סרטן הערמונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן הערמונית
    ליג
    13/08/2008

ללני הירש בוקר טוב! אם אני מבין נכון בגילאים צעירים,הרופאים מאבחנים את מחלת הסרטן,אך מספרים לנו שזאת דלקת.זאת משום שאין צורך באיתור המחלה בגיל כזה.בגיל מאוחר יותר נוקטים בשיטה של מעקב בלבד.מכאן,זהו המקום לשאול:מדוע יתכן מצב של אבחנת המחלה בשלב גרורתי? מחקרים אחרונים מעידים על אבחון מאוחר בנשאי הגן BRCA2. בין כל הנתונים האלה,אני מנסה להבין:האם אפשר לאבחן את המחלה בשלב מוקדם בנשאי הגן BRCA1 ן-BRCA2 או שאין לכך משמעות ?הסרטן בכל מקרה חוזר.אם אני במעקב אצל אורולוג או לא,אין לכך השפעה על תוחלת החיים.המחלה תלויה בסוג הגן ולא בשלב האבחנה,נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן הערמונית

הוספת תגובה

לני הירש
    14/08/2008

שלום
    אני יכול רק לספר על סרטן הפרוסטטה. המחלה הזו בדר"כ מופיעה אצל גברים בשלב המאוחר יותר בחייהם. ברוב המקרים, ללא קשר לגיל, ברגע שהסרטן אובחן אצל הגבר, הוא מקבל טיפול למחלה.
    מעולם שמעתי על אף רופא המאפשר למחלה להגיע למצב הגרורתי שלו לפני התחלת הטיפול. זוהי רשלנות עבורה הרופא יעמוד לדין.

ישנם מקרים בהם הסרטן מתגלה ברמה נמוכה ולמטופל ניתנת האפשרות לוותר על הטיפול ולהשאר תחת מעקב.

נמצא שגברים עם קרובי משפחה קרובה עם סרטן הפרוסטטה נמצאים בסיכון של מעל 30% לחלות בסרטן הנ"ל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו