ערכי psa בבדיקת דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערכי psa בבדיקת דם
    מודאג
    09/05/2017

אני בן 70.ביצעתי בדיקת psa בנובמבר והיא עמדה על 0.97 .במאי ביצעתי שוב בדיקה והתוצאה 2.74.אין לי רקע גנטי לסרטן. ואין לי סרטן. הבדיקות נעשו במסגרת בדיקות שיגרתיות. החל מיוני 2016 נוטל אליקוויס בעיקבות פירפור פרוזדורים. יומיים לפני ביצוע הבדיקה רכבתי על אופניים כשעתיים. ויום לפני ביצוע הבדיקה צעדתי כשעה. האם הבדיקה תקינה? האם יש לחזור עליה? האם יכול להיות שהעלייה הגבוהה נובעת מהרכיבה? איך להתייחס לזה? מבקש מענה. ומודה על ההתייחסות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ערכי psa בבדיקת דם

הוספת תגובה

• ערכי psa בבדיקת דם

יצחק (איצי) באר
    09/05/2017

שלום לך איש,
    אני איני רופא אלא חולה עם נסיון ויש כך להתייחס לתשובתי.
    לפי מה שאתה כותב יתכן שתוצאת הבדיקה השניה נובעת מהפעילות שעשית במועד קרוב לבדיקה, רכיבה על האופניים והליכה.
    על מנת להיות בטוח מן הראוי שתחזור על הבדיקה מבלי שתעשה פעילות נמרצת (כולל יחסי מין) כמה ימים לפני הבדיקה.
    יתכן והבדיקה הראשונה הייתה שגויה כי PSA של 0.97 אינו אופייני לגברים בני 70, בדרך כלל הוא יותר גבוה.
    על כל פנים, אחר שתקבל את תוצאת הבדיקה הנוספת, ממליץ לך לפנות לאורולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכי psa בבדיקת דם

מודאג
    10/05/2017

מודה לך מאד על התייחסותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו