סופרפאקט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סופרפאקט
    אדית4
    22/10/2008

לפני 7 שנים עברתי כריתה רדיקלית של הערמונית . התחילה עליה של ה-psa ל-1.65 ואז בשנת 2006 קיבלתי הקרנות וטיפול בסופרפאקט 3 שנים. האונקולוג המליץ להפסיק זריקות והאורולוג מתנגד לכך. ה-psa עומד על 0.003 למעלה משנה . מה עלי לעשות לדעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סופרפאקט

הוספת תגובה

• סופרפאקט

לני הירש
    24/10/2008

שלום
    בדרך כלל במקרים כמו שלך האונקולוגים מטפלים עם סרטן שחוזר. זאת המומחיות שלו ולא של האורולוג. אני מציע לך להישאר עם הדעה של האונקולוג

מקובל בכל העולם לעשות הפסקה עם טיפול הורמונלי שהפ.ס.אי נמוך כמו המקרה שלך. יש שלושה סיבות לזה:
    1. שימוש בהורמונים בלי הפסקה יכול להוביל למחלה אוסטיופרוזיס
    2. התאי סרטן זקוקים לטסטוסטרון (ההורמונים מפסיקים את הטסטוסטרון) הם יכולים להתרגל לחיות בלי טסטוסטרון ואז מתחילים עם הבעיות הגדולות.
    3. איכות החיים זה דבר מאוד חשוב, גם פיזי וגם נפשי ותופאות הלוואי של ההורמונים יכולות לגרום לירידה באיכות החיים. זה לוקח בערך חצי שני עד הגוף חוזר ל"נורמלי".

אם אני הייתי במצב שלך אני הייתי מפסיק את ההורמונים ועושה בדיקת פ.ס.אי כל 3 חודשים.

יש סיכוי טוב שבמשך הזמן הפ.ס.אי יעלה ועכשיו אתה יודע שאפשר להשתלת על הסרטן עם טיפול הורמונלי. אתה יכול לשאול את האונקולוג מתי להתחיל שוב את טיפול ההורמונלי - זאת אומרת עד איזה ערך הפ.ס.אי צריך לעלות לפני שמתחילים טיפול הורמונלי שוב.

מניסיוני הייתה לי הפסקה של טיפול הורמונלי כ-3 שנים והתחלתי שוב את הטיפול שהפ.ס.אי הגיע ל-5. אחרי שנה של טיפול שוב עשיתי הפסקה

לני הירש

יושב ראש
    עמותת חיים עם סרטן הערמונית
    מספר טלפון שלי - 4570595 054

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו