PSA אחרי ניתוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PSA אחרי ניתוח
    דני
    09/06/2007

שלום לני,
    אבי (66) עבר ניתוח להסרה מלאה של הערמונית. בבדיקת הדם הראשונה לאחר הניתוח נמצא PSA ברמה של 0.35, האם הדבר מעיד כי יש צורך בטיפול נוסף?? האם יתכן ש-PSA ברמה כזו היא תקינה??
    אשמח לתשובתך המהירה.
    דני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    PSA אחרי ניתוח

הוספת תגובה

• PSA

לני הירש
    09/06/2007

דני,
    אתה לא כותב כמה זמן עבר מאז אביך נותח. הייתי ממליץ לחזור על הבדיקה בעוד חודש להיות בטוח שלא הייתה טעות במעבדה. האם אתה יכול למסור לי את תוצאות הבדיקת פ.ס.אי. וגם תוצאות הביופסיה לפני הניתוח וגם תוצאות הביופסיה הפטלוגי לאחר הניתוח אהיה לי יותר מידע כדי לעזור וליעץ לך. באתר שלי תחת לכותרת "טיפולים" יש מאמר שכתוב על ידי פרופ' אבי שטיין שמתייחס לעליה של הפ.ס.אי לאחר ניתוח:
    www.Shalomprostate.co.il
    לני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PSA לאחר ניתוח

דני
    09/06/2007

שלום רב
    ראשית, תודה רבה על התייחסותך המהירה!!
    אבי נותח לפני חודשיים.
    PSA לפני הניתוח 5.63.
    PSA free 0.82 , ratio 14.5

PSA אחרי הניתוח 0.35.
    תוצאות ביופסיה פתלוגי אחרי ניתוח:
    ערמונית משקל 55גר' , בלוטה: 3.5*4*5.3 ס"מ. בחתך חלק אחורי של הבלוטה בנוייה מרקמה צהובה חשודה לגידול האיזורים האלה נמצאו בעיקר באונה השמאלית של הבלוטה. כיס השתן התקבל קטע בלתי סדיר של רקמה אפורה גמישה במימדים 0.3*0.8*1
    Gleason score 7 (4+3
    Apex: foci of tumor not reaching the inked surgical margin
    Right & left lobe: multiple foci of tumor in all the seciont examined the largest focus measures 1.3cm in maximal dimension
    Posterior capsule, left side: the tumor extensively infiltrates the capsule, focally
    reaches the inked surgical margin and focal extra prostatic extension is observed

Bladder neck, periurethral area and both vesicles free of tumor

Bladder biopsy: Fragments of fibromuscular tissue containing vessels with no urothelial lining- negative for malignancy

אשמח לחוות דעתך בנושא, האם ישנה סבירות שאבי הבריא מן המחלה, או שיהיה עליו לעבור טיפולים נוספים?
    בכבוד רב
    דני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PSA

לני הירש
    11/06/2007

דני,
    אני לא חושב שאתה צריך לדאוג בשלב זה. נשמע שהסרטן לא יצאה מן הערמונית. זה סימן טוב. בוא נראה מה קורה עם בדיקת הפ.ס.אי הבאה. אתה יכול לצלצל אלי למס' טל' 4570595 054
    אשמח לשמוע ממך.
    לני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף..

דני
    09/06/2007

שכחתי לציין שקראתי את המאמר של פרופ' שטיין באתר שלך. לדבריו רמת PSA של עד 0.4 אחרי ניתוח נחשבת לרמה אפסית. האם יש אם כך סיבה להיות אופטימי?
    בתודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו