סרטן הערמונית וגרורה לעצם הזנב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן הערמונית וגרורה לעצם הזנב
    Sigaly
    17/03/2016

שלום לכולם ובריאות איתנה,

אבי בן 67, גילנו לאחרונה שהוא חולה בסרטן הערמונית וזאת לאחר המטוריה (לפני 3 חודשים). הוא הופנה לביופסיה והתוצאות החזירו אנדוקרצינומה גליסון 4+4=8.
    עבר גם CT וציסטוסקופיה.
    PSA 9 נכון לבדיקה האחרונה עלה ל-11.5.
    בנוסף כ-3-4 חודשים עם כאבים בעצם הזנב שפחתו מעט.
    בסיטי נמצא כי יש נגע הורס עצם ושדומה לכורדומה.
    ציסטוסקופיה: ערמונית מוגדלת ומדממת.
    לאחר הציסטוסקופיה - אצירת שתן, במיון הוחלט על קטטר לשלושה ימים, גמילה ולאחר כשבועיים בעקבות שתן כהה (חום כמעט) שוב למיון, נמצא שעדיין יש אצירת שתן והוא שוב עם קטטר בשל חסימה. בנוסף סובל מעצירות קשה.
    לאחר המיון הראשון הקדמנו את התור לאורולוג עם תוצאות הביופסיה.
    בשל הכאבים בעצם הזנב הופנה ל-PSMA היום בשיחה עם האורולוג על התוצאות הבנתי שיש גרורה שהתחילה בעצם הזנב.
    הוא ממליץ על טיפול הורמונלי (עדיין לא יודעת איזה) לחודש ימים ולבדוק האם הערמונית מתכווצת ומקלה על החסימה (מה שיגרום לגמילה מהקטטר) ואם לא ימליץ על ניתוח כדי לפתוח את החסימה.
    בנוסף, המליץ הרופא טיפול כימותרפי והקרנות (על אף שהכאבים הם רק כאשר הוא מנסה לשבת או לשכב).
    בנוסף יש עדות למוקד נוסף קטן בכליה שלא נצבע ב-PSMA.
    הרופא המליץ כרגע לא לגעת בו ורק לעקוב בעוד 3-6 חודשים.
    אנחנו באופן טבעי מאוד חוששים לקראת הבאות ואשמח לשמוע מהניסיון והידע שלכם.
    האם יש צורך להתעקש על בדיקות נוספות כמו MRI ומיפוי עצמות?
    האם כדאי לשמוע חוו"ד נוסף באשר לטיפול שיוצע?
    הבנתי מהרופא שהטיפול היום מאריך חיים, על אף שאין תרופה שבאמת מרפאה.
    האם זה כך באמת?
    האם הטיפול הכימותרפי הוא לטווח ארוך?
    תודה רבה מראש על ההקשבה והתשובות שיתקבלו.

בריאות לכולנו,
    סיגלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סרטן הערמונית וגרורה לעצם הזנב - תגובה

יצחק (איצי) באר
    19/03/2016

שלום סיגלית
    למיטב ידיעתי ונסיוני, הטיפול ההורמונלי ישפר במהירות את מצבו של אביך. צריך להתחיל בו באופן מיידי. חבל על כל יום שהוא ללא טיפול.
    בעקרון, אביך צריך לעבור לטיפול אונקולו מומחה לסרטן הערמונית. האורולוג לא אמור לטפל בחולי סרטן ולא להציע טיפולים!

בדיקת ה PSMA אמורה לספק מיפוי של כל האברים הנגועים בסרטן הערמונית. לכן אני לא בטוח בתועלת בבדיקות הדמיה נוספות.

בקשר לתוחלת החיים של אביך, לאור ההתפתחויות בנושא הטיפול בסרטן הערמונית יש מצב שהוא יחיה הרבה שנים. אני למשל אובחנתי על מחלה גרורתית ב 2001 ואני חי טוב היום לאחר 15 שנה.
    ממליץ מאד על קבלת חוות דעת נוספת אך ורק מאונקולוג מומחה בסרטן הערמונית ולא מאונקולוג אחר.
    את יכולה גם להתקשר אלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן בערמונית וגרורה בעצם הזנב

Sigaly
    20/03/2016

איציק היקר!

תודה רבה לך על תגובתך.
    אני מודה שאני מעט מודאגת ממצא נוסף שיש בכליה והאם נכון להמתין עד כחצי שנה.
    חשוב לי להדגיש שהאורולוג מביה"ח לא המליץ על טיפול אלא ענה על שאלות שאני שאלתי באופן כללי ולא נקודתי לאבי. הוא אמר שאנחנו צריכים להמשיך את הטיפול מול אונקולוג.

אני אשמח מאוד לשוחח איתך. החל מאיזו שעה ועד איזו שעה יהיה לך נוח שאתקשר?

תודה רבה שוב!
    סיגלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן בערמונית וגרורה בעצם הזנב - תגובה

יצחק (איצי) באר
    20/03/2016

תתקשרי בערב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן הערמונית וגרורה בעצם הזנב

Sigaly
    20/03/2016

היי איציק,

ברשותך אצור קשר מחר בערב (יום שני).

יום מקסים ושוב תודה :)
    סיגלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן הערמונית וגרורה בעצם הזנב - תגובה

יצחק (איצי) באר
    20/03/2016

אין שום בעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן הערמונית וגרורה בעצם הזנב - תגובה

יצחק (איצי) באר
    29/03/2016

שלום סיגלית
    שיחתנו נותקה
    האם הסתדרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן הערמונית עם גרורה לעצם הזנב

Sigaly
    30/03/2016

איציק היקר!

ראשית אני רוצה להודות לך על השיחה שלנו ועל המידע הרב שיש ברשותך.

שלחתי לך הודעת סמס לאחר שהשיחה התנתקה, מקווה שקבלת אותה.

בכל מקרה, מאז שיחתנו אשרו לאבא שלי 2 זריקות של פירמגון 120 כל אחת שאותן הוא קבל ביום ראשון האחרון.
    כרגע אנחנו מנסים לאשר באופן קבוע, קופת החולים מבקשת הנחיה ברורה של הרופא שהוא צריך את הזריקה באופן קבוע (במכתב היה כתוב התחלת טיפול בפירמגון והועדה טרם אשרה כי חסר מידע!) - וזאת על אף שמצוינות תוצאות ה-PSMA.
    קטונתי מלהבין את הבירוקטיה המעצבנת ובעיקר לא ברורה!

בנוסף, היינו אתמול באופן פרטי אצל האונקולוג שהמלצת לי עליו (תודה רבה הוא מקסים, סבלני ומקצועי).
    הוא כמובן המליץ על המשך טיפול בפירמגון כל חודש, הקרנות וגם 6 טיפולים כימותרפיים כל 3 שבועות. אנחנו הולכים היום לאונקולוג נוסף לקבל חוו"ד נוסף - אהיה חכמה בהמשך.

אם אצטרך משהו נוסף, אשמח לפנות אליך שוב.
    תודה רבה לך והמון בריאות!
    סיגלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן הערמונית עם גרורה לעצם הזנב - תגובה

יצחק (איצי) באר
    31/03/2016

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן ערמונית עם גרורה לעצם הזנב

Sigaly
    07/04/2016

היי איציק ולני,

האם נתקלתם בבירוקרטיה מול קופ"ח?
    בהתחלה אשרו לאבא שלי פירמגון מינון כפול ראשוני של 120 לזריקה.
    לאחר מכן בקשו שוב חוו"ד נוסף נוסף על מנת לאשר המשך טיפול (שזה אידיוטי בפני עצמו, אבל מילא).
    לאחר ששלחתי מכתב מהאורולוג המטפל וההנחיה של האונקולוג לפירמגון 80 לכל החיים, הועדה אשרה רק לחצי שנה!! וזו בטענה שהתרופה יקרה!
    למה זה אמור לעניין אותי, יש אבחנה ברורה ויש המלצה ברורה. המצב הרי לא ישתנה, אז למה אנחנו צריכים לעבור שבעת מדורי גיהנום בכל צעד בתהליך הקשה ממילא?!
    אשמח לעצה, כי אני מוכנה לעמוד על הרגליים האחוריות שלי ע"מ לסגור את הנושא אחת ולתמיד.

סיגלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן ערמונית עם גרורה לעצם הזנב - תגובה

יצחק (איצי) באר
    10/04/2016

שלום סיגלית
    הבירוקרטיה הזו ידועה ותכליתה היא אחת - לצמצם את ההוצאות של קופת החולים ועל הדרך מענים עוד קצת את החולה ובני משפחתו.
    מה שאת צריכה לעשות זה פשוט להביא מכתב מהאונקולוג המטפל שהוא צריך להמשיך ולקבל את התרופה. כדאי לעשות זאת כחודש לפני שפג התוקף של האישור הקודם.
    מבחינת החולה ומשפחתו צריך לקחת אויר ולדעת שהניהול הבירוקרטי של המחלה והטיפול בחולה הוא חלק בלתי נפרד מהתהליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

סיגלית
    10/04/2016

היי איציק,
    אני חייבת לומר שזה כל כךךךךך עצוב שאנחנו צריכים להתמודד עם הבירוקרטיה המעצבנת והמכעיסה, כאילו שאין לנו מספיק על הראש.
    האונקולוג כתב מפורשות - פירמגון לכל החיים.
    למה להקשות?
    ממש עצוב לדעת שזה עובד בצורה הזאת.
    אני שוקלת לשלוח תלונה לתלונות הציבור במשרד הבריאות ולקופ"ח.

סיגלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן הערמונית עם גרורה לעצם הזנב - תגובה

יצחק (איצי) באר
    11/04/2016

יופי
    לכי על זה.
    דברי איתי אם את רוצה תמיכה בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לסיגל

אירן
    07/04/2016

שלום לך סיגל, אני נמצאת עכשיו במצב דומה עם אבא שלי, רציתי לקבל ממך המלצות על אונקולוגים מומחי סרטן פרוסטטה לקביעת טיפול והמשך מעקב , קצת הלכתי לאיבוד
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאירן

Sigaly
    07/04/2016

היי אירן,

אני הבנתי שעפ"י הפורום לא ניתן לתת המלצות כאן.
    לדעתי נוכל לשוחח טלפונית אם תרצי, גם אנחנו מרגישים אבודים, אשמח לסייע לך בכל מה שאוכל.

סיגלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיגל

אירן
    07/04/2016

תודה על ההתייחסות ! באיזו דרך ליצור קשר איתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאירן

Sigaly
    07/04/2016

תרצי להשאיר טלפון ואצור קשר אחה"צ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

סיגלית
    10/04/2016

היי אירן,

אני שולחת לך אימייל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו