מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- PSA אחרי ניתוחדני09/06/2007
שלום לני,
אבי (66) עבר ניתוח להסרה מלאה של הערמונית. בבדיקת הדם הראשונה לאחר הניתוח נמצא PSA ברמה של 0.35, האם הדבר מעיד כי יש צורך בטיפול נוסף?? האם יתכן ש-PSA ברמה כזו היא תקינה??
אשמח לתשובתך המהירה.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PSA
לני הירש09/06/2007דני,
אתה לא כותב כמה זמן עבר מאז אביך נותח. הייתי ממליץ לחזור על הבדיקה בעוד חודש להיות בטוח שלא הייתה טעות במעבדה. האם אתה יכול למסור לי את תוצאות הבדיקת פ.ס.אי. וגם תוצאות הביופסיה לפני הניתוח וגם תוצאות הביופסיה הפטלוגי לאחר הניתוח אהיה לי יותר מידע כדי לעזור וליעץ לך. באתר שלי תחת לכותרת "טיפולים" יש מאמר שכתוב על ידי פרופ' אבי שטיין שמתייחס לעליה של הפ.ס.אי לאחר ניתוח:
www.Shalomprostate.co.il
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPSA לאחר ניתוח
דני09/06/2007שלום רב
ראשית, תודה רבה על התייחסותך המהירה!!
אבי נותח לפני חודשיים.
PSA לפני הניתוח 5.63.
PSA free 0.82 , ratio 14.5
PSA אחרי הניתוח 0.35.
תוצאות ביופסיה פתלוגי אחרי ניתוח:
ערמונית משקל 55גר' , בלוטה: 3.5*4*5.3 ס"מ. בחתך חלק אחורי של הבלוטה בנוייה מרקמה צהובה חשודה לגידול האיזורים האלה נמצאו בעיקר באונה השמאלית של הבלוטה. כיס השתן התקבל קטע בלתי סדיר של רקמה אפורה גמישה במימדים 0.3*0.8*1
Gleason score 7 (4+3
Apex: foci of tumor not reaching the inked surgical margin
Right & left lobe: multiple foci of tumor in all the seciont examined the largest focus measures 1.3cm in maximal dimension
Posterior capsule, left side: the tumor extensively infiltrates the capsule, focally
reaches the inked surgical margin and focal extra prostatic extension is observed
Bladder neck, periurethral area and both vesicles free of tumor
Bladder biopsy: Fragments of fibromuscular tissue containing vessels with no urothelial lining- negative for malignancy
אשמח לחוות דעתך בנושא, האם ישנה סבירות שאבי הבריא מן המחלה, או שיהיה עליו לעבור טיפולים נוספים?
בכבוד רב
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPSA
לני הירש11/06/2007דני,
אני לא חושב שאתה צריך לדאוג בשלב זה. נשמע שהסרטן לא יצאה מן הערמונית. זה סימן טוב. בוא נראה מה קורה עם בדיקת הפ.ס.אי הבאה. אתה יכול לצלצל אלי למס' טל' 4570595 054
אשמח לשמוע ממך.
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף..
דני09/06/2007שכחתי לציין שקראתי את המאמר של פרופ' שטיין באתר שלך. לדבריו רמת PSA של עד 0.4 אחרי ניתוח נחשבת לרמה אפסית. האם יש אם כך סיבה להיות אופטימי?
בתודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)