פריצה מהקופסית.
    ממליץ מאד להפגש בהקדם עם אונקולוג שהוא מומחה בסרטן הערמונית ולברר איתו.
    את יכולה גם להתקשר אלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן הערמונית

אילנה
    12/04/2015

שלום ,
    תודה על התשובה , כן אבא שלי עשה סיטי בטן יצא לו;קישרית 1.6בבסיס ריאה ימנית עם הסתיידות מוקדית בתוכנ וממולצץ pet/ct .
    וקשרית 8מ״מ נוספת בrul ,
    אולי אתה מבין מה זה אומר עד שנתייעץ עם רופא ,
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן הערמונית - תגובה

יצחק (איצי) באר
    16/04/2015

שלום אילנה,
    קישריות בריאות הינן נקודות המתגלות בהדמייה. לעיתים לא ברור האם יש להן משמעות.
    הקשריות הללו עשויות להיות שפירות . פעמים רבות בדיקות CT מדגימות קשריות שפירות שמתגלות באופן אקראי אך הן עלולות להיות גם גרורות.
    הסתידות למיטב ידיעתי מעידה שכנראה אין שם פעילות סרטנית כי אחרת לא הייתה נוצרת ההסתיידות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו